Μήπως η λύση των προβλημάτων της χώρας είναι ένα νομιμώτατο κόμμα με την ονομασία “Κρεμάλα” και ιδεολογία τον “κρεμαλισμό”;


Προτεινόμενο έμβλημα

Το κείμενο αυτό προσπαθεί, όσο μπορεί, να είναι ευθυμογράφημα. Παρακαλώ, ανασύρετε, από όπου έχετε κρύψει, το καλό σας χαμόγελο και διαβάστε με αγχολυτική διάθεση. Η διάθεση είναι το παν εξάλλου, όπως λένε και οι “διεθνείς ελεύθερες αγορές”, που μας “σκίζουνε τον πάτο” καθημερινώς, με καλή διάθεση πάντα, και με την ευγενική χορηγία της ολιγαρχικωτάτου ημών κυβερνήσεως.

Το παρόν δουλοκτητικό κοινοβουλευτικό καθεστώς, τα ιδρύματά του, οι λεγεώνες και οι μεραρχίες του, όπως κόμματα, μέσα ενημέρωσης, συνδικάτα, διάφορα ευαγή ιδρύματα όπως η Ακαδημία και η Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν πάρει χαμπάρι πως το πλήρωμα, με την ναυτική έννοια, της ελληνικής δουλοπαροικίας (κλεμμένο από τον κ. Καζάκη) είναι ένα βήμα από το να στασιάσει. Πειρατικά εντελώς.

Εχει δηλαδή αρχίσει το καθεστώς και συνειδητοποιεί πως η ελληνική κοινωνία “τα έχει πάρει χοντρά στο εθνόσημο”, και είναι ένα βήμα πριν από μια προεπαναστατική φάση. Εδώ και καιρό. Και πως ήδη έχουν αρχίσει και διακινούνται ευρέως ιδέες  περί δημοκρατίας στην ελληνική δουλοπαροικία των τραπεζών (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές λέμε). Και η δημοκρατία είναι για τις ολιγαρχίες ο πιο μεγάλος εφιάλτης.

Αυτές οι καινοφανείς περί δημοκρατίας ιδέες χαλούν την καλή διάθεση των στυλοβατών του σημερινού καθεστώτος, οι οποίοι ξοδεύουν καθημερινώς τον παρά τους, που σύναξαν με τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου τους τόσα χρόνια, ώστε να κατασκευάσουν μεσσίες αρχηγούς, τάσεις, συνιστώσες, νέα κόμματα και κινήσεις και πληρώνουν και τα μαλλιοκέφαλά τους στην “ελεύθερη αγορά” των δημοσκοπήσεων, χωρίς σοβαρά αποτελέσματα.

Αυτές οι περί δημοκρατίας ιδέες είναι νόμιμες τώρα. Αλλά φαίνεται οτι υπάρχουν και εισηγήσεις να κηρυχθούν προληπτικά παράνομες, ελλείψει εμβολίου. Η κήρυξή τους στην παρανομία θα είναι μια κίνηση ματ, που πρώτον θα δώσει μεγάλη χαρά στα σκοτεινά αφεντικά του χρηματοπιστωτικού κέρδους, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους, και δεύτερον θα καταστήσει ευκολώτερη την ιχνηλάτηση της παράνομης πλέον διακίνησης και βέβαια την “απομόνωση” των διακινητών αυτών των εθνοδιαλυτικών ιδεών, από τις υπΕρεσίες παρακολούθησης της κοινωνικής υγείας. Πράγμα σωτήριο για το παραπαίον κοινοβουλευτικό πολίτευμα της γλυκυτάτης ημών ολιγαρχικής πατρίδος.

Ετσι, πριν πάρουν αέρα τα μυαλά του κυρίαρχου λαού μ’ αυτή τη δημοκρατία, και αποφασίσει να διακόψει τον σοβαρό πολιτικό του προβληματισμο για τα αν έχει ή δεν έχει κυτταρίτιδα η καλλίπυγος Τζούλια και για το αν θεωρείται πολιτικώς ορθόν, αλλά και ανδροπρεπές στο κάτω κάτω, να φορούν φούστες οι ποδοσφαιριστές της πρώτης εθνικής κατηγορίας, και αρχίσει να προβληματίζεται με τις ιδέες αυτές που προωθούν εκείνο το πολίτευμα, το οποίο οι θρησκευτικοί πατέρες πρόλαβαν και χαρακτήρισαν εδώ και αιώνες civitas diaboli, δηλαδή την εξαποδώ δημοκρατία, άρχισε να προτείνει το ίδιο το καθεστώς, αφ’ ευατού και από μόνο του, συνταγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του ολιγαρχικού μας πολιτεύματος.

Κανείς σώφρων δημοκράτης βέβαια δεν μπορεί να πιστέψει ότι μια ανώνυμος ιδιωτική εταιρία, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές ξαναλέμε), η οποία μάλιστα εξαιρείται ολιγαρχικώτατα και από τον νόμο περί ανωνύμων, θα παραχωρούσε το αμφιθέατρό της σε κινηματίες και μεταρρυθμιστές του πολιτεύματος, επειδή ξαφνικά την “έπιασε κόψιμο” για τη δημοκρατία. Είναι σαν να διατυπώνει κάποιος υποψίες ότι ο Πλάτωνας ήταν δημοκράτης. Ούτε είναι πιθανόν να θέλει η ΤτΕ να συχωρεθούν τα “ποθαμένα” της και το Τ-10 της, και να έχει πάθει αυτό το δημοκρατικό ντελίριο. Πρόκειται σαφώς για χορηγία σε προσχεδιασμό θολούρας.

[Μην πιάσω τώρα την Ακαδημία στοΝ στόμα μου και για το πόσο έχει φροντίσει τόσα χρόνια για την δημοκρατική διαφώτιση του λαού (εδώ ένα λεξικό και το χουν δυο αιώνες ακόμα στο…ποιο γράμμα είστε τώρα ρε παιδιά;).]

Κι αν διαβάσετε και τα κείμενα της εν λόγω “κρίσιμης συζήτησης” στο αμφιθέατρο της ΤτΕ τάχιστα θα αντιληφθείτε ότι ομιλούν για πολιτειακή αναμόρφωση και ξερίζωμα της πελατειακής σχέσης κόμματος-πολίτη, χωρίς να ζορίζουν καθόλου μα καθόλου τα κόμματα. Δεν καταγγέλουν καν το σύστημα “αντιπρόσωποι με μακρές θητείες”, το οποίο χρησιμοποιεί και το πολίτευμα και τα κόμματα εσωκομματικά, ως την οικολογική εστία της απόλυτης διαφθοράς και συναλλαγής και μαμά της ολιγαρχίας. Ούτε αξιώνουν δημοκρατικές εσωκομματικές λειτουργίες με κανόνες που θα μπουν στο Σύνταγμα αντί των τωρινών ευχολογίων που περιλαμβάνει για τα κόμματα. Ούτε ζητούν την εξαφάνιση των επαγγελματιών από την πολιτική. Ούτε φυσικά την ευθύνη των τραπεζών στο σημερινό χάλι αγγίζουν. Δηλαδή “να χαμε να λέγαμε”.

Βέβαια τα κείμενα αυτά των σοφών αυτών ανθρώπων δεν διαβάζονται από τον λαό. Ούτε πλάκα έχουν, ούτε αμεσότητα. Δεν μιλάνε σαν να μιλάς στον διπλανό σου. Μιλάνε αλλιώς αυτά τα κείμενα. Είναι γραμμένα για να τα διαβάζουν μόνο συγκεκριμένες παρέες και όχι ο πολύς λαός. Από τη φύση τους είναι ολιγαρχικά κείμενα δηλαδή. Οπως και οι νόμοι και κάθε άλλο επίσημο κείμενο (εκείνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα έχει φοβηθεί το μάτι μου, τσαμπιόνια). Πρέπει να έχεις αναπτύξει μια ειδική διαστροφή για να θέλεις να διαβάσεις τέτοιου ύφους κείμενα.

Τέλος πάντων. Αστους αυτούς. Τη δουλειά τους κάνουν, δεν τους κατηγορώ. Το ερώτημα είναι πως θα απαντήσουμε εμείς σε όλα αυτά. Ο λαός.

Ο γράφων είναι πολύ προβληματισμένος. Το καθεστώς φαίνεται, με τα μέτρα επί μέτρων που παίρνει, να προκαλεί την δυναμική λαϊκή αντίδραση, χωρίς να δείχνει ότι την πολυ-φοβάται. Το καθεστώς φαίνεται να έχει προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ρεπερτόριο λαϊκών αντιδράσεων. Και συνεχίζει όπως φαίνεται την προετοιμασία, ακόμη και σε τραπεζικά αμφιθέατρα με ημερίδες για την “δημοκρατία”.

Ισως η πονηριά του καθεστώτος, που καμώνεται τον εγγυητή της νομιμότητας, της οποίας επίσης τον πάτο έχει σκίσει, να έφτασε μέχρι να σκεφτεί να παρασύρει τον λαό στο να παραβεί με κάποιον τρόπο την νομιμότητα, ώστε να έχει μετά την δικαιολογία και την ευκαιρία να τον φορτώσει με ξυλιές, καθότι και άμαχος και άμαθος ο λαός, και να τον στείλει έτσι δαρμένο σπίτι του να γλύφει τις πληγές του. Με κάποιον λοχία ίσως ως επιβλέποντα δουλοπαροικιο-φύλακα, ή και μεγαλύτερο βαθμό ανάλογα και με τους διαθέσιμους στην επετηρίδα. Είναι μια σκέψη κι αυτή που δεν μπορείς να μην την κάνεις…

Και ετσι, παρότι ο γράφων, και πάλι, έχει μια αλλεργία στα κόμματα, σχεδόν παιδιόθεν, έφτασε μέχρι την παρακάτω βέβηλη σκέψη, να προτείνει δηλαδή, μεταξύ σοβαρού και αστείου, την δημιουργία ενός κόμματος. Το οποίο θα είναι καθόλα νόμιμο. Πρωτοδικεία, καταστατικά και φουλ αξεσουάρ και παρελκόμενα. “Με απ’ όλα” που λένε και στα ψητοπωλεία.

Ούτως ώστε, αν εκλεγεί το κόμμα αυτό, να γίνει η παγκόσμια πρωτοτυπία. Μια και θα είναι παγκοσμίως το μοναδικό κόμμα που θα εφαρμόσει επακριβώς το πρόγραμμα που θα έχει υποσχεθεί στον λαό. Και μάλιστα να το εφαρμόσει νόμιμα, νομιμώτατα. (Ο γράφων παραδέχεται πως αυτή η πρόταση για δημιουργία κόμματος έχει και κάποια υστεροβουλία από την πλευρά του, καθότι εδώ και 20-τόσα χρόνια δεν έχει και τι να ψηφίσει).

Ιδού τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου κόμματος. Επιδεκτικά απείρων βελτιώσεων.

Το κόμμα θα ονομάζεται Κρεμάλα. Και θα έχει για έμβλημα την Κρεμάλα φυσικά. Αυτό νομίζω θα συγκινήσει πάρα πολύ τους έλληνες και θα τους κάνει να το ψηφίζουν με πέντε χέρια στην κατάσταση που είναι. Οι έλληνες. Θα γλυτώσουμε και πολλά χρήματα από την διαφήμιση μια και όλη μέρα οι έλληνες τη λέξη Κρεμάλα έχουν στο στόμα τους. Από μόνοι τους.

Η επίσημη ιδεολογία του κόμματος θα είναι ο κρεμαλισμός. Συγκινητικώτατη επίσης για το πανελλήνιο. Ο κρεμαλισμός δεν είναι ούτως ειπείν ιδεολογία. Είναι μια δέσμη μέτρων τα οποία πρέπει να ληφθούν όταν τα ολιγαρχικά κοινοβουλευτικά περιττώματα, όπως καλή ώρα, φτάσουν στην υπερχείλιση. Ο κρεμαλισμός επιδιώκει την νόμιμη κατάληψη της εξουσίας, δι’ εκλογών δηλαδή, σε ένα υπερχειλισμένο κοινοβουλευτικό σύστημα, ως Ζορρό εκδικητής ή σαν τις “Εκκενώσεις Βόθρων Ο Αχόρταγος”. Είναι σύλληψις του γράφοντος και οσονούπω κατατίθεται και πατέντα στο αρμόδιο γραφείο. Ισως συσταθεί και Κρεμαλιστική Διεθνής.

Ο κρεμαλισμός υπόσχεται να εφαρμόσει εσωκομματικά άμεση δημοκρατία. Ακόμη και όταν θα καταλάβει την εξουσία με εκλογές, θα εφαρμόσει συλλογική πρωθυπουργία. Η πρωθυπουργία αυτή θα αντικαθίσταται κάθε μήνα, με κλήρωση παρακαλώ, από όλα τα μέλη του κόμματος. Το ίδιο και οι υπουργοί. Συλλογικές υπουργίες και κάθε μήνα άλλοι (έχουμε και δουλειές).

Ο κρεμαλισμός, με δημοκρατικώτατο δημοψήφισμα, θα συστήσει πολυμελείς κληρωτές εξεταστικές επιτροπές, με κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, οι οποίες θα εξετάσουν τα πεπραγμένα των κοινοβουλευτικών και δημοτικών αρχόντων, πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων κλπ κλπ, των περασμένων ετών. Για όσους βρεθούν ενδείξεις συμμετοχής σε αξιόποινες πράξεις, θα τους στείλει να δικαστούν σε κληρωτά λαϊκά δικαστήρια που θα συσταθούν με τον ίδιο τρόπο.

Για χάριν και μόνον των πρωταθλητών της διαφθοράς και της αρπαγής, και πάλι με δημοκρατικώτατο δημοψήφισμα, δηλαδή εφόσον συμφωνήσει ο λαός, θα επαναφέρει προς τιμήν των ευγενών αυτών πρωταθλητών και μόνον, την εσχάτη των ποινών. Εννοείται φυσικά δια της Κρεμάλας.

Πέρα από τα παραπάνω κρεμαλικά, ο κρεμαλισμός υπόσχεται πως θα αναδιαμορφώσει το πολίτευμα με μια σειρά δημοψηφισμάτων και αναθεωρήσεων του Συντάγματος, ώστε να μπει το πολίτευμα το παραστρατημένο, σε έναν σωστό δρόμο προς την δημοκρατία (μια μέρα).

Θα καταργηθεί το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, και θα γίνει ενιαίο από το οποίο θα εκλέγονται σχεδόν οι  μισοί σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Από αυτούς τους εκλεγμένους, και αποκλειστικά με κλήρωση, θα συγκροτείται βουλή και κυβέρνηση και ότι άλλο χρειάζεται. Αυτά σε πρώτη φάση στην πρώτη πρώτη Συνταγματική αναθεώρηση. Και πάντα με δημοψηφίσματα και εφόσον πάρει την λαϊκή έγκριση.

Ο κρεμαλισμός θα κατεβάσει πολλές προτάσεις στον λαό, πάλι με δημοψηφίσματα, ώστε να δοκιμάσουν την τύχη τους (οι προτάσεις). Για παράδειγμα κρατικοποίηση του πιστωτικού συστήματος, επιστροφή στη δραχμή και διάφορα τέτοια με τα οποία η ελεύθερη αγορά θα τρελλαθεί από τη χαρά της.

Ο κρεμαλισμός είναι βραχείας διαρκείας ιδεολογία. Σαν τις οδηγίες στο Mission Impossible. Θα αυτοκαταστραφεί. Δηλαδή δεν θα διαρκέσει παραπάνω από έναν χρόνο, όσο δηλαδή χρειάζεται για να αδειάσει τον βόθρο που κοντεύει να μας πνίξει στο σκατό, και να βάλει τα πράγματα σε έναν δρόμο.

Τι λέτε; Το δοκιμάζουμε;

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Σκέφτομαι να προτείνω από τώρα ως ακραία πτέρυγα του κρεμαλισμού τον “Τζελατινισμό”, εκ του τζελατίνα, όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης την γκιλοτίνα, να προλάβω και τις διασπάσεις.

ΥΓ 2. Το έμβλημα είναι καλλιτεχνική δημιουργία από τον Γιώργο

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to Μήπως η λύση των προβλημάτων της χώρας είναι ένα νομιμώτατο κόμμα με την ονομασία “Κρεμάλα” και ιδεολογία τον “κρεμαλισμό”;

 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Ζητώ από τον ιδεολογικό «πατέρα» του κόμματος την άδεια να παρουσιάσω ΑΜΕΣΑ (σε μια-δυο μέρες το αργότερο) το έμβλημα του κόμματος (την Κρεμάλα εννοείται) ώστε να έχει και μια καλλιτεχνική διάσταση ρε παιδί μου!
  Με την άδειά σας εκκινώ πάραυτα το Φωτοσόπιον!

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   lol

   Ορμα. Θα το βάλω σαν εικόνα σε αυτή την ανάρτηση

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η tsilivithras λέει:

    Οκ μας χάρισες τρελά lolz για άλλη μια φορά…κι όπως είμαι και τρελαμένος με τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή μου φτιαξες και τη διάθεση…

    με τη διαφορά φίλε Θράκα ότι αν ποτέ γινόταν τέτοιο πράγμα μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες θα είχαμε είτε βομβαρδισμούς είτε εμφύλιο είτε και τα δυο μαζί…ευγενική χορηγία των αγαπητών μας «συμμάχων» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και στους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς των τραπεζιτών…

    Αλλά οφείλω να πω ότι η σκέψη να δω όλους αυτούς στην κρεμάλα (υπό τον ήχο του Gallows Pole-Led Zeppelin) να παρακαλάνε για την ζωή τους και τα παιδιά τους να κλαίνε μαύρο δάκρυ είναι άκρως δελεαστική…

    Ε-ΚΕΙ…Ε-ΚΕΙ…ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΥΛΑΚΗ…
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-Α-Α ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ…!!!!

    (σορυ για την ποδοσφαιρική διάθεση…)

    • Ο/Η γεωργία λέει:

     Θα συμφωνήσω μαζί σου για τους βομβαρδισμούς και τους εμφυλίους, μα έχω την πεποίθηση ότι αν το πάρουν χαμπάρι οι λαοί της ΕΕ και των χωρών του ΝΑΤΟ ότι εδώ έχουμε στήσει κρεμάλες για την «Νέα Τάξη» που δεν φαίνεται να την αγαπούν πολύ, δεν νομίζω ότι δεν θα μπουν στο πειρασμό…να μας αντιγράψουν!

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     γεωργια ζούμε μια πλασματική πολιτικο-κοινωνική «ευγένεια»…ένα ψεύτικο καθεστώς όπου όλοι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
     Μας κυβερνάνε ιδιοτελείς και αλαζόνες πολιτικοί που εξυπηρετούν συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.
     Αυτή είναι η αλήθεια.
     Μια «επανάσταση» φαίνεται πιο «φυσιολογική» αντίδραση αφού το καζάνι πάει να σκάσει…αλλά δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι είναι στημένο το παιχνίδι για να οδηγηθούμε εκεί ώστε το παγκόσμιο matrix να σφίξει ακόμα περισσότερο την αλυσίδα της αστυνομοκρατίας.
     Από την άλλη μεριά, μια »ειρηνική» στάση και Δημοκρατικές κοινωνικές στάσεις (όπως αυτά που προτείνει ο Θραξ) θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές -ίσως- πλην όμως αυτά τα πράγματα θέλουν Παιδεία…Ενημέρωση…Κριτικό πνεύμα…υπομονή…ανιδιοτέλεια…αλτρουισμό…

     Ποιος τα χασε για να τα βρούμε εμείς;;;
     Που θα τα βρει ο Έλληνας που αναπαράγει ΑΚΡΙΤΑ κάθε μλκ που βλέπει να του σερβίρουν;;;
     Που θα τα βρει ο Έλληνας που ακόμα σέρνεται πίσω από κόμματα και παρατάξεις;;
     Που θα τα βρει ο Έλληνας που από τώρα κόπτεται για το που θα πάει διακοπές το καλοκαίρι ενώ σε λίγες εβδομάδες θα καταστροφολογεί όταν θα του σερβίρουν τον πανικό made in japan;;;;

     Δεν μπορώ να μιλάω άλλο ευγενικά για τον Βλάκα και τον Ηλίθιο…
     Ανίκανοι άνθρωποι μας κυβερνάνε χρόνια τώρα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
     Πρέπει πάση θυσία να απαλλαγούμε από τον Βλάκα και τον Ηλίθιο και τον Ανίκανο που μας έχουν καταστρέψει.
     Πρέπει να καταλάβουμε και να αρχίσουμε να γινόμαστε ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΙ με τον εαυτό μας πρώτα και μετά με τους άλλους…πρέπει να αρχίσουμε να ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ανθρώπους και συμπεριφορές και να δακτυλοδείχνουμε αυτούς που πάνε κόντρα στο ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
     Όχι με κακία αλλά με αυστηρότητα.
     Όχι άλλο χάιδεμα στα αυτιά και επιείκια.

     Δεν επιζούν κοινωνίες υπηρετώντας το συμφέρον των λίγων…μόνο καταστρέφονται έτσι.

 2. Ο/Η xrisa λέει:

  Δηλαδή δεν θα διαρκέσει παραπάνω από έναν χρόνο, όσο δηλαδή χρειάζεται για να αδειάσει τον βόθρο που κοντεύει να μας πνίξει στο σκατό, και να βάλει τα πράγματα σε έναν δρόμο. Aυτο νομιζω οτι τα λεει ΟΛΑ. Αναλαμβανω να ετοιμασω 300 κρεμαλες αν και νομιζω θα χρειαστουν περισσοτερες.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Δημόσια διαπόμπευση…αυτό χρειαζόμαστε.
   Όλες τις έννοιες που κάποτε σήμαιναν κάτι και τις καταστρέψαμε.
   Γι αυτό μας κυβερνάνε Ανίκανοι και Ευκαιριακοί.
   Επειδή καταφέραμε να καταστήσουμε τις πράξεις τους ΑΝΕΞΟΔΕΣ.
   Επειδή ποτέ τους δεν πληρώνουν απολύτως κανένα ΤΙΜΗΜΑ.

   Ευθεία αντιπαράθεση, διαπόμπευση και παραδειγματισμός.
   Φυσικά προς το ΔΙΚΑΙΟ και το συμφέρον των πολλών…όχι της ολιγαρχίας.

   • Ο/Η γεωργία λέει:

    (Δημόσια διαπόμπευση…αυτό χρειαζόμαστε)
    θα συμφωνήσω και πάλι μαζί σου, έγινε και μια αρχή με το κίνημα πόρτα-πόρτα και το γιαούρτωμα του Πάγκαλου. Αυτή είναι η κρεμάλα του 21 αιώνα, στην κρεμάλα μπαίνει το πολιτικό τους αξίωμα και όχι το σώμα τους. Μα η νέα τάξη έχει πάθει φρενίαση και ο άνθρωπος χάνει τη ψυχραιμία του μπρός σε αυτό το μεγάλο κίνδυνο, ακούει κρεμάλα και το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο νού είναι η Νέμεσις , ξυπνάνε τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης.
    Θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου ότι χρειάζεται Παιδεία…Ενημέρωση…Κριτικό πνεύμα…υπομονή…ανιδιοτέλεια…αλτρουισμό… Ας το δούμε σαν άθροισμα Παιδεία+Ενημέρωση = Κριτικό πνεύμα…υπομονή…ανιδιοτέλεια…αλτρουισμό… και στην περίπτωσή μας η πράξη έχει ως εξής => 0+0=0
    Η Παιδεία και η Ενημέρωση βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση λόγω της πολιτικής Ολιγαρχίας και της φρενίασης που την διακατέχει. Το πως ο έλληνας , ο γερμανός ο ιταλός κ.ο.κ που στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει τρείς δουλειές για να ζήσει και στη χειρότερη θα ψάχνει να βρει το συσσίτιο θα μπορέσει να καταφέρει να αναστηλωθεί δεν ξέρω αλλά επιμένω να ελπίζω και πιστεύω στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες αξίες του.

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     γεωργια μου αυτοί δεν «νιώθουν» από γιαούρτωμα και κράξιμο…δίποδοι σαρκολάγνοι και κοιλιόδουλοι (όπως αυτός που κατονόμασες) δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο ούτε γνωρίζουν οτιδήποτε πέραν της αλαζονικής εξουσιολαγνείας.
     Ναι μεν ο κόσμος ξεσπάει με αυτές τια αυθόρμητες πράξεις και ναι, δεν λέω, έχει μια σχετική εικονική απήχηση το όλο θέμα…
     Όμως η αρρώστεια που λέγεται M-E-D-I-A έμαθαν να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν όλες τις αντιδράσεις το κοσμάκη προς το συμφέρον τους…να αλλοιώνουν, να παραποιούν και να διαστρέφουν οτιδήποτε προς την κατεύθυνση των αφεντικών τους.

     Διαπόμπευση είναι να συρθούν όλοι αυτοί στα δικαστήρια με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας εναντίον των συμφερόντων του Ελληνικού κράτους, για εθνική προδοσία, για κατά συρροήν εγκλήματα κατά της Ελληνικής κοινωνίας…
     Να δημευθούν οι περιουσίες τους στο ΑΚΕΡΑΙΟ, να απαγορευτούν οι 2 επόμενες γενιές τους από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα, να κλειστούν φυλακή ΙΣΟΒΙΑ, να στηθούν ΣΤΗΛΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ανά την επικράτεια με τα ονόματά τους ως εθνικοί προδότες και τα παιδιά τους να στερηθούν ακόμα και το παραμικρό ψίχουλο δημόσιας βοήθειας…

     Για μια φορά να πληρώσουν ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΟΧΙ ΑΠΑΞ ΑΛΛΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ για όσα κατ’εξακολούθησιν προκάλεσαν στη χώρα και στην Ελληνική κοινωνία.

     Να δω δάκρυα στα μάτια των παιδιών τους και ντροπή…Ν-Τ-Ρ-Ο-Π-Η να διακατέχει τις επόμενες γενιές των ονομάτων αυτών των οικογενειών που χρόνια και χρόνια τώρα βιάζουν και πλουτίζουν εις βάρος του Έλληνα πολίτη…ΝΤΡΟΠΗ να νιώθουν μέχρι αυτοχειρίας….μέχρι εκεί να φτάσει η ντροπή τους και να μην ξεμυτίζουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργαστούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ (για να μάθουν και την έννοια της λέξης) σε κοινωνικό έργο προκειμένου να σβήσουν ένα μικρό κομμάτι της ντροπής…
     να μην θέλουν ποτέ στη ζωή τους να κάνουν περιουσία….η ντροπή και το ΣΤΙΓΜΑ να είναι τ΄σο μεγάλα που να τους καίει την ψυχή…

     …μπας και καταλάβουμε ποτέ το σημαίνει να προδίδεις την κοινωνία που σε ταίζει…
     …μπας και καταλάβουμε ποτέ τι σημαίνει ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΣ και τι καταστροφή προκαλεί ο «ένας» που αψηφεί τους πολλούς για το συμφέρον του…

     Θα ήθελα λοιπόν γεωργια μου να δω αυτούς στη φυλακή και τα παιδιά τους να κλαίνει χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα μέχρι βαθμό αυτοχειρίας…

     …και το θέλω γιατί τόσα χρόνια αυτό ακριβώς ζει η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας…με τραγωδίες που δεν είδα ποτέ το φως της δημοσιότητας…επειδή ένα κάθαρμα αποφάσισε ότι η καβάντζα του είναι πιο σημαντική από τις ζωές των άλλων.

 3. Ο/Η Karl-Heinz Rummenigge λέει:

  Πολύ γέλιο!

 4. Ο/Η γεωργία λέει:

  Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο προς αυτό που είπε προηγουμένως ο tsilivithras, προς τα εκεί οδεύουμε αν και έχουμε πολύ δρόμο, αυτό που ανησυχεί είναι ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα της ολιγαρχίας έχει αναπτύξει τρελές ταχύτητες τελευταία εναντίον μας και απροκάλυπτα πια. Για να γίνει αυτό που λές τσιλι θα πρέπει να γίνει πρώτα η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας . Το γιαούρτωμα είναι δείγμα συνειδητοποίησης του λαού για το πόσο καραγκιόζηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και η άμεση αντίδραση του με τα μέσα που διαθέτει εκφράζεται έτσι. Σήμερα αντιληφθήκαμε την ποιότητα αυτών που κυβερνούν, αν δεν προηγούνταν αυτό δεν θα μπορούσαμε να πάμε στο επόμενο βήμα. Με απλή λογική συνειδητοποιώ το πρόβλημα και μετά ψάχνω να βρω τη λύση του, αν δεν νιώσω στην καθημερινότητά μου την ύπαρξη του προβλήματος δεν θα αναζητήσω τη λύση. Θεωρώ λοιπόν ότι η αμέσως επόμενη συνειδητοποίηση του λαού θα είναι ποιος μηχανισμός είναι αυτός ο οποίος θα ανέτρεπε αυτά που συμβαίνουν και δεν λειτουργεί η ακόμα χειρότερα είναι απών; Τα δικαστήρια που είναι ρε αδερφέ θα αρχίσουμε να λέμε μεταξύ μας, τότε θα αρχίσει το κίνημα του πόρτα-πόρτα στους δικαστές του Αρείου Πάγου. Οι πορείες δεν θα καταλήγουν πια στο Σύνταγμα στη βουλή θα καταλήγουν στον Άρειο Πάγο. Μόλις φτάσουμε όλοι σε αυτή τη συνειδητοποίηση τότε για όλους θα είναι ξεκάθαρα πράγματα αυτά που λες τσιλι, ακόμα και ο καβάτζας που τώρα δουλεύει για το προσωπικό του συμφέρον πατώντας εκατοντάδες άλλους θα δεί την αλλαγή της κοινωνίας και θα τρομάξει γιατί θα δεί ότι ο άνθρωπος δεν πιστεύει πια σε πράσινες σε κόκκινες και θαλασσιές χάντρες αλλά στη Δικαιοσύνη . Αυτό που δεν γνωρίζουμε και μας τρομάζει είναι πόσο βαθύς θα είναι ο πάτος που θα φτάσουμε μέχρι να συνδεθούν τα κομμάτια του πάζλ και να γίνει πλήρης συνειδητοποίηση.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   «θα πρέπει να γίνει πρώτα η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας »

   Ναι.

   » Σήμερα αντιληφθήκαμε την ποιότητα αυτών που κυβερνούν, αν δεν προηγούνταν αυτό δεν θα μπορούσαμε να πάμε στο επόμενο βήμα.»

   Ναι, πρέπει να το πιούμε όλο το ποτήρι.

   » αν δεν νιώσω στην καθημερινότητά μου την ύπαρξη του προβλήματος δεν θα αναζητήσω τη λύση»

   Ναι μεν ΑΛΛΑ…!!!…Αν η δικιά σου (μου/του) καθημερινότητα δεν άλλαξε ΑΚΟΜΑ τότε ρίξε μια ματιά στον δίπλα και στον παραδίπλα γιατί αυτωνών όχι απλά άλλαξε αλλά καταστράφηκε.Η έννοια της «έγνοιας» δεν αφορά μόνο την οικογένειά μας αλλά και την γειτονιά μας…διαφορετικά γινόμαστε Αδιάφοροι…και ο Αδιάφορος είναι ένα κλικ πριν τον Ευκαιριακό.
   Μαθαίνουμε λοιπόν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ όχι μόνο τη δικιά μας.

   «τότε θα αρχίσει το κίνημα του πόρτα-πόρτα στους δικαστές του Αρείου Πάγου»

   Ναι.

   «ακόμα και ο καβάτζας που τώρα δουλεύει για το προσωπικό του συμφέρον πατώντας εκατοντάδες άλλους θα δεί την αλλαγή της κοινωνίας και θα τρομάξει γιατί θα δεί ότι ο άνθρωπος δεν πιστεύει πια σε πράσινες σε κόκκινες και θαλασσιές χάντρες αλλά στη Δικαιοσύνη»

   Να το πω λίγο αλλιώς.Ο καβαντζόπ**στας (πολύ όμορφη λαική λέξη), ο Ευκαιριακός είναι εκ φύσεως δειλός…θα τρομάξει από το «ΞΥΛΟ» που θα φάει ή που θα δει να τρώνε άλλοι σαν αυτόν…δεν τρομάζει αυτός από Ιδέες και Δημοκρατίες…μόνο η απειλή της Τιμωρίας τον κρατάει δεμένο.

   «Αυτό που δεν γνωρίζουμε και μας τρομάζει είναι πόσο βαθύς θα είναι ο πάτος που θα φτάσουμε»

   Ναι.Ακριβώς έτσι.Αλλά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς.

   • Ο/Η γεωργία λέει:

    Αυτή η έγνοια όμως για το γείτονα για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται ανθρώπους με χαρακτηριστικά που προείπες Παιδεία…Ενημέρωση…Κριτικό πνεύμα…υπομονή…ανιδιοτέλεια…αλτρουισμό… αυτά τα έχει διέλυσει η ολιγαρχία και μην ξεχνάμε ότι ήταν και από τις πρώτες καταστροφικές ενέργειες της. Οπότε δυστυχώς ναι θα πρέπει να πιούμε αν όχι όλο το ποτήρι το περισσότερο από το περιεχόμενο του. Δυστυχώς είμαστε οι περισσότεροι ακόμα ζαλισμένοι από το κρασί που πίναμε και μόνο με την βίαιη πλύση στομάχου θα ξεμεθύσουμε και θα συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα. Όσοι την έχουμε συνειδητοποιήσει θα πρέπει με κάθε τρόπο έμπρακτα να δείξουμε και στους άλλους το δρόμο. Έμπρακτα, με μικρά καθημερινά πράγματα και θα έρθουν και τα μεγάλα. Έμπρακτο σεβασμό στον συνάνθρωπο και μικρές καθημερινές θησίες. Ακόμα και να σταματάμε το αυτοκινητό πριν τη διάβαση στο φανάρι είναι μια μικρή καθημερινή θησία του εγωκεντρισμού μας που δείχνει το σεβασμό μας προς το συνάνθρωπο. Να διαδώσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την παιδεία, παραδειγματικά οχι με λόγια. Η κοινωνία μας δέχεται απανωτά χτυπήματα και είναι σε κατάσταση σόκ δεν αντιλαμβάνεται λόγια, δεν πιστεύει σε λόγια γιατί πίστεψε και την πάτησε, μόνο αν δεί στην πράξη την αλλαγή συμπεριφοράς λίγων θα ακολουθήσει και θα αλλάξει πορεία!
    Επίλογος :Σεβασμός και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας και όλα θα γίνουν :-)

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Συνείδηση γεωργια μου…συνείδηση…

     Ψυχοσυναισθηματική αφύνιση και επίγνωση του ότι καταστρέψαμε την κοινωνία που φτιάξαμε επιτρέποντας στον κάθε τυχάρπαστο να κάνει ότι γουστάρει.

     Αφύπνιση, συνειδητοποίηση και Ευθεία Αντιπαράθεση.

     Κανένας σεβασμός στον κομματόσκυλο…στον παραταξιακό…στον συνδικαλιστή-εργατοπατέρα…στον γόνο ποδοσφαιροπαράγοντα…στον επαγγελματία άεργο πολιτικό…στον Αδιάφορο δικαστή…στον επίορκο γιατρό-φακελάκια…στον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο…στο κάθαρμα αφεντικό…στον κλέφτη τελωνειακό…ακόμα και στον φιλοτομαριστή γείτονα που ακούει τέρμα σκυλάδικα όταν εσύ γυρνάς από τη δουλειά κουρασμένος…

     Οπότε ναι οκ…»σεβασμός στον συνάνθρωπο»…

     ποιον συνάνθρωπο όμως;;;;;

     Αυτόν που σε σκέφτεται;;;…ή αυτόν που ζει εις βάρος σου;;;

     Όχι πια.
     Δεν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο.
     Και δεν θα φτιάξουμε Φάλαγγα με «αγάπη» και λουλούδια.

     Μην πετάτε τριαντάφυλλα μπροστά από γουρούνια…

 5. Ο/Η κικη λέει:

  Και για να συνεχισουμε την ευχαριστη συζητηση,
  Τι κανουν τα ΜΑΤ πριν αναλαβουν βαρδια,
  ρωτουν που θα πανε για φαι οι υπουργοι και βουλευτες για να ξερουν ποιο δρομολογιο θα ακολουθησουν.
  Μεχρι να τους κρεμασουμε καλα και τα κραξιματα και τα γιαουρτωματα.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Κικι θα αρχίσω να γελάω και να πιστέψω ότι κάτι αλλάζει όταν θα δω τα ίδια τα ΜΑΤ να βγάζουν γιαούρτια και να τους πετάνε.
   Όταν θα δω τους αστυνομικούς ένα με τον πολίτη…όταν τους δω να προστατεύουν τις πορείες και ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και τους προβοκάτορές τους τότε θα είμαστε ένα μικρό βήμα πριν την Αποκατάσταση της αλήθειας.

   • Ο/Η kiki λέει:

    Tsili ,
    παλια λεγαμε οτι τα αστυνομικα τμηματα της Δυσης η της Ανατολης , ειναι βαμμενα με την ιδια μπογια.
    Ειναι ειδικοι αυτοι, ανεγκεφαλοι , και εχουν και ειδικη εκπαιδευση, γιατι δεν πηγαμε εγω και εσυ εκει ? Το αντεχαμε οχι.
    αλλα μ αρεσε σαν ιδεα να ψαχνουν το Αθηνοραμα, που ειναι η ταβερνα που θα παει ο Παγκαλος, ο Λοβερδος, ο δε Παγκαλος εξεδωσε και ανακοινωση οτι ειναι ο Συριζα που τον γιαουρτωσε,και τον εξυβρισε , και του πεταξε και μια καρεκλα και εχει μωλωπες.
    Για ολα φταινε οι γκομενες που λενε, ο Συριζα , παντως εναν πανικο και χαμενα δειχνει η ανακοινωση.

 6. Η αλήθεια είναι πως μάλλον χρειαζόμαστε και τις προτάσεις του Θράκα, δηλαδή δημοκρατικά κινήματα και πολιτική παιδεία κι ας πάρει όσο χρόνο απαιτείται, αλλιώς ας μην αλλάξει τίποτα, αλλά χρειαζόμαστε και την πίεση της τιμωρίας όπως την περιγράφει ο Τσιλιβίθρας.Ισως η ιδέα της πορείας στον Αρειο Πάγο που ανέφερε η Γεωργία και περιγράφεται στο μπλογκ του ΕΑΜ Β
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.htm
  να είναι η πιο ρεαλιστική μορφή πίεσης που μπορούμε να ασκήσουμε σαν λαός.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Έχω καιρό να τον διαβάσω τον Τραϊανού γιατί με φρικάρει ώρες ώρες.
   Η ιδέα όμως που πέταξε η γεωργια είναι φοβερή…

   Ο καθένας μας ας πιάσει από ένα θέμα…ένα πόστο…μια Ιδέα που τον βασανίζει ή τον συγκλονίζει…κι ας γράφει γι αυτό με πάθος.
   Να γεμίσει το διαδίκτυο Ιδέες και Λόγια και να περνάνε στα αυτιά των ανθρώπων μέχρι να παραμερίσουν τα «αγριόχορτα» και να ανθίσουν να γίνουν Πράξη και Κοινωνία.

   • Ο/Η γεωργία λέει:

    δεν ήταν δική μου ιδέα, τον τελευταίο καιρό διαβάζω ακατάσχετα πολλά και απο παντού και δεν θυμάμαι πάντα τα ονόματα αυτών που τα γράφουν γιατί οι περισσότεροι είναι με ψευδόνυμα. Ακολούθησα το παραπάνω λινκ και διαπίστωσα οτι εκεί το είχα διαβάσει και συμφώνησα με την ιδέα. Διάβασα κι άλλα άρθρα του τραιανού χθές , πυροβόλο είναι ο άνθρωπος, πολύ διαφωτιστικά αυτά που λέει και συμφωνώ με τα περισσότερα, γιατι σε φρικάρει τσίλι; Eίδα οτι έχει πολύ υλικό αλλα πρόλαβα να διαβάσω πολύ λίγα, είναι και τεράστια.

  • Ο/Η γεωργία λέει:

   Δείτε και τις δηλώσεις που έκανε μετα την παραίτησή του ο εισαγγελέας Ι. Σακκάς.

 7. Ο/Η γεωργία λέει:

  Σεβασμό και αγάπη στον συνάνθρωπο το καθημερινό σαν κι εσένα κι εμένα που δεν κλέψαμε δεν καταχραστήκαμε δεν κοροιδέψαμε, οι πιο πολλοι που βλέπουμε κάθε πρωί να πηγαίνουν στη δουλειά τους είναι σαν κι εμάς που αδικούμαστε. Πρέπει να δείξουμε ο ένας στον άλλο οτι είμαστε μαζί σε αυτό, δεν έιναι καν´ενας μόνος τους. Συμφωνώ στο καμία ανοχή σε φακελάκηδες και σε ανθρωπάρια πού στηρίζουν το σύστημα. Η αφύπνηση είναι δύσκολο πράγμα και θέλει δουλειά, για να σε ακούσει κάποιος πρ´επει να σε
  εμπιστευτεί και στήν εποχή μας δεν εμπιστευόμαστε ούτε τη σκιά μας γιατί κανένας δεν δείχνει σεβασμό σε κανένα. Αυτά πιστεύω για την ώρα, ίσως αναθεωρήσω αύριο, αυτά τα μέσα έχω για την ώρα και θα προσπαθήσω να τα εξαντλήσω. Στηρίζω τα κινήματα που βλέπω να έχουν σωστή πορεία και δεν είναι καπελωμένα απο κόμματα. Γιά την ώρα ομως αυτά.

 8. Ο/Η κικη λέει:

  Αυξηση αιτησεων κατα 70% στα Παιδικα Χωρια SOS , διοτι οι γονεις δεν μπορουν να θρψουν τα παιδια τους και τα εγκαταλειπουν,
  Μερες μετα τον πολεμο θα ξαναζησουμε.φτωχεια, πεινα, και εξαθλιωση,
  περα απο την πλακα με τα γιουρτια, θελει οργανωσεις αλληλεγγυης για τους πληγωμενους συμπολιτες μας ας αρχισουμε με αυτο.
  Στηριξη των ανεργων, με οτι εχουμε , και συνεχη ενημερωση των συμπολιτων μας οπου ζουμε , ο καθενας, οπως μπορουμε, συσπειρωση των δυναμεων που αντιτιθενται στο καθεστως, τετοιο ειναι, δικτατορικο καθεστως με κοινοβουλευτικο μανδυα.
  Μην αφηνεστε για αυριο το αυριο ειναι χτες, μην περιμενετε να ξεσηκωθουν αλλοι για σας , βαλτε και εσας στο χθες που επρεπε να αντιδρασετε.
  δεν υπαρχει χρονος, καθε μερα ειναι μερα χαμενη απο την ζωη μας, και κυριως απο τις ζωες των παιδιων μας
  Καλημερα , σε ολους .

  • Ο/Η γεωργία λέει:

   Μπορούμε να ζητήσουμε στα παιδικά χωριά SOS να ανοίξουν ένα λογαριασμό να βάζει ο καθένας μας ότι μπορεί, με το αίτημα όμως τα χρήματα αυτά να ενισχύουν τις οικογένειες να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και όχι να ενισχύονται τα χωριά SOS για να πάνε εκεί τα παιδιά;
   έχει κανείς αναγνώστης τη δυνατότητα να γίνει αυτή η κίνηση; και οι υπόλοιποι να το διαδώσουμε ωστε να μαζευτούν αρκετά να καλυφτεί αυτο το 70%.
   Μπορούμε να το ξεκινήσουμε εμείς εδώ οι αναγνώστες?

 9. Ο/Η nina λέει:

  έγραψες πάλι Θράκα και ο Τσιλιβίθρας ορμητικός όπως πάντα.όμως ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και παραμένει ελεύθερος όσο ελπίζει και ονειρεύεται.εδώ οι συνθήκες ωρίμασαν πιά .είτε έτσι είτε αλλιώς όλα θα αλλάξουν .

 10. Ο/Η kiki λέει:

  Το σημα ωραιοτατο ,
  εγκρινω και επαυξανω.
  μπραβο στον σχεδιαστη, γραφιστα.

 11. Ο/Η AΠΕΛΛΗΣ λέει:

  Φίλε Αναρμόδιε,

  Διάβασα το άρθρο και μου άρεσε η πρωτότυπη, όσο και χιουμοριστικά δοσμένη ιδέα σου.
  Σου προεξοφλώ, ένα τουλάχιστον 70% των ψήφων του εκλογικού σώματος!
  Σαν όνειρο μοιάζει!
  Εγώ θα το ψήφιζα!

  Να είσαι καλά και πάντα αγωνιστικός για την Δημοκρατία!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.