Είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν κινήματα ανυπακοής σε όλη τη χώρα, από άρνηση πληρωμών μέχρι…


από σχόλιο του tsilivithras σε άρθρο του antinews με αφορμή το συμβάν με τον κ. Γκλέτσο στα διόδια.

“Ποια κυβέρνηση θα ήθελε να δημιουργηθεί αύριο ένα κίνημα που δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τους φόρους, τα εισιτήρια στα λεωφορεία κ.λπ. Τότε δε θα υπήρχε κράτος ευνομίας αλλά κράτος τζαμπατζήδων.”

Αν δεν ήθελε να τα δει (γιατί ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ, αυτό είναι σίγουρο) τότε να μην τα προκαλούσε φίλε..!! Γιατί τόσα χρόνια ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Προκαλεί επανειλλημένα τον νοικοκύρη και τον έντιμο και προβάλει την καφρίλα, την αλαζονία, την έπαρση και τον σταρχιδισμό.

Προκαλεί επανειλλημένα όταν προωθεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και καλύπτει όλους τους “δικούς της” που πιάνονται με το χέρι στο μέλι.

Προκαλεί όταν αντίθετα σε κάθε αίσθηση δικαίου και Εθνικής εντιμότητας υποχωρεί σε θέματα τεράστιας εθνικής σημασίας προσβάλοντας και ταπεινώνοντας έναν λαό με τρισχιλιόχρονη γραπτή ιστορία.

Προκαλεί όταν είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ να προστατεύσει την περιουσία και ΤΗΝ ΖΩΗ των πολιτών από κάθε είδους ηθική η φυσική απειλή.

Προκαλεί όταν επανειλλημένα αδιαφορεί ΠΑΝΤΕΛΩΣ για την ανάπτυξη και την ευημερία μέσω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και μεσολαβεί ώστε οι διεθνείς “εταίροι” να γεμίζουν τις τσέπες τους με τα λεφτά του Έλληνα.

Ναι με τα λεφτά του Έλληνα γίνονται μάγκες οι “προμηθευτές” και οι ΑΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ σημαίνει άνθρωποι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. Δεν πιστεύουν στην εργασία παρά μόνο στην “κονόμα”.

Οι φόροι του κράτους είναι λεφτά ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν τα βγαλε αυτά τα λεφτά το κράτος και ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. Είναι λεφτά που τα δούλεψε ο πολίτης και συναινεί μέσω κοινωνικού συμβολαίου να πληρώνει ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ και να προστατεύονται τα συμφέροντα του τόπου του.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται. Οπότε γιατί να συνεχίσει να πληρώνει ο πολίτης;;; Σε ποια υπηρεσία ιδιωτική θα πλήρωνες για κάτι που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ;; Σε ποιο σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν ο πολίτης “πρέπει” να συνεχίσει να πληρώνει ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ενώ όχι απλά ΔΕΝ ΕΥΗΜΕΡΕΙ αλλά αρχίζει να κινδυνεύει πλέον;;;

Κράτος τζαμπατζήδων;;;Φυσικά και είμαστε.
ΚΡΑΤΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!
Κράτος ευνομίας;;;

Η ευνομία πήγε περίπατο την ώρα που οι πολιτικοί υπογράφουν δάνεια και συμβάσεις ΜΕ ΜΙΖΑ-ΚΟΝΟΜΑ, όταν δλδ το ατομικό συμφέρον μπαίνει προτεραιότητα πάνω απ΄το συμφέρον της κοινωνίας.

Τι ακριβώς υπερασπίζεσαι ρε φίλε;;
Το θεαθήναι;;
Τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό;;;

“Το να φτιάχνουν οι ιδιώτες τους δρόμους και να πληρώνουμε διόδια δεν είναι κακό αφού το κράτος αδυνατεί να προσφέρει δωρεάν τη μετακίνηση των πολιτών του”

Όταν θα με πείσει κάποιος ότι το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσφέρει δωρεάν μετακίνηση τότε μπορεί και πιστέψω στο “καλό” που υπερασπίζεσαι. Μέχρι τότε όμως ο λαός θα πιστεύει ακράδαντα ότι το κράτος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να εξυπηρετήσει τον πολίτη.Προτιμά να εξυπηρετήσει τον εργολάβο και την τσέπη του.

Και η “δωρεάν” μετακίνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ γιατί φορολογούμαστε γι αυτήν.

Οι φόροι μας που ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ πηγαίνουν στην αποπληρωμή δανείων κρυφών και μίζες. μεσιτείες και αποπληρωμές κάθε λογής “συμβούλων” και λοιπών διεθνών αποικιοκρατών. Το πολιτικό σύστημα (και όχι μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση) έχει χάσει την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στα μάτια του πολίτη. Ο πολίτης βλέπει πλέον το πολιτικό σύστημα ως κάτι ΕΧΘΡΙΚΟ απέναντί του.

Είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν κινήματα Α-Ν-Υ-Π-Α-Κ-Ο-Η-Σ σε όλη τη χώρα…από άρνηση πληρωμών μέχρι επιθετικά κινήματα πολιτών.

Αν δεν τους αρέσει ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ.
Θερίζουν ότι έσπειραν.

tsilivithras

ΥΓ.

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για τον Γκλέτσο. Αν το κανε από μλκ πρόβλημά του. Αν το κανε από πρόθεση “καπελώματος” λυπάμαι αλλά είναι ανόητος όποιος πιστεύει ότι μπορεί να καπελώσει τα νέα κινήματα ανοργάνωτων και ατίθασων πολιτών-νοικοκυραίων.

Η πίεση των πολιτών πρέπει να ναι συνεχής και αμείλικτη απέναντι στο κράτος-απατεώνα που υπογράφει συμβάσεις τραγικές και μεταφέρει το κόστος στον πολίτη απειλώντας τον κι από πάνω ότι θα νομοθετήσει εναντίον του αν συνεχίσει να μην υπακούει…!!!

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν κινήματα ανυπακοής σε όλη τη χώρα, από άρνηση πληρωμών μέχρι…

 1. Ο/Η Ανατολή λέει:

  Γεια σου Τσιλιβίθρα!
  Εννοείται ότι συμφωνούμε με την προοπτική αυτή. Ξεκινάμε αρχικά με ΑΝΥΠΑΚΟΗ και στη συνέχεια πιάνουμε στα χέρια μας ό, τι βρούμε εύκαιρο.
  Και εννοείται ότι στηρίζουμε Γκλέτσο. Αμάν πια αυτή η ξινίλα προς το πρόσωπο και την κίνησή του. (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, απ’ ότι διαπίστωσα).
  Θυμίζει κάτι Κουκουέδες που μονίμως κατακρίνουν τις πρωτοβουλίες οποιουδήποτε δεν έχει τη σφραγίδα του Κόμματος, ή κάτι «ροζ» αριστερούς (του Συνασπισμού), που είναι μονίμως πνεύματα αντιλογίας και διαφωνούν ακόμα και για τη σωστή θέση της παύλας ή της άνω τελείας.
  Ο τύπος έπραξε σωστά υπερασπίζοντας το συμφέρον των δημοτών του, όπως θα ‘πρεπε να κάνει ο κάθε δήμαρχος. Ακόμα και παρανομώντας. Σιγά τη μπάμια! Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος.
  Το ίδιο σωστά έπραξε και ο Κορτζίδης στο Ελληνικό όταν τον Ιούνιο του 2007, γκρέμιζε τους φράχτες και τα συρματοπλέγματα των κέντρων διασκέδασης για να μπορέσουν οι δημότες του να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. (Είχε πάει κι ο ΓΑΠ να του συμπαρασταθεί!!!).
  Ακόμα γίνονται δικαστήρια εις βάρος του (που του ζητούν 8,8 εκατομμύρια ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη!) και εκκρεμούν ακόμα ένα σωρό.
  Μη λέμε αυτονόητα πράγματα…
  (Θραξ, κάποια στιγμή θα σου στείλω μέιλ, να τα πούμε αναλυτικά. Τώρα είμαι στις μαύρες μου. Σε παρακολουθώ πάντως.
  Όταν φτιάξετε την οργάνωση, ειδοποιήστε κι εμένα. Μέσα είμαι.)

 2. Ο/Η Georgia λέει:

  Νομίζω πως τελικά είναι και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για αρχή, να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Περικοπές μισθών, αυξήσεις και βαριά φορολογία στους φτωχούς εσείς περικοπές κι εγώ δεν πληρώνω μέχρι που το ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ να καταλάβει ότι (is no longer exists) που θα έλεγε και ο αγαπητός μας Πρωθυπουργός στη μητρική του γλώσσα. Δεν θυμάμαι από ποιον το είχα ακούσει, Άγγλος πάντως, που έλεγε : βγάζεις τον κάδο απορριμμάτων σου έξω από την εξώπορτά σου (νομίζω αυτό απαγορεύεται στη Βρετανία) και την επόμενη μέρα παίρνεις πρόστιμο γι’ αυτό, εάν την επομένη κάνουν το ίδιο όλοι δεν θα μπορούν να βάλουν πρόστιμο σε όλους. Ανυπακοή =πρόστιμο για τον πρώτο, που είναι μονάδα στο σύστημα , κατάλυση ηλίθιου νόμου, για τους πολλούς που χωρίς αυτούς το σύστημα τέλος (is no longer exists). Ειρηνικότατο καθ’όλα το βρίσκω και δεν είναι και εύκολο να αρχίσουν να φτιάχνουν και ένα νόμο για κάθε μαζική λαϊκή ανυπακοή τέτοιου είδους, θα έρθει λοιπόν το Ολιγαρχικό Σύστημα τους σε τέλμα γιατί δεν θα υπάρχουν μάζες που θα υπακούουν και θα εντάσσονται σε αυτό με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.
  ΜΜΕ: άλλη μια πικρή ιστορία, πως μπορείς να τους τραβήξεις το αφτί για να αρχίσουν να πληροφορούν και όχι να παραπληροφορούν:
  ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ,ΠΑΨΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, όταν θα δουν τα νούμερα της AGB ,KGB πως διάολο τη λένε και τις φυλλάδες τους να μην πουλάνε θα δεις πως θα την πάρουν την εντολή του λαού:
  Με απειλητικές αναρτήσεις στο internet «θα ανοίξω την τηλεόραση και θα αγοράσω εφημερίδα αν και μόνο αν σταματήσεις να με κοροϊδεύεις και να με παραπληροφορείς»
  Κάνουν σαν κακομαθημένα παιδάκια και σαν τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε……
  «άμα δεν διαβάσεις τα μαθήματα σου δεν έχει βόλτα στην παιδική χαρά το κατάλαβες Γιωργάκη, Κωστάκη, Ελενίτσα ή όπως αλλιώς σε λένε; Και αν δεν πιάσει και αυτή η παλιά καλή πρακτική της μαμάς μετά «απομόνωση» στο δωμάτιό σου και δεν θέλω τσιμουδιά.
  Και αν δεν πιάσει τίποτα από τα παραπάνω μετά αναγκαστικά παίρνεις την παντόφλα και το τσόκαρο…. Πάντα αυτή ήταν η τελευταία επιλογή της μαμάς !!!!

 3. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Αυτός περίπου ήταν και ο λόγος που είπε στην άλλη ανάρτηση ότι διαφωνώ με την «επισημοποίηση» και την καταστατική οργάνωση ενός (ή πολλών) κινήματος.
  Η κατάσταση είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και αν συνεχίσουν έτσι θα βγει ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.
  Όπως και το για επεισόδιο με τον Χ»δακη που φαγε φάπες και έλεγα ότι πλέον ΔΕΝ έχουμε περιθώριο για ευχολόγια.
  Φυσικά και εναντιωνόμαστε στην βία και την αυτοδικία αλλά η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ο εθισμός του πολιτικού συστήματος στην εξουσία και την οικονομική αφαίμαξη του λαού είναι τέτοια που σπρώχνει τον κόσμο στα άκρα.

  Στα άκρα φτάνει ο κόσμος.Αρχίζει να αδιαφορεί για τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό και όλα τα «δήθεν» εφόσον όλα όσα γίνονται τον χτυπούν ΑΜΕΣΑ και τον απειλούν ηθικά, αξιακά και φυσικά.
  Σε λίγο καιρό η ΑΡΝΗΣΗ πληρωμών ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το χειρότερο που θα χουν να φοβούνται.Θα περάσει ο κόσμος σε βίαιες αντιδράσεις γιατί απλούστατα οι εθελόδουλοι δεν έχουν αφήσει ούτε μια χαραμάδα ανάσας στον πολίτη.
  Πολύ εύκολα θα ΑΡΝΗΘΟΥΝ οι πολίτες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους όταν θα ρθει η στιγμή της έκρηξης και δεν θα χρειαστεί ούτε «οργάνωση» ούτε «κατασταστικό».

  Και το «μαζί με άλλους αλλά και μόνος» που ανέβασε ο Θράκας σημαίνει ακριβώς αυτό…
  Ότι δεν με νοιάζει αν έρθετε μαζί μου γιατί με έχουν πηδήξει τόσο άσχημα που πλέον αδιαφορώ για οτιδήποτε πλην του ΔΙΚΑΙΟΥ…!
  Και αν έρθετε μαζί μου τότε μας ενώνει η ΚΟΙΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και δεν χρειαζόμαστε τίποτα παραπάνω από αυτό.

  Το αν θα είναι λογαριασμοί της ΔΕΗ ή φόροι ή διόδια ή μηχανάκια της AGB ή εφημερίδες ή μποϋκοτάζ ή όλα μαζί ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ.
  Αυτό που πνίγει τον πολίτη δεν είναι το χρήμα κι ο φόρος και η προπαγάνδα αλλά η παντελής διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  Αν έχω δυο σακιά ρύζι κι ο γείτονας μου ζητήσει το ένα γιατί δεν έχει να φάει ευχαρίστως θα του δώσω.
  Αν έχω ένα θα στερηθώ λίγο από την δικιά μου μερίδα (όχι των παιδιών μου) και θα το μοιραστώ μαζί του.
  Αν είμαι τσίμα-τσίμα τότε ευγενικά θα του πω «σορυ γείτονα δεν έχουν να φάνε τα παιδιά μου».

  Αν ο γείτονας έρθει να μπουκάρει στο σπίτι μου την ώρα που πεινάνε τα παιδιά μου και να τους πάρει το φαγητό θα τον κυνηγήσω μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι και θα κάνω την κόλαση να φαίνεται ένα ευχάριστο ταξιδάκι μπροστά σε αυτά που θα πάθει στα χέρια μου…!!

  Καταλάβατε ρε άεργοι πολιτικοί της δεκάρας τι είναι ΔΙΚΑΙΟ;;;;

 4. Ο/Η Anti Oligarch λέει:

  Μακρυά απο οργανώσεις και κόμματα Έλληνες.
  Με το που μαζευτείτε και βγάλετε διοίκηση, καταστατικό, πρόεδρο, γραμματέα οτι να΄ναι,
  βαλιτσάκια θα αλλάξουν χέρια και φτου κι απ΄την αρχή, καπελωθήκαμε παλι.
  Δεν είματε πρόβατα να θέλουμε βοσκό.
  Ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να κάνη την ανυπακοή στους κουστουμάτους
  αλήτες που μας πτώχευσαν, θρησκεία του.

 5. Ο/Η nikos λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Anti Oligarch. Θέλει προσοχή γιατί οι διάφοροι άεργοι χαραμοφάηδες πολιτικάντηδες θα προσπαθήσουν να το καπελώσουν. Το κάνουν χρόνια τώρα. Όλοι μαζί παιδιά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s