Μαίνεται σε όλα τα κόμματα ο εσωκομματικός πόλεμος συμφερόντων και ομάδων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα


Υπάρχει σχέδιο και ΠΑΓΙΑ εντολή από την διεθνή ολιγαρχία του πλούτου να μην έχει ποτέ η χώρα μας αυτόνομη οικονομική ανάπτυξη. Δεν μας επιτρέπεται.

Εκεί που «μας επιτράπηκε», όπως στον τομέα της ναυτιλίας, είμαστε οι πρώτοι.

Και στην ναυτιλία βέβαια μας επιτράπηκε διότι ΔΕΝ πηγαίνουν φορολογικά έσοδα από τις δραστηριότητές της στο κράτος (με συνταγματική κατοχύρωση αυτό). Οπότε και το ελληνικό δημόσιο και να θέλει δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους τεράστιους αυτούς δημοσιονομικούς πόρους που θα προέκυπταν από την ναυτιλία, για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη. Και μην ξεχνάμε ότι μέρος των τραπεζών (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές), ανήκει στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Στο χάλι που έφτασε να είναι η εγχώρια αγορά και η οικονομία, τώρα, αυτή τη στιγμή, σήμερα να αρχίσουν να ρίχνουν χρήμα στην αγορά με αναπτυξιακους νόμους, δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, ΜΕΣΠΑ, ΞΕΣΠΑ κλπ κλπ, το μηχάνημα για να «πάρει μπρος» θέλει τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο. Και βάλε.

Δηλαδή το έγκλημα του ουσιαστικού νεκρώματος της οικονομίας έχει ΗΔΗ συντελεστεί.

Οσοι βγάζουν τα έξοδά τους, την μισθοδοσία της επιχείρησής τους κλπ, να είναι πολύ ευχαριστημένοι και να κάνουν κουράγιο. Ολοι μας, κουράγιο. Τις οικογένειές μας, τους ανθρώπους μας, όσοι έχουν άλλους έλληνες στις επιχειρήσεις τους και τους δουλεύουν, και τα μάτια μας. Τιμήστε τους εργαζόμενούς σας οι επιχειρηματίες και μην τους απαξιώνετε κάνοντας χρήση αυτών των γελοίων και απάνθρωπων ατομικών συμβάσεων. Θα σας τιμήσουν κι αυτοί. Θυμηθείτε το χρέος σας απέναντι στην κοινωνία. Το οποίο δεν καλύπτεται από κανένα «δίκαιο μεροκάματο» και μόνο και μην κοροϊδευόμαστε επ’ αυτού, μεγάλοι άνθρωποι. Μόνο τα ανθρώπινα χέρια παράγουν πλούτο, τίποτε άλλο. Και μακριά από κάθε επισφαλή συναλλαγή που θα μπορούσε να βάλει την επιχείρησή σας και τους εργαζόμενούς της σε περιπέτειες. Η παραγωγική ελληνική επιχείρηση πρέπει να διασωθεί. Είναι το κύτταρο της οικονομίας. Δεν είναι μόνο το «μαγαζί» μας. Είναι περισσότερα.

Τα νύχια είναι βαθιά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Και τα κόμματα ούτε κάθαρση, ούτε «ανάταξη», ούτε «μείγματα», ούτε κολοκύθια, δεν μπορούν να κάνουν. Εδώ δεν τολμούν τα κανάλια να φορολογήσουν… (που είναι οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνω)

Μαίνεται σε όλα τα κόμματα ο εσωκομματικός πόλεμος συμφερόντων και ομάδων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα. Δείτε μόνο τι γίνεται τις τελευταίες βδομάδες στη ΝΔ με τους τομεάρχες. Δεν γίνεται για ιδεολογικούς λόγους τίποτε φυσικά.

Οποτε όλοι αυτοί μιλούν για λαό, και μάλιστα για κυρίαρχο λαό, διαπράττουν την μεγίστη των ύβρεων. Μόνο στον λαό δεν έχουν την έννοια τους. Εξουσία θέλουν όλοι για να συναλλαγούν. Περίτρανα το έχουν αποδείξει δύο αιώνες τώρα.

Η διαφθορά και η σήψη έχει φτάσει στα κόκκαλα της κοινωνίας.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Οικονομία and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Μαίνεται σε όλα τα κόμματα ο εσωκομματικός πόλεμος συμφερόντων και ομάδων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα

 1. Ο/Η tsilivithras λέει:

  «Θυμηθείτε το χρέος σας απέναντι στην κοινωνία. »

  «Η παραγωγική ελληνική επιχείρηση πρέπει να διασωθεί. Είναι το κύτταρο της οικονομίας. Δεν είναι μόνο το “μαγαζί” μας. Είναι περισσότερα.»

  Εύγε Θράκα.Έτσι ακριβώς είναι.Την καταστροφή της Ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης (που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια) μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να φρενάρουμε γυρνώντας την πλάτη μας σε όλα τα αισχρά που υπογράφουν και συμφωνούν τα λαμόγια μεταξύ τους…πολιτικοί και μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστές και ολιγάρχες.

 2. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  «…μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να φρενάρουμε γυρνώντας την πλάτη μας σε όλα τα αισχρά που υπογράφουν και συμφωνούν τα λαμόγια μεταξύ τους…πολιτικοί και μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστές και ολιγάρχες.»

  Ναι αλλά όχι ατομικά, συλλογικά! Το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία είναι το το κοινό ή συλλογικό της συμφέρον. Το να προέχει το συμφέρον είναι λογικό, μόνον όμως αν μιλούμε, όχι γιά το ατομικό, αλλά γιά το κοινό ή συλλογικό συμφέρον.

  Διότι το κοινό ή συλλογικό συμφέρον οδηγεί στο ατομικό συμφέρον. Όχι όμως και το αντίθετο. Το ατομικό συμφέρον πάντα προδίδει το κοινό ή συλλογικό συμφέρον.

  Μπορούμε να παρομοιάσουμε το ατομικό συμφέρον με την ιδέα της οικονομικής αποδοτικότητας ενός οργανισμού. Και το κοινό ή συλλογικό συμφέρον με την ιδέα της ποιότητας μιάς κατασκευής, μιάς υπηρεσίας ή της ίδιας μας της ζωής.

  Η επένδυση χρήματος και άλλων πόρων στην ποιότητα, διαχρονικά πάντα οδηγεί στην οικονομική αποδοτικότητα ενός οργανισμού, κυττάρου της οικονομίας μας. Ενώ η επένδυση χρήματος και άλλων πόρων στην οικονομική αποδοτικότητα, όχι μόνο δεν αποδίδει ποτέ (π.χ., BP και Toyota), αλλά και ποτέ δεν οδηγεί στην ποιότητα (κατασκευής, υπηρεσίας ή ζωής).

  Η εστίαση λοιπόν των ανθρώπων στο ατομικό συμφέρον, όχι μόνο δεν αποδίδει ποτέ, αλλά και ποτέ δεν οδηγεί σε πραγματική ποιότητας ζωής σε ατομικό ή προσωπικό επίπεδο. Αντίθετα, η επένδυση μιάς κοινωνίας και ενός πολιτικού συστήματος στο κοινό ή συλλογικό συμφέρον, διαχρονικά πάντα οδηγεί όχι μόνον στην κοινωνική ή συλλογική ευδαιμονία, αλλά και στην ατομική ή προσωπική ευδαιμονία.

  Αυτά μας είπαν οι Έλληνες και όλοι οι άλλοι “συνεχίζουν και σήμερα να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες” (Friedrich Wilhelm Nietzsche).

 3. Ο/Η Dyer λέει:

  Έτσι ακριβώς Θράκα
  «Η παραγωγική ελληνική επιχείρηση πρέπει να διασωθεί. Είναι το κύτταρο της οικονομίας. Δεν είναι μόνο το “μαγαζί” μας. Είναι περισσότερα.»
  Και το μεγαλύτερο κεφάλαιο που έχει κάθε μικρομεσαία επιχείρηση είναι οι εργαζόμενοί της.
  Αυτά τα δυο πρέπει να διασωθούν και η επιχείρηση και η αξιοπρεπής αμοιβή των εργαζομένων.
  Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που στοχεύει στη διάλυση των μικρομεσαίων και στην κινεζοποίηση των εργαζομένων.
  Η πρότασή μου για την επιλογή Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών εκεί ακριβώς αποσκοπεί. Στην αφύπνιση του καταναλωτή ώστε με τα ευρώ του να στηρίξει την ελληνική επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας.
  Για τα κόμματα και όχι μόνο παραπέμπω στη ανάρτησή μου http://dyer-dyers.blogspot.com/2010/06/blog-post.html.

 4. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Διάβασε σε παρακαλώ πάρα πολύ προσεκτικά το άρθρο του Factorx (29/03/2011) με τίτλο: «Σαμαράς προς όλους: “άντε γεια…”» (http://www.antinews.gr/2011/03/29/93827/). Ή τα ελληνικά μου δεν βαστούν ή τα λόγια του είναι τέλεια κενά περιεχομένου.

  Είναι η εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. Και είναι απίστευτη! Πως μπορεί να μιλάει κάποιος και, μετά από 387 ακριβώς λέξεις και 2.441 ακριβώς γράμματα να έχει πει… απολύτως τίποτα;

  Καί όμως υπάρχουν όχι μόνον άτομα, αλλά ολόκληρες ομάδες Ελληνίδων και Ελλήνων που λατρεύουν αυτό ακριβώς το τίποτα. Ζούνε γιά το κενό· το κενό της επερχομένης λαίλαπας Σαμαρά τους γεμίζει.

  Και δεν είναι μόνον στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα κομματόσκυλα. Όχι, είναι και εδώ, στις ΗΠΑ, στην Νέα Υόρκη, και θεωρούνται η ηγετική ομάδα των ομογενών.

  Και κάνουν και συμπόσια, όπως αυτό γιά το οποίο γράφει ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ στην σ. 6, στις 30 Μαρτίου 2011. Έγινε λοιπόν το συμπόσιο τούτο ‘της’ ηγετικής ομάδας ομογενών στο εστιατόριο ‘Aegean Cove’ της Αστόριας.

  Κάτι σαν την μυθική ‘Ομάδα Ε’, η ηγετική τούτη ομάδα ομογενών, ως συνήθως, έλυσε με ‘τεράστια επιτυχία’ όλα τα προβλήματα του ελληνικού κόσμου, όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

  Μόνον η Μπόρα Ντακογιάννη ήταν απούσα. Η καημένη…

  Αυτά βλέπει ο κόσμος στην Ελλάδα και στην Κύπρο και δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στους Έλληνες των Η.Π.Α. Έχει άδικο ο κόσμος στην Ελλάδα;

  Αφού λοιπόν ο Jeffrey έβαλε ήδη το πιστόλι στο τραπέζι, και η επερχομένη λαίλαπα Σαμαράς ετοιμάζεται να ρίξει την χαριστική βολή στην Ελλάδα, δεν βλέπω πως μπορεί ένα ακόμη πολιτικό κόμμα ή κίνημα, έστω και ‘κατάλληλα στελεχωμένο’, να έχει την πλειοψηφία και να βγει στην υπάρχουσα Βουλή.

  Και πως μπορεί ένα πολιτικό κόμμα να εφαρμόσει ένα μελλοντικό πολιτικό σύστημα, άλλο από αυτό που το ανέδειξε, και μάλιστα καταργώντας τα πολιτικά κόμματα;

  Το σχέδιο της αυθεντικής δημοκρατίας των Αθηναίων είναι εδώ:
  Constitution of the Athenians, 4th century BC

  Τα λες και τα ξαμαλένε (Μπάμπης: επιτέλους σκάει μύτη! http://cceuropeev.syscp4.webhosting-franken.de/berlin-athen-r2010/index.php?id=home), αλλά ο Factorx και ο Κώστας Ροδινός θέλουν την επερχομένη λαίλαπα Σαμαρά (http://www.antinews.gr/2011/03/30/93969/). Τι να πω; Το κενό Σαμαράς τους γεμίζει.

  Ευδαιμόνει συλλογικά!

  • Ο/Η anti-anti λέει:

   Συμφωνώ 100% μαζί σου και χαίρομαι που βλέπω και κάποιους να μιλάνε κατά την προπαγάνδα του antinews. 2 πράγματα συμβαίνουν κατά την γνώμη μου. Από την πλευρά των αναγνωστών, απλά είναι άνθρωποι που θέλουν να πιστέψουν σε κάτι, σε κάποιον ηγέτη που θα τους σώσει. Από την πλευρά όμως του antinews δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το site είναι χρηματοδοτούμενο ίσως ακόμα και από τον ίδιο τον Σαμαρά. Δεν είναι δυνατόν να λένε τόσες βλακείες και να τις πιστεύουν. Παρουσιάζουν τον Σαμαρά σαν να είναι ο αγνός σωτήρας που τόσα χρόνια ήταν εκτός πολιτικής και κυκλωμάτων κτλ και είναι καθαρός, άμεμπτος…

   Προσωπικά τον σιχαίνομαι. Είναι μία από τα ίδια και χειρότερα. Εύχομαι να το καταλάβει και ο πολύς ο κόσμος γιατί άλλη μια εναλλαγή από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ θα είναι η τελική ισοπέδωση και καταστροφή αυτού του κράτους.

 5. Παράθεμα: Μαίνεται σε όλα τα κόμματα ο εσωκομματικός πόλεμος συμφερόντων και ομάδων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα « Τόνοι και Πνεύματα &#

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.