Εχει γεμίσει εδώ και μια εβδομάδα η Θεσσαλονίκη με ΜΑΤ και κλούβες με μόνο σκοπό την τρομοκράτηση του λαού, κι ενώ δεν είναι προγραμματισμένη καμμία συγκέντρωση.


Η κυβερνητική ολιγαρχία, με την σύμφωνη γνώμη του συνόλου του ολιγαρχικού πολιτικού μας συστήματος φυσικά, μη τολμώντας φαίνεται ακόμη να κατεβάσει ένοπλες δυνάμεις στις πόλεις, ώστε η θέα τους να τρομοκρατεί τους πολίτες, έχει γεμίσει εδώ και μια βδομάδα την Θεσσαλονίκη (και προφανώς και άλλες πόλεις), με ΜΑΤ και κλούβες. Στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον, η παρουσία των δυνάμεων της λαϊκής καταστολής, με τα μπλε λεωφορεία τους, είναι απροκάλυπτα εμφανής.

Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτε. Ούτε επισήμως ούτε «ανεπισήμως». Χωρίς να υπάρχει δηλαδή καμμιά συγκέντρωση προγραμματισμένη από κάποιον φορέα. Και χωρίς να είναι εμφανής ο λόγος αυτής της επίδειξης ισχύος.

Ο μόνος λόγος αυτής της βίαιης επίδειξης είναι η τρομοκράτηση των πολιτών.

Ο μόνος λόγος αυτής της επίδειξης δύναμης από την μεριά της ολιγαρχίας, είναι η κάμψη του ηθικού των πολιτών.

Είναι η επίδειξη που κάνει ένας νταής. Για να τρομοκρατήσει.

Φυσικά και δεν γίνεται για εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας. Ούτε αστυνόμευσης. Αλλωστε 20 βήματα παραδίπλα από τα διεσπαρμένα στην πόλη ΜΑΤ και τις κλούβες τους, το παράνομο και ελεγχόμενο από τις αλλοδαπές και τις ντόπιες μαφίες, εμπόριο οργιάζει, έχοντας απλώσει την πραμάτεια του στα πεζοδρόμια. Ανενόχλητα.

Δεν έχει σχέση λοιπόν με την ασφάλεια των πολιτών όλη αυτή η αστυνομική δύναμη καταστολής. Από ποιον εξάλλου κινδυνεύει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας και την φυλάει τόσες μέρες, νυχθημερόν, μια ολόκληρη διμοιρία με το λεωφορείο της, εκεί στην πλατεία. Δεν είναι για ασφάλεια του λαού ή του ναού φυσικά η αστυνομική δύναμη εκεί. Είναι απλώς για να φαίνεται. Για την τρομοκρατία του λαού προορίζεται αυτή η δύναμη.

Η κυβέρνηση είναι πια απέναντι στον λαό. Και δεν το κρύβει.

Μπορεί τα κανάλια της πνευματικής καταστολής να δείχνουν όλη νύχτα μαγείρους, βαμπιρ, και γιαλιστερούς σταρ του απολύτου κενού. Και τίποτε για την Κερατέα όπου οι δυνάμεις καταστολής ανοίγουν γεροντικά κεφάλια.

Ομως η ολιγαρχία ξέρει. Ξέρει πως ο λαός είναι ενημερωμένος για την βιαιότητά της στην Λαυρεωτική. Και ξέρει πως αυτή η επίξειξη δύναμης που κάνει με τα ΜΑΤ και τις κλούβες στην Θεσσαλονίκη (και προφανώς και σ’ άλλες πόλεις), θα τρομοκρατήσει τον λαό. Κι άλλο. Θα τον φοβίσει. Θα εμπεδώσει το αίσθημα του φόβου της κυβερνητικής βίας και καταστολής στον λαό. Θα κάνει τον λαό να το σκεφτεί διπλά πριν κατέβει στην επόμενη συγκέντρωση να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική της. Να συμπαρασταθεί στους Κερατιώτες. Να τους μιμηθεί.

Αυτό θέλει και η ολιγαρχία. Θέλει τον πολίτη τρομοκρατημένο. Θέλει τον πολίτη φοβισμένο. Θέλει τον πολίτη στα γόνατα με τσακισμένη ψυχή και ηθικό.

Γι’ αυτό και σαν νταής κάνει επίδειξη δύναμης στον λαό.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα, Εξουσία and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Εχει γεμίσει εδώ και μια εβδομάδα η Θεσσαλονίκη με ΜΑΤ και κλούβες με μόνο σκοπό την τρομοκράτηση του λαού, κι ενώ δεν είναι προγραμματισμένη καμμία συγκέντρωση.

  1. Παράθεμα: Εχει γεμίσει εδώ και μια εβδομάδα η Θεσσαλονίκη με ΜΑΤ και κλούβες με μόνο σκοπό την τρομοκράτηση του λαού, κι ενώ δεν είναι προγραμματισμέ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s