Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί;


Είναι μια σκέψη που με βασανίζει εδώ και καιρό. Από το καλοκαίρι σχεδόν, και μάλιστα μια δυο φορές κάπου διατύπωσα και γραπτώς τον φόβο μου: Φαίνεται σαν το καθεστώς να θέλει και να επιζητά την λαϊκή εξέγερση, σαν να το βολεύει μια τυφλή λαϊκή εξέγερση για κάποιο λόγο. Και μοιάζει σαν να κάνει και το παν να την προκαλέσει.

 • Οι δηλώσεις του κ. Στρος Καν «Θα διαδήλωνα κι εγώ αν ήμουν έλληνας» ,
 • οι συνεχείς προκλήσεις και προσβολές του κ. Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε«, «αντι-παραγωγικοί»  και «κοπρίτες«,
 • η καταιγίδα των ανάλγητων και αντιλαϊκών μέτρων με ρυθμό πολυβόλου, παρά τα ψέμματα της κυβέρνησης πως δεν θα πάρει άλλα μέτρα,
 • ο εθνικός μας εξευτελισμός από την ατιμωρησία των κλεφτών του δημοσίου χρήματος και ευχολόγιο περί δικαιοσύνης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους ηγέτες,
 • η αναποτελεσματικότητα των εξεταστικών επιτροπών και η σπατάλη που συνεχίζεται,
 • το στέγνωμα της αγοράς στο σημείο που να μοιάζει με έρημο,
 • τα συσσίτια που ήδη πρέπει να κλείσεις τραπέζι,
 • η απόγνωση των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπιχειρηματιών που χτύπησε κόκκινο,
 • μέτρα που θα μπορούσαν χωρίς κανένα κόστος να έχουν παρθεί (πχ. παροδική αδράνεια μιας επιχείρησης και μη καταβολή ασφαλίστρων στο ΤΕΒΕ)
 • και χίλια δυο τέτοια,

δείχνουν κάτι πολύ ανησυχητικό.

Δείχνουν σαν το καθεστώς να μην φοβάται και τόσο την λαϊκή εξέγερση και μάλιστα να την προκαλεί κιόλας.

Γιατί;

Οταν κάποιος ενεργεί σαν να μην φοβάται την αυτοδικία που θα φέρει μια τυφλή λαϊκή εξέγερση εξαιτίας της οργής και της απόγνωσης που ο ίδιος προκαλεί και δημιουργεί είναι

 • ή τρελλός
 • ή θέλει πράγματι να προκαλέσει την αυτοδικία για κάποιο λόγο.

Τι σημαίνει όμως η αυτοδικία που θα φέρει μια λαϊκή εξέγερση αν ξεσπάσει αυτή τη στιγμή με τόση οργή και αγανάκτηση; Σημαίνει ενέργειες, σε μαζικό επίπεδο, έξω από τα όρια της νομιμότητας.

Και τι επιφέρουν μαζικές ενέργειες βίας έξω από τα όρια της νομιμότητας;

Δίνουν την δυνατότητα σε μια κυβέρνηση, που υποστηρίζει ότι ο λαός την εξέλεξε ως εγγυητή της νομιμότητας,

 • να περάσει έκτακτους νόμους που περιστέλλουν τις ελευθερίες που εγγυάται το πολίτευμα
 • να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και ίσως
 • στρατιωτικό νόμο.

Πρέπει να αρχίσουμε να αυτο-οργανωνόμαστε πολιτικά, έξω από τα κόμματα, ώστε η όποια αντίδρασή μας να μην ξεφύγει σε ακρότητες και καταστροφές που θα προκαλέσουν αντιδημοκρατικά μέτρα και ένταση της αυθαιρεσίας από την μεριά της κυβέρνησης και του συστήματος. Εν ολίγοις χρειαζόμαστε πολιτικές οργανώσεις που θα χειριστούν την κατάσταση χωρίς να θέσουν τις λαϊκές διεκδικήσεις σε κίνδυνο. Που θα μετασχηματίσουν την άγνοια σε γνώση και την οργή σε αιτήματα δημοκρατίας και ελέγχου του πολιτικού συστήματος από τον λαό.

Ηδη το σύστημα έχει προβάρει τις προβοκάτσιες του, τις μολότωφ του και το μπάχαλό του. Και το ότι δεν βρίσκουν οι δυνάμεις ασφαλείας τους παρανομήσαντες και παρανομούντες, είναι τέχνασμα.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης, αν θυμάμαι καλά, είχε δηλώσει παλαιότερα σε τηλεοπτική εκπομπή πως την εποχή που το κόμμα του ήταν στην παρανομία, οποιοσδήποτε απεσταλμένος του κόμματός του προσπαθούσε να εισέλθει στην χώρα παράνομα, συλλαμβανόταν από την ασφάλεια το πολύ σε μερικούς μήνες.

Τώρα, αυτούς τους παρανομούντες, δεν τους βρίσκουν γιατί μάλλον κάποιος δεν θέλει να βρεθούν. Είναι μια πολύ καλή δικαιολογία ότι το κράτος και η τάξη απειλείται από οπλισμένους και επικίνδυνους εσωτερικούς εχθρούς. Και αν μια τυφλή και χωρίς στόχους και αιτήματα λαϊκή εξέγερση ξεσπάσει, και μάλιστα καταλήξει και σε ακρότητες, θα την εντάξουν στους ίδιους εσωτερικούς εχθρούς, ώστε να πάρουν τα αντι-δημοκρατικά μέτρα, που μάλλον σκέφτονται να πάρουν.

Διότι το ΔΝΤ δεν ήρθε για να φύγει γρήγορα. Θέλει λεφτά, πετρέλαια και ουράνια. Θέλει τα φιλέτα. Θέλει να πτωχεύσουν οι επιχειρήσεις για να ρθουν τα κολλητάρια του να αγοράσουν τζάμπα. Κι έχει και συμμάχους εδώ. Που περιμένουν πως και πως να αρχίσουν οι πτωχεύσεις και οι «ιδιωτικοποιήσεις» και όλα αυτά τα ωραία κόλπα.

Κιαν ο λαός, που θα χει «ατακτήσει» γιατί προκλήθηκε, θεωρηθεί εχθρός, θα χουν βρει την χρυσή ευκαιρία να του φορέσουν κάνα κολλάρο «έκτακτης ανάγκης», και να του αφαιρέσουν οποιαδήποτε δυνατότητα να αντιδράσει στο μαζικό ξεπούλημα που ολοφάνερα σχεδιάζεται.

Θραξ Αναρμόδιος (με αφορμή μια συζήτηση με τον tsilivithras)

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

39 Responses to Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί;

 1. Ο/Η Greekx λέει:

  @
  Οταν κάποιος ενεργεί σαν να μην φοβάται την αυτοδικία που θα φέρει μια τυφλή λαϊκή εξέγερση εξαιτίας της οργής και της απόγνωσης που ο ίδιος προκαλεί και δημιουργεί είναι

  ή τρελλός
  ή θέλει πράγματι να προκαλέσει την αυτοδικία για κάποιο λόγο.
  Γιατί αποκλείεις το πρώτο???????

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Δεν αποκλείει το πρώτο φίλε.
   Απλά είναι η ευτυχής περίπτωση οπότε απλά δεν ασχολείσαι και πολύ.

 2. Παράθεμα: Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί; « ΑΝΤΩΝΗΣ

 3. Ο/Η tsilivithras λέει:

  «Εν ολίγοις χρειαζόμαστε πολιτικές οργανώσεις που θα χειριστούν την κατάσταση χωρίς να θέσουν τις λαϊκές διεκδικήσεις σε κίνδυνο. Που θα μετασχηματίσουν την άγνοια σε γνώση και την οργή σε αιτήματα δημοκρατίας και ελέγχου του πολιτικού συστήματος από τον λαό.»

  Ναι αυτό πιστεύω κι εγώ.
  Ότι λέγε-λέγε ο κόσμος ξυπνάει και σιγά σιγά θα πρέπει να μαζευόμαστε πάνω από ιδέες και σχέδια.
  Αν και το πολιτικές οργανώσεις δεν μ αρέσει και πολύ προτιμώ το Οργανώσεις Πολιτών.
  Όπως έκαναν τα παιδιά με το Διόδια-Στοπ και ξεκίνησε σαν αστείο και πλέον κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο κάθε μέρα.
  Γιατί;;
  Γιατί είναι από πίσω του το ΔΙΚΑΙΟ.

  Εδικά τώρα που οι ρεμπεσκέδες οι συνδικαλισταράδες κάνουν την πάπια (εσάς κι αν ψοφάω να σας δω φυλακή πουλάκια μου).

  Από άρνηση πληρωμών λογαριασμών μέχρι άρνηση καταβολής φόρων και όλα τα ενδιάμεσα…θα τα ακούσετε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

  Τα μεγάλα καταστήματα έτρεξαν μέσα στο σ/κ να κάνουν απογραφή και να αλλάξουν το ΦΠΑ (μη χάσουν καμμιά μέρα, κατάλαβες;;;)…νέα τιμολόγια ΔΕΗ και ΔΕΚΟ και η βενζίνη στο 1,60…όπου ναναι ακολουθεί αλκοόλ και τσιγάρο…ταξί και λεωφορεία.

  Για καθήστε και σκεφτείτε πόσα κονομάει το κράτος από κάθε λίτρο βενζίνη κι από κάθε πακέτο τσιγάρα.
  Ελεύθερη οικονομία του κώ-[μπηπ]…
  Δουλεύουμε όλοι για ένα κράτος απατεώνα.

  • Ο/Η Pastel λέει:

   Πάνω στο να πάει κάποιος φυλακή, μιλώντας μ’ έναν φίλο Πασόκο, (ντρεπόταν λίγο, προς τιμήν του ), μου είπε ότι ειλικρινά υπάρχει θέληση και πρόθεση κάποιοι να πάνε φυλακή, αλλά είναι τέτοια η διαφθορά στη δικαιοσύνη και στο δικαιικό σύστημα γενικότερα, που όλοι οι μπαγαπόντηδες, ανεξαρτήτως μεγέθους και τάξης, καταφέρνουν να την «σκαπουλάρουν».
   Κατά τη γνώμη του οι πραγματικές αλλαγές θα έπρεπε να αρχίσουν με χομεϊκού τύπου αλλαγές στη δικαιοσύνη.
   Βέβαια του απάντησα ότι αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, αλλά δεν μπορώ παρά να δώ ότι έχει σε κάποιο μέρος τα δίκια του, όσον αφορά την λειτουργία της δικαιοσύνης
   Εκεί που διαφώνησα πλήρως είναι ότι υπάρχει πρόθεση για τιμωρία κάποιων, έστω κι αν είναι «δικοί μας».

   • Ο/Η Pastel λέει:

    «χομεϊνικού»

   • Ο/Η tsilivithras λέει:

    Εμένα φίλε πριν κανα δίμηνο με πλησίασε φίλος πασοκος που με γνωρίζει χρόνια και χρόνια και στενοχωρημένος με την κατάστασή μου με είπε «ρε συ γιατί δεν μπαίνεις στα κόλπα να χαλαρώσεις λίγο οικονομικά;;»…
    Με ξέρει χρόνια…ήξερε ότι θα ακούσει καντήλια…ξέρει τι άνθρωπος είμαι από μικρό παιδί κι όμως…το χουι φίλε δεν βγαίνει εύκολα από τον άνθρωπο.
    Κι αυτός είναι καλό παιδί, δεν είναι κ*λόπαιδο.Αλλά είναι πασοκος.Στόκος.Δημόσιος υπάλληλος του χειρίστου είδους που ακόμα και τώρα που βλέπει την παρακμή και τα αίτια τα αναγνωρίζει μεν αλλά τα αντανακλαστικά υπερπηδούν τα εμπόδια.

    Δεν θα βάλουν μυαλό ποτέ.Δεν θα καταλάβουν ΠΟΤΕ το λάθος τους χωρίς «κυνηγητό».Δεν θα φωνάξουν ποτέ για δίκαιο και δίκες γιατί είνει λερωμένοι με το στίγμα του βολεμένου, του ευκαιριακού.

    Όταν φωνάζεις για ΔΙΚΑΙΟ και σε αγνοούν αλαζονικά θα ρθει η ώρα της αλήθειας και μετά θα φωνάζεις για ΔΙΚΑΙΟ από πίκρα και κακία και εκδίκηση.
    Γιατί όταν εσύ υπέφερες οι άλλοι γλεντούσαν.
    Έτσι είναι φίλε.
    Και δεν μπορεί να ναι αλλιώς.

    Οι ελάχιστοι από δαύτους που μιλάνε για δήθεν «δικαιοσύνη» το κάνουν από ένστικτο αυτοσυντήρησης να μην τους πάρει η μπόρα στο τέλος.
    Είμαι πεπεισμένος ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΙΞΑΝ.

    Δεν μιλάω για τον απλό ψηφοφόρο ή τον απλό δημόσιο υπάλληλο.
    Μιλάω για τα κομματόσκυλα, τους βολεμένους και τους αλαζόνες πασοκους που είναι «ΠΡΩΤΑ ΕΓΩ» και μετά όλα τα άλλα.

  • Ο/Η skeptiki λέει:

   @pastel
   Δυστυχώς έχει δίκιο ο φίλος σου.
   Νομίζω ότι η προδοσία των δικαστών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των πολιτικών (θα διαφωνήσει ο tsilivithras που λέει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι) γιατί είχανε λιγότερες εξαρτήσεις αρχκά τουλάχιστον από τους πολιτικούς και πούλησαν τα πάντα. Αν υπήρχαν έστω ψήγματα δικαιοσύνης δεν θα φτάναμε εδώ, θα υπήρχαν φράγματα ανάσχεσης της κατρακύλας. Να θυμίσω ότι ήταν και είναι δουλειά τους να ελέγχουν και τους πολιτικούς?

   • Ο/Η tsilivithras λέει:

    Διαφωνώ μόνο ως προς την τελική ευθύνη.
    Σε κάθετες ιεραρχίες ΠΑΝΤΑ η ευθύνη μοιράζεται αναλογικά και ΠΑΝΤΑ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
    Όποιος έχει την «υπογραφή» έχει και την απόλυτη ευθύνη.

    Κατά τα άλλα φυσικά και φταίνε οι δικαστές.
    Πήραν όλο το δόλωμα και το καταβρόχθισαν μεμιάς.
    Όπως λέμε ότι η βουλευτική ασυλία αυτοακυρώνει την έννοια του ΦΥΣΙΚΟΥ δικαίου έτσι και η αυτο-αύξηση του μισθού των δικαστικών ακυρώνει την αίσθηση καθήκοντος.
    Απλά πράγματα.Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας ούτε να χεις διαβάσει Ρουσώ για να καταλάβεις ( αν και λίγος Ρουσω δεν θα μας χαλούσε νομίζω).

    Τι έγινε δλδ;;
    Το σύστημα θέλει απόλυτο ΕΛΕΓΧΟ.Να κάνει δλδ ότι γουστάρει και να μην ελέγχεται ουσιαστικά.Τι χρειάζεται γι αυτό;;Ποιον πρέπει να σπονσοράρει;;
    Μα φυσικά αυτόν που θα το ελέγξει.
    Πως τον ελέγχει τον ελεγκτή του;;
    Μα φυσικά με κομματικά κριτήρια και προνόμια παράλογα και άκρως ελκυστικά.
    Όπως «έλεγξε» και τον λαό…με διορισμούς και τάματα και μίζες και βολέματα.
    Ανάλογα με το μέγεθος της επιρροής έρχεται και το δωράκι.

    Ρε παιδιά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ τα πράγματα.
    Δεν είναι καινούρια.Δεν ξεκίνησαν τώρα.Είναι χιλιάδες χρόνια παλιά.
    Όταν οι αρχαίοι μιλούσαν για ΑΡΕΤΗ και ΦΡΟΝΗΣΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΓΧΟ ήξεραν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ότι αυτές δεν ήταν έννοιες αόριστες και φιλοσοφικές και ανεμοσκορπίσματα.
    Ήξεραν πολύ καλά ότι αυτές οι έννοιες ήταν ΟΙ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΙ ΛΙΘΟΙ του ελέγχου της ανθρώπινης ματαιοδοξίας που μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο τον άνθρωπο (αυτό είναι αποδεκτό) αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…!!!

    Όταν λοιπόν μιλάμε για ΑΡΕΤΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επανειλλημένα δεν εννοούμε ένα αόριστο και φιλοσοφικό πεδίο ανταλλαγής απόψεων αλλά ανασύρουμε τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ (ίσως) αποδεδειγμένες κοινωνικά μεθόδους ελέγχου της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

    Και επειδή ένα σύστημα ΑΞΙΩΝ δεν εφαρμόζεται ΑΥΤΟΥΣΙΟ αλλά μεταφέρει τις ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, δεν ψάχνουμε να εφαρμόσουμε άμεση δημοκρατία στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας αλλά να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα ξεκινώντας από την ΑΛΗΘΕΙΑ…!!

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Η Αλήθεια έχει καταγραφεί σε αυτόν τον τόπο χιλιάδες χρόνια πριν και είναι ένα εσωτερικό (Αρετή) και ένα εξωτερικό (Δημοκρατία) σύστημα ΕΛΕΓΧΟΥ.

    Αυτή η αλήθεια έχει αποκρυφτεί από το σύστημα εδώ και πολλά χρόνια.
    Το σύστημα θα κάνει τα πάντα να διακωμωδήσει και να χλευάσει κάθε προσπάθεια πολιτών να βρουν την Αλήθεια που ναι κρυμένη μπροστά στα μάτια μας.
    Και προς αυτό δεν θα διστάσει να μας ρίξει τον έναν ενάντια στον άλλον.Το χει ξανακάνει άλλωστε.

 4. Το καθεστώς όντως επιζητά την εξέγερση.Η βία άλλωστε είναι βούτυρο στο ψωμί τους.Φανταστείτε μια βίαιη αντίδραση του λαού τι άλλοθι θα προσφέρει στην κυβέρνηση ώστε να ισχυριστεί πως γι’αυτό δεν πέτυχε τους στόχους της.Τι ωραία θα αποδράσει ο Παπανδρέου και στο τέλος θα μας κατηγορήσει και για αχαριστία οπότε θα ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα του ως πρόεδρος του ΟΗΕ ή ότι άλλο του έχουν τάξει.Επιπλέον μια βίαιη εξέγερση θα συμβάλλει στο διχασμό των Ελλήνων, ενώ είναι εύκολος στόχος προβοκάτσιας.Σκεφτείτε μέσα στον γενικό χαμό να έχουμε και σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.Θα βαράμε ο ένας τον άλλον και θα ξεχάσουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του λαού.Και όταν στο τέλος κουραστεί η κοινωνία θα εμφανιστούν πάλι οι σωτήρες που θα λυτρώσουν τη χώρα, αλλά κάποια μέτρα θα πρέπει να είναι λίγο πιο αυταρχικά.Κι εμείς θα πούμε προκειμένου να βγούμε από το χάος, κομμάτια να γίνει.Μη σου πω οτι θα τα απαιτήσουμε κιόλας.Επειδή όμως η τακτική του διχασμού και της προβοκάτσιας είναι παλιά συνταγή θα είμαστε αφελείς σαν λαός αν τη ξαναπατήσουμε.Πρέπει να συμπεριφερθούμε αντίθετα από ότι επιθυμεί το καθεστώς.Βίαιη εξέγερση επιθυμεί το σύστημα, τρέλα εμείς, ειρηνική διαμαρτυρία και πολιτική ανυπακοή.Και οπωσδήποτε αυτοοργάνωση και διάλογος για να βρούμε τι θα απαιτήσουμε.Δεν πρέπει να πολεμήσουμε στο πεδίο τους, πρέπει να μεταφέρουμε τη μάχη στις γειτονιές μας, να ανοίξουμε πολλά μέτωπα καλά οργανωμένα από λίγους που θα γνωρίζονται καλά και θα ξέρουν πότε να απομακρύνονται όταν οι όροι δεν τους συμφέρουν.Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη τακτική για να αντιμετωπίσουμε την παγίδα τους.Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις από όλους.

 5. Ο/Η skeptiki λέει:

  Καλημέρα, επιτέλους να μπορώ να δείξω κι έναν ακόμα «γραφικό» που λέει τα ίδια με μένα. Μπράβο αναρμόδιε…
  Ναι κι εγώ από το καλοκαίρι αυτή την αίσθηση έχω, και παρά το βρίσιμο που τρώει, θεωρώ ότι ο κόσμος που τον κατηγορούν ανοιχτά ότι είναι «άβουλος» και δεν αντιδράει μάλλον πολύ ώριμος είναι και τηρεί στάση αναμονής στις εμφανείς προκλήσεις. Δεν νομίζω ότι είναι τρελοί οι «άρχοντες» ψάχνουν διέξοδο και ευκαιρίες στην αναταραχή και δοκιμάζουν αντοχές. Με την Ελλάδα παρά τα όσα λένε νομίζω κάτι δεν τους έχει κάτσει και συνεχίζουν και τρώγονται.

 6. Ο/Η Minnie λέει:

  Κι’εγω πιστευω οτι την επιζητα. Την περιμενει πως και πως για να την χρησιμοποιησει ως προσχημα για να μας δεσει φιογκο.

  Ακομα και οργανωμενη, εντος νομιμων πλαισιων αν ειναι, θα την εκτρεψουν καταλληλως… μας εχουν ηδη δωσει δειγμα του μεχρι που ειναι διατεθαιμενοι να φτασουν.
  Ανοργανωτη, τυφλη και οργισμενη… αλλο που δεν θελουν!
  Θα βρεθουμε με νεους «σωτηρες» στον σβερκο μας, μονο που αυτοι δεν θα ειναι ξενερωτοι οπως της επταετιας. Θα φτασουμε να νοσταλγουμε τους συνταγματαρχες.

  Η σταση της αντιπολιτευσης -αφασια, χειμερια ναρκη, οπως θελετε πεστε το- με εχει κανει να πιστευω πλεον οτι δεν ειναι παρα συνεργοι στο εγκλημα.

 7. Ο/Η kiki λέει:

  Τρελλος απο δυτους δεν ειναι κανενας,Μεθοδικοι ειναι και ξερουν παρα πολυ καλα τι κανουν.
  Η ψυχολογια του οχλου, ειναι ενα εγχειριδιο, το οποιο γνωριζουν πολυ καλα οι προπαγανδιστες της κατοχικης κυβερνησης.Δεν ειναι τυχαιο καθε φορα , απο ολες τις μπουρδες που λενε οι εκαστοτε της Τροικας, οι επικυριαρχοι, ο ΓΑΠ, και λοιποι Κουισλινγκ, αναφερεται παντα οτι » εγω αν ειμουνα στην θεση σας θα ειχα βγει στους δρομους».
  δεν σας παραξενευει αυτο?
  Οταν λεμε αυτοοργανωση, εννοουμε ενα κομμα ανεξαρτητων πολιτων, με καποια οργανωση, οχι με τοπικες και γραμματεις, αλλα μια καποια οργανωση.
  Ας κατεβει στις εκλογες, αντι για λευκο, για να μπορεσει να καταμετρηθει.Οχι χυμα.ενα κινημα, με ολους αυτους τους λαμπρους επιστημονες, πολιτες που αντιστεκονται στην κατοχη, θελει μορφη και οχι μορφωμα.
  αν και συναισθηματικα, ειμαι υπερ του Γιουρια, μου παει πιο πολυ,σκεπτομενη το σπρωξιμο που προσπαθουν να μας επιβαλουν για μια ανεξελεκτη οργισμενη αντιδραση, με προβληματιζει, και με υποψιαζει.
  Καντε σε συνεργασια και με αλλους ανενταχτους παρακαλεστε και γνωστους νομικους για μια διακυρηξη αρχων, αυτα ολα που υποστηριζεται, συταγμα, τιμωρια ενοχων, δημευση περιουσιας ενοχων, εδω και στο εξωτερικο, προστασια της Εθνικης μας Ανεξαρτησιας, κυριως, μη τηρηση καμμιας δανειακης συμβασης, που ειναι αντισυνταγματικη ετσι η αλλιως, μη τηρηση καμμιας υπογραφης για εκχωρηση εθνικων εδαφων, ετσι ωστε το συστημα, χρησιμοποιωντας το συστημα να μην σε πει κατσαπλια, μπαχαλακια, και λοιπα, και βρει ευκαιρια, για ολα τα προαναφερθεντα.
  Καλημερα, καλη δυναμη, και ελπιζω να το σκεφτειτε.

 8. Ο/Η babis λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΡΑΞ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΥΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ
  «να περάσει έκτακτους νόμους που περιστέλλουν τις ελευθερίες που εγγυάται το πολίτευμα»
  ΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΗΔΗ.

 9. Ο/Η Resultado Loteria λέει:

  I had to leave today, it was gone, but I managed to find time to read the post

 10. Η τυφλή και ανεξέλεγκτη βία από αλλόφρονες ανθρώπους χωρίς πολιτική αυτογνωσία (πολιτική με την έννοια του πολίτη, του μετέχοντος δηλαδή σε μια πολιτεία) οδηγεί είτε στην ενίσχυση της εκάστοτε εξουσίας ή στην αντίκατάστασή της από μια άλλη εξουσία. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ο πολίτης θα παραμείνει εκτός του πολιτικού συστήματος. Χωρίς δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων.
  Είναι πολύ πιθανό το σύστημα να επιδιώκει την πρόκληση κάποιου είδους εξέγερσης για να μπορέσει να αναγορευτεί σε θεματοφύλακα της τάξης και να ισχυροποιήσει τη θέση του. Μπορεί επίσης να γίνει μια εικονική ανατροπή της φερόμενης ως κυβέρνησης, για να έρθει κάποια άλλη η οποία θα ικανοποιήσει φαινομενικά κάποιο αίτημα αλλαγής, αλλά στην ουσία το πραγματικό σύστημα εξουσίας θα εξακολουθεί να άρχει με άλλο προσωπείο.
  Η αυτοοργάνωση είναι εγγενής ιδιότητα των εμβίων όντων. Μήπως κι εμείς, εδώ και αλλού, παρόλο που δε γνωριζόμαστε σε διαπροσωπικό επίπεδο, δεν έχουμε αυτοοργανωθεί μέσω των διαδυκτιακών μας πηρύνων? Πως όμως θα καταφέρουμε όμως να μετατρέψουμε αυτή την οργάνωση σε πολιτική έκφραση? Μέσω του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος? Δι αντιπροσώπων?
  Αυτό που φοβίζει είναι τα εγγενή ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης (προσωπικό συμφέρον, ματαιοδοξία, φόβος) τα οποία δεν έχουν αλλάξει από τότε που έχουμε παραδομένη γραπτή ιστορία. Μήπως τα εθελόδουλα πρόβατα είναι περισσότερα τελικά και τα οποία θα αντάλασσαν την ελευθερία τους με ένα μικρό κομμάτι ΗΣΥΧΙΑΣ?

  Καλή χρονιά σε όλους.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Καλή χρονιά και σε σένα ρε Γιάννη.

   Πολύ ωραία τα είπες και για την εθελοδουλία και για τα πρόβατα αλλά αυτό εδώ:

   «Μπορεί επίσης να γίνει μια εικονική ανατροπή της φερόμενης ως κυβέρνησης, για να έρθει κάποια άλλη η οποία θα ικανοποιήσει φαινομενικά κάποιο αίτημα αλλαγής, αλλά στην ουσία το πραγματικό σύστημα εξουσίας θα εξακολουθεί να άρχει με άλλο προσωπείο»

   ήταν όλα τα λεφτά…!

   Κι εκεί τριγυρνάει το μυαλό όλων μας πλέον.

 11. Ο/Η χρηχα λέει:

  καλησπέρα σας….

  όντως το καθεστώς επιζητά την ανωμαλία και την οργή του κόσμου….

  και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι δύο οι εκδοχές που «παίζουν»…..

  η καλή….:
  να περάσουν όλα όσα θέλουν με τον τσαμπουκά ,να πουλήσουν και να ξεπουλήσουν ό,τι πουλιέται και έχει αξία…..κυρίως πετρέλαια ορυκτά , φυσικό πλούτο κτλ….αλλά και εθνική κυριαρχία , ξερονήσια ,θάλασσες, βυθούς και τέτοια «αθώα»……..

  και αν τελειώσουν το ξεπούλημα και τους βγεί «αναίμακτο, έχει καλώς ….το πολύ να αλλάξουμε «σωτήρα» και να έρθει κάποιος άλλος υπάλληλος να παίξει το ρόλο του καλού μπάτσου……

  και η κακή εκδοχή…..:

  λόγω αντιδράσεων και πολιτικών αναταραχών …δεν περνάνε όσα σχεδιάζουν τα αφεντικά των γιωργάκηδων και λοιπών……

  αυτοί εντείνουν την ωμότητα και την αναλγησία των μέτρων και των πολιτικών τους…..ο κόσμος έρχεται σε οργισμένη εξέγερση και προχωρά σε τυφλή βία ……

  η καλύτερή τους…..

  προκαλούνται και ενισχύονται σε τέτοιο σημείο οι αναταραχές που κινδυνεύει να διαλυθεί η ελλάδα……

  έρχονται τα ματ…ο ΟΗΕ….(μέσα σ’αυτούς δεν είναι και η γείτονας;)….

  ακόμη ακόμη δημιουργούνται επ ‘ ευκαιρία των «εορτών» και κάποια θερμά επεισόδια περιφερειακά και με όλους τους πρόθυμους γείτονες…..

  η ελλάδα μπαίνει σε έναν κύκλο παλαιστηνιοποίησης και επ’ αορίστου ανωμαλίας…..δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τί θα φάει….

  περίεργο σας φαίνεται;;;;;;;;;;

  δείτε το σε πολλές άλλες περιπτώσεις, σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο, κυρίως με πετρέλαια και έλεγχο ενέργειας…..

  και μην αμφισβητείτε κανένα εφιαλτικό σενάριο πια…..

  όλα έχουν μπει στο παιχνίδι……

  από το πιό αισιόδοξο ……η ελλάδα θα εκμεταλευτεί τα κοιτάσματα (έστω και σε ποσοστό) και θα ζήσει καλά……

  ώς το πιό πάνω της πλήρους διάλυσης….

 12. Ο/Η kiki λέει:

  Ωραιοτατο Φαιλτωρα.
  αυτα που γραφω εγω και σκεφτομαι καλογραμμενα, και κατανοητα.
  Γιατι γραφω οπως σκεφτομαι, αναρχα.
  Αλλα χρειαζομαστε καποια οργανωση, εμεις οι ελευθεροι, χρειαζομαστε,ωστε να καταφερουμε να γινουμε μια οργανωμενη ομαδα πιεσης.
  ωστε και αν καταληφθει η εξουσια απο καποιο αλλο συστημικο κομμα, το οποιο θα προσπαθησει να μας αποκοιμησει, να μπορουμε να αντιδρουμε γρηγορα,να πιεζουμε, να διεκδικουμε τα αυτονοητα.
  Τσιλι, δεν ειναι ολοι ματαιοδοξοι, θεσηλατρες, βουλιμικοι της εξουσιας, δεν θελω να πιστευω οτι ολοι που μαχονται αυτη την στιγμη, το κανουν μονο και μονο για το προσωπικο τους συμφερον.
  αυτο και μονο αφαιρει οποια αισιοδοξια μπορει να φερει αυτο το εγχειρημα της εθνικης συνεννοησης, και συμπραξης, ολων υμων, και ημων,για την σωτηρια της χωρας μας, και αντροπης αυτης της βαρβαροτητας.
  Καχυποπτοι μπορει να ειμαστε, και ειδικα οι μεγαλυτεροι, αλλα ας το δοκιμασουμε.
  Ας δοκιμασουμε την συλλογη υπογραφων κατω απο μια διακυρηξη, των ελευθερων πολιτων, οπως θελετε πεστετο.
  Αλλα οχι μονο υπογραφες, να γινουμε χειροπιαστοι, ποιοι μπορουν να γινουν συνοδοιποροι.
  Πιστευω οτι, «καθαροι «υπαρχουν, ανθρωποι που αγαπουν τον τοπο τους.
  Σαματι αυτοι οι της βουλης ειναι καλυτετροι απο εμας? Οχι βεβαια.
  Για να βαλουμε μπρος σιγα σιγα. Γιατι ο χρονος φευγει γρηγορα.

 13. Παράθεμα: Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί; | αἰέν ἀριστεύειν

 14. Παράθεμα: Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί; « Τόνοι και Πνεύματα ….

 15. Ο/Η filonoipontou λέει:

  Ἒχω τίς ἲδιες σκέψεις ἐδῶ καί καιρό!
  Κι ὂχι μόνον….
  Βιάζονται πολύ!
  Μήπως γιά νά μήν προλάβουμε νά ὀργανωθοῦμε καί νά μᾶς τήν «φέρουν» ἐκ νέου;
  Πᾶμε γιά νέο ’21;
  Ἑτοιμάζω κάτι καί θά τό συζητήσουμε ἐκ νέου.

 16. Ο/Η filonoipontou λέει:

  Καί κάτι ἀκόμη!
  Οἱ λαθρομετανᾶστες εἶναι ἓνα χαρτί πού δέν ἒχει παιχτεῖ ἀκόμη….

 17. Ο/Η filonoipontou λέει:

  ;;;

 18. Παράθεμα: Μᾶς πᾶνε ἢ πᾶμε μόνοι μας; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

 19. Ο/Η filonoipontou λέει:

  Ἀγαπητέ Ἀναρμόδιε, πρωτίστως εὐχαριστῶ γιά τήν φιλοξενία.
  Ἐν συνεχεῖᾳ εὐχαριστῶ γιά τό θέμα, τό ὁποίον ὃπως θά εἶδες ἠδη, χρησιμοποίησα.
  Τέλος, εὐχαριστῶ γιά τήν ὑπενθύμισι. Ἀπό καιρό ἢθελα νά τό γράψω ἀλλά τό καθυστεροῦσα.
  Σοῦ τό καταθέτω πρός συζήτησι.
  http://filonohpontou.wordpress.com/2011/01/06/1-24/

 20. Παράθεμα: Μᾶς πᾶνε ἢ πᾶμε μόνοι μας; | αἰέν ἀριστεύειν

 21. Παράθεμα: παρθένος και γυνή | Herr K.

 22. Ο/Η OMADEON λέει:

  Πολύ χρήσιμο ποστ, για να έχουμε πάντα υπ’ όψη μας _και_ αυτό το ενδεχόμενο.

  Ας λάβουμε όμως υπ’ όψη και κάτι άλλο που σχεδόν όλοι οι επαναστατημένοι ξεχνούν. Το γεγονός ότι οι σχεδιαστές πολιτικής δεν δρουν με _μόνο_ ένα πιθανό σενάριο, αλλά με πολλά ταυτόχρονα. Μάλιστα το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει φτιάξει κυριολεκτικά _εκατοντάδες_ προσομοιώσεις «πιθανών σεναρίων» και μελετάει τις συνέπειες κάθε μίας χωριστά, ώστε να ενημερώνει την ηγεσία για τα πιο πιθανά σενάρια κάθε στιγμή, ώστε να δράσει σύμφωνα με όσα πρόβλεψε η (ψηφιακή) προσομοίωση κάθε σεναρίου. Αυτό το απλό και _τεκμηριωμένο_ γεγονός, δυστυχώς δεν το έλαβε υπ’ όψη σχεδόν κανένας επαναστατημένος. Ιδιαίτερα οι εύπιστοι αλιείς συνωμοσιών, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, την αντιμετώπιση αυτής της σκληρής πραγματικότητας και προτιμούν μανιωδώς τα εύκολα συμπεράσματα.

  Θα έλεγα ότι αυτό που περιγράφεις είναι ένα _εξαιρετικά_ πιθανό μελλοντικό σενάριο που _σίγουρα_ εξετάζεται. Ττο κατεστημένο προετοιμάζεται _και_ για την πιθανότητα να εφαρμοστεί η πολιτική της καταστολής που περιγράφεις. Δεν είναι όμως το _μοναδικό_ ενδεχόμενο σενάριο που εξετάζουν. Σίγουρα έχουν «plan B», «plan C»… ίσως και δεκάδες ή εκατοντάδες πιθανά σενάρια (και σχέδια δράσης).

  Εμείς… οι επαναστατημένοι _έχουμε_ κάτι αντίστοιχο, σε αντιπαράθεση?
  …ΔΕΝ νομίζω!!!

  Τέλος, υπάρχει κάτι χρήσιμο, σχετικό με το θέμα, που είπε ο Σλαβόϊ Ζιζεκ στην πρόσφατη ομιλία του, στην Αθήνα. Το ότι η βία, στις μέρες μας, είναι κάτι που λανθασμένα θεωρούμε «ηθικά αδικαιολόγητη» αλλά «μερικές φορές αναγκαία» (όταν στρέφεται κατά της βίας της εξουσίας). Το αντίθετο ισχύει (είπε ο Ζίζεκ), δηλαδή… η βία απέναντι στο (ήδη βίαιο) σύστημα είναι πάντα δικαιολογημένη (από καθαρά ηθική άποψη) αλλά σχεδόν πάντα… μη-αναγκαία (ιδίως όταν έχει και σοβαρές… παρενέργειες σε βάρος μας – θα πρόσθετα εγώ). Και το δικό σου άρθρο είναι πολύ χρήσιμο διότι -ακριβώς- αναλύει τις _παρενέργειες_! :)

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @OMADEON

   Εμείς, εσύ κι εγώ και άλλοι ψυλλιασμένοι σαν κι εμάς με τις πρακτικές και τις «συνήθειες» του συστήματος, που τις γνωρίζουμε και τις κατέχουμε λόγω ιστορίας και γνώσης και συσσωρευμένης εμπειρίας, εννοώ αγαπητέ μου ΟΜΑΔΕΟΝ όλη αυτή την παλιά εμπειρία μας, της οποίας είμαστε φορείς και συνεχιστές, (καταλαβαινόμαστε νομίζω) καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις προκλησεις-δολώματα του συστήματος. Πρέπει να περάσουμε την καχυποψία μας και σε άλλους καθώς και την «σωφροσύνη» που απαιτεί η αντίδρασή μας. Μπορεί νάναι έτσι, μπορεί όχι. Οφείλουμε όμως να είμαστε καχύποπτοι και κυρίως προσεκτικοί.

   Θραξ Αναρμόδιος

 23. Ο/Η il trovatore λέει:

  Η είναι τρελοί.
  Η το κάνουν έχοντας σκοπιμότητα.
  Η δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
  Η , ακόμα χειρότερα, και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και έχουν και σκοπιμότητα.

 24. Παράθεμα: Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί; | Νέα Πρωία

 25. Ο/Η kiki λέει:

  Τωρα μου ηρθε.βλεποντας τον ΓΑΠ, στην Τουρκια, να απολογειται, και αμεσως μετα τον Νταβουτογλου, να μας λεει, οτι στην Θρακη θα κανουν οτι καναν και στην Κυπρο, δηλαδη μια εξεγερση των Ελληνων, μια προβοκατσια εναντιον των μουσουλμανων της δ. Θρακης, και ερχονται και τους υπερασπιζονται οπως και στην Κυπρο, αυτη ηταν η δικαιολογια τους. Ηδη εχει πραξει την δημιουργια του Νεοοθωμανικου κρατους, εχοντας κανει βασεις στην Αλβανια, βοηθωντας για την δημιουργια της Μεγαλης Αλβανιας, βοηθωντας με στρατιωτικο υλικο, και χρηματα τα Σκοπια, και τσιγκλωντας τους τουρκογενεις της Βουλγαριας, καθε τοσο, ωστε σε περιπτωση αναμπουμπουλας, νοτια Βουλγαρια και Δ.Θρακη ενωποιουνται.
  Δηλαδη μια βιαιη, εξεγερση, που πολυ πιθανον να γινει διοτι ο κοσμος ζωντας κατω απο αυτες τις βαρβαρικες αθλιες συνθηκες,να μην ελεγχεται, μια και τα κομματα της αντιπολιτευσης ειναι εξαιρετικα χλιαρα στις αντιδρασεις τους ,να συμβει και αυτο.
  Γιαυτο περα απο τις σκεψεις που γραφουμε ολοι ,θελει συγκεντρωση δυναμεων , οργανωση ενημερωση και του παππου στο χωραφι και της συνταξιουχου στις μεγαλες πολεις με συνταξη 350, και του ανεργου και του αστεγου, μια ενημερωση ολων, βεβαια αν πειναει ο αλλος, χανει το σπιτι του ,δεν εχει να ταισει τα παιδια του, και εκει ειναι το προβλημα, χε@@κε αν θα χαθει η Θρακη, το Αιγαιο και οτι διποτε, αλλα πλατια ενημερωση και παλι λεω μια καποια οργανωση.
  Ολοι εμεις που συζηταμε γιατι να μην ειμαστε μια ομαδα που θα συνδεθει με αλλες, και ολοι μαζι να γινουμε πολλοι.Αλλα συντομα παιδια ερχονται σκληρες μερες, για ολους.

 26. Παράθεμα: Η δημοκρατία δεν είναι τζάμπα. Αλλά κοστίζει λιγώτερο από την Ολιχαρχία του κοινοβουλευτισμού « www.olympia.gr

 27. Παράθεμα: Η δημοκρατία δεν είναι τζάμπα. Αλλά κοστίζει λιγώτερο από την Ολιγαρχία του κοινοβουλευτισμού | αἰέν ἀριστεύειν

 28. Παράθεμα: Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί; «

 29. Παράθεμα: Μᾶς πᾶνε ἢ πᾶμε μόνοι μας; » Φιλονόη καὶ φίλοι...

 30. Παράθεμα: Μᾶς πᾶνε ἢ πᾶμε μόνοι μας; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s