Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠαΣοΚ. Που ήδη προετοιμάζει μεθοδικά την επόμενη, μετά τον ΓΑΠ, επανεμφάνισή του


Προσφωνούνται ακόμη μεταξύ τους ως “σύντροφοι” και “συντρόφισσες”. Συζητούν και γράφουν κείμενα με προβληματισμούς για τον “σοσιαλιστικό μετασχηματισμό” της κοινωνίας ακόμα και σήμερα. Ναι οι αθεόφοβοι.

Αυτοί που έφεραν το Μνημόνιο, αυτοί που στήριξαν, αρκετοί και με την ψήφο τους στη βουλή, την πιο άγρια λεηλασία που είδαν ποτέ τα λαϊκά εισοδήματα, την πιο βάρβαρη καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων εδώ και 150 χρόνια, αυτοί που ευλόγησαν την άλωση του κρατικού μηχανισμού εδώ και δεκαετίες από το κομματικό τους κατεστημένο, αυτοί που εκμαύλισαν και εκφαύλισαν τον λαό με διορισμούς, ρουσφέτια και επιδοτήσεις, αυτοί που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια για τους διεφθαρμένους “συντρόφους” τους που στο διπλανό γραφείο διεκπεραίωναν τις βρώμικες συναλλαγές τους, αυτοί που έγιναν τα στηρίγματα και οι απολογητές της ηγεσίας τους στην πιο ανίερη συναλλαγή της με την εγχώρια οικονομική ολιγαρχία, αυτοί που δεν έκαναν την ελάχιστη αυτοκριτική να μας εξηγήσουν τι εφάρμοσαν από το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, αυτοί που… και αυτοί που… και τελειωμό δεν έχει.

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠαΣοΚ.

Δεν είναι θέατρο του παραλόγου. Είναι ΠαΣοΚ πατριώτες.

Και τώρα, στο Εθνικό τους Συμβούλιο, μας φιλοδώρησαν με άλλο ένα κείμενο, ορισμένοι, και όχι όλοι από τους παρισταμένους, προφανώς οι πιο “προχώ” σοσιαλιστές, και μας λένε ότι “είναι ώρα ευθύνης και ειλικρίνειας για όλους μας. ” και πως προτείνουν “επαναπροσέγγιση με τα κοινωνικά κινήματα, με αυτόν τον κόσμο που μαχητικά διεκδικεί την άλλη πολιτική”.

Να χάνεις το μυαλό σου! Να κόβεις τις φλέβες σου!

Εδώ έχει καεί ο κώλος της ελλάδας απ’ άκρη σ’ άκρη κι αυτοί βγάλαν ένα “συντροφικό” κειμενάκι και το μοιράσανε. Μόλις τώρα κι αυτό. Τέτοια δυναμική αντίδραση οι αντιφρονούντες-πως-να-τους-πω του ΠαΣοΚ, στο (άκου τώρα) Εθνικό του Συμβούλιο. Φταίει μετά ο Ριζοσπάστης που τους τα χώνει;

Η “διαφωνία” τους αυτή ξεπερνάει τα όρια της κοροϊδίας που μπορεί να ανεχτεί ακόμη και ο πιο συγκαταβατικός άνθρωπος πια. Ελπίζουν δηλαδή ότι θα έχει πέραση στον έλληνα; Ελπίζουν οτι αποτελεί κάτι άξιο λόγου; Ελπίζουν μήπως σε οπαδούς;

Ναι πατριώτες. Οχι μόνο το ελπίζουν. Είναι σίγουροι. Βασίζονται σε παρόμοια ιστορικά επεισόδεια του παρελθόντος διεθνώς. Υπάρχει “διεθνής εμπειρία” ανάλογη.

Οπως στην Κίνα μετά τον Μάο Τσετούνγκ, που ο Ντεγκ Σιάο Πινγκ αποκύρηξε την πολιτιστική (ο θεός να την κάνει) επανάσταση και βγήκαν πάλι λάδι κόμμα και στελέχια, και όπως στην (τότε) ΕΣΣΔ μετά τον θάνατο του Στάλιν, που ο Νικίτα Χρουστσόφ χρόνια μέλος της ηγεσίας, κήρυξε αποσταλινοποίηση, και όλα καλά. Ούτε μύτη άνοιξε. Τα γνωρίζουν αυτά. Εχουν ιστορική γνώση της κωλοτούμπας.

Σχεδιάζουν λοιπόν να κάνουν το ίδιο και κάποιοι “σύντροφοι” του ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ εξάλλου είναι φοβερό εργαλείο για να το αφήσουν να πάει χαμένο εύκολα. Το ΠαΣοΚ είναι επένδυση.

Μετά την συντριβή του, που έρχεται σύντομα και τον καταποντισμό του εκλογικά (αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό), κάποια στελέχια του, που τόσον καιρό είναι σε ηγετικές θέσεις, θα παρουσιαστούν και πάλι μπροστά μας, και σαν να πέρασαν από μια αόρατη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, θα αποκηρύξουν την “λοξοδρόμηση από τις αρχές του κινήματος” (τι γελάτε ρε;), θα ξαναορκιστούν πίστη στα σοσιαλιστικά ιδανικά και στο λαϊκό κίνημα, και θα αναλάβουν πάλι να μας σώσουν.

Το ΠαΣοΚ προετοιμάζει μεθοδικά την επόμενη, μετά τον ΓΑΠ, μέρα του. Την θριαμβική του επανεμφάνιση. Πάλλευκο από τις αμαρτίες του παρελθόντος («εμείς τα λέγαμε σύντροφοι, τα είχαμε καταγγείλει, αλλά η εσωκομματική αντίδραση, μπλα, μπλα…»).

Φτύστε τους να μη τους ματιάσετε.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠαΣοΚ. Που ήδη προετοιμάζει μεθοδικά την επόμενη, μετά τον ΓΑΠ, επανεμφάνισή του

 1. Ο/Η xrhxa λέει:

  Καλησπέρα πατριώτη…..

  μόλις διάβασα μια ανάλυση στο μπλογκ του φαίλτωρα από τον κο Κοντογιώργη ,με τίτλο » τί πρέπει να κάνουμε » που ακριβώς δίνει απάντηση στα όσα ανεκδιήγητα περιγράφεις ότι διαδραματίζονται ως προθέσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ…..

  Και για να μην σε βάζω να ανατρέχεις όλο το κείμενο θα σου πω αυτό που κατάλαβα :το θέμα είναι ότι το κράτος έχει αποξενωθεί από την κοινωνική διάσταση του, που ακριβώς είναι προορισμένο εξ’ ορισμού να εξυπηρετεί ….κι αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο….το έχουμε συζητήσει και παλιότερα…είναι ένα δομικό στοιχείο της νεοελληνικής κρατικής υπόστασής μας….από ιδρύσεώς μας ως προτεκτοράτο η κρατική υπόσταση δεν εξυπηρετεί το λαικό συμφέρον….και σε περιπτώσεις όπως αυτής της περιόδου διακυβέρνησης του πασόκ τα φαινόμενα κασταλήστευσης του λαικού πλούτου έλαβαν διαστάσεις λεηλασίας…..

  Τι πρέπει να κάνουμε…..εδώ ο πιο πάνω συγγραφέας δεν ήταν αρκετά σαφής-αν εξαιρέσουμε την ξεκάθαρη θέση του υπέρ της κατάργησης του βουλευτικού ασύλου-….. κι εγώ δεν είμαι νομίζω σοφότερος όλων έτσι ώστε να μπορέσω να προτείνω μια λύση…..αλλά….ας ξεκινήσουμε από το προφανές….ας πιέσουμε να εφαρμοστούν επιτέλους στην Ελλάδα οι νόμοι…..να πάνε φυλακή επιτέλους οι κλέφτες…..χωρίς παραγραφές ….όλοι οι κλέφτες….και στην συνέχεια βλέπουμε…..

  • Ο/Η xrhxa λέει:

   Υ.Γ.: Με ξέρεις ως χρηχα….αλλά στα αγγλικά είμαι xrhxa….και συγνώμη για το κρασί που έμεινε μόνο υπόσχεση….

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    @xrhxa

    Δεν πειράζει για το κρασί. Αφού σε έχω φορολογήσει με κοτζάμ ντραμιτζάνα τσίπουρο (lol).

    Ισως το πάσχα βρούμε λίγο καιρό να τα πούμε πάλι από κοντά…

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Εχω προγραμματίσει σε τρεις συνέχειες ένα κείμενο για τις επόμενες μέρες που λέει κάτι κοντινό σε αυτό που περιγράφεις για το άρθρο του κ.Κοντογιώργη. Θα πάω όμως σίγουρα και στο ιστολόγιό του να τον διαβάσω.

 2. Παράθεμα: Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠαΣοΚ | tsantiri

 3. Ο/Η κικη λέει:

  Καλημερα,
  Να αρχισουμε απο την αρχη.
  δηλαδη το ΠΑΣΟΚ ειναι αυτο που ειναι μια σπειρα διαχρονικων απατεωνων, με χιλιαδες μελη βολεμενα στο δημοσιο η παραδημοσιο.Στην λιστα των βολεμενων συμπεριλαμβανονται και οι διορισμενοι στις τραπεζες δημοσιες η ιδιωτικες, διοτι ετσι εξυπηρετουσαν τις πελετειακες τους σχεσεις οι τραπεζιτες με το συστημα, το κυβερνητικο.
  Αρα, εχουμε μια ισχυρη κοινωνικη ομαδα που τρωει μεσω ΠΑΣΟΚ, και εχει βολευτει ετσι.Αυτην την στιγμη πλητωνται αυτες οι ομαδες εργαζομενων, και ερχονται και αλλα που θα κτυπησουν αυτους ακριβως, στα εισοδηματα τους.
  Διαπιστωνουμε σε αυτην την φαση οτι κανενα κομμα της αντιπολιτευσης δεν μπορει να καρπωθει αυτη την διαλυση του κομματικου παρακρατους του ΠΑΣΟΚ, και μενουν συσπειρομενοι σαυτο τον κομματικο σχηματισμο περιμενοντας καποιον να τους σωσει απο την καταντια τους.Ειναι ενα κομμα που τα μελη του μεγαλωσαν με παραμυθια περι σοσιαλισμου, και η Ελλαδα στους Ελληνες και αλλες μπουρδολογιες ενος θολου ιδεολογηματος.
  Μεσα εκει σαυτον τον χωρο δεν υπαρχει κανενας και το λεω μετα λογου γνωσεως που να μην εχει βαλει το χερι στο μελι.Ειτε ειναι της καθεστωτικης ηγεσιας, ειτε ειναι της αριστερης πρωτοβουλιας,ειτε οι σοσιαλιστικη ομαδα, ειτε οτι αλλο θελει να λεγεται.
  Με το δημοκρατικο πολιτευμα, με οποια μορφη θελετε να του δωσετε επισης ουδεμια σχεση.Μια συμμορια φασιστοειδων ειναι που εκμεταλευονται την αγνοια του κοσμου , με αμφιβολα περι της λαικης εκφρασης λεγομενα.
  Μπορει να θελουν να παραμεινουν στην πολιτικη σκηνη του τοπου, ολοσ αυτος ο συρφετος των απαξιωμενων κομματοσκυλων αλλα θελω να πιστευω οτι η λαικη γνωση πια οτι προκειται περι νοσηρων ανδρεικελων και κυριως διαφορων συμμοριτων, με την εννοια ακριβως της λεξης συμμορια, ωστε να συνεχισουν την καταληστευση της χωρας.
  Αντιπολιτευση δεν υπαρχει ουσιαστικη, και υπαρχει και ελλειψη εμπιστοσυνης,σε προσωπα σε πρακτικες, αρα ειμαστε μονοι και μονο εμεις μπορουμε να αποτρεψουμε την επανεμφανιση αυτων των τρωκτικων με αλλη μορφη.
  Τι κανουμε λοιπον, μια προταση ειναι ενισχυουμε την ΕΛΕ, ωστε να πιεσουμε να βρουμε τα του χρεους.Αυτοματως το 98% του ΠΑΣΟΚ τιθεται εκτος , και ειδικα του στενου κομματικου πυρηνα.Επισης και μεγαλο ποσοστο και της ΝΔ.
  Και της Αριστερας.
  Ζηταμε επιμονως Συντακτικη Βουλη απο ολα τα κομματα πριν τις εκλογες, δεσμευση γιαυτο , δεν μπορει να συνεχισουμε μονο με αλλαγες αρθρων του κολοβου συνταγματος.
  Σε αυτους τους πασοκους, δεν ειναι και πολυ δημοκρατικο απαγορευουμε με διαμαρτυριες την εμφανιση τους οπουδηποτε.Απαξιωστε τους τους ρεζιληδες οπου τους βρισκετε.
  Εικοσι και πλεον χρονια κατοχης ειναι πολλα , δεν νομιζετε. Οι σοσιαλιστες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.