Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια: Δημιουργία Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Διόδια στη Θεσσαλονίκη


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το κίνημα εναντια στα διόδια γιγαντώνεται!

Μετά την σημαντική επιτυχία που είχε το πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε στις 9/1/2011 και μετά την τεράστια διόγκωση του «δεν πληρώνω διόδια στις πολυεθνικές» στο οποίο συμμετέχουν περίπου 40% των συμπολιτών μας, το Πανελλαδικό Συντονιτσικό που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 15 Ιανουαρίου ήταν ένα ακόμα βήμα εμπρός για το κίνημά μας.

Το κίνημά μας διεκδικεί:

  • Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες.
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά
  • Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

Απορρίπτουμε τις λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου ή της χρήσης παράπλευρων δρόμων.

Στο αγώνα μας αυτό θα συμπορευτούμε και με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την σημερινή οικονομική κρίση. Προτείνουμε στους αγρότες και επαγγελματίες οδηγούς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σε κάθε κινητοποίηση να ανοίγουμε τις μπάρες εναλλακτικά από το κλείσιμο των δρόμων. Με αυτό τον τρόπο θα φέρουμε την κοινωνία μαζί μας αντί απέναντί μας.

Στα πλαίσια του Πανελλαδικού Συντονιστικού αποφασίστηκε επίσης η σύσταση Νομικής Επιτροπής αποτελούμενη από επαγγελματίες δικηγόρους, μέλη των επιτροπών αγώνα καθώς και Ομάδων Νομικής Υποστήριξης ανά περιοχή.
Επίσης, αποφασίστηκε πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων στις 06 Φεβρουαρίου 2011.

Οι επιτροπές Ακρίβεια – Stop Θεσσσαλονίκης αναλογιζόμενες την τεράστια δυναμική του κινήματος ενάντια στα διόδια, εφαρμόζοντας την απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού και προσπαθώντας να συμβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στη διεύρυνση του κινήματος  καλούμε σε δημιουργία ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  Επιτροπών, Κατοίκων και Φορέων της Θεσσαλονίκης ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/2/2011, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τη συνέλευση θα ανοίξουν με τοποθετήσεις οι επιτροπές Ακρίβεια -Stop, η  Νομική Επιτροπή του κινήματος κατά των διοδίων και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων.

Ακρίβεια- Stop Θεσσαλονίκης

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων

http://www.akribeia-stop.gr
http://www.diodiastop.gr/
http://diodiastop.blogspot.com/

τηλ επικοινωνίας:
Νίκος Νούλας 6974-479243
Αποστόλης Χαραλαμπίδης 6955-664001

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.