23 Φεβρουαρίου 2011: Συμπεράσματα από την πορεία (και σύνδεση με τα προηγούμενα)


Από όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και από αυτό που έγινε στην χθεσινή πορεία-συγκέντρωση στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις, βγαίνει μια σειρά από συμπεράσματα. Επιγραμματικά:

 • Το Μνημόνιο είναι εδώ γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου που ελέγχει την οικονομική και πολιτική ζωή στην χώρα αλλά και τα συμφέροντα των ηγεσιών τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠαΣοΚ και ΝΔ. Ολοι αυτοί θέλουν Μνημόνιο. Ακόμη και αυτοί που λένε ότι είναι εναντίον του. Μόνο ο λαός δεν το θέλει το Μνημόνιο.
 • Η κυβέρνηση δεν πέφτει γιατί δεν θέλει κανένας, εκτός από τον λαό, να την ρίξει. Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΚΚΕ. Διότι η κυβέρνηση αυτή είναι ένα φτερό στον άνεμο, ένα φύλλο, ένα τίποτα και χρειάζεται μόνο ένα φύσημα για να πέσει. Για τον ίδιο λόγο δεν φεύγει και το Μνημόνιο.
 • Μεγάλα τμήματα του λαού, μεγάλα όμως λέμε, από όλες τις παρατάξεις και πολιτικες πλευρές, θέλουν να φύγει η κυβέρνηση αλλά και το τρέχον πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα. Σούμπιτο. Αυτή είναι πλέον η θέληση του κυρίαρχου λαού. Και μην ακούτε τις κομματικές πριμαντόνες που προσπαθούν να σώσουν τα κεκτημένα τους. Ο πολύς λαός δεν θέλει κανέναν τους.
 • Μεγάλο μέρος του λαού, πάλι από όλες τις πλευρές, έχει πια πάρει απόφαση να αντιμετωπίσει την κατάσταση ειρηνικά μεν, δυναμικά δε. Και διαρκώς μεγαλώνει η μερίδα αυτή. Γι’ αυτό και η μαζικότητα στις συγκεντρώσεις της χθεσινής απεργίας. Ο λαός αυτός ξέρει ότι είναι μόνος του. Και πως κανείς δεν πρόκειται να πάρει τα δίκια του και να τον υπερασπιστεί. Και έχει πάρει απόφαση, σε μεγάλο βαθμό, να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα. Ο λαός έχει αλλάξει φρόνημα.
 • Η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνάει τον τόπο μαζί με τους υπαλλήλους της, δηλαδή κομματικές ηγεσίες και “προβεβλημένοι” πολιτικοί σε όλα τα κόμματα, ροκ σταρ δημοσιογράφοι των καναλιών της λοβοτομής, διάφορα τσιράκια δεξιά και αριστερά και παπαγαλάκια, έχουν χεστεί από το φόβο τους. Οχι μόνο από χτες και λόγω της μαζικότητας της συγκέντρωσης. Αλλά λόγω όλων των στοιχείων για τις διαθέσεις του λαού και την μεταστροφή στο φρόνημά του, τα οποία έχουν στα χέρια τους καιρό τώρα. Ξέρουν πια ότι με σιγουριά ο λαός θα τους αντιμετωπίσει δυναμικά. Και πολύ θυμωμένα για ότι του έχουν κάνει και συνεχίζουν αμετανόητοι να του κάνουν.
 • Οι ενορχηστρωτές της αντιμετώπισης των λαϊκών συγκεντρώσεων θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη μαζικότητα εντείνοντας την γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδό τους: με τους μπαχαλάκηδες και τους “αντιεξουσιαστές”, που ελέγχουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τις επί τόπου αστυνομικές δυνάμεις, προκαλούν “επεισόδια” και “επιθέσεις” τάχα μου στα ΜΑΤ, ώστε μετά να έχουν το πρόσχημα να εξαπολύσουν βροχή και καταιγίδα χημικών, προς τον λαό της συγκέντρωσης. Να τον διαλύσουν κάνοντας το περιβάλλον αποπνικτικό.
 • Οι αντι-ασφυξιογόνες μάσκες θα είναι το μεγάλο λαϊκό όπλο στις επόμενες συγκεντρώσεις. Προμηθευτείτε αντιασφυξιογόνες μάσκες με κάθε τρόπο. Αλλιώς οι συγκεντρώσεις θα διαλύονται από τις ομοβροντίες των χημικών των ΜΑΤ. Υπάρχουν ήδη φήμες ότι έχει απαγορευτεί ή εμποδίζεται η πώλησή τους. Παραγγείλετε μέσω internet. Κάντε αναζήτηση στο google για anti gas mask.
 • Η ΓΣΕΕ και το ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, που έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της λαϊκής αντίδρασης, προκρίνουν μόνιμα ως σωστή μέθοδο την απεργία και την πορεία. Επειδή φυσικά δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση. Η σωστή μέθοδος αντίδρασης στην επίθεση που δέχεται ο λαός είναι μία: Συγκέντρωση και παραμονή. Συγκέντρωση στην πλατεία (Συντάγματος) και παραμονή εκεί για μέρες ή εβδομάδες. Ακλόνητα. Μέχρι να μαζευτεί λαός μιλιούνια. Θα είναι πόλεμος χαρακωμάτων. Μακρύς.
 • Η διάσπαση ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ είναι τεχνητή. Είναι εφαρμογή του διαίρει και βασίλευε. Η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται και τρέμει την πτώση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και θέλει την διατήρησή του. Διότι φοβάται πως μια γενικευμένη πτώση θα συμπαρασύρει και την ίδια. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Οχι τώρα και ΚΥΡΙΩΣ όχι από τον λαό. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να κακομάθει ο λαός ότι μπορεί να περνάει το δικό του και να ρίχνει κυβερνήσεις. Οπως φυσικά και οι άλλες κομματικές ηγεσίες. Η ΓΣΕΕ φυσικά και είναι υποχείριο άμεσο του συστήματος.
 • Το ΠΑΜΕ (και φεύγουμε), εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΚΚΕ, παίζει τον χειρότερο ρόλο στην όλη υπόθεση. Πρώτον, διότι εκτός από τα κομματικά ή συνδικαλιστικά μέλη που ούτως ή άλλως θα πήγαιναν μαζί του, μαζεύει στις πορείες του τους πιο δυναμικούς έλληνες, τους πιο πολιτικοποιημένους (ένα άλλο δυναμικό, ΠαΣοΚογενές όμως κομμάτι πάει με τα εργατικά κέντρα, δηλαδή την ΓΣΕΕ αλλά είναι μικρό ακόμη). Και δεύτερον διότι το ΠΑΜΕ το μόνο που κάνει είναι να τους πάει μια πορεία, βόλτα δηλαδή, και μετά να τους διαλύσει. ΠΑΜΕ και φεύγουμε δηλαδή. Φωνάζει και μερικά συνθήματα άσχετα με την τρέχουσα επικαιρότητα και τα τρέχοντα λαϊκά αιτήματα κι αυτό είναι όλο. (Προσωπικά μέχρι τώρα πήγαινα κυρίως με το ΠΑΜΕ, λόγω του ότι κάνει εδώ κοντά τις συγκεντρώσεις. Θα το ξανασκεφτώ όμως). Τους (μας) πάνε λοιπόν μια βόλτα και μετά μας διαλάνε. Ενώ ξέρουν καλύτερα από ΟΛΟΥΣ, λόγω και εμπειρίας που έχουν, πως για να φύγει αυτή η χολέρα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.
 • Η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της. Η ανεντιμότητα της ηγεσίας της είναι απλώς πιο προφανής από εκείνη των ηγεσιών των άλλων κομμάτων. Τα έχω ξαναπεί: η ΝΔ είναι το ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Με έναν στρατό στελεχών, που παρόμοια με εκείνον του ΠαΣοΚ (και δεν μιλάω εδώ για τα μικρο-στελέχη), εξίσου βουτηγμένα στην διαφθορά, την συναλλαγή με εξωθεσμικούς παράγοντες και στην εσωτερική δολοπλοκία για την νομή της κομματικής εξουσίας. Μόνο την εξουσία θέλουν. Οπως όλοι δηλαδή. Η ΝΔ όπως και το ΠαΣοΚ, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου στην χώρα. Απλώς το ΠαΣοΚ το κάνει πιο αποτελεσματικά. Η ΝΔ δεν είναι αντι-μνημονιακή και μην ακούτε τίποτε. Είναι η πιθανώτερη όμως εναλλακτική του συστήματος και η πιθανώτερη επόμενη κυβέρνηση. Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι σάρκα εκ της σαρκός αυτού του πολιτικού καθεστώτος που μας οδήγησε, μέσω της ανελέητης εκμετάλλευσης και της διεφθαρμένης συναλλαγής, στην τωρινή καταστροφή.
 • Δεν θα πάμε στην “νέα μεταπολίτευση”. Διότι ακόμα δεν βγήκαμε από την χούντα. Η χούντα άλλαξε απλώς τα ρούχα της και μεταμφιέστηκε σε μεταπολίτευση. Μας έφεραν “εθνάρχες” και “χαρισματικούς” αρχηγούς με την τάχα μου μεταπολίτευσή τους (και δεν ντρέπονται να κάνουν και γιορτή παλινόρθωσης της δημοκρατίας κάθε χρόνο, οι βέβηλοι). Οι οποίοι “εθνάρχες”, “χαρισματικοί” και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, το μόνο που έκαναν ήταν να μας αποκρύβουν ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν είχαμε ποτέ. Και πως Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η εξουσία ασκείται από είκοσι οικογένειες στην ελλάδα που ελέγχουν τον πλούτο της χώρας από συστάσεως ελληνικού κράτους. Και το κάνουν αυτό ελέγχοντας τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης. Για να πάμε λοιπόν σε “νέα μεταπολίτευση” πρέπει να βγούμε από την χούντα. Και  θα βγούμε από την χούντα όταν κανένα από τα πρόσωπα του σημερινού πολιτικού σκηνικού δεν θα εμφανίζεται στα κανάλια και στα έντυπά τους για να ζητάει την ψήφο μας και να κάνει παιχνίδι. Κανονικά τώρα οι μισοί από όλο το πολιτικό σκηνικό των τριών τελευταίων δεκαετιών, μέχρι και σε επίπεδο κάτω από δήμαρχο, έπρεπε να είναι στις φυλακές. Οι φυλακές μας έπρεπε να είναι γεμάτες από δαύτους όλους τώρα. Κι αυτοί ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κοροϊδεύουν.

Για την ώρα.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to 23 Φεβρουαρίου 2011: Συμπεράσματα από την πορεία (και σύνδεση με τα προηγούμενα)

 1. Ο/Η anti-anti λέει:

  Εξαιρετικά τα συμπεράσματα, μακάρι το άρθρο σου να πιάσει τόπο!

 2. Παράθεμα: 23 Φεβρουαρίου 2011: Συμπεράσματα από την πορεία | αἰέν ἀριστεύειν

 3. Ο/Η yannidakis λέει:

  συγγνωμη; απο τη χθεσινη πορεια εβγαλες το συμπερασμα οτι «Το Μνημόνιο είναι εδώ γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου που ελέγχει την οικονομική και πολιτική ζωή στην χώρα αλλά και τα συμφέροντα των ηγεσιών τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠαΣοΚ και ΝΔ.» ;
  περιττο να σου πω οτι δε συνεχισα την αναγνωση εφοσον απο την πρωτη παραγραφο εισαι εντελως εκτος θεματος :[

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @yannidakis

   εγώ μπορεί να είμαι εκτός θέματος γιατί το παθαίνω συχνά αυτό. Δεν υποστήριξα βέβαια ποτέ ότι είμαι σπουδαίος αρθρογράφος ή σχολιαστής ή κάτι άλλο. Και όχι από μετριοφροσύνη. Γι’ αυτό και ίσως κακώς με διαβάζεις κιόλας και παραπληφορείσαι.

   Αλλά αν διαβάσει κάποιος λίγο προσεκτικά την αρχή της πρώτης παραγράφου θα δει ότι λέει: «Από όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και από αυτό που έγινε στην χθεσινή πορεία…»

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. Ο/Η george λέει:

  Καλησπέρα Αναρμόδιε,
  σήμερα κατάλαβα γιατί σταμάτησες να γράφεις στο Antinews! Και γω έχω σταματήσει να το διαβάζω εδώ και λίγο καιρό όταν είδα να κόβουν τα σχόλια που δεν άρεσαν! Θα ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!
  Το άρθρο σου εξαιρετικό και φυσικά αναδημοσιεύω εδώ:
  http://fw2.gr/g6

 5. Ο/Η Ανατολή λέει:

  Αγαπητέ Αναρμόδιε,
  Προσυπογράφω.
  Όπως εσύ ως άνθρωπος με ορθό λόγο την έκανες από τη ΝΔ, έτσι κι εγώ (για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω), την κάνω από ΚΚΕ. (που απλώς ψήφιζα).
  Απαράδεκτη η στάση του, ακατανόητη, αγγίζει τα όρια της προδοσίας, στο θέμα των παρελάσεων- χωριστών συγκεντρώσεων. Ντροπή να λένε πως είναι απόγονοι του ΕΑΜ που ένωνε το λαό, με τις ελληνικές σημαίες να κυριαρχούν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του.
  Και γενικά ουδείς απ’ το υπάρχον πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα δε φαίνεται να είναι πατριώτης. Όλοι μοιάζουν στα μάτια μου (και στα μάτια πολλών φίλων μου), να είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων. Να έχουν συνομωτήσει στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού σε εξωχώριες δυνάμεις.
  Γιαννιδάκη, πρασινοφρουρέ, το λάδι στο νησί έχει 1,80 ευρώ. Τιμές ’85. Πότε θα μπουν στα καράβια οι δικοί σου με αρχηγούς Κουράκη -Σχοιναράκη και όλα τα κομματόσκυλα του νησιού, να καταλάβουν τη Βουλή;
  Α; και να φορούν και μπλουζάκια της αυτόνομης Κρήτης…. Θυμάσαι;

 6. Ο/Η skeptiki λέει:

  Πολύ καλό το άρθρο αναρμόδιε… Όμως βγαίνει και ένα άλλο συμπέρασμα…. Η ανάγκη για ενότητα είναι σαμποταρισμένη εκ των προτέρων… είναι το πιό δύσκολο πράγμα…. Το ΠΑΜΕ είναι μόνο μιά ένδειξη (αν και η πιό τρανταχτή. Συμπεριφερόταν από την αρχή έτσι αλλά τελευταία φτάνει στα όρια της προδοσίας) Και όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα συνεργασίας, η νοοτροπία είναι αυτή του μεσία – εμείς ξέρουμε, έχουμε την αλήθεια – . Ο μόνος τρόπος είναι πραγματικά ο λαός να εγκαταλήψει ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ συνδυκαλιστές και στημένες ιστορίες όπου οργανώνουν όπως τα παλιά κομουνιστικά καθεστώτα τις «καθεστωτικές πορείες» τους και στο τέλος επιδίδουν «ψήφισμα» στο όποιον τέλος πάντων, ολοκληρώνουν το επαναστατικό τους καθήκον και πάνε για παϊδάκια…. Ά βγάζουν και κανένα λόγο που και που….
  Και καλά αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Ο κόσμος πως θα ξεφορτωθεί όλους αυτούς τους προδότες να καταφέρει να οργανώσει πορείες και αιτήματα ανεξάρτητα?

 7. Πες τα, Θράκα. Για να μη νομίζουν μερικοί ότι η ΝΔ θα έρθει να διώξει την Τρόικα…
  Αφού ο Στρος Καν «έδωσε» τον ΓΑΠ τόσο εύκολα τις προάλλες, προφανώς έχει ήδη την εναλλακτική λύση έτοιμη. Ίσως και να την …επισπεύδει με τον τρόπο του. Εννοώ τον «άφθαρτο» Αντώνη. Να κερδίσει λίγο χρόνο το Σύστημα… όλο και κάποιοι θα πιστέψουν τον Αντώνη (αφού πίστεψαν τον ΓΑΠ, όλα είναι δυνατά!)…
  Μα η οργή του κόσμου συσσωρεύεται, μεγαλώνει και κάποια στιγμή θα εκφραστεί στον δρόμο πιο δυναμικά. Ίσως όπως λες, στο Σύνταγμα -προσωπικά το εύχομαι.

  Να είσαι καλά και να …μας γράφεις :-)
  Γιώργος Σ.

 8. Παράθεμα: 23 Φεβρουαρίου 2011: Συμπεράσματα από την πορεία (και σύνδεση με τα προηγούμενα) | Chios Mastic news

 9. Ο/Η GALA λέει:

  Αναρμόδιε, εξαιρετικό το άρθρο σου όπως πάντα.!

 10. Ο/Η γεωργία λέει:

  Εξαιρετικό και αληθινό
  ΞΥΠΝΑ ΜΑΣ ΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

 11. Ο/Η κικη λέει:

  Οι πορειες των συνδικαλιστων και κυριως της ΑΔΕΔΥ εχουν τα χαρακτηριστικα
  των δημοσιων υπαλληλων, 8-2 το μεσημερι μετα διαλυομαστε διοτι τελειωνει το ωραριο.Οι πορειες του ΚΚΕ, εχουν αυτην την λογικη επισης οκταωρο, μετα υπερωριες.Προχτες τους φωναζαμε και υπηρχαν αρκετοι κομμουνιστες διπλα μου ηλικιωμενοι οι οποιοι δεν ακολουθουσαν την πορεια λογω ηλικιας, οι οποιοι τους φωναζανε που πατε καθηστε εδω.Το συμπτωμα της αρτηριοσκληρωσης ειναι διαδεδομενο ειδικα σαυτους.Ολα τα επιχειρηματα που προβαλουν ειναι εωλα, δηθεν ταχαμ για προβοκατσιες εις βαρος τους.Αν αμολαγαν τα ΚΝΑΤ δεν θα υπηρχαν αναρχικοι.Σε πρωτερες πορειες , τα ΚΝΑΤ ειδικα των οικοδομων καθαριζαν.
  Τωρα συμφωνω, για την αξιωματικη αντιπολιτευση, κοσμος διπλα μου που ηταν νεοδημοκρατες ειχε κλεισει τα μαγαζια του ειχε ερθει, οι κυριες αστες στολισμενες, περιποιημενες κυριοι ευπρεπεις με διαθεση να καθησουν εκει στην πλατεια Συνταγματος , οι οποιοι και αυτοι αναρωτιοντουσαν που βρισκεται εστω και ενας απο την αξιωματικη αντιπολιτευση.Ουδεις εκπροσωπος ερημος και απροσωπος.
  Κατα τα λοιπα ηταν μεγαλη, αποφασισμενοι να καθησουν, μαχητικοι οι εκπαιδευτικοι,ειδα μενωμενες δασκαλες και το χαρηκα, και γιατρους επισης μαχητικους με ματια πρισμενα απο τα δακρυγονα τα οποια τα ριχναν συνεχεια και χωρις λογο, και καλυμενο το στομα τους με την μασκα χειρουργειου.
  Ανεβαινοντας απο την Ομονοια που ηταν το ΚΚΕ προς το Συνταγμα διεκρινα τους γνωστους αγνωστους διοτι ξεχωριζουν, τους ειχα μπροστα μου,και φτανοντας μπροστα στον Αγνωστο Στρατιωτη, καθησα εκει περιμενοντας το πληθος και το παθος το οποιο δεν ηρθε.Μια ομαδα που ξεχωρισα απο αυτους , εκτος απο τα πιτσιρικια, ηταν μεγαλοι, με χαρακτηριστικα προσωπου σκληρα σκαμενα,κακοποιων, οι οποιοι μετα το περας της παρελασης ΚΚΕ, ενας απο αυτους τους εδωσε οδηγιες που θα πανε πισω απο τα ΜΑΤ, στην Μ.Βρετανια και πισω παλι απο τα ΜΑΤ, στην Β.Ολγας.Οταν επεσαν οι πρωτες βολιδες κροτου απο την πλατεια, προσπαθησαν και αυτοι να ξεκινησουν απο την πανω πλευρα ταυτογχρονα αλλα η προσπαθεια απετυχε λογω της αδιαφοριας του κοσμου, το βρισιδι προς τα ΜΑΤ, τα οποια στραφηκαν εναντιον μας στους ησυχους.Ο κοσμος δεν εφευγε και αρχισε η τρομοκρατια των ενστολων, ασκοπως οι οποιοι ακουσαν απο τις μεγαλες γυναικες κυριως τον εξαψαλμο, ατρομητες μαιναδες οι οποιες στραφηκαν ψεκαζομενες εναντιον τους βριζοντας τους.
  Κανεις δεν εφτασε απο τους εκπροσωπους κανενος συνδικαλιστικου η πολιτικου φορεα στην πλατεια να συγκρατησει το πληθος το οποιο αρχισε να αποχωρει , προς Πανεπιστημιου, με τρομοκρατικες επεμβασεις των ΜΑΤ, σαν στρατος κατοχης, και φευγαμε στο πλαι και ξαναγυρναγαμε μπροστα γιατι θελαμε να καθησουμε εκει.
  Μεσα στον χαμο ενας κυριος εργατικος τυπος αφου φωναζε διαφορα γαλλικα προς την Μ.Βρετανια οπου ειχαν κρεμαστει διαφοροι με τις καμερες, πηγε να δημιουργησει επισοδειο με εναν οικολογο -πρασινο, για τον ολυμπιακο του οποιου ηταν οπαδος με εναν πρασινο- παναθηναικο, μετα απο παρεμβαση προσωπικη , λιγο θυμωμενη, ευτυχως σταματησε εκει το θεμα.Φραστικοι διαπλικτισμοι.
  Στις πεντε,επειδη δεν μπορουσα να αναπνευσω παρα το βιολογικο μου λεμονακι που ειχα στην τσεπη, δεν ειχα Μαλοξ,και παρα τις φροντιδες διαφορων παιδακιων, να μου βρουν,αναγκαστηκα να φυγω μεσω Κολωνακιου, να βρω το μετρο .
  Αλλος κοσμος αδιαφοροι με τα μαγαζια γεματα τις καφετεριες, μασουλωντας, και τα εμπορικα ανοιχτα.Ενα τετραγωνο πιο κατω χαμος, χαμπαρι δεν πηραν.
  Ειπα να παμε στο Ντα -Καπο να βρουμε κανεναν εκπροσωπο, τυπου Γιακουματου που αγαπαει τον λαο, και ειναι εκπροσωπος της λαικης νεοφιλελευθερης δεξιας ,να τον βαλουμε μπροσταρη.Αλλα δεν με ακουσαν.
  Μετα απο αυτην την διαμαρτυρια την προσωπικη απο οτι καταλαβα, και με ολα τα νευρα τεντωμενα δηλαδη αν ευρισκα τον Αλαβανο, θα τον μαδαγα για τις βλακωδεις δηλωσεις του,επεστρεψα σπιτι μου.
  Αποφασιζω λοιπον και διατασω εχω και συγγενεια με τον αποθανοντα ,το αναξαρτητο κρατιδιο , το σπιτι μου.Αυτονομο ,και ελευθερο.
  Οταν ξεκινησουν οι πουλημενοι, επανασταση , ξυπνησουν για να μας φορεσουν οτιδηποτε η οποιαδηποτε εναλλακτικη λυση, ειδοποιηστεμε , δεν θα παρω.

 12. Ο/Η κικη λέει:

  Επισης μια διευκρινηση ΠΑΜΕ, σημαινει παμε βολτα, παμε Φαληρακι για ουζα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.