Στην πράξη εφαρμόζεται πάντα, και στον σοσιαλισμό (υπαρκτό και μη) και στον καπιταλισμό, το ίδιο σύστημα: ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.


Η όποιας φύσης και τύπου αριστερά δεν τραβάει για τον ίδιο λόγο που δεν τραβάνε και τα άλλα πολιτικά σχήματα:

Διότι ο απλός πολίτης έχει αντιληφθεί πως τα σχήματα με ηγέτες και ηγεσίες, οι οποίες δεν ελέγχονται από τους κάτω, δεν έχουν να του προσφέρουν ΤΙΠΟΤΕ.

Παντού και πάντα, και στον καπιταλισμό και στον υπαρκτό, οδήγησαν τον απλό πολίτη στην θέση του δούλου και του βαστάζου.

Δεν είναι θέμα προγραμματικών διακηρύξεων και ιδεολογιών και φούμαρα. Είναι ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Το σύστημα «δι’ αντιπροσώπων» που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σε πολιτεύματα, δήμους, σωματεία, κόμματα, κεντρικές επιτροπές, πολιτ μπυρό, και φυσιολατρικούς ομίλους, οδήγησε και οδηγεί εδώ που είμαστε.

Και αυτό έχουν αρχίσει και το συνειδητοποιούν και οι πιο ανίδεοι πολίτες.

Καλές οι αναλύσεις, οι θεωρίες, τα προλεταριάτα, οι αγορές και τα λοιπά και τα λοιπά. Στην πράξη όμως κολλάει το σίδερο.

Και στην πράξη εφαρμόζεται πάντα, και στον σοσιαλισμό (υπαρκτό και μη) και στον καπιταλισμό, το ίδιο σύστημα: ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Εξουσία, Κοινωνία and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Στην πράξη εφαρμόζεται πάντα, και στον σοσιαλισμό (υπαρκτό και μη) και στον καπιταλισμό, το ίδιο σύστημα: ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

 1. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Τεράστιε Θραξ,

  Είσαι τέλεια σωστός! Και σε μεγάλες χώρες, όπως, π.χ., οι ΗΠΑ, η ολιγαρχία μετατρέπεται σε πολυαρχία. Ορίστε η πηγή επί τούτου:

  Robert Alan DAHL. (1972). ‘Polyarchy: Participation and Opposition’. Yale University Press: New Haven, CT.

  Την θεωρία την έχουμε. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι πως μπορούμε να πάμε από την ολιγαρχία ή πολυαρχία της κομματοκρατίας στην αυθεντική δημοκρατία, χωρίς όμως πολλές σφαγές. Είναι άραγε ο Κόκκας στον σωστό δρόμο;

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

  KAI KΛΗΡΩΣΗ ΗΛΙΑΣΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΙΣ 11/1/11, ΟΤΑΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ: Ισχύουν όσα τότε λέγαμε: http://www.dimopolis.gr/dp1/entos/vima-gia-dimokratia-politwn/video/141-esxath-prodosia-opos-orizei-o-nomos και διαμορφώνουν τα δεδομένα της προσομοίωσης δίκης που θα κάνουμε στην μέρα μνήμης της Ελληνικής Επανάστασης, όπως πρώτα τέθηκαν στην αρχική μήνυση Αντωνίου κατά των 172 βολευτών που ψήφισαν το 1ο Μνημόνιο τον περασμένο Μάϊο 2010.

  Έπονται τα λοιπά και η ευθύνη για παραλείψεις των λοιπών κομμάτων και όσων δεν πρόβαλαν ενστάσεις συμψηφισμού των γερμανικών αποζημιώσεων με τα ελληνικά χρέη, ΑΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ.

  Στήριξέ μας με την προβολή της προσπάθειας.

  Με εκτίμηση,

  Γιώργος Λ. Κόκκας
  Δικηγορικό Γραφείο Γ. Λ. Κόκκα & Συνεργατών
  Ιπποκράτους 42 – Τ.Κ. 10680 Αθήνα
  Τηλ.: 2103632000 – Fax: 2103610882
  e-mail: geoko@otenet.gr

 2. Παράθεμα: Ξεγλιστρώντας την προβληματική (evading the problématique): Ελλάδα ή κόμμα; « Τόνοι και Πνεύματα ….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.