Οι κομματικές ηγεσίες δεν μπορούν να ασκήσουν την ολιγαρχική τους εξουσία έχοντας ως στελέχη ικανούς, άξιους, και έντιμους. Χρειάζονται ύποπτους, διαπλεκόμενους και ανίκανους.


Ακούμε κατά καιρούς για την ανάγκη της ανανέωσης των στελεχών στην πολιτική σκηνή. Σε όλες τις κομματικές παρατάξεις. Ακούμε να μιλούν για την ανάγκη να αναδειχθούν ικανοί και έντιμοι πολιτικοί, άξιοι να χειριστούν με συνείδηση, κρίση και γνώση τα περίπλοκα κοινά μας προβλήματα της δημόσιας ζωής. Είναι μια συζήτηση που βαστάει χρόνια. Και καταλήγει σε διάφορες θλιβερές διαπιστώσεις, τις ίδιες πάντα. Και σε ευχολόγια.

Τον τελευταίο χρόνο, με την αλλαγή ηγεσίας στην ΝΔ, η συζήτηση αυτή έχει ανάψει για τα καλά και πάλι. Μια τέτοια πρόσφατη αναζωπύρωση αυτής της συζήτησης θα βρείτε εδώ όπου ο συντάκτης λέει επί λέξει «Χωρὶς νέα στελέχη καὶ σταδιακὴ ἀποστράτευση τῆς πλειονότητας τῶν κομματανθρώπων ἡ δουλειὰ δὲν γίνεται».

Ερχεται και ξανα-έρχεται λοιπόν στην επιφάνεια το ίδιο αίτημα από τους οπαδούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά φαίνεται σαν η ηγεσία της ΝΔ να μην το ακούει και να μην το λαμβάνει υπόψη, όπως αποδείχτηκε και από τις επιλογές της στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι τέτοιος ο βαθμός της αγνόησης αυτού του αιτήματος της βάσης, που ορισμένοι οπαδοί, μάλλον οι πιο προσωπολάτρες, και εκείνοι που αντιμετωπίζουν την πολιτική με μεταφυσικό τρόπο, τείνουν να πιστεύουν πως η ηγεσία τους το έχει υπόψη της και θα το ρυθμίσει αιφνιδιαστικά και ανακουφιστικά εν ευθέτω χρόνω, και όταν φυσικά εκείνη κρίνει σκόπιμο.

Οπως όλοι γνωρίζουμε και όπως το περιέγραψα και πρόσφατα όλα τα πολιτικά, και όχι μόνο, πρόσωπα της σήψης και της διαφθοράς είναι στην θέση τους, ακλόνητοι, και διατηρούν την ισχύ που είχαν. Μερικοί συνεχίζουν ακόμη και αυτή τη στιγμή το έργο της καταστροφής μας όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια. Και φυσικά όλοι τους παραμένουν αστιγμάτιστοι και ατιμώρητοι. Και το χειρότερο, αφανείς και κρυφοί. Αγνωστοι. Και είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Μα πάρα πάρα πολλοί.

Η ΝΔ δεν αποτελεί εξαίρεση στο παραπάνω. Εχει μάλιστα «ονομάσει» τα πιο γνωστά από αυτά τα πρόσωπα ως «βαρίδια». Και πράγματι αποτελούν βαρίδια για ένα κόμμα που θέλει να αποσπάσει την λαϊκή συναίνεση για να κυβερνήσει. Και η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε αυτή την πολιτική της επιλογή φαίνεται ακόμη και στις μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις. Ευτυχώς δηλαδή. Ο λαός αντιδράει απέναντι σε αυτή την κατάσταση με έναν υγιή τρόπο. Κι αυτό είναι φυσικά αισιόδοξο.

Η ΝΔ, όπως και όλα τα κομματα, λειτουργούν εσωκομματικά με αντιπροσώπευση μακράς θητείας και με τον «αρχηγό»  (λέξη όνειδος σε δημοκρατια), περίπου ως απόλυτο διοικητή του κόμματος. Δηλαδή με ολιγαρχία. Και αυτό που ίσως αγνοούν όσοι δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν αυτή την στάση της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στα βαρίδιά της, είναι ο μηχανισμός λειτουργίας της ολιγαρχίας.

Αν η πολιτική ολιγαρχία που κυβερνάει τον τόπο ήθελε ως στελέχη ικανούς, άξιους, και έντιμους τόσα χρόνια, χρόνια πολλά, θα τους είχε βρει και θα τους είχε αναδείξει. Δεν τους βρίσκει και δεν τους αναδεικνύει γιατί δεν το θέλει. Επιλέγει μετριότητες, επιτρέπει την ύπαρξη «βαριδίων» (όπως λένε κομψά τους ύποπτους) γιατί αυτό είναι κεντρική πολιτική επιλογή αυτής της ολιγαρχίας των κομματικών ηγεσιών που κυβερνάει (λέμε τώρα) τον τόπο. Διότι ο ανίκανος και ο ανέντιμος σου επιτρέπει «να τον χειριστείς» πιο εύκολα, για να το πω ευγενικά.

Οι κομματικές ηγεσίες δεν μπορούν να ασκήσουν την ολιγαρχική τους εξουσία έχοντας ως στελέχη ικανούς, άξιους, και έντιμους. Χρειάζονται ύποπτους, διαπλεκόμενους και ανίκανους. Ο άξιος, ο ικανός και ο έντιμος θα είναι εμπόδιο στην πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η ολιγαρχική ηγεσία. Αν κάποιος έχει μυαλό και του κόβει αποτελεί αμέσως αμέσως έναν εσωκομματικό εχθρό. Αν κάποιος είναι ικανός και ταυτόχρονα και έντιμος αποτελεί έναν εχθρό θανάσιμο για την ηγεσία ενός κόμματος.

Τα κόμματα δεν είναι ναοί εντιμότητας. Θεωρείστε τα προεκλογικά τους ψεύδη, το ελαφρύτερό τους αμάρτημα. Δείτε τις συναλλαγές τους με τους παράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας. Δείτε μόνο τα δάνειά τους. Ενας ικανός, άξιος και έντιμος άνθρωπος δεν θα γίνει ποτέ σύμμαχος μιας τέτοιας κατάστασης και μιας τέτοιας λογικής. Ενας ικανός, άξιος και έντιμος άνθρωπος θα είναι ο πιο θανάσιμος εχθρός αυτού του παθογόνου περιβάλλοντος.

Ενας ικανός, άξιος και έντιμος άνθρωπος δεν έχει καμμία θέση σε κανένα κόμμα. Γι’ αυτό και σπάνια θα βρείτε κάποιον σε κάποιο κόμμα που να έχει και τις τρεις αυτές ιδιότητες μαζί. Ακόμα και όταν γίνεται ανανέωση στελεχών, ηλικιακή ή άλλη, όπως αυτήν που αναμένουν τώρα οι οπαδοί της ΝΔ, εκείνοι που τελικά επιλέγονται δεν είναι αναγκαστικά και οι καλύτεροι από τους διαθέσιμους. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όπως εξήγησα.

Ετσι όσοι περιμένουν μια σαρωτική και αξιοκρατική ανανέωση στην ΝΔ, θα αργήσουν πολύ να την δουν. Μα πάρα πολύ. Αν την δουν ποτέ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στις ολιγαρχίες.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Κόμματα. Bookmark the permalink.

46 Responses to Οι κομματικές ηγεσίες δεν μπορούν να ασκήσουν την ολιγαρχική τους εξουσία έχοντας ως στελέχη ικανούς, άξιους, και έντιμους. Χρειάζονται ύποπτους, διαπλεκόμενους και ανίκανους.

 1. Ο/Η anti-anti λέει:

  Από τα καλύτερα σου! Συνέχισε την καλή δουλειά! Ελπίζω να το διαβάσουν και μερικοί προσωπολάτρεις του προαναφερθέντος αρχηγού της ΝΔ.

 2. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Αγαπητέ φίλε Θράκα, πολύ σωστές οι διαπιστώσεις, ήδη το ανάρτησα. Τα ίδια με μικρές διαφοροποιήσεις γίνονται και στα άλλα κόμματα.
  Επειδή γνωρίζεις την θέση μου για την αναγκαιότητα των κομμάτων πρέπει να μετασχηματιστούν από κόμματα στελεχών σε κόμματα αρχών. Τα πολυσυλλεκτικά και αποϊδεολογικοποιημένα κόμματα τελείωσαν.
  Παραμένει σε όλους μας πιστεύω το ερώτημα τα υγιή και έντιμα πρόσωπα γιατί δεν δραστηριοποιούνται. Η πολιτική ζωή είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις. Κανείς δεν εμποδίζει τη δημιουργία νέων κινήσεων ή νέων κομμάτων. Το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο νέο. Κανένας δεν περιμένει την κάθαρση και εκ βάθρων ανασύσταση των ήδη ξεπερασμένων και σάπιων κομμάτων.
  Όλοι πιστεύω περιμένουμε την ίδρυση κάποιας νέας αξιόλογης κίνησης για να την στηρίξουμε αρκεί να έχει τα εχέγγυα της αξιοσύνης, της εντιμότητας και του πατριωτισμού.
  Ίδωμεν.

 3. Ο/Η Ηλίας λέει:

  Εξαιρετικό άρθρο. Διακρίνεις άραγε κάποιο από τα ελληνικά κόμματα που ξεφεύγει από την παραπάνω περιγραφή; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η μόνη μου λύση είναι η αποχή…

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Ηλίας

   δεν φαίνεται ακόμα λύση στον ορίζοντα. Μικρές ελπίδες φυτρώνουν παντού, ναι, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Η κοινωνία μας είναι βαθειά αλλοτριωμένη και διχασμένη.

   Πήγα στην συγκέντρωση σήμερα και πικράθηκα. Δυόμισυ πορείες. Μία του ΕΚΘ, μία του ΠΑΜΕ και μία κάποιοι άλλοι. Που να πάμε έτσι; Μας έχουν είτε χωρισμένους και διχασμένους, είτε σε τηλεοπτική και καταναλωτική καταστολή.

   Αν δεν συμβεί κάποιο εξαιρετικό γεγονός (καλό ή κακό) η νύχτα μπορεί να κρατήσει πολύ.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η giannis λέει:

   Κατ’αρχή γίνε μέλος στο blog μου και βλέπουμε :-)

 4. Ο/Η χρηχα λέει:

  Καλησπέρα πατριώτη….
  (έμαθα ότι ήρθες στα μέρη μας αλλά δεν «χτύπησες» τηλέφωνο να βρεθούμε…)

  Η απαξίωση των κομμάτων δεν είναι κάτι που είναι κρυφό , ήδη από καιρό τώρα….
  Απλώς σύμφωνα με την δική μου γνώμη, που την άκουσες και κατ’ ιδίαν, πρέπει όσοι θεωρούμε τους εαυτούς μας «ηθικούς » και θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή , να κατακλύσουμε όλους τους συλλογικούς φορείς (και τα κόμματα , συμπεριλαμβάνονται») έτσι ώστε να επιβάλουμε την αλλαγή και την μελλοντική κατεύθυνση τους προς την προσδοκούμενη πορεία, όποια κι αν είναι αυτή…
  Τα κόμματα και οι συλλογικού φορείς, όλοι ανεξαιρέτως, έχουν διαμορφωθεί μέσα από χρόνια διεργασιών και ζυμώσεων…έχει επικρατήσει μια συγκεκριμένη τάση στο εσωτερικό τους , η οποία όπως δραματικά αποδείχτηκε, ήταν καταστροφική για το συλλογικό καλό, και εξυπηρέτησε (και εξυπηρετεί ακόμα και σήμερα) προσωπικά μικροσυμφέροντα και ιδιωτικές τσέπες….
  Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο απλής διαφθοράς, είναι ένα γενικευμένο κοινωνικό φαινόμενο παρακμής, κοινωνικής παρακμής και απαξίωσης….
  Η κρίση είναι πρωτίστως κοινωνική κρίση και έπειτα οικονομική….
  Η κοινωνία «άφησε» να γίνουν όσα έγιναν….όλοι εμείς δηλαδή….αφήσαμε τα πράγματα να κυλήσουν, και μάλιστα, κάτι , κάπως , όλοι μας προσδοκούσαμε απ’τον εισερχόμενο πακτωλό χρημάτων ……Τα ανακλαστικά μας ήταν σε ύπνωση…ξαφνικά (ή λίγο λίγο) η απόκτηση αγαθών έγινε εύκολη( νομίσαμε) , γιατί είμαστε το αντικείμενο του πόθου , της ΕΟΚ τότε ή της Ε.Ε. σήμερα…και έτσι θα μας χρηματοδοτούσαν επ’ αόριστον,(νομίσαμε) και όσοι είμαστε αρκεσμένοι στα λίγα(αρκετά) και καλά…… απομακρυνθήκαμε από τα κοινά, θαρρείς και τα κοινά αφορούσαν την διανομή του πλούτου και μόνο, και όχι την σωστή και δίκαιη λειτουργία της κοινωνίας….αφήσαμε έτσι τα κοινά σε κάποιους που ήταν τυχοδιωκτικοί χαρακτήρες, που τίποτε δεν τους ήταν αρκετό να χορτάσουν την ακόρεστη όρεξή τους….με αποτέλεσμα την λεηλασία τεράστιων κονδυλίων που αφορούσαν την «βοήθεια » των Ευρωπαίων στην χώρα μας για να αναπτύξουμε τις υλικοτεχνικές μας τις δομές , έτσι ώστε κι εμείς να μην υστερούμε από την πολύ πιο μπροστά , υπόλοιπη δυτική Ευρώπη….
  Η λεηλασία αυτή έγινε μέσα από στους κομματικούς μηχανισμούς, δεν αυταπατάμαι, και οι συγκεκριμένοι αυτοί οργανισμοί είναι τόσο ένοχοι , όσο κι εσύ τους καταλογίζεις….
  Σε συνθήκες κρίσης όμως , όπως οι σημερινές, δεν υπάρχει πίτα για μοίρασμα…οι τυχοδιώκτες που πήραν μέρος στην λεηλασία , σιγά σιγά θα αναγκασθούν να «αποχωρήσουν»….καιρός είναι όσοι αισθανόμαστε σωστοί και δίκαιοι να εμπλακούμε στην διαδικασία των συλλογικών οργανώσεων και να σπρώξουμε τα πράγματα στην επιθυμητή κατεύθυνση…

  Με λίγα λόγια…για να ξεκαθαρίσει το τοπίο…πρέπει να βάλεις «καθαρά υλικά»….
  Δεν είναι μονόδρομος τα κόμματα να έχουν αρχηγική μορφή….μπορούν να έχουν όποια μορφή στηρίξει ο κόσμος….ο κόσμος που θα συμμετέχει….και αυτός ο κόσμος που θα συμμετέχει πρέπει να ξέρει γιατί συμμετέχει…..αν αποστασιοποιηθούμε , αφήνουμε άλλη μια φορά την τύχη μας στα δικά τους χέρια…και ποιός θα βγάλει το φίδι απ’την τρύπα , για λογαριασμό μας και για χάρη μας , αν όχι εμείς , με τα χεράκια μας;
  Εκτός κι αν περιμένουμε να έρθει ο μεσσίας , ο πολιτικός μεσσίας , όπως ήταν π.χ. ο Ανδρέας, το ’80 ….και είδαμε τα αποτελέσματα…διάλυσε την αριστερά και μαζί όλες τις ελπίδες να οργανωθεί ένα φιλολαϊκό ρεύμα στην πολιτική σκηνή….έγινε ο σοσιαλισμός ένα νέου τύπου είδος οικονομικού φασισμού…..

  Δική μου άποψη είναι η συμμετοχή…..αν συμμετέχεις μπορείς να διαμορφώσεις καταστάσεις….αν όχι …αφήνεσαι στα χέρια άλλων…και τότε μην κλαις την μοίρα σου…
  Εξάλλου υπάρχει και το ρητό : «ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει»….

  Άρα για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει , αυτό που θεωρούμε ότι μας αξίζει, πρέπει να το παλέψουμε συμμετέχοντας …..

  Ποιος είναι ο μηχανισμός που προσδοκούμε να μας σώσει από τα κακά κόμματα;

  Ένα νεοεμφανιζόμενο κόμμα;

  Ποιο;

  Και πότε αυτό θα σκάσει μύτη στο προσκήνιο;

  Αν κάνουμε μαζικά την εμφάνισή μας στις ήδη υπάρχουσες κομματικές οργανώσεις και προβάλουμε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας , όπως ακριβώς τις προωθούμε εδώ στα μπλόγκ , νομίζεις ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα; Και τι μας εμποδίζει να το προσπαθήσουμε; Μαζικά να πάμε ο καθένας στο δικό του κόμμα ή και σε όλα τα κόμματα γενικά και καθημερινά και να ασκήσουμε έλεγχο….να ζητήσουμε να δικαστούν όλοι οι κλέφτες….κάποιοι που θεωρούν ότι έκλεψαν λιγότερο θα μπουν μπροστά και θα αρχίσει η διαδικασία….μετά δεν θα υπάρχει πίσω….όλοι θα ελεγχθούν και όλοι θα λογοδοτήσουν….

  Αυτό που έχουν καταφέρει και επιβάλανε στον κόσμο όσοι έχουν συμφέρον να μείνει η κατάσταση στάσιμη είναι η αίσθηση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε…..και απέχει ….
  Μα και χίλιοι Έλληνες να πάνε στις επόμενες εκλογές αυτοί ποσοστά πάλι θα βγάλουν….και τί νομίζεις ;…θα «πάρουν το μύνημα απ’την μεγάλη αποχή; όσο το πήραν στις δημοτικές….
  Η αποχή του κόσμου είναι βολική….
  Η συμμετοχή είναι πρόβλημα για αυτούς….όταν συμμετέχεις απαιτείς…και οι απαιτήσεις σου δεν είναι αμελητέες ποσότητες….
  Να συμμετέχεις…..αλλιώς δεν αξίζεις να είσαι πολίτης, σύμφωνα με τους αρχαίους ημών προγόνους……

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @χρηχα

   Ηρθα αλλά λόγω του ότι ήμουνα κρυωμένος, πράγμα σπάνιο, δεν ήρθα με τη μηχανή αλλά με τη συγκοινωνία. Και δεν είχα τροπο να μετακινηθώ. Ηθελα να ανέβω το σάββατο να σε δω, αλλά ήταν και το κλίμα βαρύ, για διάφορους λόγους, και το ανέβαλα και καθηλώθηκα.

   Ισως το καλοκαίρι. Κοντά είναι. Κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι κάπως πιο ευτυχισμένη εποχή (που δεν το βλέπω).

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η giannis λέει:

   Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκό ελληνικό σύνταγμα ! Το κάνανε έτσι που να τους βολεύει. Από εκεί ξεκινάμε ! Και μετά θα έρθουν και αυτά που λές.
   Φτάξτε λοιπόν ένα ντοκυμαντέρ με το όνομα «Κομματοκρατία» και δείξτε στον κόσμο τί πρέπει να ζητάει πρώτα απ’όλα και ξεσκεπάστε τους. Ο έλληνας τα ξέρει όλα αυτά αλλά είναι (ήταν) βολεμένος , φοβισμένος και κυρίως διαιρεμένος !
   Εδώ σας θέλω ! Το φρούτο είναι πλέον ώριμο αλλά δεν πρέπει να το αφήσετε να σαπίσει !

   • Ο/Η giannis λέει:

    Ο Καζάκης (και αρκετοί άλλοι) καλά τα λέει : Από μάς περιμένει όλη η Ευρώπη να κάνουμε κάτι , να κάνουμε την αρχή.

 5. Ο/Η giannis λέει:

  Αφού δεν βγήκε ένα ντοκυμαντερ που να λέγεται «Κομματοκρατία» αλλά στην θέση του βγήκε η «Χρεοκρατία» αυτό δείχνει ότι ο έλληνας δυστυχώς έχει άλλες προτεραιότητες. Ποιό πολύ τον τρομάζει η έλλειψη χρημάτων παρά η έλλειψη της δημοκρατίας – αλήθειας … Είμαστε πολιτικά καθυστερημένοι δυστυχώς !

  • Ο/Η χρηχα λέει:

   Όλα αυτά που σε δυσαρεστούν , να πας και να τα πεις σε όποιον πολιτικό βρεις μπροστά σου…κι αν σου είναι δύσκολο, να πας σε όποια κομματική οργάνωση έχεις υπόψη σου….και να πεις ότι σου κατέβει….αλλά πιεστικά….να τους πεις ότι θες και να τους πεις να α μεταβιβάσουν στον αρχηγό τους , στον προϊστάμενός τους στον πρόεδρό τους… σε όποιον αυτοί θεωρούν ανώτερο….αλλά αν τα πεις….έτσι εύκολα συμμετέχεις….και η γνώμη σου γίνεται πίεση , πολιτική…και τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους….

   Συμμετοχή δεν είναι να πας μια φορά στα τέσσερα χρόνια και να ψηφίζεις…δεν είναι μόνον αυτό…

   • Ο/Η kiki λέει:

    @ χρηχα,
    αυτο λεγεται εισοδισμος, το εχω προτεινει απο την αρχη.
    Πηγαινετε σε οποιο κομμα θελετε και σε αλλο , πες τς τις αποψεις σας επιμενετε , θα ταλαιπωρηθειτε ακουγοντας διαφορα, αλλα η επιμονη και η υπομονη αμοιβονται.
    εξω απο τα γραφεια της Συγγρου, της Ιπποκρατους, των παντων.
    εγω επιμενω λεγε λεγε , ολο και κατι μπορει να γινει.
    !ον αλλαγη συνταγματος,
    2ον δημοψηφισμα, για ολα
    3ον παραπομπη ολων επι Εσχτη Προδοσια για το Μνημονιο,
    4ον εκπιοιηση των κλεμμενων περιουσιων τους
    και εκει μην χανομαστε,
    και παλι στα γραφεια, και παλι στις κομματικες τους οργανωσεις , να πειστουν οτι ξερουμε δεν ειμαστε προβατα, και οτι δεν θα βρουν την ψηφο τους , και θα μεινουν στο 3ο% και οι δυο.
    Για δες τε στην Γαλλια, το δευτερο κομμα η Λεπεν, παραγων ψηφιζεται απο κομμουνιστες επισης.

 6. Ο/Η giannis λέει:

  Την αρχή του ντοκυμαντέρ «Κομματοκρατία» την βρήκα !
  Είναι το φινάλε της ταινίας …

 7. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Σωστός ο giannis: 01/05/2011 στις 15:16

  «συζήτηση που βαστάει χρόνια. Και καταλήγει σε διάφορες θλιβερές διαπιστώσεις, τις ίδιες πάντα. Και σε ευχολόγια.»

  Δηλαδή βλέπουμε ένα διαχρονικά επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Μήπως φταίει η δομή του πολιτικού συστήματος της δεποτικής κομματοκρατίας, που πρέπει να ανατραπεί εκ’ βάθρων;

  Αλλάζοντας την δομή ενός συστήματος αλλάζει την συμπεριφορά του. Αλλάζοντας όμως τον άνθρωπο στο σύστημα, δεν πρόκειται να αλλάξει την συμπεριφορά του συστήματος.

  Πηγή: http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/2011/03/04/ιππεύοντας-την-ελλάδα/

  Ακόμη και ο Καζάκης μας λέει ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Να απτά και ο μεγάλος εχθρός του έθους και του έθνους μας:

  «Αντιεξουσιαστής» δήλωνε προεκλογικά (2009) ο νυν πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η ρήση του αυτή εξελήφθη ως φθηνή προεκλογική κορώνα και προκάλεσε γενική θυμηδία. Ειδικά, όταν συνδυάστηκε με άλλες παλαιότερές του για νομιμοποίηση τής καλλιέργειας χασισόδεντρων στις πέργκολες και στα μπαλκόνια.

  Ωστόσο, οι αντιεξουσιαστικές εξάρσεις τού πρωθυπουργού δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ελαφρά τη καρδία, αφού, για όσους γνωρίζουν οικονομική ιστορία, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με την τελευταία τάση και λέξη τής σύγχρονης νεοφιλελεύθερης ρητορείας.

  Πηγή: http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2179

 8. Ο/Η tsilivithras λέει:

  ««Δεν είναι μονόδρομος τα κόμματα να έχουν αρχηγική μορφή….μπορούν να έχουν όποια μορφή στηρίξει ο κόσμος»»

  Με αφορμή το σχόλιο του χρηχα πιτρέψτε μου να πω κάτι μόνο για τα κόμματα καθώς βλέπω ότι δυστυχώς πολύς κόσμος ακόμα δεν έχει καταλάβει και επιμένει να υποστηρίζει την προπαγάνδα του συστήματος έστω και άθελά του. Το πρόβλημα είναι ότι -πλέον- δεν έχουμε περιθώρια για αφελείς προθέσεις και ημίμετρα.

  Τα κόμματα λοιπόν ΑΥΤΑ δεν μπορούν να έχουν άλλη μορφή.
  Δεν ανήκουν στον Ελληνικό λαό και αυτός δεν έχει κανένα λόγο επάνω τους.
  Ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους που είναι οι 3 κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες του τόπου για πάνω από 50 χρόνια. Είναι τα μαγαζιά τους. Είναι η βιτρίνα των εισοδημάτων τους. Είναι μια μπίζνα καθώς όντες αυτοί επαγγελματίες πολιτικοί αυτά είναι ο βιοπορισμός τους.
  Τα κόμματα ως μπίζνα προστατεύονται από το Σύνταγμα μη φερόμενα και ελεγχόμενα από τον Νόμο σαν νομικές υποστάσεις. Το εισόδημα των πολιτικών μαγαζιών δλδ (και των εφοπλιστάδων) «προστατεύεται» Συνταγματικά.
  Όσο υπάρχει κρατικός δανεισμός θα διαχειρίζεται πακτωλός χρημάτων ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ διαμέσω αυτών των κομμάτων-μαγαζιών.
  Έχουν λοιπόν ιδιοκτήτες οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν «χορηγούς» (επενδυτές δλδ που επενδύουν στα πολιτικά κόμματα και τις πράξεις των μελών τους που αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές αυτούς) και φυσικά υπαλλήλους.
  Για τους χορηγούς νπμίζβ καταλαβαινόμαστε απόλυτα.
  Για τους υπαλλήλους όμως παρατηρώ ότι ο κόσμος «ναι μεν αλλά…», καταλαβαίνει και δεν καταλαβαίνει και θεωρεί ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με δημοκρατικές διαδικασίες ή με πολιτική διάθεση και επιχειρηματολογία.
  Τα κόμματα είναι η φωλιά του κομματόσκυλου…όχι του έντιμου και έξυπνου Έλληνα πολίτη με αγαθές προθέσεις αλλά του κομματόσκυλου…αυτού δλδ που υπηρετεί ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (να δούμε πότε θα ποινικοποιηθεί αυτή η φράση) πάση θυσία καθώς βλέπει ότι:
  -μπορεί να βγάλει το ψωμάκι του κι αυτός και τα παιδιά του μέσα στο μαγαζί
  -μέσα στα κόμματα έχει δει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ όχι μόνο να διευκολύνεται η ανεντιμότητα αλλά και να ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ (ως κίνητρο και κακουργηματκή συνέργεια) και να ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ συνωμοτικά η κάθε υποψία παρανομίας

  Άρα λοιπόν ο κομματόσκυλος θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τα κεκτημένα.Είναι άλλωστε το ψωμί του και το ψωμί της οικογένειάς του.Δεν θα το αφήσει ποτέ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ.
  Ναι…αν ποτέ φτάσει ένα κλικ πριν τη φυλακή τότε «θα δώσει» κόσμο.
  Μέχρι τότε θα υπερασπίζεται το κεκτημένο δικαίωμά του στην μίζα.
  Γιατί;;
  Γιατί έτσι κάνουν οι ιδιοκτήτες-αφεντικά του.
  Τα κόμματα είναι τα μαγαζιά των πολιτικών.
  Δεν εξυπηρετούν κανέν συμφέρον του Ελληνικού λαού.
  Εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους (ιεραρχικά πάντα) και αυτά των επενδυτών τους.
  Αν ποτέ έγινε κάτι προς όφελος του λαού τότε θα ήταν η εξαίρεση στον κανόνα…το «ξεκάρφωμα»…ένα λάθος στην ανάλυση δεδομένων…ή απλά το «επέτρεψαν» να γίνει.
  Οι κομματόσκυλοι πολιτικοί είναι ένα lobby που πουσάρει τα συμφέροντά του και καλύπτει τον κώλο του.Είναι δικά τους «μαγαζιά» όχι δικά μας και φυσικά επί δεκαετίες ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  Είναι μεγάλος ανόητος όποιος ΒΛΕΠΕΙ την καταστροφή που έφεραν τα κόμματα στον τόπο αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει τις βλακείες (που αυτά διανέμουν) περί δήθεν «συμμετοχής» και «αυτό που μας αξίζει» και λοιπά…
  Αν ΄ΒΛΕΠΕΙΣ την προδοσία τότε αντιλαμβάνεσαι την χρόνια ανελεύθερη Συμμετοχή.
  Πως διάολο γίνεται να βλέπεις ΒΡΩΜΙΑ στο σύστημα αλλά να θεωρείς πως μπορείς να «συμμετέχεις» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ και να πιστεύεις ότι θα αλλάξεις κάτι είναι ειλικρινά πάνω από τις δυνατότητές μου.

  Σε ένα βρώμικο σύστημα όποιος «συμμετέχει» είναι κι αυτός βρώμικος.
  Όποιος το βλέπει και συνεχίζει να το στηρίζει είναι δειλός ή βλάκας.

  • Ο/Η χρηχα λέει:

   Ωραία μας «γκάζωσες»φίλε τσίλι…τώρα πες μας και μια ρεαλιστική πρόταση που μπορούμε να την εφαρμόσουμε από αύριο….που θα πάει ο κάθε ένας Έλληνας και τι θα κάνει από αύριο για να αλλάξει λίγο την μοίρα του….
   Καλά τα ευχολόγια και οι επαναστάσεις στα λόγια…..πες μας πρόταση που να ξεκινά από αύριο….που να μπορεί να την εφαρμόσει ο κάθε ένας απλός Έλληνας και να του βελτιώσει την καθημερινότητα και να εκδημοκρατίσει την εξάσκηση της εξουσίας…..
   Και μην ακούω μανιφέστα επανάστασης…..ούτε άλλα συμπεράσματα και αναλύσεις της κατάστασης….τα συμπεράσματα είναι καλά εφ’όσον οδηγούν σε δράση -αντίδραση έναντι όσων κακών συμπεράναμε, αλλιώς μόνο αρνητικά συναισθήματα είναι ικανά να παράγουν και μεγαλύτερη μιζέρια στην διάθεσή μας….
   Αυτό που προτείνω είναι εκτόνωση της κατάθλιψής μας και πίεση….
   Δεν είναι σωστό να τοποθετείς τους λαμόγιους και τους κομματάρχες εκεί ψηλά στο απυρόβλητο, δεν είναι εξωγήινοι,ούτε άτρωτοι, υπόκεινται κι αυτοί σε ψυχολογική πίεση και αν αυτή ενταθεί θα αλλάξουν πράγματα….ούτε τα «αφεντικά’ της Ελλάδα;ς όπως τους αποκαλείς μπορούν να κάνουν κάτι χωρίς την ανοχή μας….εμείς τους αφήνουμε….
   Και ένα πράγμα το οποίο παρατηρώ συνήθως σε αριστερούς σχολιαστές, είναι η πύρρειος προφορική τους κατακεραύνωση όλων των αντιπάλων, αλλά ταυτόχρονα η κατά κάποιο τρόπο θεοποίησή τους , κάνοντας τους άξιους να στέκονται στο απυρόβλητο και στο πεδίο απ’όπου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους , χωρίς να μπορείς να τους πλησιάσεις….εγώ σαν δεξιός πιστεύω στο γήινο του πράγματος και ότι όλοι έχουν τα τρωτά τους σημεία , όπου μπορείς να τους νικήσεις, εφ΄όσον η δύναμη είναι δική μας , του λαού , από εμάς εκπορεύεται και για μας πρέπει να δουλεύει ,και εφ’ όσον δεν δουλεύει για εμάς τότε θα την κάνουμε να δουλέψει με το ζόρι….και μια πρώτη κίνηση είναι η έκδηλη , εκδήλωση της αηδίας μας προσωπικά στους ίδιους που θα έπρεπε να δουλεύουν για εμάς και δεν το κάνουν…..και οι πρώτοι που θα το κάνουν αυτό θα είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που χαζόνονται από ταχαζοκούτια και τα βρωμοσήριαλλ , αλλά τέτοια κίνηση μπορούν να την κάνουν…. και θα την θερωρήσουν και απόλυτα φυσική….

   Επίσης καταφέρεσαι ενάντια στην συμμετοχή……..περίεργο….πολύ περίεργο….ενάντια στην συμμετοχή είναι οι απολυταρχικοί….

   Σε ένα βρώμικο σύστημα ,όποιος συμμετέχει είναι κι αυτός βρώμικος,αλλά σε μια δημοκρατία , αν δεν συμμετέχεις μαζικά να κάνεις ελέγχους και να βάλεις όρια , τότε αφήνεις την βρωμιά να επιβληθεί…..και όταν απέχεις ,δίνεις την δυνατότητα στους «άλλους» να «ερμηνέυουν» την βούλησή σου κατά το δοκούν….

   Αν έχεις πρόταση καλύτερη να την καταθέσεις….

 9. Ο/Η Μάνος λέει:

  Αλλάζεις το σύστημα, μια καλή αρχή είναι η μη επιβεβαίωση του, αποχή από τις εκλογές παρωδία της κληρονομικής “ολιγαρχίας”, να απομονωθούν οι οπαδοί του καθεστώτος οι οποίοι θα είναι όπως πάντα συνεπέστατοι στο ραντεβού τους, εμείς τη δουλειά έχουμε με αυτούς;

  Να μετρηθούμε, πόσοι είναι αυτοί και πόσοι εμείς. Πόσοι είναι οι φασίστες και πόσοι οι Δημοκράτες.

  Αποχή η οποία θα συνοδεύεται από αιτήματα.

  Αιτήματα ως εξής: να πεταχτούν έξω από ναό της δημοκρατίας όσοι δεν αποδέχονται την δημοκρατία και την απειλούν με κατάλυση, εξάλειψη των πολιτικών κομμάτων διότι όπως φαίνεται λειτουργούν ως επιχειρήσεις, άρση της βουλευτικής ασυλίας για τους υπουργούς και διαχωρισμός των εξουσιών μεταξύ τους.

  Μη διαπραγματεύσιμα

  • Ο/Η χρηχα λέει:

   Το πρόβλημα με την αποχή είναι ότι για κάθε κόμμα υπάρχει μια «βάση» ψηφοφόρων που σήμερα είναι περίπου όσοι καταγράφονται απ’ τις δημοσκοπήσεις….οι προηγούμενες δημοτικές είχαν σε μερικές περιοχές μέχρι και 65% αποχή….αυτό τι αποτέλεσμα είχε; βγήκαν την άλλη μέρα και είπαν ότι «πήραν το μήνυμα»….χέστηκε η φατμέ στο γκιούλ μπαχτσέ…..το θέμα είναι εμείς (οι πολίτες ) να μπορούμε ανά πάσα ώρα να ελέγξουμε τι κάνει ο κάθε ένας που έχει πόστο….και αυτόν τον μηχανισμό ψάχνω να περιγράψω….
   Το πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι…..δεν μου είναι αρεστό….όταν έχεις υπαλλήλους ανεπρόκοπους ,κλέφτες και τεμπέληδες δεν κλείνεις την εταιρία….αλλάζεις υπαλλήλους…..
   Αυτό πρέπει να καταλάβουμε και να τους το μεταδώσουμε…αυτοί όλοι είναι δικοί μας υπάλληλοι….απλά θέλει να βρούμε τον τσαμπουκά οι μέτοχοι, (και βασικά κοινή γλώσσα να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε), έτσι ώστε να τους βάλουμε στην θέση τους….

   • Ο/Η tsilivithras λέει:

    Φίλε υπάλληλός τους είσαι ΕΣΥ…ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ!!!
    Όσο έχουν τα κόμματα «αγοράζουμε» διακυβέρνηση από αυτούς…το καταλαβαίνεις;;;;
    Είναι η δουλειά τους…το μεροκάματό τους.
    Στα π@π@ρια τους εγώ κι εσύ και τα παιδιά μας.
    Τράβα στους Παναδρέου και στους Μητσοτάκηδες να πεις »είστε υπάλληλοί μου»…πάνε μίλα με τα παιδιά τους…μίλα με χαμηλόβαθμους των οικογενειών τους…θα λιώσουν στο γέλιο μαζί σου.
    Όλα είναι καλά με δαύτους ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ….!!!!!

    Αρκεί να μην φύγεις…ποτέ.Να μένεις εκεί για πάντα να τους λες την «άποψή σου» και να τους δίνεις άλλοθι για διάλογο.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ.
    Δεν είναι δικό σου μαγαζί.Είναι δικό τους κι εσύ όπως όλοι μας είσαι θύμα πολιτικού καρτέλ.Ξύπνα.

    Η μόνη αντίσταση είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τα κόμματα, ΚΟΝΤΡΑ σε κάθε τι που κάνουν.
    Έχουν καταστρέψει τον τόπο.

   • Ο/Η Μάνος λέει:

    Εφόσον σε ορισμένες περιοχές υπήρχε αποχή μέχρι 65%, σημαίνει ότι οι τοπικοί άρχοντες βγήκαν με συμμετοχή 35%, δηλαδή δεν υπάρχει η λαϊκή κυριαρχία, οπότε, εφόσον ζούμε μέσα στα Δημοκρατικά πλαίσια έπρεπε να επαναληφθούν εκλογές.

    Δημοκρατία σημαίνει απλά, ότι η επιλογή για το σύνολο είναι αυτό που θέλουν οι πολλοί, οι πολλοί απείχαν, οπότε αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία, εφόσον η επιλογή για το σύνολο είναι χωρίς την συγκατάθεση της λαϊκής κυριαρχίας.

    Με απλά λόγια, δεν υπάρχει λαϊκή κυριαρχία με τη συγκατάθεση της μειοψηφίας, χρειάζεται η πλειοψηφία.

    Δηλαδή όσοι ψηφίζουν, δεν συμμετέχουν σε Δημοκρατικές διαδικασίες διότι πρακτικά κυβερνούν με την μειοψηφία που σημαίνει ότι είναι ενάντια στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

    Όπως και να το διατυπώσω το νόημα είναι απλό, απλά θέλει να σκεπτόμαστε.

    Το σημαντικότερο από όλα βέβαια είναι ότι στις τελευταίες εκλογές δεν εγκρίθηκε το σχέδιο ραγκούση Καλλικράτης , εφόσον η πλειοψηφία απείχε και σε πληροφορώ ότι η φατμέ δεν χέστηκε στο γκιούλ μπαχτσέ αλλά πάνω της, δίνεις πολύ σημασία στην προπαγάνδα των ΜΜΕ.

    Τσαμπουκά έχουμε, μας περισσεύει μάλιστα, ο γράφων τον τυλίγει για το σπίτι σε συσκευασία δώρου για όποιον ενδιαφέρεται, απλά δεν φτάνει μόνο αυτό, χρειάζεται γνώση.

    Πρέπει να καταλάβετε, πρέπει να καταλάβουν, όσοι θέλουν βέβαια, είτε αριστεροί είτε δεξιοί, ότι το μόνο που αξίζει σε αυτόν τον τόπο, είναι η γη που πατάμε, είναι η Ελλάδα, είναι το μέρος που αναπτύσσονται τα παιδιά μας, είναι ο τόπος που οφείλουμε να τους κληροδοτήσουμε. Απλά πράγματα με ουσία, αυτά που έχουν σημασία.

    Εφόσον πιστεύω ότι η πλειοψηφία κυμαίνεται στο ίδιο πνεύμα, το βρίσκω φυσικό η εξέλιξη των πραγμάτων να οδηγήσει σε αυτόν τον δρόμο.

    Απλά για αρχή τουλάχιστον, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι αν είναι δυνατόν, ότι αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο, αυτοί που διαχειρίστηκαν το μέλλον μας, το παρελθόν μας και το παρόν μας, πρέπει να κριθούν για τα αποτελέσματα, πρέπει να δικαστούν, ούτω σώστε να αποδοθούν τα δίκαια.

    Αυτό για να συμβεί πρέπει να απαιτηθεί.

    Τα κόμματα είναι επιχειρήσεις και έχουν αφεντικά, οι πολιτικοί είναι οι εργαζόμενοι τους, τα συμφέροντα τους είναι ενάντια στα δικά μας.

    Αν αυτό το καταλάβουμε, πίστεψε με, βρισκόμαστε στον καλύτερο δρόμο, ταχείας κυκλοφορίας.

    Και όπως λέει και ο tsilivithras, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι η διάδοση του βρώμικου ρόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας μας και η αφύπνιση των Ελλήνων.

 10. Ο/Η tsilivithras λέει:

  @ χρηχα

  «Ωραία μας “γκάζωσες”φίλε τσίλι…»

  Δεν τα χω μαζί σου…με τις απόψεις αυτές τα έχω και βρήκα την ευκαιρία να τα χώσω λίγο γιατί φρικάρω όταν βλέπω ανθρώπους με καθαρή σκέψη και έκφραση να λένε αυτά τα πράγματα. Και θα απαντήσω σε όλα όσα ζητάς γιατί μου δίνεις εξαιρετική πάσα να πω πράγματα που με τρελαίνουν καιρό τώρα.
  Θα σε παρακαλέσω να μην τα πάρεις προσωπικά καθώς και τον λόγο σου σέβομαι και ούτε έχω να χωρίσω κάτι μαζί σου.

  «Καλά τα ευχολόγια και οι επαναστάσεις στα λόγια»

  Ούτε ευχολόγια έκανα ούτε φαν της επανάστασης είμαι. Δεν είμαι και μλκς όμως και φρικάρω όταν μου φέρονται σαν να είμαι. Άρα λοιπόν πρώτη υποχρέωση του Έλληνα είναι να ΔΕΙ και να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ την απάτη. Αμέσως μετά να την μεταφέρει και σε άλλους. Ευθύς αμέσως να ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ στην σκέψη του όλα αυτά που είναι παράγωγα απάτης εις βάρος του.
  Όποιος δεν δει είναι βλάκας (περιορισμένης ευθύνης).
  Όποιος δει και δεν πει είναι δειλός ή τα παίρνει.
  Όποιος πει αλλά δεν κάνει είναι δειλός ή τα παίρνει.
  Πιο απλό δεν γίνεται. Συνείδηση είναι το ζητούμενο. Τα λάθη συγχωρούνται σε όλους αλλά η κατεστραμένη συνείδηση σε κανέναν. Ο πολίτης πρέπει να συγχωρεί πολιτικά λάθη ΜΟΝΟ όταν αυτά ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ και βρεθούν καθαρά προθέσεων. Ο πολίτης που έχει υποστεί πολύχρονο βιασμό παντοιοτρόπως από τους πολιτικούς του και συνεχίζει να στηρίζει το σύστημά τους είναι βλάκας, δειλός ή τα παίρνει.

  «…..πες μας πρόταση που να ξεκινά από αύριο….που να μπορεί να την εφαρμόσει ο κάθε ένας απλός Έλληνας και να του βελτιώσει την καθημερινότητα και να εκδημοκρατίσει την εξάσκηση της εξουσίας…..»»

  Πρώτον….ποιος έδωσε σε «εσένα» και λοιπούς το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε αυτό το σλογκανάκι;;;Σοβαρά το λέω.Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να ακυρώνετε την Κοινή Λογική και την ανθρώπινη συνείδηση φρενάροντας την Λογική με το επιχείρημα του «τι-λε-ρε-μεγάλε-και-τι-να-κάνουμε-δλδ;»
  Ποιος επιστήμων αποφάσισε ότι μπροστά στη θέα της δυστυχίας και της καταστροφής μπορούμε να κοντράρουμε την Κοινή Λογική χρησιμοποιώντας αυτήν την εξυπνάδα; Κάποιος έρχεται να σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά σου και επειδή εσύ δεν θες να γίνεις φονιάς θα τους αφήσεις να πεθάνουν;; Πολύ ωραία λογική.
  Το «εφικτό» είναι για τους πολιτικούς φίλε (και είδαμε που μας οδήγησε το εφικτό). Για τους πολίτες αναζητάται το Ιδανικό.
  Όποιος έχει καταφέρει να ΔΕΙ το Κακό και αντί να διορθωθεί ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχει ήδη παραιτηθεί όλων των δικαιωμάτων του. Αυτουνού του αξίζει αιώνιος δικομματισμός του χειρίστου είδους. Δυστυχώς γι αυτόν θα μας έχει μερικούς απέναντί του.
  Δεύτερον…υπόθεση εργασίας…έστω ότι «συμμετέχουμε» και στηρίζουμε ορθο-πολιτικά το σύστημα….ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ πιστεύει ότι «αυτός» ο επόμενος θα διορθώσει τα πράγματα στην καθημερινότητα του Έλληνα «ξεκινώντας από αύριο»;;;;;;
  ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ;;;; Αφού το σύστημα λειτουργεί με «πολιτικό χρόνο»!!
  Μόλις βγει ο επόμενος (αφού πρώτα μας έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη κι αυτός) θα ζητήσει και θα του δοθεί ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ για να «φτιάξει» αυτά που χάλασαν οι πρώην…!!!!…Με ποιο θράσος «ζητάς» από μένα να σου δώσω πρόταση που να βοηθάει τον Έλληνα «από αύριο» όταν δεν πρόκειται να κάνεις το ίδιο και στον «επόμενο»;;; Με ποιο θράσος ζητάει κάποιος από μένα να φρενάρω την Λογική όταν δεν κάνει ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ το ίδιο σε αυτόν/αυτό που στηρίζει;;;
  Τρίτον…η μόνη λύση του προβλήματος ξεκινάει από την αφύπνιση του Ελληνικού λαού. Συνεχής και απρόσκοπτη αφύπνιση. Συνεχής στήριξη και προώθηση καθαρών ιδεών, μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις και κόμματα και όλα τα συμπαραμαρτούντα.
  Τα κόμματα και ο μηχανισμός τους (κομματόσκυλοι, κομματικές νεολαίες, συνδικαλιστές, εργατοπατέρες) είναι Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΛΟΓΟΣ που φτάσαμε στην καταστροφή. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεισφέρουν όλοι αυτοί στην αναστήλωση της πατρίδας. Η απατεωνιά και η Ευκαιρία είναι στο αίμα τους. Πρέπει να τιμωρηθούν. Και μάλιστα παραδειγματικά. Να ξανανιώσει ο λαός την Εντιμότητα και την Συνέπεια. Να διορθωθεί κι αυτός με τη σειρά του. Όχι άλλη συναλλαγή. Όχι άλλη συναίνεση. Κοινή Λογική και Κοινωνική Συνείδηση.

  «Και μην ακούω μανιφέστα επανάστασης…..ούτε άλλα συμπεράσματα και αναλύσεις της κατάστασης»

  Δεν έγραψα εγώ κανένα μανιφέστο. Αντιπαθώ οτιδήποτε «αριστερίζει». Εάν η Κοινή Λογική και η Ενάρετη πολιτική συμπεριφορά αποκαλούνται επαναστατικά τότε Ναι…συμφωνώ.
  Και λυπάμαι πολύ αλλά όσο ο κόσμος επιμένει να ΜΗΝ καταλαβαίνει ότι βγάζει τα μάτια του με τα χέρια του υποστηρίζοντας έστω και στο ελάχιστο «αυτούς» τότε θα ακούσεις και θα διαβάσεις πολλέεεεεεες αναλύσεις ακόμα.
  Μέχρι να πειστεί η πλειοψηφία των Ελλήνων ότι έπρεπε ΕΞ ΑΡΧΗΣ να βγούμε στο δρόμο και να απαιτήσουμε να αλλάξει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ το πολιτικό σύστημα. Τότε και μόνο θα μας φοβούνταν πραγματικά. Το ότι το σύστημα σακατεύει στο ξύλο και στο δακρυγόνο τους πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους δείχνει ακριβώς τι φοβάται το σύστημα.
  ΠΑΜΕ και φεύγουμε good.
  Πάμε και μένουμε….not good.

  «Δεν είναι σωστό να τοποθετείς τους λαμόγιους και τους κομματάρχες εκεί ψηλά στο απυρόβλητο, δεν είναι εξωγήινοι,ούτε άτρωτοι, υπόκεινται κι αυτοί σε ψυχολογική πίεση και αν αυτή ενταθεί θα αλλάξουν πράγματα»

  Ποιο απυρόβλητο ρε φίλε;;; Εγώ θέλω να τους δω στη φυλακή και τα παιδιά τους με νευρικό κλονισμό…πλάκα με κάνεις;;;; Καταλαβαίνουμε τι λέμε;;
  Α priori θεωρώ ύποπτο οποιονδήποτε σχετίζεται με κόμματα και νεολαίες.
  Δεν θέλω άλλες αποδείξεις. Μου φτάνουν αυτά που τραβάω 40 χρόνια τώρα.

  «ούτε τα “αφεντικά’ της Ελλάδα;ς όπως τους αποκαλείς μπορούν να κάνουν κάτι χωρίς την ανοχή μας….εμείς τους αφήνουμε….»

  Συμφωνώ. Και ως καλοί επενδυτές έχουν επενδύσει ΚΑΙ στις δυο μεριές. Εγώ προτείνω να ποντάρουμε εκεί που δεν θέλουν αυτοί. Εξωσυστεμικά. Εσύ προτείνεις να κάνουμε τα στραβά μάτια και να συνεχίσουμε να ποντάρουμε συστεμικά…και να γίνονται οι τοκογλύφοι πλουσιότεροι και οι επιχειρηματίες δυνατότεροι.

  «Και ένα πράγμα το οποίο παρατηρώ συνήθως σε αριστερούς σχολιαστές,»

  Ώπα άστο άκυρο…αν το είπες για μένα αυτό ή είσαι πιωμένος ή δεν με διαβάζεις συχνά φίλε χρηχα. Ελάχιστους ανθρώπους θα γνωρίσεις πιο αντι-αριστερούς από μένα.

  «εγώ σαν δεξιός πιστεύω στο γήινο του πράγματος και ότι όλοι έχουν τα τρωτά τους σημεία , όπου μπορείς να τους νικήσεις, »

  Τι σημαίνει «δεξιός»; Τι υποστηρίζει ένας «δεξιός»; Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια; Μέσα είμαι με τα μπούνια…και στα 3. Που ‘ν΄τα;;;; Ποιος «δεξιός» σήμερα ΜΑΧΕΤΑΙ για την πατρίδα του που καταστρέφεται..;;;…για την θρησκεία του που μολύνεται…;;;;;….για την οικογένεια που γινε μπάτε- σκύλοι-αλέστε και κάθε βρωμιάρης ελεεινός ασελγεί πάνω της με νόμους, πράξεις και Άδικο;;;;Ποιος;;; Εγώ ακούω μόνο ΟΠΑΔΟΥΣ…
  ΟΠΑΔΟΥΣ ακούω να φωνάζουν να πάμε να στηρίξουμε τον Αντώνη που μας έχει γραμμένους κανονικά γιατί νοιάζεται για τον «πολιτικό χρόνο» και τα «βαρίδια». «Δεξιούς» ακούω και διαβάζω που αναρωτιούνται «ΓΙΑΤΙ» αλλά τα λένε μασημένα μη τυχόν και χάσει το ηθικό προβάδισμα ο «πρόεδρος».
  Δλδ ακόμα και οι καλοί άνθρωποι που βλέπουν την καταστροφή ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ…ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!!!
  Μην χάσει παιδιά ο πρόεδρος την Ευκαιρία μωρέ…μην χάσει το ηθικό πλεονέκτημα και ποιος τη γ*μεί τη χώρα…οι μλκς οι Έλληνες πάλι εδώ θα είναι να υποστούν «πολιτικό χρόνο»…ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ…ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ…μη τυχόν και πιστέψουν ότι υπάρχει αλήθεια εκτός δικομματισμού…όοοοοοοχι κύριε…εδώ, εδώ, εδώ τα καλά κόμματα…όχι εκεί πέραααααα…εδώωωωωωω.
  Αυτά λένε οι «δεξιοί» φίλε χρηχα…καβαντζώστε τον Αντώνη λένε…στα π@π@ρια τους η Πατρίδα.

  «και εφ’ όσον δεν δουλεύει για εμάς τότε θα την κάνουμε να δουλέψει με το ζόρι»

  Να προσέξετε τότε το καλτσόν…να μην σκιστεί καθώς θα προσπαθείτε να πείσετε τους λοβοτομημένους κομματόσκυλους να μην είναι έτσι…να ναι όπως τους θέλετε…για χάρη του «γήινου του πράγματος»…γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι απατεώνες γι αυτό λαμογιάζανε…επειδή δεν είχαν καλούς ανθρώπους δίπλα τους να τους βοηθήσουν επιχειρηματολογώντας βρε…Καλή τύχη. Κρατάτε μας ενήμερους.

  «και οι πρώτοι που θα το κάνουν αυτό θα είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που χαζόνονται από ταχαζοκούτια και τα βρωμοσήριαλλ , αλλά τέτοια κίνηση μπορούν να την κάνουν…. και θα την θερωρήσουν και απόλυτα φυσική….»

  Για πολλοστή φορά…ο κοσμάκης θα «συμμετέχει φυσικά» ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ …!!!!!…ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ…!!!
  Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι αυτό που σου φαίνεται «φυσιολογικό» είναι το ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ που προπαγάνδισε το σύστημα εδώ και 20 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης;;;;
  Είναι δυνατόν να έχει μείνει έστω και ίχνος αμφιβολίας για τις προθέσεις τους εδώ και 40 χρόνια;;;;

  «Επίσης καταφέρεσαι ενάντια στην συμμετοχή……..περίεργο….πολύ περίεργο….ενάντια στην συμμετοχή είναι οι απολυταρχικοί….»

  Δεν καταφέρομαι ενάντια στην συμμετοχή αλλά ενάντια στην ΣΥΣΤΕΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με τους όρους του συστήματος που προωθείς κι εσύ. Τεράστια διαφορά. Εγώ προωθώ την συμμετοχή με την αφύπνιση και την επιχειρηματολογία ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ που μας έχει καταστρέψει.
  Συμπαθητικό αυτό με τους απολυταρχικούς…μόνος σου το σκέφτηκες ή είναι από κανένα βιβλίο περί πολιτικής ορθότητας και ορθολογισμού της συμμετοχής;; Μετά από αριστερός έγινα και απολυταρχικός…πλάκα έχει.
  Είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ (όχι απολυταρχικός) όταν με κλέβουν, μου λένε ψέμματα, με διασύρουν, με καθιστούν δυστυχή και ανήμπορο επί ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ενώ ταυτόχρονα αυτοί γλεντάνε εις βάρος μου με λεφτά Δ-Ι-Κ-Α ΜΟΥ…!!!
  Εσένα φίλε αν σου αρέσει με γεια σου με χαρά σου…αλλά «με ξένο κ*λο πο*στης» γίνεται ο καθένας.

  «Σε ένα βρώμικο σύστημα ,όποιος συμμετέχει είναι κι αυτός βρώμικος,αλλά σε μια δημοκρατία , αν δεν συμμετέχεις μαζικά να κάνεις ελέγχους και να βάλεις όρια , τότε αφήνεις την βρωμιά να επιβληθεί…..και όταν απέχεις ,δίνεις την δυνατότητα στους “άλλους” να “ερμηνέυουν” την βούλησή σου κατά το δοκούν….»

  Όποιος συμμετέχει εν γνώσει του σε βρωμιά είναι βρώμικος.
  Δεν έχουμε δημοκρατία. Έχουμε Οικογενειακή Τηλεοκρατία και Απόλυτη Οικονομικο-πολιτική ολιγαρχία. Δεν το κατάλαβες ακόμα;; Οι εκτός οικογενειακού ονόματος συμμετέχοντες είναι για ξεκάρφωμα.
  Το να αντιληφθείς τη απάτη είναι υποχρέωσή σου σαν πολίτης-κοινωνός και ευθύς αμέσως να απορρίψεις κάθε τι μολυσμένο από τον Ευκαιριακό απατεώνα. Οτιδήποτε τον ακουμπάει είναι καταδικασμένο να σε τραβήξει βαθύτερα στην δυστυχία.
  Δεν «απέχεις» γενικά και αόριστα… «απέχεις» από τα στημένα τους. Κι επειδή μόνος σου δεν κερδίζεις τίποτα προσπαθείς να βρεις κι άλλους ώστε να μεγαλώνει η φωνή των πολιτών που ζητάνε Ευθύνη και Τιμωρία και Κοινή Λογική και Δημοκρατία. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα τα βρεις στο σύστημα.
  Την «βούλησή σου» φίλε θα την ερμηνεύσουν όπως θέλουν έτσι κι αλλιώς…εδώ την παρερμηνεύουν οι -θεωρητικά- ομοϊδεάτες σου στα ιντερνέτια…δεν θα την προβοκάρει το σύστημα;;;;

  Και στο φινάλε…γιατί να νοιάζει έναν καθαρό άνθρωπο νοήμονα με Λογική και Κρίση τι διάολο θα πούνε γι αυτόν όλοι οι Ευκαιριακοί λεχρίτες που τα παίρνουν από τους αφεντάδες τους;;;

  Αυτή είναι η πρότασή μου.
  Σταματήστε να προσφέρετε άλλοθι και δημοσκοπικό υλικό στο σύστημα που μας κατέστρεψε.

 11. Παράθεμα: Οι κομματικές ηγεσίες δεν μπορούν να ασκήσουν την ολιγαρχική τους εξουσία έχοντας ως στελέχη ικανούς, άξιους, και έντιμους. Χρειάζονται ύπ

 12. Ο/Η γεωργία λέει:

  H κατάρρευση των κομμάτων στις συνειδήσεις των ελλήνων έχει γίνει, γιαούρτια, αυγά και άλλα βλέπουμε καθημερινά, μικροί μεγάλοι μεσαίοι, μορφωμένοι αμόρφωτοι όλοι μιλάμε για κομματοκρατία για διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, για μίζες για μπίζνες για όλα είμαστε όλοι πλέον σίγουροι απλά δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Όλοι αυτοί οι κοπρίτες ποτέ δεν άκουσαν το λαό εκτός απο μία συγκεκριμένη παροιμία του, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, και στρίμωξαν στο σύνταγμα το νόμο για την ασυλία τους με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε μετωπικά.
  Ποιους θεσμούς και ποιους κυρίους όμως έχει προσλάβει και ακριβοπληρώνει ο λαός για να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα ;
  Τους Νόμους , τους Δικαστές και τη δικαιοσύνη.
  Πού είναι αυτοί οι κύριοι και γιατί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Γιατί συνεχίζουμε να ακριβοπληρώνουμε κοπρόσκυλα που τους δώσαμε αυτές τις θέσεις για να παριστάνουν τις γλάστρες; Οι συνταγματολόγοι μας βγαίνουν και μας λέν για εθνική προδοσία από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις και τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, ζητάει δηλαδή στη μαφία να κάνει κάθαρση στον εαυτό της , για τους συνεργάτες των εθνικών προδοτών γιατί δεν μας λένε; όταν γίνονταν οι προδοσίες η Αρχή που αποτρέπει τις προδοσίες που ήταν;
  Και γιατί δεν δείχνουμε την οργή μας και τα δόντια μας προς αυτούς; γιατί δεν ασκούμε ψυχολογική πίεση σε αυτούς οι οποίοι είναι και κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης.
  Πολλές φορές έχω διαβάσει τον θράκα να λέει ότι η δημοκρατία είναι από τη φύση της καχύποπτη με την εξουσία γιατί η εξουσία είναι από τη φύση της πολύ εύκολο να διαφθαρεί.
  Αυτό που συμβαίνει με τα κόμματα και τις παντός τύπου εξουσίες μας δίνει την απάντηση για την υστερική καχυποψία των αρχαίων ελλήνων με τις εξουσίες, εξού και 6000 κληρωτοί πολίτες δικαστές (ανακλητοί και με μονοετή θητεία) στην Ηλιαία συν τους άλλους στην δικαστική εξουσία.
  Προσωπικά πιστεύω ότι εκεί είναι η μυστική συνταγή της κατεδάφισης της κομματοκρατίας και των ουρών της.
  Δεν έχω γνώση πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη, και ρωτώ όλους εσάς μπορώ, να κάνω προσωπικά ή ομαδικά μήνυση (έφεση δεν ξέρω πως διάολο λέγονται αυτά) της ελληνικής δικαστικής εξουσίας (Αρείου Πάγου) στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ή σε κάποιο άλλο δικαστήριο; Έχουν και αυτοί δικαστική ασυλία;
  Εάν είναι δυνατό το παραπάνω και αρχίσουν οι ποινικές διώξεις δικαστικών έχω την εντύπωση ότι θα αρχίσουν να λαλούν σαν μαστουρωμένα καναρίνια οι δικαστές μας του Αρείου Πάγου για κομματόσκυλα, κομματάρχες και για όλα τα κατά συρροή εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Το πανάθλιο οικοδόμημα θα κατεδαφιστεί από τα θεμέλια του. Αυτή θα είναι κάθαρση, με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει και η εξελικτική επιτακτική ανάγκη για ίδρυση θεσμών αναλόγων με αυτούς των 6000 κληρωτών δικαστών της Ηλιαίας ώστε να ασκηθεί επιτέλους και η αληθινή Δημοκρατία και επιτέλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν και να βρωμίζουν το όνομα της .

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   «H κατάρρευση των κομμάτων στις συνειδήσεις των ελλήνων έχει γίνει, γιαούρτια, αυγά και άλλα βλέπουμε καθημερινά, μικροί μεγάλοι μεσαίοι, μορφωμένοι αμόρφωτοι όλοι μιλάμε για κομματοκρατία για διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, για μίζες για μπίζνες για όλα είμαστε όλοι πλέον σίγουροι απλά δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε.»

   Ακριβώς γι αυτό (και για άλλες συγκυρίες) έχει δημιουργηθεί ικανό momentum ώστε να ξεκινήσει το «ξήλωμα» του πουλόβερ αυτού.
   Να τελειώνουμε με τον δικομματισμό και τα κόμματα των απατεώνων πολιτικών που σάρωσαν στο πέρασμά τους τον τόπο.
   Να πάψει ο κόσμος να διατηρεί φρούδες ελπίδες ότι μπορεί ένα κύτταρο αυτής της μπόχας και της δυσωδίας να βοηθήσει την πατρίδα και τον πολίτη.
   Να φωνάξουμε όλοι όσο μπορούμε την αδικία και την βρωμιά που χαρακτηρίει ΚΑΙ το σύστημα αλλά ΚΑΙ τους ανθρώπους αυτούς που το αποτελούν.

   Τα κόμματα είναι η φωλιά των φιδιών που χει στον κόρφο της η πατρίδα.
   Χρόνια τώρα αφαίμαξαν ιδιοτελώς κάθε πόρο, διαστρέβλωσαν κάθε κοινωνική έννοια δικαίου και προέτειναν έναν τύπο διακυβέρνησης και διαβίωσης ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ εις βάρος των πολλών,
   Έχει ανάγκη να αναπνεύσει η χώρα, να ανασάνει μακριά από καθάρματα και βολεψάκηδες ανίκανους λωποδύτες.

   • Ο/Η γεωργία λέει:

    Πρακτικά αναζητώ πώς θα γίνει αυτό που όλοι φωνάζουμε εδώ μέσα, πώς θα καταφέρουμε να το «ξυλώσουμε» το πουλόβερ αφού είναι πλέον σε όλους γνωστό οτι όποιος μπει σε αυτό το βρώμικο κοινοβούλιο, βρώμικος βγαίνει. Προσωπικά ειμαι 30 και δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, μερικές φορές ντρέπομαι που το λέω, άλλες καθόλου, λίγο που έλλειπα χρόνια στο εξωτερικό αλλά και όταν γύρησα βλέποντας και συγκρίνοντας τα χάλια της χώρας μου με εκεί που ήμουν κανένας δεν με έπεισε να τον ψηφίσω, και δέν το έκανα. Ώς μηχανικός προσπαθώ να βρώ μία λύση με τα δεδομένα και εργαλεία που έχω , λύση άμμεση και αποτελεσματική. Όπως λέει και ο τσιλιβίθρας η χώρα έχει ανάγκη να ανασάνει μακριά από καθάρματα και βολεψάκηδες και ανίκανους λωποδύτες. Θα θέσω ένα παράδειγμα, είμαι στη γειτονιά μου μεγάλο κάθαρμα, κάνω τη ζωή των γειτόνων μου κόλαση, τους κλέβω και τους καταστρέφω, το πιο λογικό δεν είναι να απευθυνθούν σε κάποιο εισαγγελέα οι γείτονες και να με χώσουν μέσα να ησυχάσει και η γειτονιά και η κοινωνία ολόκληρη απο μένα; Διαφωνείτε ότι πρέπει να πέσουν λίγο τα φώτα και το κράξιμο προς τη δικαιοσύνη που σφυράει αδιάφορα βλέποντας όλη αυτή την καταστροφή; και που είναι η μόνη που μπορεί να πάρει αποφάσεις και σε μία νύχτα να τους στήλει όλους όσους ρίμαξαν απο εκεί που ήρθαν ; Με κάποιο τρόπο δεν πρέπει να την αναγκάσουμε να βγάλει τις βρώμικες υποθέσεις απο τα συρτάρια για καλό ξεσκόνισμα; Επιτέλους λίγη δικαιοσύνη; To ερώτημα μου παραμένει και απευθύνομαι σε όποιον γνωρίζει απο αυτά. Υπάρχει δυνατότητα να ασκήσεις δικαστικά κάποια πίεση όπως έγινε η μήνυση από ιδιότη στην χαλκίδα για εθνική προδοσία να γίνουν αντίστοιχες σε Αεροπαγίτες για μη άσκηση καθήκοντως εις βάρος της χώρας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο;

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     γεωργια γι αυτό επιμένω και φωνάζω.
     Τα στοιχεία είναι όλα πάνω στο τραπέζι.
     Η οργή είναι δεδομένη.
     Τα κόμματα είναι για ηλίθιους και βολεμένους μόνο.
     ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλέον (ηθικά) σε άνθρωπο νοήμονα να ρίχνει έστω και κλεφτές ματιές προς τα κει.
     Όλη η προσοχή μας πρέπει να ναι στραμένη στις παγίδες του συστήματος και πως θα βρούμε τρόπο να σύρουμε στα δικαστήρια τους πολιτικούς και τις παρατάξεις τους.

     Όλα ξεκινάνε από το τι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ και συνεχίζουν από εκεί.
     Απαντήσεις θα βρεθούν όταν μια ικανή μάζα πολιτών έχει και την απαραίτητη οργή αλλά και την απαραίτητη ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ενάντια στο σύστημα του δικομματισμού των απατεώνων.

 13. Ο/Η χρηχα λέει:

  καλησπέρα θράκα και φίλοι…..

  φίλε τσίλι…
  Μου φαίνεται ότι περιγράφουμε το ίδιο αντικείμενο (ή αν θες , γεγονός ή κατάσταση) με διαφορετικά λόγια…..
  Μοιάζουμε σαν αυτόπτες μάρτυρες που δίνουν ο καθένας διαφορετική εκδοχή του ίδιου γεγονότος, αλλά οι περιγραφές αλλάζουν σύμφωνα με την γωνία απ’ όπου αντιλήφθηκε ό,τι αντιλήφθηκε ο καθένας , και σύμφωνα με την προσοχή και την πρόσβαση που είχε στο συγκεκριμένο γεγονός….

  Η διαφορά μας είναι βασικά στο εξής, θα το πω παραβολικά για να καταλάβεις την δική μου εκδοχή….

  Έχουμε ένα κατάστημα στο οποίο είμαστε όλοι συνιδιοκτήτες, και μας παρέχει τις υπηρεσίες που θέλουμε και χρειαζόμαστε….από κάποια αιτία….(κάνουμε τον ανήξερο) το μαγαζί σιγά σιγά , άρχισε να μην μας παρέχει την ποιότητα των υπηρεσιών που χρειαζόμαστε και μάλιστα άρχισε να μας χρεώνει διπλά και τρίδιπλα την αξία τους , ενώ κάποιοι άλλοι παίρνουν επιλεκτικά τα καλύτερα κομμάτια τζάμπα….
  Εμείς σαν ιδιοκτήτες τί πρέπει να κάνουμε;
  Εγώ προτείνω να μπούμε στα γραφεία και να «ξεσκονίσουμε» τα λογιστικά, να καθίσουμε μέσα στο κατάστημα εν ώρα λειτουργίας (συμμετέχοντας στην διαδικασία σε κάθε στάδιο) να καθίσουμε ακόμα και στο ταμείο , για να καταλάβουμε τί πάει στραβά και αν είναι η διοίκηση να την αλλάξουμε βάζοντας άλλη, αν είναι το προσωπικό να προσλάβουμε άλλους, και εν ανάγκη να καθίσουμε οι ίδιοι μας και να δουλέψουμε το μαγαζί μας , αφού είμαστε συνιδιοκτήτες…

  Αυτό που λες εσύ, εγώ το καταλαβαίνω σαν: το «μαγαζί μας κλέβει , το έχουνε βάλει στο χέρι κάποιο πονηροί και μας κλέβουν, άρα φεύγω απ’το μαγαζί, δεν με νοιάζει αν είμαι συνιδιοκτήτης , θα πάω να κτίσω ένα καινούριο σε άλλη περιοχή και θα βάλω άλλους να το δουλεύουν καλύτερα….
  Και ο λόγος που διαφωνώ ,έστω κι αν είναι στο παράδειγμα προφανής, θα τον αναλύσω για παν ενδεχόμενο….το ενδεχόμενο να φύγω απ΄το δικό μου μαγαζί , για να φτιάξω απ’ την αρχή κάποιο άλλο με άλλους εργαζόμενους μέσα περιέχει τα εξής αρνητικά…
  *το νέο κατάστημα θέλει χρόνο για να στηθεί και εμένα δεν μου περισσεύει ούτε μια ημέρα….το νέο μαγαζί θέλει κόστος για να στηθεί κι εγώ είμαι για την φυλακή….οι νέοι υπάλληλοι αν δεν συμμετέχεις και τους αφήσεις να το δουλεύουν «εν λευκώ» χωρίς έλεγχο όπως στο προηγούμενο, γρήγορα θα το φέρουν το νέο κατάστημα στην ίδια και χειρότερη μορφή με το προηγούμενο….

  Η αγωνία μας για την κατάσταση στην χώρα είναι προφανώς μεγάλη σε όλους….δεν δέχομαι ότι κάποιος είναι περισσότερο πατριώτης και περισσότερο ανήσυχος απ’τον άλλον….μου λες πολλά , ενώ στην εισαγωγή μου λες να μην τα πάρω προσωπικά , εγώ,εσύ προηγουμένως πιάνεσαι από κάθε παράγραφό μου θαρρείς και σου έκανα προσωπική επίθεση…δεν έχω πρόβλημα να τα «χώσω » προσωπικά σε κανέναν……τα’ χω » χώσει δημόσια και επώνυμα σε πολλούς που είχαν θέση και οφίτσιο και με κίνδυνο να πάω μέσα σαν δυσφημιστής, δεν θα κώλωνα εδώ, ανώνυμα ,σε ένα μπλογκ, να σου τα πω στα ίσα αν εννοούσα εσένα είτε όταν έλεγα για αριστερούς ή απολυτάρχες…..απλά διαβάζοντας τα κείμενά σου πιο πάνω , ότι συνειρμό μου φέρναν στο μυαλό , έβρισκα την ευκαιρία να το κολλήσω και με μια συμπεριφορά συγκεκριμένων ομάδων που συνηθίζει να πράττει ανάλογα….
  Οι αριστεροί π.χ. συνηθίζουν την συμπεριφορά που περιγράφω πιο πάνω….για τον λόγο αυτόν και μου φαίνεται αργότερα «πολύ περίεργο» το να εκφράζεσαι με λόγια που θα τα’λεγες απολυταρχικά αν ήταν ξεκομμένα….

  Δεν ξέρω αν κατάφερα να εκφράσω αυτά που ήθελα πι πάνω , πάντως προσπάθησα…..

  Και το ρεζουμέ είναι ότι , τα κόμματα δεν είναι τίπτε χωρίς εμάς, αλλά όχι μόνο να ψηφίζουμε σαν αμμέτοχοι και να περιμμένουμε τα αποτελέσματα, αλλά ν ακάνουμε ένα γενικό «ντου από παντού» και να ξετινάξουμε σε έλεγχο κάθε διαδικασία και κάθε πόστο , που έχει εξουσία, να μην αφήσουμε κανέναν που δεν αξίζει να «ηγείται» ούτε ε γωνιακό περίπτερο, καθώς και να αλλάξουμε ότι εμποδίζει και ότι διαστρεβλώνει την δημοκρατία , έτσι ώστε να την φέρουμε στα δικά μας μέτρα, για να εξυπηρετεί εμάς και όχι τους «άλλους»……γιατί νομίζω ότι δημοκρατία είναι το επιθυμητό πολίτευμα για όλους εδώ που σχολιάζουν, και όχι κάτι άλλο…..
  Η διαδικασία που θα μας οδηγήσει εκεί όμως είναι διαφορετική στα μάτια του καθενός μας….απλά εγώ έχω αυτήν την πρόταση, και δεν ξέρω τελικά αν είναι η δική μου σωστή ή σωστότερη από την δική σου, αλλά όπως την αντιλαμβάνομαι , έτσι και την περιέγραψα….και δεν έχω το δικαίωμα να «προσκομίσω» κοινές λογικές ή αντικειμενικά κριτήρια , γιατί έχω ακόμα επιχειρήματα…αν μου τελειώσουν ίσως και να προσφύγω κι εγώ ,εκεί….

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   @ χρηχα

   «Μου φαίνεται ότι περιγράφουμε το ίδιο αντικείμενο (ή αν θες , γεγονός ή κατάσταση) με διαφορετικά λόγια”

   Όχι…διαβάζουμε την ίδια κατάσταση αλλά άλλο λες εσύ και άλλο λέω εγώ. Εσύ λες –επί της ουσίας- «δώστε μια ευκαιρία ακόμα στο σύστημα» κι εγώ λέω «ότι κι αν κάνετε ΜΗΝ δώσετε καμία πλέον ευκαιρία στο σύστημα».

   «Μοιάζουμε σαν αυτόπτες μάρτυρες που δίνουν ο καθένας διαφορετική εκδοχή του ίδιου γεγονότος,»

   Φίλε ακριβώς ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα…ότι θα πρεπε μετά από όλα αυτά να βλέπουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ το ίδιο πράγμα…ότι μας έχουν πηδ*ξει συστηματικά όλοι τους και τώρα ζητάνε να τους πάμε ένα βαζάκι βαζελίνη γιατί τους τελείωσε…
   Και αντί να τους κυνηγάμε με πέτρες εμείς διακατεχόμαστε από σύνδρομο της Στοκχόλμης φίλε χρηχα. Όσες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσεις αυτό φταίει, αυτό μας διακατέχει και αυτό μας εμποδίζει να τους πάρουμε στο κυνήγι.

   Δεν χρειάζομαι παραβολικό λόγο για να καταλάβω τι λες. Τα λες ξεκάθαρα και δεν λες και τίποτα καινούριο. Είτε θελημένα είτε αθέλητα αναπαράγεις την προπαγάνδα του συστήματος περί «μιας ακόμα ευκαιρίας», περί του «διάβολου που γνωρίζεις» περί «πολιτικού χρόνου» κτλ. Νομίζω ήμουν σαφέστατος όταν είπα ότι η αυστηρότητα (και επιθετικότητα) με την οποία αντιμετωπίζει η προπαγάνδα τηn αντισυστεμική θέση του πολίτη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ με ίδια ένταση απέναντι στον «πρόεδρο»…τον «δικό μας» άνθρωπο…δυστυχώς οι δεξιοί οικογενειάρχες έχουν γίνει πιο δογματικοί και αγαθιάρηδες από κάθε μαμόθρεφτο κακομαθημένο αριστερούλη πασοκο.
   Απέναντι στον «δικό μας» άνθρωπο θα απευθύνεται πάντα ηπιότητα, πολιτική ορθότητα, δίκαιες ερωτήσεις και πολιτικό χρόνο (!!!!).
   Κανένας σας δεν σκέφτηκε ότι ένας από τους λόγους που χάνουμε χρόνο είναι ο Αντώνης ο ίδιος. Όταν θα το καταλάβετε θα ναι αργά.
   Θα μπορούσα να σου πω από τώρα τι θα γίνει μόλις βγει ο Αντώνης. Τα χω πει στον Θράκα αρκετές φορές. Ίσως από κοντά καμμιά φορά…Για την ώρα θυμήσου το ανέκδοτο με τον Χοτζα και το δωμάτιο που ταν πολύ μικρό.

   «και εν ανάγκη να καθίσουμε οι ίδιοι μας και να δουλέψουμε το μαγαζί μας , αφού είμαστε συνιδιοκτήτες…»

   Αν «μαγαζί μας» εννοείς τα κόμματα λυπάμαι πολύ αλλά δεν είναι μαγαζί ΜΑΣ αλλά μαγαζί ΤΟΥΣ. Είναι η μπίζνα τους…η βιτρίνα του μεροκάματου…η κληρονομιά στα παιδιά τους. Είναι tax-free και προστατεύεται από το Σύνταγμα και δεν μπορείς να μπεις σε αυτό αν δεν είσαι μέλος της λέσχης των Ευκαιριακών.Η κομματική παράταξη γι αυτούς είναι πάνω από την πατρίδα γι αυτό διαδηλώνουν την πίστη τους σε αυτήν και ΟΧΙ στην πατρίδα. Θεωρούν ότι –μέσω του κόμματος- τους ανήκει η εξουσία και το χρήμα που ρέει μέσω αυτής. Έχουν ινστιτουτοποιηθεί. Δεν υπάρχει γιατρειά παρά μόνο «βίαιη» αλλαγή περιβάλλοντος.
   Αν «μαγαζί μας» εννοείς την Ελλάδα τότε συμφωνώ απόλυτα.
   Και τι έκανε ο Οδυσσέας όταν γυρνώντας πίσω βρήκε φίδια και καθάρματα να τρώνε το βιός του και να προσβάλλουν τη γυναίκα του;;;;
   Μήπως έκατσε να συζητήσει μαζί τους το λάθος στις πράξεις τους;;;;
   ….(ρητορική ερώτηση)…

   Ο ιδιοκτήτης πρέπει αν φέρεται ως τέτοιος όταν προσβάλλεται διαφορετικά είναι δειλός και ανίκανος να θεωρείται ιδιοκτήτης.
   Μην παιδεύεις το μυαλό σου φίλε. Το ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέω…απλά είναι σκληρό πράγμα να αντιλαμβάνεται ένας άνθρωπος ότι η αντίληψη που είχε για την ζωή ήταν λάθος.

   «το νέο κατάστημα θέλει χρόνο για να στηθεί και εμένα δεν μου περισσεύει ούτε μια ημέρα….το νέο μαγαζί θέλει κόστος για να στηθεί κι εγώ είμαι για την φυλακή»

   Πήγαινε πες το στον Αντώνη. Μην προσπαθείς να πείσεις εμένα. Μην γίνεσαι κι εσύ καθεστωτικός που κατηγορείς τους πολίτες για ότι περνάμε…ο Πάγκαλος τα κάνει αυτά. Δοκίμασε να κατηγορήσεις τους πολιτικούς και το σύστημα που υποτίθεται ότι στηρίζεις ως λύση.

   «δεν δέχομαι ότι κάποιος είναι περισσότερο πατριώτης και περισσότερο ανήσυχος απ’τον άλλον»

   Super…Άρα δέχεσαι ότι ο Αντώνης είναι το ίδιο πατριώτης όπως κι ο ΓΑΠ…σωστά;;;;;
   You need to get out more brother. Οι παραταξιακοί που υπερασπίζεσαι πριν πουλήσουν την συνείδησή τους πούλησαν την ψυχή τους στον Μαμμωνά.

   «ενώ στην εισαγωγή μου λες να μην τα πάρω προσωπικά , εγώ,εσύ προηγουμένως πιάνεσαι από κάθε παράγραφό μου θαρρείς και σου έκανα προσωπική επίθεση»

   Και το εννοώ…δεν έχω τίποτα μαζί σου…απλά ζητούσα μια καλή πάσα εδώ και καιρό για να πω κάποια πράγματα κι έτυχε να είσαι εσύ. Καλύτερα έτσι γιατί θα μπορούσε να είναι κανένα «νούμερο» και να τα πάρω στο κρανίο και να μην μπορώ να εκφραστώ σωστά. Τουλάχιστον έτσι πέρασε το μήνυμα. Μην το παίρνεις προσωπικά κι αν προσβλήθηκες σου ζητάω συγνώμη.
   Αλλά πρέπει οπωσδήποτε οι απόψεις να αντιμετωπίζονται και να αντικρούονται. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της άγνοιας.
   Και κάτι ακόμα…πουθενά όπου κι αν διαβάζω ομοϊδεάτες μου δεν είδα να γράφουν αυτά που έγραψα εγώ…οπότε επέτρεψέ μου να προσθέσω μερικά βέλη στη φαρέτρα των αντισυστεμικών on the web.

   «απλά διαβάζοντας τα κείμενά σου πιο πάνω , ότι συνειρμό μου φέρναν στο μυαλό , έβρισκα την ευκαιρία να το κολλήσω και με μια συμπεριφορά συγκεκριμένων ομάδων που συνηθίζει να πράττει ανάλογα….»

   Γι αυτό «είσαι» επικίνδυνος όταν φέρεις τέτοιες απόψεις…επειδή μπορείς και έχεις την διαύγεια να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ και να ΚΡΙΝΕΙΣ αλλά αντί γι αυτό εσύ ψάχνεις να βρεις «κουτάκια» να χωρέσουν όλα όσα σε δυσαρεστούν.

   «Και το ρεζουμέ είναι ότι , τα κόμματα δεν είναι τίπτε χωρίς εμάς,»

   Τα κόμματα είναι φωλιές φιδιών, απατεώνων και αντικοινωνικών πολιτικών.
   Το χουν αποδείξει 40 χρόνια τώρα. Αν δεν το χουμε καταλάβει μετά από όσα περνάμε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν το καταλάβαμε όμως τότε ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ θα αλλάξουμε την πατρίδα.
   Δεν συζητάς με τον κλέφτη φίλε. Του σπας τα πόδια και τον περιφέρεις στην πλατεία για να φοβερίσεις και τους επίδοξους.

 14. Ο/Η χρηχα λέει:

  Υ.Γ.: Για να το κάνω πιο λινά, όταν λέω συμμετοχή δεν εννοώ να πάμε να ψηφίσουμε , όπως κάναμε τόσα χρόνια και να συμμετέχουμε (τάχα) μια φορά στα τέσσερα χρόνια , ή και το χειρότερο, να είμαστε κομματικά μέλη με κάρτα -μέλους κτλ……και καλά , ότι έτσι συμμετέχουμε…..
  Πολύ δεν περισσότερο δεν είπα ότι σαν δεξιός είμαι οπαδός του Αντώνη και αν έρθει αυτός όλα θα λυθούν, γι’ αυτό ο Αντώνης να’ ναι καλά και η χώρα ας πάει αδιάβαστη…
  Ίσα ίσα….είπα να μπούμε στα κόμματα για να κάνουμε έλεγχο, να πάμε στα γραφεία και στις οργανώσεις και να τους γκαζώσουμε….προσωπικά ,, πρόσωπο με πρόσωπο σε όλους όσους έχουν κάποια κομματική θεσούλα….και σε όλα τα κόμματα, γιατί οι αριστεροί είναι αριστεροί; κι αυτοί δεν είναι βολεμένοι στο γωνιακό τους μαγαζάκι; όλοι είναι βολεμένοι…..κι εμείς αμέτοχοι….αυτό πρέπει να αλλάξει….πρέπει να συμμετέχουμε παντού, από τον σύλλογο γονέων , την επιτροπή της εκκλησίας για τα κεριά, το ποδοσφαιρικό σωματείο της γειτονιάς, μέχρι τις κομματικές οργανώσεις …και να κάνουμε επιτροπές πολιτών που θα είναι έτοιμοι να βάλουν δικηγόρο για να ελέγξει κάθε δημοπράτηση έργου στη γειτονιά μας…..

  Έχε μια διαφορά η συμμετοχή που προτείνω απ’ αυτήν που μου προσάπτεις, δεν νομίζεις;

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Όχι δεν έχει καμμία διαφορά αυτό που λες από αυτό που σου προσάπτω γιατί απλούστατα δεν έχεις καταλάβει ότι τα δυο είναι αλληλένδετα και προσβάλλουν την ικανότητα της ικανής μάζας πολιτών να προκαλέσουν ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ…!!!
   Αυτό που χριεαζόμαστε είναι να ξεκολήσουμε από την ύπνωση των κομμάτων…
   να ξεκολήσουμε από την γητεία των ΜΜΕ που σπονσοράρουν τα κόμματα…
   να ξε-μαγευτούμε από την δήθεν «αρμοδιότητα» των μικροφωνατζήδων-δημοσιογράφων…
   να ξεκολήσουμε από τις φοβίες και τις ενοχές που ΄φορτώνουν τον κόσμο για μαζική ψυχανάλυση….
   να απεμπλακούμε ΑΜΕΣΑ από τον φόβο και τον τρόμο που διανέμουν απλόχερα οικονομικοί αναλυτάδες και εργολάβοι και επιτήδειοι και «υπεύθυνοι» και συνδικαλισταράδες…

   να πιστέψουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και η αλήθεια είναι ότι η χώρα αυτή με τόσο πλούτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ αλλα΄είναι καταληστευμένη από τους πολιτικούς της και τους χορηγούς τους επί δεκαετίες τώρα…!!!!

   …και τώρα ξαναγίνεται αναδιανομή επιδοτήσεων/δανείων….
   …και λίαν συντόμως θα ξαναγίνει νομή της εξουσίας για τα επόμενα 20 χρόνια Μνημονίου…
   …και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολιτικοί το ξέρουν…

   έλεος…έλεος δλδ σας παρακαλώ…όλα αυτά ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…χρόνια τώρα την πατρίδα την κυβερνάνε ανίκανοι, δειλοί και «πολιτικώς ορθοί» που κατάφεραν να βάλουν εμάς στη φυλακή για χρέη κι αυτοί γλεντάνε τα πλούτη ΜΑΣ σε off-shore…

   πόσο ακόμα ρε φίλε;;;;;
   ο κλέφτης σε κοιτάει στα μάτια και σε μετράει για δειλό κι εσύ ακόμα σκέφτεσαι να τον κεράσεις καφέ να σου πει την πίκρα του;;;;
   Σου αξίζει ότι πάθεις τότε.

   • Ο/Η χρηχα λέει:

    τσίλι…

    «Όχι δεν έχει καμμία διαφορά αυτό που λες από αυτό που σου προσάπτω γιατί απλούστατα δεν έχεις καταλάβει ότι τα δυο είναι αλληλένδετα και προσβάλλουν την ικανότητα της ικανής μάζας πολιτών να προκαλέσουν ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ…!!!»

    το έχω σχολιάσει και παρακάτω αλλά ειδικά αυτό το σημείο , νομίζω ότι χρειάζεται σχόλιο….ως εξής…
    άντε και απέχουμε απ’τις εκλογές και με ποσσοστό 90%
    και μετά τι;
    θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση που θα προκύψει με το να μην πάμε στις εκλογές;
    το 90% θα είναι όντως η συντριπτική πλειοψηφία….αλλά τι με τι και από ποιόν θα εκφαστεί αυτό έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την προσδοκώμενη αλλαγή….κάποιος δεν πρέπει να μπει μπροστά και να διεκδικήσει την αντιπροσώπευση αυτού του συντριπτικού ποσσοστού; και ποιός θα είναι αυτός; από που θα έρθει και ποιός θα τον εκλέξει; με τι κριτήρια, και με ποιό σύστημα; και τί θα κάνει; θα ανατρέψει εκλεγμε΄νη κυβέρνηση; γιατί μόνο οι καταγεγραμμένοι ψήφοι μετράνε για να εκλεγεί μια κυβέρνηση….οι άλλοι δεν μετράνε απλώς….
    αντισυστεμική δράση χωρίς οργάνωση, χωρίς σκοπό , να λέμε μόνο για να εκτονωθούμε δεν είναι αντισυστεμική δράση , είναι μόνο γκρίνια……

    Πάντως να κάνω εδώ μια παρένθεση….μια απαραίτητη διευκρίνιση που νομίζω ότι είναι η αφορμή της διαφωνίας μας…………
    όλα αυτά που λέω αφορούν το σήμερα….το άμεσο….αν αύριο γίνουν εκλογές…τότε θα κάνω αυτό ακριβώς που λές εσύ…..
    Δεν προτείνω με τίποτε συμμετοχή στις εκλογές….έτσι απλά , πάτε και συνεχίζετε να ψηφίζετε….
    λέω πηγάινετε, στις οργανώσεις και πετάξτε τους έξω ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με τα πρόσωπα της δικής μας αρεσκείας…

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Ρε φίλε γιατί το κάνεις αυτό;;;Γιατί με βάζεις να εξηγώ τα αυτονόητα;;;…λες και είμαστε παιδική χαρά και τώρα μαθαίνουμε να ψελίζουμε…

     Σε εκλογές δεν θα πάμε σε ήρεμο κλίμα…πέραν του ότι είμαστε ήδη όλοι σκασμένοι. Γύρω μας έχει αναμένες φωτιές (δεν πληρώνω διόδια-φόρους-δεη κτλ) και κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνουν κείμενα, ειδήσεις, βίντεο με ανθρώπους επώνυμους και ανώνυμους που ξεδιπλώνουν ο καθένας από μια πτυχή του κουβαριού.
     Κάθε μέρα κόσμος επικοινωνεί και ανταλλάσει ιδέες και ειδήσεις. Κάθε μέρα ο κόσμος μοιράζεται όλο και περισσότερο μίσος και οργή για το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού. Κάθε μέρα σε κάποια διπλανή γωνιά του κόσμου, ελέω ιντερνετ, μεταφέρεται ή αναπαράγεται μια είδηση σε πραγματικό χρόνο…είδηση η οποία ταυτίζεται ή απορρίπτεται σε άμεσο χρόνο με τα καθ’ ημάς. Κάθε μέρα ξεδιπλώνεται άλλη μια αλαζονεία, άλλο ένα σκάνδαλο, άλλη μια σιχαμένη πτυχή του συστήματος των απατεώνων-πολιτικών που φέρνει τον κόσμο στα άκρα. Κάθε μέρα τα ψέματα και η προπαγάνδα των ΜΜΕ και τα δακρυγόνα των εργολάβων ξεμπροστιάζουν ακόμα περισσότερο το σύστημα και τους απολυταρχικούς τρόπους του. Κάθε μέρα που περνάει ο πολίτης βλέπει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ.
     ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ….!!!!

     Διαμορφώνεις άποψη και «απειλείς» με την αποχή… «απειλείς» μέσω των δημοσκόπων και λοιπών λαμογιών που θα τρέξουν κάθιδροι να ενημερώσουν τα στρατηγεία των κομμάτων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να προκαλέσεις ταραχή στο σύστημα ή περαιτέρω εξελίξεις. Κι αν το σύστημα φτάσει να προκαλέσει 90% αποχή μπορείς να κάτσεις έτσι ήσυχος και άνετος και να μου πεις ότι θα το αποκρύψουν κι αυτό;;;
     Ότι θα βγάλει κυβέρνηση το 10% των κομματόσκυλων θα το κρύψουν κι αυτό;;; Κι άντε και δεν αντιδράμε τις πρώτες μέρες… Θα κάτσει ο νέος να ανεχτεί τα 300ευρώ που θα πάει ο βασικός μισθός επειδή του το επέβαλαν οι 10%;; Εκλογές θα γίνουν επειδή πάνε όλα καλά κι ευθύς αμέσως θα πάνε καλύτερα;;; Δεν σκοπεύουν σε περαιτέρω «συναίνεση» προκειμένου να μας βιάσουν περισσότερο;;; Δεν είναι ήδη στριμωγμένοι γι αυτά που ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ήθελαν να περάσουν;;;

     Πως στο διάολο θα γίνουν όλα αυτά με 90% αποχή εν μέσω κρίσης στον δεύτερο χρόνο της ρε φίλε;;;
     Και πως –στον αιώνα του ιντερνετ- ΔΕΝ θα αντιδράσουμε στην παγκόσμια κατακραυγή;;;

     70% αποχή έπιασαν οι δημοτικές και χ*στηκαν στα βρακιά τους οι καναλάρχες να το κρύψουν.
     Κι εσύ μου λες για βουλευτικές εκλογές στο 70+ % ότι θα περάσει στο ντούκου;;;;

     Ας πάμε προς τα κει και θα σου πω εγώ ποιος θα βγει και ποιος θα πάρει πρωτοβουλία. Τι νομίζεις ότι είναι η Ελλάδα;; Χώρα ανίκανων ηλιθίων επειδή τέτοιοι είναι οι πολιτικοί της;;;
     Πολύ χαμηλά μας έχεις ρε φίλε.

     Σκοπός;;; Η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του δικομματισμού και της οικογενειοκρατίας.
     Ηγέτης;;; Ο Ελληνικός λαός.
     Πλήρης απεξάρτηση από την μεταπολίτευση και αμέσως μετά θα βρούμ την άκρη και με το απεχθές χρέος και με το μνημόνιο και με τις άλλες λύσεις.
     Αλλά πρώτα «τον μπούλο» τα κόμματα και οι πολιτικοί απατεώνες.
     Ούτε νερό στην έρημο.
     Όποιο «συναινεί» έστω και λίγο είναι συνυπεύθυνος στην καταστροφή της χώρας.
     Προειδοποιηθήκαμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον.

 15. Ο/Η χρηχα λέει:

  Υ.Γ. 2:Θα μπορούσες να μου ξεκαθαρίσεις ένα σημείο…..
  Όταν λες να φύγουμε ….πού ακριβώς θέλεις να πάμε; όταν φεύγεις από ένα σημείο αναγκαστικά πρέπει να πας σε ένα άλλο….δεν μπορείς να είσαι στο κενό…..

  Μήπως προτείνεις να πάμε σε κάποιο άλλο κόμμα που είναι μικρό;
  Μήπως προτείνεις να φτιάξουμε άλλο ένα νέο κόμμα;
  Μήπως προτείνεις να δυναμώσουμε τα μικρά κόμματα έτσι ώστε να μην μπορέσει κανείς να πάρει αυτοδυναμία;
  Ή μήπως προτείνεις γενική αποχή από όλων των ειδών τα κόμματα;

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Δεν προτείνω να φύγουμε από πουθενά παρά μόνο από τις «κομματικές» θέσεις και δικαιολογίες.
   Να κάνουμε κηδεία στα κόμματα και να τελειώνουμε με αυτούς.
   Εσύ λες να πάμε στα κόμματα να μιλήσουμε.
   Εγώ λέω να φύγουν ΟΛΟΙ όσο πιο μακριά μπορούν από τις παρατάξεις.
   Εσύ πιστεύεις ότι »αυτοί» μπορούν να καταλάβουν επιχειρήματα.
   Εγώ σου λέω ότι αυτοί είναι το πρότυπο το Ευκαιριακού που κατέστρεψε την χώρα και κάθε ευνομούμενη κοινωνία.
   Εσύ πιστεύεις ότι η συμμετοχή των πολιτών πρέπει να είναι καθολική.
   Εγώ λέω ότι με ηλίθιους και καθάρματα απαγορεύεται να συνομιλείς/συμμετέχεις.
   Εσύ χρησιμοποιείς την δημοκρατία όπως το σύστημα…σαν δικαιολογία για παραγωγή φόβου και ενοχής.
   Εγώ λέω ότι στην δημοκρατία υπάρχει έλεγχος κι αυτοί οι άνθρωποι είναι αποδεδειγμένα κλέφτες και δεν έχουν ελεγχθεί.

   Όποιος θέλει ας κάνει ότι νομίζει.
   Δεν κυρήσσω εγώ την αποχή όπως ο Θραξ ούτε και θα πω σε κανένα τι να κάνει. Αλλά δεν μπορώ να κάθομαι ασυγκίνητος ενώ βλέπω την προπαγάνδα του συστήματος να κινείται επιθετικά προσβάλλοντας τα μυαλά των ανθρώπων που κατάλαβαν το κόλπο και είναι έτοιμοι να ορμήξουν.

   Αν είναι γραφτό να έχουμε παγκόσμιο ρεκόρ αποχής πολιτών από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές τότε ας είναι…αν πάλι όχι…θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

   Αλλά δεν θα καθήσω να κάνω τον μλκ μπροστά στην καταστροφή συνειδήσεων.
   Γιατί αυτό κάνετε.
   Αντί να βοηθάτε τον κόσμο να συνέλθει του ζητάτε να πνίξει την συνείδησή του για πρώτη φορά εν γνώση του σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

 16. Ο/Η χρηχα λέει:

  Καλησπέρα σας….

  Φίλε τσίλι….

  «Αν είναι γραφτό να έχουμε παγκόσμιο ρεκόρ αποχής πολιτών από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές τότε ας είναι…αν πάλι όχι…θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.»

  Άρα προτείνεις να απέχουμε από όλα τα κόμματα στις επόμενες εκλογές…..ή πάλι δεν κατάλαβα…..

  ..Εγώ προτείνα να μπούμε στα κόμματα ομαδικά, και να τους κάνουμε έξωση….όλους….και να μπούμε εμείς που είμαστε αγανακτισμένοι και θεωρούμε τους εαυτούς μας ακαίρεους…..και όσους κλέψανε να τους βάλουμε φυλακή…και όσους το πήραν για επάγγελμα να τους καταστήσουμε άνεργους….Άνε και πήγαμε την αποχή στο 90%….και μετά τι;

  Αν περιμένουμε να ξαναγίνουν εκλογές και να απέχουμε …
  τι πρέπει να περιμένουμε μετά;

  Ακόμα και επανάσταση να κάνουμε , όπως στην Λιβύη…..δεν θα βγει μια νέα ηγεσία που θα πρέπει να λειτουργήσει με κάποιο σύστημα; και ποιοί θα είναι μέλη αυτής της ηγεσίας; και με ποιά μέτρα και σταθμά θα κριθούν και αναλάβουν αυτοί οι νέοι την νέα ηγεσία; Με το πόσο τσαμπουκάδες ή και αιμοσταγείς ήταν στην μάχη;

  Δεν βγαίνει νόημα…..μπέστε στα κόμματα και στις οργανώσεις και αλλάξτε τους όλους…..και να τους στείλουμε όλους και στην φυλακή…..κανένα πρόβλημα….

  Το να φωνάζω χωρίς στόχο συγκεκριμένο δεν το βρίσκω σωστό , σύμφωνα με την δική μου νοημοσύνη….ίσως είνα πολύ φτωχή για να μπορέσει να σε καταλάβει….

  Και άλλο πράγμα προτείνω….αναθεώρηση του συντάγματος…..να είναι το νομθετικό σώμα ανεξάρτητο απ την άσκηση εξουσίας….οι βουλευτές να μην μπορούν να αναλάβουν κυβερνητικό αξίωμα, και οι θητείες τους να είναι ανεξάρτητες από τις κυβερνητικ΄ς θητείες ,και σταθερές,π.χ. ανά δύο ή τρία χρόνια….και οι δικαστικοί λειτουργοί να εκλέγουν την διοίκησή τους μεταξύ τους , έτσι ώστε να είναι ανεξάρτητοι και να κάνουν σωστά το έργο τους…..και οι πολίτες να οργανώσουν και να ιδρύσουν «συλόγους» πολιτών που θα επιδίδονται σε έλεγχο, κάθε λογής έλεγχο…..από το ποιός πήρε την διοίκηση του τάδε υπουργείου , αν είχε τα προσόντα, και η τάδε απόφαση που πήρε ήταν σωστή και δίκαια ή είχε πονηρό σκοπό…..

  Πρόταση….προτάσεις….συμμετοχή…..

  Αν δεν συμφωνείς , αυτό δεν με κάνει συνένοχο κανενός……
  Δεν μπορείς να συγχέεις την συμμετοχή, σαν ρίζα της λέξης έτσι ώστε να είμαι συμμέτοχος στην ανομία….δεν είμαι….ίσα ίσα σε καιρούς χαλεπούς για την αλήθεια βρωντοφώναξα στα μούτρα υπουργών και γενικών διευθυντάδων υπουργειων ότι η τάδε και η δείνα απόφασή τους είναι «ύποπτη και ένοχη «και κρύβει διαπλεκόμενα συμφέροντα…ότι η τάδε απόφασή τους είναι φωτογραφική και ευνοεί τον τάδε……
  Είχα την «ευκαιρία» κάποιες στιγμές της ζωής μου να «συμμετέχω» σε πόστα, και δέχθηκα τον χαρακτηρισμό του μλκα σαν τιμή που δεν συμμετείχα….αντ’αυτού έβγαινα στα κανάλια και στις εφημερίδες και τους κατείγγειλα….με κίνδυνο να πάω και μέσα σαν δυσφημιστής….και αν θες να σου δώσω στοιχεία πες στον θράκα να σου δώσει το τηλέφωνό μου να σου τα δώσω…..
  Αλλά η άτακτη φυγή που ακούω από πολλές μεριές να προτείνεται…δεν είναι λύση….είναι άθελά μας συμμετοχή με τους δικούς τους όρους………αν θέλουμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις είμαστε «καταδικασμένοι» να συμμετέχουμε….να αφήσουμε το βολικό κράξιμο από την ασφάλεια του σπιτιού μας και του γραφείου μας και να πάμε να τους αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο.
  Και αν νιώθεις ότι αυτό που τους αξίζει είναι η βρισιά βρίστους…αν νιώθεις ότι πρέπει να πάνε φυλακή….βρες άλλους δέκα είκοσι, για να μοιραστούν τα έξοδα και κάνε τους μύνηση…..κι αν γίνουμε πολλοί, θα κερδίσουμε και τις δίκες και την ζωή μας πίσω…..

  Κι αν νομίζεις ότι εσένα φοβούναι και τις θέσεις που εκθέτεις…..κάνεις λάθος….εμένα φοβούνται……και το έχω πληρώσει μέχρι σήμερα με πάρα πολλά ευρώ και ψυχική φθορά……

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   χρηχα

   «Άρα προτείνεις να απέχουμε από όλα τα κόμματα στις επόμενες εκλογές…..ή πάλι δεν κατάλαβα…..»

   Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Γράφω τόσες λέξεις για να βοηθήσω τον κόσμο να αντιληφθεί ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ πλέον να κοντράρει την συνείδησή του. Δεν του λέω ΤΙ να κάνει. Του λέω ότι πλέον σχεδόν όλοι είμαστε στο «αμήν» αγανακτισμένοι στο φουλ και πλέον ΕΝ ΓΝΩΣΗ του τι γινόταν τόσα χρόνια στην χώρα εξ αιτίας των κομμάτων. Του φωνάζω λοιπόν να μην αρνηθεί την συνείδησή του που τσιρίζει για γκρεμοτσάκισμα του δικομματισμού και ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…!!!
   Δλδ πως αλλιώς να το πω;;;; Για συνείδηση μιλάω και για προθέσεις. Για τους Ευκαιριακούς μιλάω και ξαναλέω ότι με τον βρώμικο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΟ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ…!!!!!!
   Κάαααααποτε αναρωτιόμασταν αν ήταν απατεώνες…όχι πλέον.
   Κάααααποτε ίσως δικαιολογούμασταν να τους πιστεύουμε…όχι πλέον.
   Πλέον είναι όλα μπροστά στα μάτια μας και –το ξανα-ματα-λέω- όποιος δεν βλέπει/καταλαβαίνει/αντιδράει είναι είτε δειλός είτε βλάκας (Π.Ε) είτε τα παίρνει.
   Τα κόμματα για να καταστρέψουν τη χώρα βίασαν την συνείδηση. Καλλιέργησαν τον Ευκαιριακό. Καλλιέργησαν το «ελάτε να τα βρούμε μωρέ». Αυτό πρέπει να ΠΕ-ΘΑ-ΝΕΙ αν θέλουμε να σωθούμε. Πρέπει να «πεθάνει» το κόμμα και η παράταξη ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ…
   Αν πάμε σε κόμματα, αν πάμε σε εκλογές, αν δείξουμε ότι «συμμετέχουμε» ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ αυτοί θα πάρουν φόρα να πηδ*ξουν και τα παιδιά μας. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Δεν ξέρουν κάτι άλλο. Δεν ΘΕΛΟΥΝ κάτι άλλο. Θέλουν επ’άπειρον να συνεχίζεται η άεναη εναλλαγή της οικογενειοκρατίας με τακτικές παρεισφρήσεις εξω-οικογενειακών για ξεκάρφωμα. Το σύστημα λειτουργεί με «πολιτικό χρόνο», «κόστος» και «συναίνεση». ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ!!!
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΥΡΙΜΑΧΗ ΖΩΝΗ.
   Τέλος. Πρέπει να μπει όχι άνω τελεία αλλά ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ στον δικομματισμό με την μεταπολιτευτική του μορφή. Εννοείται ότι πρέπει να πάμε σε αλλαγή συντάγματος και –πιθανότατα- μορφής πολιτεύματος ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ πρέπει να ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
   Να μπουν φυλακή. ΦΥΛΑΚΗ. Να αναστηλωθεί το ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (πράξη-συνέπεια) πριν καν διαννοηθούμε να αναστηλώσουμε τη χώρα.
   Οι άνθρωποι αυτοί (γμ την τρέλα μου μέσα) ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.
   Πρέπει να τιμωρηθούν. Πρέπει να αποκατασταθεί η φυσική έννομη τάξη. Πρέπει να σταματήσει ο Έλληνας να νιώθει μαλάκας ρε φίλε …!!!!!
   Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε κινητές βόμβες από την απογοήτευση και την τσατίλα που θα σκάσουμε ο ένας πάνω στον άλλον καμιά μέρα.
   Πως αλλιώς να το πω;;; Αφού όλοι σχεδόν αυτό θέλουμε. Αφού όλοι σχεδόν αυτό πιστεύουμε ότι φταίει. Γιατί στο διάολο δεν καταλαβαίνουμε ότι ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΧΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…

   Σας παρακαλώ ψάξτε εδώ μέσα και διαβάστε για τον Ευκαιριακό.
   Συγχωρέστε μου που βλογάω τα γένια μου αλλά τα χω γράψει ακριβώς όπως είναι.
   Μας κυβερνάνε Ευκαιριακοί άνθρωποι με απολύτως κανένα σεβασμό στην κοινωνία πολιτών και αίσθηση ευθύνης απέναντί μας. Είναι μπιζναδόροι του χείριστου είδους, έμποροι και τοκογλύφοι.
   Πρέπει να «τρομάξουν». Πρέπει να «κυνηγηθούν». Όχι άλλες κουβέντες με τους όρους τους. Αυτοί είναι ικανοί να πουλήσουν πάγο σε εσκιμώους. Δεν έχουν συνείδηση. Άνθρωπος χωρίς συνείδηση δεν έχει φρένο. Πρέπει να τους φρενάρουμε οπωσδήποτε πριν αλλάξουμε οτιδήποτε.

   «Άντε και πήγαμε την αποχή στο 90%….και μετά τι;»

   Γιατί κάνεις τον χαζό αφού δεν είσαι;;; Αφού ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα γιατί επιμένεις με αυτές τις στείρες ερωτήσεις;;;
   Οι δημοσκοπήσεις τι είναι ρε φίλε;;; Γιατί γίνονται;; Αν δεν επηρέαζε η γνώμη του πολίτη γιατί ξοδεύονται τόσα εκατομμύρια να μετράται Η ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ;;;;;
   Είπα πριν ότι πρέπει να ΜΗΝ ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ την αντισυστεμική σκέψη του κόσμου…της ικανής μάζας που διαμορφώνει γνώμη και άποψη. Έτσι θα οδηγήσουμε τον κόσμο σε επίγνωση και συνείδηση και ας κάνει ο καθένας ότι κρίνει σωστό. Δημοκρατία δεν θέλουμε;;
   Σε παρακαλώ πολύ. Μην με προσβάλεις με τέτοιες ατάκες.
   Ας έχουμε 90% αποχή στις επόμενες βουλευτικές και θα ρθω εγώ να σε πάρω από το χέρι να σου εξηγήσω αν θες. Αλλά όχι και να συζητάμε τα αυτονόητα.

   Ούτε επανάσταση ούτε τίποτα τόσο ριζοσπαστικό…
   Αρκεί να «επιτρέψουμε» να διαμορφωθεί νέα συνείδηση καθαρή στον πολίτη χωρίς δικομματισμό και παρατάξεις. Πρέπει να σβήσουν πολιτικά αυτές οι δυνάμεις, να δικαστούν και καταδικαστούν οι υπέυθυνοι της κατάντιας και να φοβηθούν όλοι οι υπόλοποι. ΜΕΤΑ θα διαμορφωθεί νέα πραγματικότητα. Νέα κόμματα, νέα πρόσωπα, νέες συμαμχίες, νέες πολιτικές απόψεις, καθαρά μυαλά, πατριωτικές θέσεις χωρίς περιττά φορτία και κληρονομικά δίκαια και λοιπές μλκς.
   Ζούμε σε κληρονομική μοναρχία πάρτε το χαμπάρι και τα κόμματα είναι τα μαγαζιά τους. Πρώτα τα «κλείνεις» και μετά χτίζεις νέα.

   Η «συμμετοχή» που κατηγόρησα δεν είναι η συμμετοχή γενικά κι αόριστα αλλά η συγκεκριμένη «συμμετοχή» που υποστηρίζεις (άσχετα αν το διόρθωσες λίγο μετά) και έχει να κάνει με συστεμισμό και φόβο. Δεν σε κατηγορώ που φοβάσαι. Σε κατηγορώ που δεν κάθεσαι στην άκρη να ακουστούν άλλες απόψεις πιο νέες.
   Κι αν έχεις πληρώσει όπως λες προσωπικό τίμημα τότε αυτό σε τιμά αλλά σου δίνει και βάρος…γιατί δεν επιμένεις σε καθαρές απόψεις που δεν περιλαμβάνουν κόμματα;;;; Γιατί δεν τραβάς τους νεότερους σε σωστές ΥΓΙΕΙΣ θέσεις;;; Γιατί να πρέπει κάθε γενιά να τραβήξει αυτό το κ*λογ@μημ#νο λούκι της «συστεμικής» τετράγωνης λογικής του κ*λου;;;;;
   Έλεος πια με τα αριστερο-δεξια αντανακλαστικά…μας γ@μησαν το μυαλό και την ψυχή. ΠΑΤΡΙΔΑ μωρέ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
   Τίποτα απολύτως δεν έχει να κερδίσει ο πολίτης από τα κόμματα. Μόνο ο ευκαιριακός κερδίζει από αυτά. Γι αυτόν φτιάχτηκαν.
   Μόνο η κοινωνία έχει να χάσει.
   Πρέπει να σπάσει το σπυρί οπωσδήποτε. Όχι άλλα μισόλογα και παζάρια με απατεώνες.
   Απόλυτη τιμωρία. Απόλυτη.
   Να ρθουν τα μυαλά στη θέση τους και να δούμε μετά ποιος θα βιαστεί να πει «εγώ-εγώ-κύριε» όταν ο λαός ρωτήσει «ποιος θέλει να κυβερνήσει;;;».

   «Κι αν νομίζεις ότι εσένα φοβούναι και τις θέσεις που εκθέτεις…..κάνεις λάθος….εμένα φοβούνται……»

   Αμ δεν φοβούνται ούτε εμένα ούτε εσένα φίλε…ΕΜΑΣ φοβούνται…!!!
   Αλλά για να γίνουμε ΕΜΑΣ πρέπει να ξεκολήσουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Δεν τους χρειαζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ από όσα έχουν ή ελέγχουν. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να μοιραστούμε την ίδια ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
   Και μετά θα δούμε ποιος φοβάται ποιον.

   • Ο/Η χρηχα λέει:

    τσίλι…..

    να’ σαι καλά φίλε μου…..αυτό το τελευταίο περίμενα….αυτό το τελευταίο ήταν για μένα η πιο απολαυστική ανάγνωση των τελευταίων εβδομάδων…..συγνώμη αν σου έβγαλα το λάδι…….καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς, και δεν σε πιέζω άλλο….εξάλλου στο τέλος κάπου πλησιάσαμε ο ένας τον άλλον….και ναι έχεις δίκιο…το παραδέχομαι….τα άλλα είναι λεπτομέρειες….η ουσία είναι αυτήν που περιγράφεις πιο πάνω….
    και ….
    θα το πω….
    συγνώμη ….αλλά τα προηγούμενα δεν ξεκαθάριζαν την αγωνία , που εκφράζεται σε κάθε σου λέξη στο τελευταίο….

    αυτά….

    αυτά που έχω να πω ακόμα επιφυλάσσομαι για την μελλοντική μας συνάντηση στου θράκα ….
    Άσε που αν θα συνεχίσουμε , θα μας κάνει ο θράξ έξωση σε λίγο…
    οπότε…
    η συνέχεια «δια ζώσης»…..

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Να σαι καλά κι εσύ και σε ευχαριστώ για την κουβέντα.

     Τα υπόλοιπα από κοντά.

 17. Ο/Η anarmodios λέει:

  @χρηχα + τσίλι

  επειδή βλέπω πως έχετε όρεξη για κουβέντα, κι επειδή έχω ακόμη μισή φιάλη τσίπουρο στο γραφείο, από το τελευταίο που με έφερε ο χρηχα, δεν μαζεύεστε από δω αύριο, να το συζητήσουμε δια ζώσης;

  Μη βαράτε, μια ιδεα είπα. Ετσι κι αλλιώς δουλειά δεν έχει.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η χρηχα λέει:

   ωραίος ο πατριώτης….πολύ θα τό ‘θελα φίλε μου και στην πρώτη ευκαιρία θα το κάνουμε να είσαι σίγουρος και με ανανεωμένη κάβα…..αλλά αύριο έχει δωδεκάωρο (πάλι) γιατί τα δένδρα είναι στην πιο ευαίσθητη φάση τους και δεν σηκώνει ταξίδια …….210 + 210 χλμ άσε και τις βενζίνες στα 1,80…..

   Υπόσχεση : στην πρώτη ευκαιρία…..

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Προφάσεις εν αμαρτίαις κύριε Θραξ…γύφτικος πρόλογος και όλα τα σχετικά…
   Όταν έρθει το κλιμάκιο ενημερώστε με πάραυτα.

   χικ

 18. Παράθεμα: Με το περίφημο Ζάππειο 2 δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα, καθώς η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης. « www.olympia.gr

 19. Παράθεμα: Με το περίφημο Ζάππειο 2 δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα, καθώς η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης. | Σχολιαστές Χωρίς Σύν

 20. Παράθεμα: Ζάππειο ΙΙ, όπως λέμε μία από τα ίδια;

 21. Ο/Η Μάκης Αρμ λέει:

  Είστε όλοι υπέροχοι!
  Σχεδόν έβαλα τα κλάματα με το τραγούδι του Παπάζογλου Αχ Ελλάδα, το βράδυ στην προσπάθεια μου να εξηγήσω τους στίχους στη μάνα μου, και μου ήρθε στο μυαλό ότι δεν κλαίω ούτε για τις κομπίνες τα δάνεια τα προβλήματα και τα χίλια δυό, αλλά που κατόρθωσαν να σκοτώσουν το Έλληνα που κρύβεται μέσα μας και είναι αυτό που τρέμουν όσοι θέλουν η ασκούν εξουσία.
  Όταν αποφορτίστηκα για να πάρω τα πάνω μου παρηγορήθηκα ότι ίσως δεν πάθανε αλλά κοιμάται βαθιά και ίσως κάποτε ξυπνήσει.
  Τέτοια ώρα στο computer μόνος μου σας διαβάζω από σπόντα και νιώθω ότι σας ξέρω χρόνια!
  Σπάσατε την μοναξιά μου και με γεμίσατε όλοι σας ελπίδα!
  Στη φάση που είμαι δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς γράφει ο καθένας για να συμφωνήσω η όχι, αλλά μου αρέσει το κίνητρο σας και ο τρόπος που ανταλλάσσεται επιχειρήματα και δείχνει ανθρώπους προβληματισμένους και με διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα.
  Σας Ευχαριστώ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s