Κάθε βουλή που ψήφισε ή ανανέωσε ή διατήρησε αυτόν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας.


Το Σύνταγμά μας ορίζει πως «Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.». Εχουμε όμως μερικούς έλληνες, οι οποίοι επειδή εκλέχτηκαν από τον λαό να το υπηρετήσουν ως νομοθέτες του, ψήφισαν και έθεσαν σε ισχύ νόμο, που δίνει σ’ αυτούς τους ίδιους, και μόνο σ’ αυτούς, ασυλία και ατιμωρησία. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως οι βουλευτές αυτοί που ψήφισαν αυτόν τον νόμο, οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις που τον εφάρμοσαν, καθώς και κάθε επόμενη βουλή που δεν τον κατήργησε, έχουν διαπράξει κατάχρηση εξουσίας.

Μια απλή δημοσκόπηση με το ερώτημα «είναι κατάχρηση εξουσίας να νομοθετεί ο νομοθέτης ασυλία και ατιμωρισία για τον εαυτό του», θα μας έδινε και την γνώμη του «κυρίαρχου λαού» πάνω στο ζήτημα. Ακόμη καλύτερα ένα δημοψήφισμα. Αλλά αυτό παραείναι δημοκρατικό. Θα έλυνε όμως ένα τέτοιο δημοψήφισμα τα χέρια κάθε εισαγγελέα.

Δεν πρόκειται για ένα διαρκές σκάνδαλο αλλά για ένα έγκλημα διαρκείας που προστατεύει εγκληματίες από την απόδοση δικαιοσύνης.

Και είναι ένοχοι, όχι μόνο εκείνοι οι οποίοι νομοθέτησαν και εφάρμοσαν αυτό το διαρκές ανοσιούργημα της δημοκρατίας, αλλά και όλοι όσοι από τον νόμο είχαν υποχρέωση να αγρυπνούν για την ισονομία των πολιτών, όπως την ορίζει το Σύνταγμα, και δεν έπραξαν το καθήκον που τους όρισε ο λαός.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Δημοκρατία, Επικαιρότητα, Εξουσία and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Κάθε βουλή που ψήφισε ή ανανέωσε ή διατήρησε αυτόν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας.

  1. Παράθεμα: Κάθε βουλή που ψήφισε ή ανανέωσε ή διατήρησε αυτόν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας | αἰέν ἀριστεύειν

  2. Παράθεμα: Αφού μαζί τα φάγανε, μαζί ποδοπατούν και το Σύνταγμα! (Corrupt Greek politicians unconstitutionally legalised their own corruption) | Anti-IMF Collaborative Blog

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.