Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας.


Μια ωραία ταινία για αυτό ή κάποιο άλλο βράδυ. Είναι το Zeitgeist: Moving Forward, με ελληνικούς υπότιτλους, διαρκείας διόμισυ ωρών. Κάντε μου την χάρη και δείτε ΠΡΩΤΑ το φινάλε, από το 2:31:00 και μετά. Είναι η περιγραφή της αρχής του τέλους του κόσμου μας όπως τον ξέρουμε. Ενα τέλος που πλησιάζει με γρήγορα βήματα.

Στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται θα δούμε την τελική κατάρρευση, αν δεν καταστραφούμε ολοκληρωτικά ως ανθρωπότητα, ενός παγκόσμιου συστήματος που βασίστηκε στην οικονομική εκμετάλλευση και ανισότητα, την απληστία, την σπατάλη φυσικών πόρων, και στην ολιγαρχική εξουσία. Οσες αναβολές και να πάρει, όσες πονηριές και να μηχανευτεί, το οριστικό τέλος αυτού του συστήματος, μας πλησιάζει αμετάκλητα.

Ενα σύστημα στο οποίο μας οδήγησαν άνθρωποι βαθειά άρρωστοι, εθισμένοι στην εξουσία, την κομματική, την πολιτική και την οικονομική. Ανθρωποι τους οποίους ονομάσαμε ηγέτες και ειδικούς. «Αριστερούς και δεξιούς». Ανθρωποι που στάθηκαν ανίκανοι τελικά να μας εμπνεύσουν την πρόοδο και την προκοπή του συνόλου και να μας οδηγήσουν σ’ αυτήν. Ανθρωποι που επιχείρησαν να μας κάνουν να λατρέψουμε τους δικούς τους θεούς: την εξουσία και το χρήμα. Το κέρδος. Και να ξεχάσουμε αυτό που είμαστε και αυτό που οφείλουμε να γίνουμε.

Αυτοί οι ηγέτες, που μερικοί μεταξύ μας ακόμη πιστεύουν ότι τους έχουμε ανάγκη να μας κυβερνούν και να διευθύνουν τις κοινωνίες και τα έθνη μας, μας οδήγησαν στον ατομισμό, την διαφθορά, την σπατάλη, την αποξένωση και την ασθένεια. Στην παράνοια. Ενα βήμα πριν το χείλος της ολικής καταστροφής και του χάους.

Δεν θα παραιτηθούν. Θα παλαίψουν ως το τέλος να κρατήσουν την διεφθαρμένη εξουσία τους, μέσα από κοινοβουλευτικά ή σοσιαλιστικά καθεστώτα, που πάντα θα επιμένουν να ονομάζουν «δημοκρατικά» και τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να εργάζονται υπέρ των συμφερόντων μιας χούφτας ανθρώπων, επίσης βαρειά ασθενών, και γι’ αυτό πολύ επικίνδυνων. Καθεστώτων που κάτω από την καθοδήγηση αυτών των λαμπρών ηγετών μας, δεν εργάστηκαν ποτέ για το καλό του συνόλου, της κοινωνίας, του έθνους. Που εννόησαν σαν κοινωνία και έθνος τον εαυτό τους και μερικές δεκάδες ολιγαρχών του πλούτου με τις οικογένειές τους. Και τους υπόλοιπους μας είδαν ως οικονομικούς σκλάβους. Αυτοί οι λαμπροί μας ηγέτες.

Δεν θα παραιτηθούν ειρηνικά από την εξουσία τους επάνω μας. Και επειδή γνωρίζουν πως σύντομα θα αντιμετωπίσουν την απειλή της αποκαθήλωσης, και την οργή μας, ετοιμάζουν τα όπλα τους εναντίον μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην τελική αναμέτρηση «θα παίξουν τα ρέστα τους», προκειμένου να διασώσουν την κομματική ή πολιτειακή ή οικονομική εξουσία τους.

Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας.

Αν αυτή η τελική αναμέτρηψη δεν καταστρέψει τους όρους επιβίωσης της ανθρώπινης ζωής πάνω στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη, που οι φωτισμένοι ηγέτες μας μετέτρεψαν σε έναν απέραντο ωκεανό δακρύων, ανθρώπινου πόνου, εκμετάλλευσης και ανισότητας, θα κληθούμε όλοι εμείς να ξαναχτίσουμε έναν καινούριο κόσμο από την αρχή πάνω στις στάχτες.

Ας ελπίσουμε ότι θα μας έχουν μείνει δυνάμεις, ομόνοια και σοφία αρκετή για να οικοδομήσουμε ξανά έναν κόσμο άξιο να κατοικούν ελεύθεροι και δίκαιοι άνθρωποι, που δεν θα τους οδηγάει η ασθένεια της εξουσίας και του κέρδους (γμ τα κόκκαλά σας), αλλά η αίσθηση της ενότητας και του συνόλου. Η αρετή της ελευθερίας και η ευθύνη της δημοκρατίας.

Ο σεβασμός του ανθρώπου και του δικαιώματός του στην ζωή.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Εξουσία and tagged , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας.

 1. Ο/Η Orestios λέει:

  Και μόνο ότι το Zeitgeist προπαγανδίζει τις ανεμογεννήτριες είναι αποδεικτικό της ψευδοεπιστημονικής προσέγγισης και της προπαγάνδας της Νέας Εποχής.
  Χώρια που διαπίστωσα πληθώρα νιχιλιστικών απόψεων, ζηλια και φθόνο.
  Από την αρχή φαινόταν που το πάει.
  Κύριο χαρακτηριστικό η απουσία του ανθρώπου και τα συγκρουσιακά νοήματα.
  Θεωρώ πως είναι ένα συνοθύλευμα θεωριών, που στο παρελθόν απέτυχαν και επανέρχονται πάλι εποφελούμενες την άγνοια του κόσμου.
  Ειλικρινά με απώθησε.

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στο άρθρο αυτό αναφέρεται η ουσία της κοινωνικής δυσαρμονίας που βιώνουμε σήμερα.

  • Ο/Η Orestios λέει:

   Η Κοινωνία είναι ένα δυναμικό σύστημα.
   Η έννοια της δυσαρμονίας εμπεριέχει κάποια ρομαντική αναπόληση σε κάτι αρμονικό.
   Μόνο που το αρμονικό έρχεται με την Δημοκρατία και όχι με την απολυταρχία που ευαγγελίζεται το zeitgeist

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για να μην κουράσω τους συνομιλητές, απλοποίησα το μήνυμα. Μιλώντας για (δυναμική) κοινωνική δυσαρμονία, ήθελα να παραπέμψω στην έννοια της αρχής της συλλογικής ευστάθειας (steady state principle). Δηλαδή, στο δεδομένο ότι, εφόσον ένα δυναμικό σύστημα έχει περιέλθει σε κατάσταση ισορροπίας (ευστάθειας), τότε και όλα τα υποσυστήματά του αναγκαστικά έχουν ήδη περιέλθει στην κατάσταση της ισορροπίας (ευστάθειας). Και αντίστροφα, εφόσον όλα τα υποσυστήματα ενός δυναμικού συστήματος έχουν περιέλθει σε κατάσταση ισορροπίας, τότε και το δυναμικό σύστημα, στην ολότητά του, αναγκαστικά, έχει ήδη περιέλθει στην κατάσταση της ισορροπίας.
    Το υπονοούμενο δεδομένο είναι ότι αν θέλουμε να έχουμε μια προκομμένη κοινωνία θα πρέπει, προηγουμένως, να φροντίσουμε να αρθούν τα εμπόδια που φράσσουν στον πολίτη το δρόμο του προς την προκοπή. Με άλλα λόγια, να αντιληφθούμε ότι αλλού (στο συλλογικό επίπεδο) εκδηλώνονται τα στραβά και τα ανάποδα και αλλού (στο ατομικό επίπεδο) είναι οι αιτίες.

 3. Ο/Η georgia λέει:

  Όσοι δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε το Άκου Ανθρωπάκο του Wilhelm Reich, το έγγραψε σχεδόν 60 χρόνια πριν μα μιλάει σαν να ζεί και να περιγράφει το κόσμο σήμερα.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @georgia

   και είναι και μικρό, σε ένα απόγευμα μπορεί να το διαβάσει κανείς

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Είναι, πράγματι, ένα εξαιρετικό βιβλίο.

 4. Παράθεμα: Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, ο

 5. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Το βασικότερο πράγμα που (ήδη) καταρρέει είναι ο σύγχρονος τρόπος σκέψης και αντίληψης των κοινωνικών δεδομένων.
  Αυτός είναι και άλλος ένας λόγος που εξηγεί το γιατί οι περισσότεροι Έλληνες ενώ είναι ευφυέστατοι και με πολύ καλή αντίληψη των πραγμάτων, παραμένουν παθητικοί δέκτες (σε μεγάλο βαθμό) των όσων εκτυλλίσονται στην χώρα επί κυβερνήσεως ΓΑΠ.

  Τι σημαίνει λοιπόν ότι καταρρέει ο σύγχρονος τρόπος αντίληψης των πραγμάτων…
  Είναι απλό, δεν είναι πυρηνική φυσική.
  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μεταβιομηχανική κοινωνία τρόπον τινά, ουσιαστικά ξεκινάει περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα και κάπου εκεί ανάμεσα σε Α’ και Β’ ΠΠ.
  Έκτοτε, οι πόλεμοι είναι περισσότερο τοπικές διαμάχες ή ψυχροπολεμικές behind the scene μυστικές αποστολές και μικρο-διενέξεις μεταξύ κρατών.
  Μετά τον Β’ΠΠ ξεκινάει αυτή η επίπλαστη ευμάρεια και ο «φιλήσυχος» τρόπος ζωής που γνωρίσαμε.Μετά τον Β’ΠΠ έρχονται γενιές οι οποίες δεν έχουν ζήσει πόλεμο, στέρηση, φτώχεια, έχουν μεγαλώσει μπροστά από μια οθόνη ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (τιβι, play station, video games, gadgets κτλ), δεν έχουν αλάνες για να παίξουν μπάλα και πετροπόλεμο, πηγαίνουν στο σχολείο με αυτοκίνητο, έχουν ψυχολόγο από τα 7 τους και παίρνουν ψυχοφάρμακα στα 12, νοσηλεύονται σε κλινικές για κάθε είδους νέα ψυχοπαθητική «ασθένεια» (Attention Deficit Disorder) κοκ.
  Αυτό λοιπόν που εκλείπει σχεδόν ολοκληρωτικά είναι η Ε-Μ-Π-Λ-Ο-Κ-Η (εκτός από τα γκέτο όπου το σύστημα έχει στοιβάξει κουλτούρες μπασταρδεμένες αφήνοντας τους ανθρώπους να μικροεγκληματούν και να εθίζονται στις αρχέγονες μορφές κοινωνικής νόρμας της αυτοδικίας).
  Η »εμπλοκή» σαν έννοια είναι αρχαία.
  Σημαίνει ότι «κάποιος κάτι θέλει από μένα και πάει να το πάρει με την βία κι εγώ δεν κάθομαι στον κώλο μου αλλά τον κοντράρω για να ΜΗΝ ΧΑΣΩ».

  Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα.
  Αυτό ακριβώς γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.
  Οι «ισχυροί» (πάσης φύσεως) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σταματήσουν να εκμεταλεύονται την ισχύ τους για να πάρουν αυτό που θέλου.
  Αυτό που ήθελαν/θέλουν/θα θέλουν για πάντα είναι ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ…!!!
  Όσο αστείο κι αν ακούγεται είναι απλά ΛΗΣΤΕΙΑ.
  Στο μυαλό τους μέσα αυτό ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ μέσω της νοοτροπίας του ισχυρού (might is right, γαλαζοαίματοι κτλ).
  Στον 20ο αιώνα βρήκαν ένα καινούριο παιχνίδι να δώσουν στον γενικό πληθυσμό…την διάχυση της τεχνολογίας και τα ωφέλη που αυτή προσέφερε απλόχερα προς γενική κατανάλωση.
  Διέφθειραν και αποκοίμισαν τα ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που είναι προγραμματισμένος να αντιδρά και να υπεραμύνεται όταν αισθάνεται να ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ η υπόσταση και η περιουσία του.

  Όταν πιστέψεις ότι τα πάντα είναι αποδεκτά αρκεί να έχεις εσύ την ησυχία σου να γλεντάς, να τρωγοπίνεις, να κωλοτρίβεσαι και να απολαμβάνεις τότε έχεις ανοίξει την πόρτα στον κλέφτη ο οποίος θα σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.
  Ο κλέφτης δεν άλλαξε ποτέ.
  Ο «ισχυρός» δεν θα αλλάξει ποτέ.
  Δεν έχουμε ξεπεράσει ΠΟΤΕ το στάδιο της φεουδαρχίας και των αυτοκρατόρων που άρπαζαν, βίαζαν, κατέστρεφαν και σκότωναν για ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και κανένας άλλος.
  Πάρτε το χαμπάρι.
  Αυτοί δεν άλλαξαν ποτέ.
  Εμείς αλλάξαμε.Εμείς πιστέψαμε ότι μια κοινωνία οργανωμένη δεν έχει ανάγκη από «όπλα» αλλά από νόμους.Μόνο που αργήσαμε να καταλάβουμε ότι τους νόμους δεν τους φτιάχνουν οι άνθρωποι κατά την αίσθηση δικαίου αλλά οι ΙΣΧΥΡΟΙ κατά την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  Το πρόβλημα όμως είναι ότι η αίσθηση δικαίου και η άμυνα στον άρπαγα είναι εγγεγραμένα στο DNA του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια.
  Όσα video games και να παίξεις μπορεί να ασθενήσει η θέλησή σου για ΕΜΠΛΟΚΗ αλλά δεν ασθενεί η αίσθηση δικαίου μέσα σου.
  Κι όταν σπρωχτείς στην απελπισία τότε θα εκραγείς…και τότε κινδυνεύεις είτε να καταστρέψεις πολύ περισσότερα από όσα διακυβεύονται είτε να πέσεις σε μια παγίδα που έχει στηθεί έξω από το σπίτι σου.

  Δεν έχουμε αλλάξει ως είδος.Δεν έχουν αλλάξει τα αρχέγονα ένστικτα ιδιοκτησίας και κατάκτησης…καλά και κακά.Δυστυχώς τα αντανακλαστικά μας έχουν ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΒΑΡΙΑ και εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητατ εχθρικά μεν αλλά ακόμα Σ-Υ-Σ-Τ-Ε-Μ-Ι-Κ-Α…καθεστωτικά.

  Βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι όλη μας η ζωή είναι μια άμυνα στις επιθυμίες των βιαστών/άρπαγων/κλεφτών/απατεώνων/»ιχυρών».
  Αυτοί δεν έπαψαν ΠΟΤΕ και δνε θα πάψουν ΠΟΤΕ να κυνηγάνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα έχουν.Δεν θα πάψουν ποτέ να εποφθαλμιούν την ζωή και την περιουσία μας.
  Και στο 3000μΧ να φτάσουμε ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.Το αρχέγονο σχέδιο δολοφονίας και κλοπής δεν άλλαξε ποτέ.Απλά έγινε πιο εκλεπτυσμένο και πιο σοφιστικέ.

  Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε σαν μωρές παρθένες.
  Πρέπει να αρχίσουμε να γινόμαστε ΑΜΕΣΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ με οτιδήποτε προέρχεται από τον συστεμικό μηχανισμό.Οτιδήποτε…
  Ακόμα κι αν βγουν αύριο και σας πουν «διαγράφουμε τα χρέη σας στις τράπεζες» μην το πιστέψετε.
  Ακόμα κι αν έρθουν γονυπετείς στα σπίτια σας και σας ζητήσουν συγνώμη για όλα όσα περνάτε εξα αιτίας τους μην τους πιστέψετε.
  Το σύστημα ανήκει στους ισχυρούς.Δεν θα λειτουργήσει ΠΟΤΕ υπέρ του πολίτη.
  ότι έχουμε είναι αυτά που ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ προκειμένου να τους αφήνουμε ήσυχους να κλέβουν και να τρώνε και να σκυλεύουν.
  Και τώρα θέλουν για πολλοστή φορά στην ιστορία να αλλάξουν τις ισορροπίες.

  Μην πιστεύετε τίποτα.
  Κανένας νόμος δεν θα λειτουργήσει υπέρ του πολίτη.Όλα θα γίνονται προς ώφελος των απατεώνων τοκογλύφων και «ισχυρών» αυτής της γης.

  Ανοίξτε τις πόρτες στα αρχέγονα ένστικτα αυτοσυντήρησης και σταματήστε να σκέφτεστε σαν πρόβατα.
  Κανένας λύκος δεν έγινε ποτέ τσομπάνης.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @tsilivithras

   θα το κάνω ανάρτηση

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η tsilivithras λέει:

    Lol…άρχισα να γράφω και παρασύρθηκα πάλι…γμτ

    • Ο/Η Minnie λέει:

     Σε συγχωρουμε!

     Επειδη διαθετεις δυναμισμο και μαχητικοτητα.

     Αλλα και επειδη σε αγαπαμε, kiddo! :)

  • Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

   Θα το ανεβάσω και εγώ σε ανάρτηση.
   Θράκα θα περιμένω πρώτα την δική σου, για λόγους δεοντολογίας.

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    @ο νοών…νοείτω

    το προγραμμάτισα για σήμερα στις 15:00. Βάλτο και τώρα, δεν πειράζει καθόλου. Οι ιδέες πρέπει να διαδίδονται.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η Orestios λέει:

   Η καχυποψία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.
   Η μόρφωση βοηθά και η κοινωνική ευελιξία.
   Η βάση αυτών εντοπίζεται στο δυναμικό της οικογένειας.

 6. Ο/Η PANTHORAIA λέει:

  ΦΙΛΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ,
  ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.
  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ Η ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ.
  Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΗ.. ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΙΤ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.
  Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Η ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ‘ΑΝΩΤΕΡΟΣ ‘ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ.
  ΙΣΩΣ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΝΩΤΕΡΟ, Η ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
  Η ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ, ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΥΟ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ , Ο ΥΓΙΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ.
  ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΥΓΙΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣΤΑ.
  ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ, (ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ), ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ, ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ. Η ΜΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΑΥΤΗΣ. ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
  ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ?
  ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΟΤΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΩΦΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ‘ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ’,( ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ) , ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΛΙΤ ? ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΕΛΕΙ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ‘ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ’.
  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ.
  ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΙΣΟΤΙΜΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΠΟΥ ΑΠΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΝΤΕΣ ΥΓΙΕΙΣ , ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ.
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ (ΑΞΙΕΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΛΠ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
  ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ( ΕΛΠΙΖΩ) ΣΤΗΝ ΙΣΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ TSILIVITHRA, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ‘ΙΣΧΥΡΟΥΣ’.
  ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ, ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?

  ΦΙΛΙΚΑ.

 7. Παράθεμα: Ο “ισχυρός” δεν θα αλλάξει ποτέ, κανένας λύκος δεν έγινε ποτέ τσομπάνης. « www.olympia.gr

 8. Παράθεμα: Ο “ισχυρός” δεν θα αλλάξει ποτέ, κανένας λύκος δεν έγινε ποτέ τσομπάνης. | opendemocracy.gr

 9. Παράθεμα: Ο “ισχυρός” δεν θα αλλάξει ποτέ, κανένας λύκος δεν έγινε ποτέ τσομπάνης. | royfianos.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.