Τώρα που θα τους δούμε στις παρελάσεις, ας τους ρωτήσουμε γιατί μας είπαν ψέμματα πως τάχα το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο, και χωρίς αυτό θα καταστρεφόταν η χώρα


Μια που ορισμένοι από αυτούς τους κυρίους, που καταστροφολογούσαν και μας τρομοκρατούσαν για να μας σύρουν στο Μνημόνιο, θα έχουν την «χαρά» να μας συναντήσουν τώρα στους εορτασμούς, έστω κι αν ακόμα βρίσκονται πάνω στις εξέδρες των επισήμων…  Είναι μια καλή ευκαιρία να τους ρωτήσουμε φωνάζοντας δυνατά «γιατί μας είπατε ψέμματα;»

Θα μας ακούσουν… Και θα ξέρουν ότι ξέρουμε πως μας είπαν ψέμματα.

Και πως πια είμαστε πολλοί.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Διαβάστε και από το olympia.gr τα Η κόλαση του ΔΝΤ 1 και Η κόλαση του ΔΝΤ 2 όπως και αυτή τη συνέντευξη για να μην σας μείνει καμμία αμφιβολία για την μεθόδευση των ΜΜΕ,  καθώς και τον ρόλο των οικονομικών παραγόντων και των «καθηγητών κύρους» και μαζί των πολιτικών ηγετών, που έφεραν ή θέλουν να διαπραγματευτούν το Μνημόνιο και «καλύτερους όρους».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Τώρα που θα τους δούμε στις παρελάσεις, ας τους ρωτήσουμε γιατί μας είπαν ψέμματα πως τάχα το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο, και χωρίς αυτό θα καταστρεφόταν η χώρα

 1. Ο/Η anarmodios λέει:

  Αυτός ο κ. Στουρνάρας που λέει στο βίντεο, ότι αν κάνουμε στάση πληρωμών θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστος και δεν θα έχει το δημόσιο για συντάξεις και μισθούς, και είναι και καθηγητής οικονομικών επιστημών, γνωρίζει τι έκαναν ο Τρικούπης, ο Βενιζέλος και ο Μεταξάς (μέχρι κι ο Μεταξάς, ναι) σε αντίστοιχη περίπτωση;

  Αλλά, θα μου πεις, αν δεν έλεγε αυτά που λέει, δεν θα τον παίρναν οι τράπεζες για μεγαλο-υπάλληλο. Θα παίρναν κάναν άλλον.

  Διαβάστε και θαυμάστε την πρόσφατη σκέψη του κ. Στουρνάρα εδώ. Οτι και να πω λίγο είναι…

  Η αλήθεια είναι όπως είπε και κ. Γεννηματάς, όλοι αυτοί είναι «οργανικά συνδεδεμένοι» με τις τράπεζες. Και δεν θέλει σοφία να καταλάβεις τίνος τα συμφέροντα προωθούν.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η Defective Genes λέει:

   Και λίγα λες αναρμόδιε για τον κύριο Στουρνάρα και τον ΙΟΒΕ.

   Είναι σημαντικό να έχουμε υπ’ όψιν ότι η οικονομία είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επιστήμη και όχι θετική (εγώ αυτό μέχρι πρόσφατα δεν το ήξερα).

   Σαν κοινωνική επιστήμη όλες οι αναλύσεις εξαρτώνται από το πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος. Δηλαδή η ίδια λύση, αν εφαρμοστεί στην Γερμανία μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, ενώ στην Ελλάδα όχι.

   Από τότε που το συνειδητοποίησα αυτό, κάθε οικονομική ανάλυση την σκέφτομαι με απλά λόγια «τι θέλει να μας πει ο ποιητής;»

   Κάθησα και διάβασα την ανάλυση του κ. Στουρνάρα και είναι γεμάτη από «αν συμβεί αυτό τότε θα αυξηθεί εκείνο, θα.., θα…, θα…». Για όλα τα νούμερα που αναφέρει λέει: «Χρησιμοποιώντας στο ΙΟΒΕ μια εκδοχή δυο χωρών του πολυεθνικού υποδείγματος GIMF του IMF και διαμετρώντας το για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη…». Όλα τα θαυμαστά νούμερα τα έβγαλε το μοντελάκι βάσει των «δεδομένων» που προσαρμόστηκαν για την Ελλάδα.

   Απορία 1: Το μοντέλο GIMF είναι πετυχημένο; Ποιες είναι οι δυο χώρες που πήρε το παράδειγμα; Δεν μας λέει.

   Απορία 2: Τα δεδομένα πως τα εφάρμοσε; Πρέπει να έκανε κάποιες παραδοχές. Ποιες είναι αυτές; Για να δούμε αν είναι λογικές και αν ταιριάζουν στην ψυχολογία του Έλληνα όπως τον ξέρουμε εμείς (είπαμε είναι κοινωνική επιστήμη). Δυστυχώς ούτε αυτό μας το λέει.

   Συμπέρασμα: όλο αυτό είναι μια θεολογία. «Αν κάνετε αυτό θα ανέβει το ΑΕΠ (πιστέψτε με) γιατί το δείχνει η μελέτη μου (πιστέψτε με) όπως την προσάρμοσα εγώ (πιστέψτε με)».
   Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τις θεολογίες. Απλά να μας το επισημαίνουν ότι πρόκειται για θέμα πίστης και όχι κάποιας οικονομοτεχνικής απόδειξης. Έτσι όπως τα παρουσιάζουν αυτοί οι κύριοι απλά περνάνε ως «ειδικοί» τα δικά τους πιστεύω και ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ.

   Αυτό που μας λέει δηλαδή ο ποιητής είναι: αν πληρωνόμαστε λιγότερο, αν απολυόμαστε πιο εύκολα, αν απελευθερωθούν τα επαγγέλματα, αν η παιδεία είναι προσανατολισμένη στην εργασία κλπ, κλπ τότε όλοι θα ζήσουμε καλύτερα!

   Αν σου ΚΟΨΟΥΝ θα ζήσεις ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! (με πολλή γιόγκα ίσως και πνευματική αναζήτηση που θα κόβει την πείνα).

   Ήμαρτον κύριε τι ακούμε λολ

   Υ.Γ. Διαβάστε αυτό το post για μια ακόμη «εμπεριστατωμένη» έρευνα του ΙΟΒΕ για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με το ίδιο GIMF μοντελάκι (άλλα μοντελάκια δεν κυκλοφορούν?).

   • Ο/Η Minnie λέει:

    Να το παω και λιγο πιο περα… αρνουμαι να δεχτω οτι η οικονομια ειναι οποιουδηποτε ειδους επιστημη.
    Δομειται πανω σε εκτιμησεις, στατιστικες και αναριθμητους ασταθμητους παραγοντες. Κατ’εμε ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο επιστημη.

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    @Defective Genes

    Η οικονομία ως επιστήμη είναι μετρήσεις και μέσοι όροι. Μέσοι όροι. Χειρότερα από τον κλιματισμό δηλαδή (όπου κανείς δεν ξέρει πόσα BTU θα βγάζει το μηχάνημά του).

    Τέτοιο πράμα είναι. Οτι ομιχλωδέστερο δίδαξαν ποτέ τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

    Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο κακό. Εχοντας πάρει χαμπάρι 5-10 μηχανισμούς της αγοράς, του χρήματος και των συναλλαγών, οδήγησαν γενιές και γενιές στην γνώση της αισχροκέρδειας και της τοκογλυφίας.

    Αυτό είναι η σημερινή Οικονομία ως επιστήμη στον δυτικό κόσμο. Μεγιστοποίηση του κέρδους και να πα να πνιγούν όλοι.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η anarmodios λέει:

     Εδώ ονομάζουν «προϊόντα» ότι τοκογλυφική απάτη και κομπίνα σκεφτούν. Ούτε κανόνες οι «χρηματαγορές» τους, ούτε τίποτε.

     Ολα γίνονται για έναν και μόνο σκοπό: Να παράγουν πλούτο οι λαοί (όπως πάντα) και να τον διανέμουν μεταξύ ΟΛΙΓΩΝ, με διάφορα κόλπα.

     Κυρίως με την έλλειψη δημοκρατίας. Δηλαδή με την πολιτική ανισότητα, που δεν δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να επηρρεάσει τις αποφάσεις τις εξουσίας.

     Μια συμμορία είναι τράπεζες-πολιτικό σύστημα. Η καλύτερα όπως το λέει ο Σωκράτης ο Μάλαμας «όλοι οι καριόληδες, μια εταιρία».

     Θραξ Αναρμόδιος

 2. Παράθεμα: Τώρα στις παρελάσεις, ας τους ρωτήσουμε γιατί μας είπαν ψέμματα πως τάχα το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο, και χωρίς αυτό θα καταστρεφ

 3. Παράθεμα: Τώρα στις παρελάσεις, ας τους ρωτήσουμε γιατί μας είπαν ψέμματα πως τάχα το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο, και χωρίς αυτό θα καταστρεφ

 4. Ο/Η thakis λέει:

  Αν υπήρχε έστω μια περίπτωση να γινόντουσαν αυτά και να υπήρχε ανάπτυξη γιατί 2 χρόνια σχεδόν όχι μόνο δεν πήγαμε προς τα εκεί αλλά διάλυσε το …Σύμπαν!Όλοι οι κοινωνικόι ιστοί , η»ραχοκοκκαλιά » της Ελλάδας , η εισροή ατέλειωτων λάθρο , η ΑΟΖ και και και … Θέλει πολύ να καταλάβουμε πως η τελευταία ευκαιρία πριν το ΤΕΛΟΣ (το (ξε)πούλημα) είναι αύριο 25/03/2011 γιατί μόλις αρχίσει δεν θα έχει σταματημό ;;; ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ …ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 5. Κάθε επιστήμη στηρίζεται στην απόδειξη.Κάνεις ένα πείραμα σε καθορισμένες συνθήκες, εξάγεις συμπεράσματα, το επαναλαμβάνεις στις ίδιες συνθήκες και αν ταυτίζονται τα αποτελέσματα έχεις ένα νόμο.Στα οικονομικά πάντα υπάρχει μεταβλητή τυχαιότητας ή αστάθμητου παράγοντα γι’ αυτό μιλάμε για οικονομικές θεωρίες και όχι για νόμους.Στα μαθηματικά 1+1=2 γιατί αποδεικνύεται, ενώ στα οικονομικά το αποτέλεσμα εξαρτάται από την οικονομική θεωρία που ακολουθείς.Είναι μια ψευδοεπιστήμη που έχει το κύρος κανονικής επιστήμης εξαιτίας της άγνοιας μας.Θεωρητικά σε μια υγιή κοινωνία κάθε πολίτης μέχρι την ενηλικίωση του θα έπρεπε να είχε διδαχτεί βασικές αρχές μακροοικονομίας μόνο και μόνο για να μπορεί να ψηφίζει.Η ψήφος ουσιαστικά είναι η θέση μας σε μια σειρά προτάσεων που μας γίνονται από τα κόμματα σχετικά με την οικονομική, κοινωνική,πολιτιστική κ.α. πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε.Είναι σαφές ότι το πιο σημαντικό είναι η οικονομία γιατί αν δεν έχουμε να φάμε δεν μπορούμε να ενδιαφερόμαστε για παράδειγμα για τον αθλητισμό ή τις τέχνες.Προηγείται πάντα να γεμίσουμε το στομάχι μας.Επειδή λοιπόν δεν μας διδάσκουν στοιχειώδη οικονομικά μπορεί ο κάθε γκουρού της οικονομίας να λέει ότι θέλει και να τον κοιτάμε με δέος.Για παράδειγμα ο Ανδριανόπουλος είχε δηλώσει ότι το 70% (αν θυμάμαι καλά το νούμερο) των κρατικών δαπανών πηγαίνει για πληρωμές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και πληρωμές συντάξεων.Το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι οι συντάξεις είναι πρόβλημα για τον κρατικό προυπολογισμό, άρα μια λύση είναι και η περικοπή τους.Κανείς όμως δεν του απάντησε ότι οι συντάξεις πληρώνονται από τα ιδιωτικά κεφάλαια που καταθέτουν οι πολίτες μια ζωή στα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από τα δημόσια έσοδα.Τα ιδιωτικά κεφάλαια που άρμεξε το κράτος αντικαθιστώντας τα με ομόλογα για να γίνει η ευρωπαική σύγκλιση.Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι τελικά το κράτος χρωστάει στους πολίτες.

 6. Ο/Η babis λέει:

  Για να φύγουν οι διεθνείς τοκογλύφοι πρέπει πρώτα να φύγουν οι 300 του Χριστοφοράκου, του Κόκκαλη, του…………….. να φύγουν όλα τα κόμματα από την βουλή, από τα πανεπιστήμια, από………….. διότι όλοι τους είναι φακελωμένοι από την SIEMENS, από την VODAFONE, από την CIA, από…………. και πως περιμένουμε να διαπραγματευτούν θέματα οικονομίας, εξωτερική πολιτικής και τόσα άλλα από τα τσιράκια των διεθνών και μή τοκογλύφων!!!!

 7. Ο/Η Defective Genes λέει:

  @Minnie
  Το έχω σκεφτεί αυτό και διατηρώ τις ίδιες αμφιβολίες. Απλά με ενδιέφερε πιο πολύ η διάκριση γιατί οι άνθρωποι (από την προσωπική μου πείρα) έχουν μια τάση να ταυτίζουν τους επιστήμονες με τους «θετικούς», των οποίων την γνώμη δέχονται απόλυτα, ενώ αμφισβητούν πιο εύκολα την γνώμη των «κοινωνικών».
  Τους οικονομολόγους όμως τους δέχονται σαν «θετικούς» και η γνώμη τους μετράει όπως και η βαρύτητα ένα πράγμα, το οποίο όμως είναι λάθος (από τον ορισμό της ίδιας της οικονομικής επιστήμης, άσχετα με το τι πιστεύω εγώ).

  @anarmodios
  Συμφωνώ. Η έλλειψη δημοκρατίας είναι ίσως η πηγή όλων των προβλημάτων. Πως έχουν καταφέρει να μπερδεύουν έτσι τον κόσμο είναι αξιοθαύμαστο.
  Το υπερδανεισμένο κράτος δανείζεται περισσότερο για να σωθεί (είναι γνωστό ότι έτσι σώζονται οι υπερχρεωμένοι), εμείς πρέπει να γίνουμε πιο φτωχοί για να μην πτωχεύσουμε (στην πτώχευση θα γινόμασταν πλουσιότεροι?), οι τράπεζες είναι υγιείς και πάνε καλά όταν δεν τις δανείζει κανένας και ενώ το κράτος τους έχει δώσει 108 δις σε ρευστό και εγγυήσεις από το 2008 (σκάνε από υγεία).

  Το πιο παλιό κόλπο είναι να πάρεις τα λεφτά και να αρχίσεις να τρέχεις την τελευταία στιγμή. Αν αρχίσεις τα νταλαβέρια με μαφιόζους δύσκολο να μην την πατήσεις και μάλλον δεν θα αποφύγεις το μεγάλο μπαμ (λολ).

  “Όλοι οι καριόληδες, μια εταιρία” όπως λες πολύ σωστά και λέει και ο ποιητής.

 8. Ο/Η Minnie λέει:

  Μηπως ειδατε σημερα στην ΝΕΤ τον ΕΞΑΝΤΑ, «Το πειραμα της Αργεντινης».
  Το βρηκα συγκλονιστικο, σκοπευω να δω ηαι το δευτερο μερος την αλλη Τεταρτη.
  Υπαρχει εδω αποσπασμα http://www.exandasdocumentaries.com/ και, αν καταλαβα καλα, συντομα και ολοκληρο το video.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s