Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…


Μέρος από δελτίο τύπου της ΝΔ (5/5/2011), από «Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

» …
Επιβεβαιώνεται, την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν»,  την ώρα που βεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία.

Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά.

Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.
Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο.

Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του ’09;

Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό»;

Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;

Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;
…»

Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Ε, πάει δεν έχει λογική. Είναι ένας παραλογισμός πια. Είναι μια άρνηση της λογικής. Της συνεπαγωγής. Είναι μια γελοιοποίηση του ελληνικού λαού. Πλήρης και αμετάκλητη. Οριστική. Μια περιφρόνηση απέναντι στον λαό και στην ικανότητά του να αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς. Μια συμπεριφορά που θεωρεί ολόκληρο λαό σαν ένα ανήλικο μικρό παιδί που δεν έχει δυο δράμια μυαλό.

Επιμένει ακόμα, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση, να μιλάει μόνον εναντίον του αχαρακτήριστου αυτού πρωθυπουργού (και πολύ καλά κάνει και μιλάει), να τον εγκαλεί για μυστική μεθόδευση της χώρας μας για υπαγωγή της στο ΔΝΤ, με εξαπάτηση του λαού, και αφήνει και ένα σωρό υπονοούμενα για το «Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις».

Και δεν λέει ούτε μια «κακιά κουβέντα» φίλε μου για το ΔΝΤ το ίδιο. Ούτε μια κακιά κουβέντα. Λες και είναι το ΔΝΤ το φιλανθρωπικώτερο ίδρυμα επί του πλανήτη. Το φιλελληνικώτερο. Λες και την μυστική μεθόδευση την έκανε μόνος του ο «μνημονιακός» πρωθυπουργός. Λες και το ΔΝΤ δεν είχε καμμιά συμμετοχή στην συνωμοσία και στην απόκρυψη, την προπαρασκευή και την δόλια και κρυφή προμελέτη.

Επιμένει ακόμα, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση, μιας χώρας που καταστράφηκε από τις μεθόδους και τα μέτρα και τα Μνημόνια και τις συμφωνίες του ΔΝΤ, να μην λέει ούτε μια «κακιά κουβέντα» για το ΔΝΤ.

Λες και κάποιος τους το απαγορεύει. Λες και κάποιος τους έχει βάλει όρια στο εύρος της κριτικής που μπορούν να ασκήσουν. Λες και κάποιος τους έχει διατάξει να μην μιλήσουν για το ΔΝΤ. Λες και κάποιος τους έχει δώσει εντολή να μην ενοχοποιήσουν με τίποτε το ΔΝΤ. Λες και κάποιος δεν τους επιτρέπει να μιλάνε ελεύθερα. Λες και κάποιος τους έχει στο χέρι.

Μα αν κάποιος έχει (και) την αξιωματική μας αντιπολίτευση στο χέρι, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Είναι τόσο απροκάλυπτα παράλογο αυτό που κάνουν, το να μιλάνε για ένα χρόνο ολόκληρο για την «κυβέρνηση του Μνημονίου» και για το ΔΝΤ να μη λένε κουβέντα, που παγώνει ο νους του ανθρώπου.

Θέλω κι εγώ λοιπόν να ρωτήσω με τη σειρά μου τη ΝΔ, τον πρόεδρό της και την ηγεσία της:

Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;
Τις δικές σας μεθοδεύσεις κύριοι;

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Πολιτική and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Θα σου πω εγώ φίλε Θράκα, που είχα μόλις τώρα επικοινωνία με ανώτερο στέλεχος της Αρχής (ξέρεις πια είναι η Αρχή – κατά την «Φιλικοεταιρική» έννοια):
  «Υπάρχουν πολλά γραμμάτια ανεξόφλητα από πολλούς στην Ελλάδα. Αριστερούς και Δεξιούς. Δε θα μας πάρει πολύ καιρό να τελειώσουμε με τους παλιούς λογαριασμούς σας. Μετά αναλάβετέ τους εσείς. Δικό σας το μαχαίρι, δικό σας και το πεπόνι».
  Αυτά μου είπε το στέλεχος (λέμε τώρα).
  Το έχεις γράψει τόσες φορές, φίλε Θράκα, που θεωρώ προσβλητικό από μέρους μου για σένα, να σου πω ότι ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ!
  Απορώ με σένα που περιμένεις από το Σαμαρά να κάνει αυτά που θέλει ο Λαός. Πότε το έκανε αυτό; Ε; Πες μου γιατί γερνάω και δε θυμάμαι πια πολλά!

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Γιώργος

   Μα δεν τα γράφω για μένα. Δεν περιμένω εγώ. Ετσι φαίνεται; Ε, δεν τα γράφω καλά τότε. Γι’ αυτούς που περιμένουν ακόμη και είναι εγκλωβισμένοι συναισθηματικά τα γράφω. Μας καθυστερούν…

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Ποια είναι αυτή η «Αρχή»;

   • Ο/Η Γιώργος λέει:

    Βρε Θράκα δε τα βάζω με σένα, το «μας καθυστερούν» που γράφεις τα λέει όλα!…και για σένα και για μένα.
    Χρησιμοποίησα τον όρο «Αρχή» για να δείξω ότι ακόμα και σήμερα οι Έλληνες περιμένουν τον από μηχανής θεό, όπως οι επαναστατημένοι Έλληνες πίστευαν ότι πίσω από τη Φιλική Εταιρεία ήταν Η «Αρχή» (δλδ η Ρωσία). Όμως εκείνοι πάλεψαν και κέρδισαν (έστω και με βοήθεια απ’ έξω), εμείς τι καθόμαστε και περιμένουμε επιτέλους;

    • Ο/Η anarmodios λέει:

     @Γιώργος

     Οι Φιλικοί χρησιμοποιούσαν την λέξη Αρχή, αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω της κρύβεται η Ρωσία, και η οποία θα στήριζε την εθνική υπόθεση.

     Πάντως τα προ-επαναστατικά κείμενα, όπως η «Ελληνική Νομαρχία» (1806) δείχνουν ξεκάθαρα πως είχε διαμορφωθεί πια η ιδέα, πως δεν είχαν να περιμένουν κανέναν και καμμία δύναμη, και πως την επανάσταση έπρεπε να την ξεκινήσουν μόνοι τους.

     Στην ίδια θέση είμαστε κι εμείς. Είμαστε μόνοι μας (καλά, τοχω χιλιογράψει αυτό). Ως λαός είμαστε μόνοι μας. Ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα έχουμε να ελπίζουμε. Ούτε ΜΜΕ φυσικά, εκτος από το διαδίκτυο.

     Οχι μόνο είμαστε μόνοι μας ως λαός, αλλά κόμματα, συνδικάτα και ΜΜΕ, είναι με τον έναν ή άλλον τρόπο, απέναντί μας.

     Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η tsilivithras λέει:

  O Σαμαράς με αυτό το βίντεο 9 μήνες πριν τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας

  και με μια αξιοπρεπή ομιλία και παρουσία έκανε αρκετό κόσμο να πιστέψει ότι ίσως τελικά υπάρχει απάντηση στη λαίλαπα του γιωργακη…ότι ίσως υπάρχει ακόμα υγιές κομμάτι στον δικοματισμό που μπορεί να λειτουργήσει όταν απειλείται ευθέως η πατρίδα και η ευημερία του Ελληνικού λαού.

  Έκτοτε πάπαλα…λόγια, λόγια, λόγια…και πολιτικός χρόνος…και πολιτική ορθότητα… και «βαρίδια»…και δικαιολογίες…και εν τω μεταξύ η προδοτική κυβέρνηση δεν έχει αφήσει ομάδα για ομάδα στην κοινωνία που να μην της έχει επιτεθεί φραστικά, οικονομικά, πρακτικά, ψυχολογικά ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ (ξύλο, δακρυγόνα)…και η αντιπολίτευση του κου Σαμαρά είναι παντελώς ΑΠΟΥΣΑ…!!!
  ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ.
  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ από κάθε άγχος και πρόκληση του Έλληνα πολίτη.

  Παίζει κι αυτή λοιπόν το παιχνίδι της υπομονής και της πολιτικής ορθότητας λες και ο Ελληνικός λαός υπάρχει για να εξυπηρετεί τον πολιτικό χρόνο των κομμάτων και των αφεντάδων τους…λες και εμείς όλοι πρέπει να κάνουμε υπακοή σαν τα σκυλάκια μέχρι οι αυτού μεγαλειότητες αποφασίσουν να μας ενημερώσουν για το τι θα φάμε, πότε, πόσο και τι θα πληρώσουμε και που…

  έρχεται λοιπόν αυτό το βίντεο

  για να ξυπνήσει και τον τελευταίο Έλληνα και να τραβήξει την προσοχή πάνω στα κόμματα συν+αντι/πολίτευσης…
  Για όσους είναι Περιορισμένης Ευθύνης, βραδύνοες ή πασοκοσκυλα όλη η προσοχή μπορεί να πέφτει στα ψέμματα και την προδοσία του τζεφρυ.
  Για όσους όμως έχουν καταλάβει εδώ και καιρό τι καπνό φουμάρει αυτός ο τύπος η προσχή πέφτει πάνω στην αντιπολίτευση και ζητάει -πλέον- τα ρέστα.

  Για να σας δω τώρα «Ζάππειο2″…τι ακριβώς θα πείτε στον Ελληνικό λαό…;;;
  Θα του πείτε «συνταγματικό το μνημόνιο όπως λέτε μέχρι τωρα;;;;;;
  Πως όμως;;
  Αφού μετά τις διαρροές ενδω-πασοκικα τωρα ΚΑΙ ο Στρωσκανης «δίνει» στεγνά τον γιωργακη και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.

  Θέλω να δω τι διάολο θα πείτε στο λαό…
  Θέλω να δω πως ακριβώς σχεδιάζετε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας και πότε θα το πάρετε απόφαση να ρθειτε στη μεριά του λαουτζίκου που ουρλιάζει για την αδικία που ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ του φορτώσατε.

  Και μην μασάτε δεξιούληδες εσείς με την δήθεν μη-υπογραφή του μνημονίου.
  Ανέξοδες φανφάρες για να ποτίζονται τα φυτά οι οπαδούληδες…
  Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.
  Εδώ σε θέλω τώρα στο ξεμπρόστιασμα…εδώ που βγαίνουν όλα στη φόρα να δω τι σκοπό θα χορέψεις.
  Δεν έχεις κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να βοηθήσεις την κατάσταση της πατρίδας.
  Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.
  Άντε να σε δω κι εσένα και τη μαγκιά σου τώρα.

 3. Ο/Η giannis λέει:

  Θραξ σου έστειλα ενα email με το βίντεο.

 4. Παράθεμα: Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…

 5. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Αγαπητέ φίλε Θράκα, υπάρχει ένα νομικό θέσφατο, «ένοχος, ένοχο ου ποιεί». Φυσικά και το λαϊκό ρητό του σοφού λαού, «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει».
  Το σημερινό πολιτικό σύστημα καταρρέει, αυτό το γνωρίζουν οι πολιτικάντηδες. Ελπίζω η αντικατάστασή του μ’ ένα άλλο να είναι για το καλό μας γιατί αυτό ποτέ δεν είναι σίγουρο.
  Κυκλοφορούν πολλά σενάρια όχι και τόσο ευχάριστα. Αγρυπνούμε. Νάσαι καλά και γράφε έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες ή ενστάσεις. Αυτό σημαίνει δημοκρατικός διάλογος.

 6. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Ίσως Θράκα, τελικά, να είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα: http://www.psomas.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=74&Itemid=98

 7. Παράθεμα: Αντώνη Σαμαρά, μήπως είσαι μέρος του συστήματος και …"βολεύεσαι" με το ΔΝΤ;

 8. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

 9. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

 10. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

 11. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.