Οι «ιδεολογίες» των κομμάτων είναι φερετζές


Μόνο οι απλοί άνθρωποι πιστεύουν σε ιδεολογίες. Οχι τα στελέχη και ειδικά τα μεγαλοστελέχη και οι ηγεσίες των κομμάτων.

Οι ιδεολογικές γραμμές και των δύο μεγάλων κομμάτων περιγράφονται στις ιδρυτικές τους διακηρύξεις. Που είναι και οι δύο μια χαρά κείμενα. Σχεδόν πρωτοποριακά.

Αλλά τι εφαρμόστηκε από όλα αυτά τα ιδεολογικά; Τίποτε. Οι ιδεολογίες που προβάλλουν τα κόμματα είναι προσχήματα που κρύβουν την σχεδόν ενιαία ιδεολογία του στελεχικού πληθυσμού:  Αγάπη για την εξουσία και τα ωφέλη της.

Δεν σώζει τίποτε η ιδεολογική επιμονή. Η μοιρασιά της εξουσίας στους πολίτες είναι το ζήτημα.

Διότι οι οικονομικές ανισότητες προκύπτουν από την πολιτική ανισότητα. Πολίτες είμαστε όλοι, αλλά κάποιοι από μας έχουν ΠΟΛΥ περισσότερη εξουσία από τους άλλους. Ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας.

Φερετζέδες είναι οι ιδεολογίες λέω εγώ. Για να αποκρύπτουν το σπουδαιότερο: την πολιτική ανισότητα μεταξύ μας. Δηλαδή την Ολιγαρχια ορισμένων.

Δηλαδή την πλήρη έλλειψη δημοκρατίας

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Κόμματα and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Οι «ιδεολογίες» των κομμάτων είναι φερετζές

 1. Ο/Η archaeopteryx λέει:

  λυπάμαι, αλλά οι ανύπαρκτες ή οι ψευδεπίγραφες ιδεολογίες είναι η αρχή του προβλήματος. Ρώτα έναν δυστυχή, «τι θέλει», θα σου πεί κάτι άσχετο ή ανεδαφικό ή μη συζητήσιμο, να’ το το αδιέξοδο… Όχι ιδεολογίες, ούτε στοιχειώδη μπούσουλα δεν έχουμε.

  Ιδεολογία είναι να εξυπηρετούμε όποιον παριστάνει ότι μας φροντίζει τα δάνεια. Με ελάχιστες παραλαγές, στο πόσο «πατριώτες» ή πόσο «φιλομετανάστες» είμαστε.

  Το μαγαζί έχει κλείσει από κάπου μεταξύ 2004 και τότε που σάλταρε ο Ζαχόπουλος. Αλλά αρνούμαστε να το καταλάβουμε, ή να καταλάβουμε ότι κα΄τι πρέπει να κάνουμε για αυτό.

  • Ο/Η skeptiki λέει:

   :) Θυμάμαι ένα απίστευτο σύνθημα – παλεύω για το δικαίωμα στην ουτοπία – είχα γελάσει τότε, αν δεν ήταν 100 κιλά θα πάλευε για το ψωμί, τώρα βαριεστημένος και χορτάτος παλεύει για την ουτοπία να έχει άλλοθι για την αποτυχία :)

 2. Ο/Η skeptiki λέει:

  «Μόνο οι απλοί άνθρωποι πιστεύουν σε ιδεολογίες. »
  Το λες πολύ ευγενικά. Η ιστορία καταγράει τους αγνούς οπαδούς των «ιδεολογιών» ως τους χρήσιμους ηλίθιους του συστήματος….
  Και η «χρήση» των «ιδεολογιών» είναι η μεγαλύτερη προδοσία προς το ανθρώπινο είδος, γιατί καταλύει τις αξίες που χρειάζεται για να σηκωθεί από τη λάσπη

 3. Ο/Η skeptiki λέει:

  καταγράφει, σορρυ

 4. Οι ιδεολογίες είναι η πρόφαση που χρησιμοποιούν τα κόμματα για να εμφανίζονται σαν διαφορετικά μεταξύ τους και να παίζεται το σουρεαλιστικό παραμύθι του δικομματισμού της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.Ο συνεχής διαχωρισμός μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, σοσιαλιστών και φιλελεύθερων,ακροδεξιών και κομμουνιστών αποκρύπτει ένα μόνο πράγμα, την απέχθεια τους προς την πραγματική δημοκρατία.Και στο δικό μου μυαλό όποιος απεχθάνεται την δημοκρατία είναι φασίστας.Τόσα χρόνια κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και δεν βρέθηκε ούτε ένας από οποιοδήποτε κόμμα να μιλήσει για το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στη Βουλή, ούτε ένας που να πετάξει έστω σαν σπόντα την έννοια της άμεσης δημοκρατίας.Οι ιδεολογίες τους λοιπόν υπάρχουν μόνο για να κρύβουν το φασισμό τους.Η επιλογή αυτή την εποχή είναι σαφής.Ή είσαι φασίστας ή είσαι δημοκράτης.

 5. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Οι ιδεολογίες είναι σαν τις τράπεζες.Από μόνες τους δεν έχουν απολύτως καμμία χρηστική αξία και κανένα όφελος στην κοινωνία.
  Χρειάζεται να τροφοδοτηθούν από ΙΔΕΕΣ που είναι οι «οικονομίες» του κοσμάκη ο οποίος για να μην έχει το άγχος της φύλαξης στο σπίτι του εμπιστεύτηκε αυτούς τους απατεώνες θεσμούς (κόμματα/τράπεζες) για να του φυλάξουν την περιουσία του.

  Ιδέες όπως η Δημοκρατία, η Ισότητα, η Ισονομία, το κράτος Πρόνοιας και Δικαίου, η προσωπική ευημερία και η προκοπή της κοινωνίας…όλα αυτά «τυλίχτηκαν» σε φανταιζί περιτυλίγματα πριν από πάααααρα πολλά χρόνια από ανθρώπους του πλούτου ή από κολαούζα τους και με πρόσχημα την Αντιπροσώπευση προ όφελος του πολίτη κατέστρεψαν τις ΙΔΕΕΣ που τα γέννησαν.
  Όπως η τράπεζα παίρνει τις καταθέσεις σου και σου δίνει ένα ελεεινό 0,00001% επιτόκιο και μετά ξεσκίζεται να σου πουλήσει δάνεια και κάρτες και «χρηματοδότηση» με επιτόκια τοκογλυφικά και κατέχουν πλέον τόση δύναμη που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και προκαλούν πολέμους και καταστροφές ολόκληρων κοινωνιών.
  Έτσι και τα κάθε λογής «κόμματα» και «παρατάξεις» έκλεψαν τις ΙΔΕΕΣ του κοσμάκη, τις βάφτισαν αριστερές και δεξιές και έκαναν καριέρα σε παγκόσμια κλίμακα με πλύση εγκεφάλου και ιδεοληψίες και εμμονές και προωθώντας συμπεριφορές ενάντια σε κάθε τι ΦΥΣΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ και σύμφωνο με την συνείδηση του ανθρώπου.

  Τα χω ξαναγράψει και πάλι θα τα πω.
  Ο Ευκαιριακός είναι το αδύναμο σημείο του ανθρώπου και της κοινωνίας που αυτός οργάνωσε όπως η ματαιδοξία και το στενό προσωπικό συμφέρον είναι το αδύναμο σημείο της ανθρώπινης ύπαρξης.
  Για να πολεμήσεις την ματαιοδοξία χρειάζεσαι την Α-Ρ-Ε-Τ-Η και την καλλιέργεια της συνείδησης.
  Για να πολεμήσεις τον Ευκαιριακό χρειάζεσαι Δ-Η-Μ-Ο-Κ-Ρ-Α-Τ-Ι-Α και την καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησης.

  Απλά πράγματα.Απλές έννοιες που να εξηγούνται με απλά λόγια σε απλούς ανθρώπους.
  Όσο περισσότερο προχωράει αυτή η περίοδος «κρίσης» και με όλα όσα γίνονται κάτω από εμάς τόσο περισσότερο εμφανίζεται στα μάτια του κοσμάκη η αλαζονία και ο βαμπιρισμός ενός παγκόσμιου συστήματος που εδώ και εκατοντάδες χρόνια επιζητά τον «θάνατο» των κοινωνιών και των ανθρώπων.

  Όταν έχουν φτάσει με τα πληρωμένα μηντιακά σκυλιά τους να σε κάνουν να απορείς ποιος είσαι και τι ήρθες να κάνεις σε αυτόν τον κόσμο τότε είσαι ένα κλικ πριν την τρέλα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.