Τι είναι τελοσπάντων αυτό το ευρω-ομόλογο;


Ευρω-ομόλογο σημαίνει: Αντί για τις αδύναμες χώρες που «δεν μπορούν» να δανειστούν από τις διεθνείς αγορές, διότι έχασαν την εμπιστοσύνη αυτών των αγορών, θα βγαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανειστεί.  Θα πουλάει λοιπόν η ψυχοπονιάρα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φιλάνθρωπες αυτές αγορές τα δικά της ομόλογα, τα ευρω-ομόλογα δηλαδή, και με τα λεφτά που θα μαζεύει από τις πωλήσεις αυτών των ευρω-ομολόγων, θα “στηρίζει” τις παραπαίουσες οικονομίες της ζώνης του Ευρώ.

Αγγελικό δεν ακούγεται;

Δεν μπορείς να δανειστείς εσύ, που ‘σαι μπατίρης και κανένας δεν σε εμπιστεύται, θα δανειστώ λοιπόν εγώ για πάρτη σου, που είμαι κούκλος κι όλοι μ’ αγαπάνε, και μετά θα σε «διευκολύνω». Ε, με το αζημίωτο φυσικά.

Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ τις παραπαίουσες οικονομίες του νότου;
Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ την χώρα μας;
Μας στήριξε μήπως η ΕΕ χωρίς ανταλλάγματα με το Μνημόνιό της;

Αστείο πράγμα.

Για να στηρίξει η ΕΕ με τα λεφτά που θα μαζεύει από το ευρω-ομόλογο την χώρα μας, θα μας ζητήσει και δεσμεύσεις να υπογράψουμε και ελέγχους να δεχτούμε.

Υπάρχει κανείς που, μετά από όλα αυτά, νομίζει πως θα γίνει αλλιώς;
Γην και ύδωρ θα μας ζητήσουνε για να μας δώσουνε λεφτά από τις εισπράξεις του ευρω-ομολόγου.

Για όποιον ΑΚΟΜΗ δεν κατάλαβε τίποτε, το ευρω-ομόλογο είναι ένα μέρος του γενικώτερου σχεδίου για πλήρη έλεγχο της χώρας μας, και όποιας άλλης χώρας πέσει στα νύχια τους, από τους διεθνείς τοκογλύφους, με Ευρωπαϊκή κάλυψη. Οπως ακριβώς και με το Μνημόνιο. Θα υποβάλλουμε το προϋπολογισμό μας κάθε χρόνο για έγκριση στην ευρώπη και θα έχουμε αιωνίως μπάστακες ελεγκτές τους στα υπουργεία μας.

Ουσιαστικά αν εφαρμοστεί το ευρω-ομόλογο και υπογράψουμε, ποιος ξέρει τι, για να πάρουμε λεφτά από αυτό, η χώρα μας θα γίνει ένα πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο, έρμαιο των επιθυμιών των διεθνών τοκογλύφων και του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αντε, άντε, σιγά το κουίζ…
Ολα γίνονται για το φιλέτο: τα πετρέλαια, τα αέρια και τα ορυκτά μας. Και ότι άλλο ασημικό έχουμε.

Οποιος σιγοντάρει και προωθεί την ιδέα του ευρω-ομολόγου

 • είναι σαν να προωθεί την ιδέα ενός μόνιμου Μνημονίου, δηλαδή μιας μόνιμης επικυριαρχίας των διεθνών τοκογλύφων πάνω στην χώρα μας και μάλιστα με ευρωπαϊκή κάλυψη και νομιμότητα
 • είναι σαν να προβλέπει πως η οικονομική καχεξία της πατρίδας μας θα πάει πολύ σε μάκρος και θα είναι σχεδόν μόνιμη και άρα δεν δείχνει να έχει καμμία εμπιστοσύνη στις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας, να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη, στερώντας έτσι και τον πολίτη από οποιοδήποτε όραμα και προσδοκία εθνικής προκοπής
 • αποδέχεται την απάτη που μηχανεύτηκαν οι εχθροί της πατρίδας μας, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορέσει τάχαμου να ξαναβγει στις διεθνείς αγορές για να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες, και άρα θα χρειάζεται μόνιμα οικονομική βοήθεια, το φουκαριάρικο, με διάφορους τρόπους, δίνοντας σαν αντάλλαγμα και τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας
 • συμπλέει με την λογική της παρούσας καταστροφικής κυβέρνησης που δέχτηκε δανεικά με αντάλλαγμα την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομική εξόντωση του λαού, και άρα αθωώνει αυτή την κυβέρνηση για το μεγάλο της έγκλημα, τις συνέπειες του οποίου όλοι πληρώνουμε.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Οικονομία and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Τι είναι τελοσπάντων αυτό το ευρω-ομόλογο;

 1. Ο/Η Thanassis mylonas λέει:

  Τέλειο το «αγγελικό δεν ακούγεται» και πάρα πολύ σωστό. Επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι παρουσίασαν το σημερινό ομόλογο που εκδόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης λανθασμένα σαν Ευρωομόλογο, είναι καλό να γνωρίζει κανείς ότι δεν είναι. Εγγύηση για το συγκεκριμένο ομόλογο είναι το πακέτο στήριξης των 750 δις € που έχει ήδη εγγριθεί, οπότε εγγυητές είναι οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ που συμμετέχουν στο πακέτο. Οπότε σε γενικές γραμμές είναι σωστά τα συμπεράσματα του άρθρου σας. Πάντως για καλύτερη ανάλυση, δείτε το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2255.aspx

 2. Παράθεμα: Τι είναι τελοσπάντων αυτό το ευρω-ομόλογο; « News-gr

 3. Ο/Η ευρωομολόγo λέει:

  Υπέρ του ευρωομολόγου τάσσεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=238550

 4. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Κάθε «βοήθεια» από ΕΕ γίνεται και θα γίνεται με τρομερά ανταλλάγματα και φυσικά όχι σε εθελοντική βάση.
  Τελικός σκοπός είναι πάντα ο ΕΛΕΓΧΟΣ.
  Ο πλήρης και ολοκληρωτικός έλεγχος.
  Μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα πληροφοριών των τελευταίων μηνών χάνουμε την ουσία μερικές φορές.Θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένο.Να τρωθεί η ικανότητα μιας ανεξάρτητης χώρας να διοικήσει αποτελεσματικά τον εαυτό της έτσι ώστε να βγουν και να προσφέρουν το φάρμακο της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Κυβέρνησης.
  Μια Ευρώπη-Μια κυβέρνηση δλδ.
  Δεν αναιρεί όλα τα άλλα που λέμε…τα συμπληρώνει.

  Θράκα απορούσαμε πως διάολο σπρώχνουν στα άκρα έναν λαό ατίθασο σας κι εμάς που δεν το χει σε τίποτα να τα κάνει ρημαδιό μέσα στα νεύρα του.Απορούσαμε πως πάνε να το κάνουν αυτό σε μια ευρωπαική πολιτισμένη χώρα και όχι σε καμμιά τρτοκοσμική.
  Ίσως αυτή είναι η απάντηση.
  Περισσότερος έλεγχος και περισσότερες υποθήκες.

  Την στιγμή που η ΕΕ θα πρεπε να ανασκουμπωθεί και να «νομοθετήσει» διατάγματα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.
  Η κερδοσκοπία και ο τζόγος του χρέους και των «παραγώγων» ευθύνονται για τις κατρακύλες των ελλειμάτων και της αξιοπιστίας των κρατών.
  Που ακούστηκε αυτό δλδ αν έχεις το Θεό σου…να τζογάρουν τα κοπρόσκυλα για το αν μια χώρα φαλιρήσει ή όχι και οι καθ’ύλην αρμόδιοι αντί να διορθώσουν το σύστημα να της δίνουν μια κλωτσιά να πάει παρακάτω.

  Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται.

 5. Παράθεμα: Τι είναι τέλος πάντων αυτό το ευρω-ομόλογο;

 6. Παράθεμα: Τι είναι τέλος πάντων αυτό το ευρω-ομόλογο; « Tsoutsouneros

 7. Παράθεμα: Δηλαδή άμα πάω στην Ευρώπη και ζητήσω ευρωο(μόλογα)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.