Τα SS της Αιγύπτου προσπάθησαν να καταστρέψουν τα έγγραφα των εγκλημάτων τους


Είναι γνωστή ως Amn al-Dawla αλλά οι αιγύπτιοι την ονομάζουν SS (το καλλιτεχνικό της), και με το δίκιο τους. Είναι, ήταν, η φοβερή και τρομερή κρατική υπηρεσία πληροφοριών. Αντίστοιχη της δικής μας ΕΥΠ εδώ.

Οι αιγύπτιοι ανακαλύπτουν σιγά σιγά λεπτομέρειες για την απάνθρωπη και βρωμερή δράση της υπηρεσίας αυτής.  Και για την επί δεκαετίες καταπίεση και βάρβαρη αστυνόμευση στον λαό καθώς και τα βασανιστήρια που επεφύλασσε σε όσους είχαν την ατυχία να «φιλοξενηθούν» στα βρωμερά κελλιά της.

Νωρίτερα είχαν διαδοθεί φήμες πως στελέχη της SS είχαν αρχίσει να καταστρέφουν έγγραφα σχετικά με βασανισμούς πολιτών. Ετσι δόθηκε το έναυσμα για κατάληψη των κτιρίων της SS.


Κυκλοφόρησαν επίσης φωτογραφίες και video με πολίτες μέσα στα κτίρια της περιβόητης υπηρεσίας. Ενα πλήρες άρθρο σχετικά με το θέμα δημοσίευσε και το Al Jazeera.

Το WikiLeaks μέσω του twitter καλούσε τους αιγύπτιους να μην πετάξουν τα κατεστραμμένα έγγραφα, λέγοντας πως υπάρχουν τεχνικές συγκόλλησης και αποκατάστασης των εγγράφων, που εχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν με επιτυχία.

Νέο κύμα φημών θέλει ήδη κάποια από τα έγγραφα να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Εφτιαξαν και δικό τους λογότυπο για την διαρροή των εγγράφων της Amn al-Dawla.

Διαδηλωτές αιγύπτιοι έχουν καταλάβει κτίριά της SS σε διάφορες πόλεις και τουλάχιστον ένα τέτοιο κτίριο πυρπολήθηκε.

Το παραπάνω βίντεο είναι από το πυρπολημένο κτίριο από δημοσίευμα που βρήκα.

Αλλες πληροφορίες, σήμερα αργά το βράδυ, έλεγαν ότι εξεγερμένοι αιγύπτιοι πολίτες έχουν πάρει τον έλεγχο φυλακών της χώρας και συλλαμβάνουν στελέχη της SS.

Δεκαετίες απάνθρωπων βασανισμών και πολιτικής καταπίεσης έρχονται στο φως.

Και μες το γενικό χαμό, άρχισαν τα όργανα και στην Σαουδική Αραβία.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Τα SS της Αιγύπτου προσπάθησαν να καταστρέψουν τα έγγραφα των εγκλημάτων τους

  1. Ο/Η nina λέει:

    καλή σαρακοστή Θράκα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.