Το πολιτικό σύστημα φοβάται και τρέμει κάθε προσπάθεια συλλογικής αυτο-οργάνωσης του λαού σε εθνικό επίπεδο.


Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαϊκή αντίθεση στο Μνημόνιο και τα μέτρα. Κι όμως κανένα από τα κόμματα δεν φαίνεται, από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, να αποκομίζει κάποιο ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ, από αυτή την θεόρατη λαϊκή αντίθεση. Ούτε καν τα αριστερά κόμματα κατάφεραν να βγάλουν κάποιο τέτοιο υπολογίσιμο κέρδος από την λαϊκή οργή και την αντίθεση αυτή. Και πάνω σ’ αυτό το σημαντικώτατο «φαινόμενο» δεν είδαμε μέχρι τώρα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πολιτική μας ηγεσία.

Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ καθίζηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Τα κόμματα έχουν αναγνωρίσει και έχουν παραδεχτεί το «φαινόμενο». Και εν μέρει και την ευθύνη τους γι’ αυτό. Δεν έχουν βέβαια ούτε συζητήσει, ούτε εξηγήσει επαρκώς, τα αίτια αυτής της καταβαράθρωσης. Τα πως και τα γιατί. Ούτε άνοιξαν κάποια συζήτηση για το πως θα αναστυλωθεί αυτή η γκρεμισμένη αναξιοπιστία. Η δική τους αξιοπιστία ουσιαστικά. Ούτε βέβαια κάποιο κόμμα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατάφερε να ανακόψει, ακόμη και τώρα, αυτή την αχαλίνωτη πτώση. Να μην τα πολυλογώ, και πάνω σ’ αυτό το «φαινόμενο» δεν είδαμε μέχρι τώρα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πολιτική μας ηγεσία.

Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ομολογημένη διαφθορά. Ομολογημένη από τα πιο αρμόδια πολιτικά πρόσωπα (πχ οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», οι διεθνείς δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού περί «διεφθαρμένης χώρας»). Κι ενώ τα έχουμε όλα αυτά, κι ενώ η οργή της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των διεφθαρμένων πολιτικών και λειτουργών του δημοσίου, καθώς και εναντίον εκείνων που θα έπρεπε, λόγω θέσεως, αποστολής και όρκου, να αναχαιτίσουν την διαφθορά ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, έχει ξεπεράσει το όριο λήψης έκτακτων μέτρων, δεν ακούμε τίποτε επισήμως για κάποιο ΣΟΒΑΡΟ μέτρο επιβολής της νομιμότητας. Ούτε βέβαια και καμμιά συζήτηση για την διερεύνηση και αντιμετώπισή του έχει γίνει σοβαρή. Δηλαδή, και πάνω σ’ αυτό το «φαινόμενο» δεν είδαμε μέχρι τώρα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πολιτική μας ηγεσία.

Και εν τέλει, αφού αυτά τα σοβαρώτατα θέματα ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, με τι άραγε ασχολούνται οι πολιτικοί μας ηγέτες και τα επιτελεία τους; Τι τους απασχολεί; Τι κρίνουν, αντίθετα με τον λαό, πως είναι σοβαρώτερο από αυτά τα θέματα; Ποια είναι εκείνα τα άλλα καυτά θέματα που εκείνοι βρίσκουν σημαντικώτερα; Και που αγνοούν αυτά που ο λαός θεωρεί ως τα σπουδαιότερα και τα πιο επείγοντα; Ποιο είναι το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους;

Τα συνήθη πατριώτες. Τα γνωστά. Αυτά που ξέρετε τόσα χρόνια. Με τι ασχολούνται τα κόμματα και οι πολιτικές ηγεσίες τόσα χρόνια;

Με τον συνήθισμένο πολιτικό αγώνα φθοράς, το ένα κόμμα εναντίον του άλλου. Αντε και με την εκλογική τους θέση στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, καμμιά ανακοίνωση εν είδει πολέμου χαρακωμάτων εναντίον των «αντιπάλων», καμμιά συνέντευξη στα κανάλια και στις εφημερίδες κάποιου πρωτοκλασάτου, εφ’ όλης της ύλης, με την εσωκομματική τους φαγωμάρα πολύ, που τους εξαντλεί εντελώς, διότι ο εσωκομματικός σκοτωμός είναι σε 24-ωρη βάση, καθώς και οι εσωτερικές δολοπλοκίες και ίντριγκες. Ε, αυτά. Και πολλά είναι.

Και γιατί δηλαδή κάνουν ότι δεν άκουσαν οι πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα, τι συζητάει ΟΛΗ ΜΕΡΑ ο λαός; Και γιατί ασχολούνται με β’ κατηγορίας θέματα;

Μα γιατί έχουν ΑΛΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. Και αυτά τα θέματα θέλουν να επιβάλλουν σαν αντικείμενο πολιτικής συζήτησης μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Και γιατί να θέλουν να επιβάλλουν άλλα θέματα συζήτησης οι πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα από αυτά που συζητάει ΟΛΗ ΜΕΡΑ ο λαός;

Για να μην χάσουν τον έλεγχο, πατριώτες. Τον έλεγχο. Τον έλεγχο που ασκούν απάνω μας.

Το διεφθαρμένο, κατά δική του ομολογία, πολιτικό μας σύστημα, το υπέρτατα υποκριτικό, προσπαθεί να διασωθεί. Να σωθούνε προσπαθούνε οι άνθρωποι. Να ανακτήσουν τον έλεγχο επί της κοινωνίας, μεγάλο μέρους του οποίου ελέγχου, έχουν χάσει. Αν χάσουν τον έλεγχο χάθηκαν.

Γι’ αυτό πολεμήσαν και την αποχή στις εκλογές, γι’ αυτό ξεχάσαν να αναφερθούν και να συζητήσουν και να ενδιαφερθούν σοβαρά και για την αποχή. Η αποχή τους στερεί τον έλεγχό τους απάνω μας. Η αποχή είναι ένα από αυτά που τους στερεί τον έλεγχό τους απάνω μας. Ο μισός λαός δεν πήγε να ψηφίσει, κι αυτοί ούτε καν ενδιαφέρθηκαν να το συζητήσουν σοβαρά.

Να σωθούνε προσπαθούνε οι άνθρωποι. Ο μεγάλος τους τρόμος είναι ότι χάνουν τον έλεγχο. Γι’ αυτό στην, καλύτερη περίπτωση, δεν στηρίζουν, και στην χειρότερη, περιγελάνε ως ατελέσφορη και ως λανθασμένη ή και ύποπτη, ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε εθνικό επίπεδο.

Φοβούνται και τρέμουν κάθε προσπάθεια συλλογικής αυτο-οργάνωσης του λαού σε εθνικό επίπεδο.

Και προσπαθούν με κάθε μέσο που έχουν στην διάθεσή τους, με εφημερίδες, με κανάλια, ακόμη και με φιλικά τους blogs, να υποβιβάσουν, να περιορίσουν, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ κάθε προσπάθεια που κάνει ο λαός, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, να οργανωθεί πολιτικά και να απαιτήσει να γίνει σεβαστή η θέλησή του. Ετσι είτε καλούν τον λαό στο κομματικό μαντρί και στην ψήφο ανά τετραετία, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, είτε αντιμετωπίζουν ως περιθωριακή ή άχρηστη, ή επιζήμια ή και ύποπτη, κάθε κίνηση αυτοοργάνωσης λαϊκής. Να στρέψουν τον λαό στο κομματικό μαντρί του ο καθένας θέλει, εκεί που έχει τον πλήρη έλεγχο. Γι’ αυτό τονίζουν και τον διαχωρισμό, τον διχασμό καλύτερα, αριστερός-δεξιός. ΤΟ εργαλείο. (ε, ναι, πάλιωσε πια και δεν αποδίδει τόσο όπως παλιά…)

Για θυμηθείτε: Τι υποστήριξη είχαν (όχι κι ότι την ήθελαν δηλαδή) προσπάθειες και κινήσεις σαν

Καμμία.
Ακούσατε τίποτε στα κανάλια για τα παραπάνω; Οχι. Τι ακούσατε; Για «σπίθες».

Τοχω ξαναπεί: μόνοι μας είμαστε.
Και πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε οι έλληνες πολίτες, από μόνοι μας.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Σημαντικά and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Το πολιτικό σύστημα φοβάται και τρέμει κάθε προσπάθεια συλλογικής αυτο-οργάνωσης του λαού σε εθνικό επίπεδο.

 1. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Η κρίση αυτή μεταξύ των άλλων θα βοηθήσει τα μέγιστα στο «ξεβράκωμα» του πολιτικού συστήματος στην χώρα.Την απόλυτη δλδ Συναλλαγή μεταξύ ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων και φορέων ώστε να υπηρετείται το ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ και όχι φυσικά ο πολίτης.
  Όσοι πολίτες δεν έχουν υποστεί λοβοτομή (αριστερή/δεξιά δεν έχει σημασία) και μπορούν ακόμα να σκέφτονται ελεύθερα σε μεγάλο βαθμό, αυτοί είναι που κατάλαβαν πλέον ότι ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ αλλά πολύ περισσότερο εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ και ποτέ τον πολίτη και την κοινωνία.

  Άρα η ατζέντα τους είναι να φορο-ρημάξουν τον πολίτη ώστε να πληρωθούν οι δανειστές τοκογλύφοι και μετά με την σειρά τους αυτοί να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις εύκολες ζωές τους με τις μεσιτείες και τις παροχές και τα δημόσια έργα και τις υπερτιμολογήσεις κτλ κτλ κτλ…

  Ο πολίτης έχει πάρει χαμπάρι πλέον ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ εκτός κι αν εξυπηρετεί το ιδιοτελές του συμφέρον.
  Δεν έχει καμμία διαφορά ο δεξιός από τον αριστερό ή ο καπιταλιστής από τον σοσιαλιστή.
  Όλοι ανεξαιρέτως ζουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ της κοινωνίας που τους φιλοξενεί και παρασιτούν εσαεί χωρίς να προσφέρουν τίποτε δικό τους, τίποτε παραγωγικό ή χρήσιμο ή παραδοτέο ή λειτουργικό.

  Χωρίς ντροπή και αίσθηση καθήκοντος συνεχίζουν να αυξάνουν φόρους και χαράτσια για να πληρωθούν οι μίζες τους και οι βίλες τους και οι ζωές τους και οι σπουδές των παιδιών τους…
  Το δανεικό χρήμα ρήμαξε τον τόπο.
  Το δανεικό χρήμα αγοράζει πολιτικούς και συνειδήσεις για να μην έχουμε αυτόνομη ανάπτυξη και να πληρώνουμε «διόδια» για πάντα.
  Το δανεικό χρήμα δημιουργεί ΧΡΕΟΣ που δεν εισπράτεται ποτέ παρά μόνο ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ.

  Η ατζέντα των κομμάτων είναι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πάντα.
  Να παραμείνει αυτή η σαπίλα για πάντα.
  Και ποτέ κανείς τους να μην δικαστεί και πάει φυλακή μη τυχόν και πάρει κι άλλους μαζί του.

  Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

 2. Ο/Η Ελεύθερη Κυριακή λέει:

  Φίλε Θράκα, από τις συγκεντρώσεις της Ελεύθερης Κυριακής, αλλά και από την περιήγηση σε διάφορα blogs το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι η έναρξη του διαλόγου μεταξύ των πολιτών πάνω στη βάση της πολιτειακής αλλαγής.Αρχίζει ο κόσμος να μαθαίνει σιγά σιγά τις διαφορές μεταξύ πραγματικής δημοκρατίας και αυτού του εκτρώματος που μας πλασάρουν για δημοκρατία.Λίγο υπομονή χρειάζεται για να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα που θα επιβάλλει αυτή την αλλαγή.Σύντομα οι Έλληνες θα χρησιμοποιήσουν το πανίσχυρο όπλο της δημοκρατίας.Συνέχισε το έργο σου όπως και εμείς ξανακαλούμε τον κόσμο να βγει στις πλατείες της χώρας για διαμαρτυρία και άμεσο διάλογο όπως απαιτεί η πραγματική δημοκρατία.

 3. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  «Για ένα απλό πλημμέλημα παραπέμπεται τελκά για να δικαστεί ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Μαντέλης με πρόταση προς του δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας εφετών Αργυρώ Χουρδετσανάκη, καθώς όλες οι άλλες κατηγορίες έχουν παραγραφεί: Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθεί ο κ. Μαντέλης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και να δικαστεί για υποβολή ανακριβούς δήλωσης της περιουσιακής του κατάστασης».
  Το παραπάνω είναι από το defencenet.
  Το σύστημα δεν ΘΕΛΕΙ να αυτοκαθαρθεί.
  Αν θελήσει τότε θα γίνει ντόμινο δλδ ο ένας θα βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, υπάρχει λοιπόν περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο όταν όλοι είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα;
  Νάστε καλά.

 4. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

  ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΛΥΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-
  ΚΑΘΑΡΣΗ.

  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙ-
  ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ.

  ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙ-
  ΚΗ ΣΑΠΙΛΑ,ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ,ΟΠΩΣ ΤΌ 1922΄
  ΠΟΥ ΕΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 1967 ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΕΡΕ-
  ΤΤΑ,ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ
  ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ?? ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ,ΕΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙ-
  ΚΟΙ ??

  ΜΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΦΟΡΤΩ-
  ΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ…..

 5. Ο/Η kiki λέει:

  Ακριβως αυτοοργανωση των πολιτων χρειαζεται.Σας το γραφω τοσο καιρο, αυτο το πραγμα.
  Το πολιτικο συστημα κονταροκτυπιεται μεταξυ του, δηθεν αριστεροι δεξιοι, τι κανετε εσεις ,τι καναμε εμις ,τι θα ξεπουλησουμε εμεις ,τι ξεπουλησατε εσεις, μπαφιασαμε με δαυτους.Και η υπομονη τελειωσε.
  Θα δουμε μας λενε ,τι θα γινει στο μελλον, Τι θα γινει, δηλαδη?
  Σε μια χωρα που κατα τα φαινομενα δεν θα υπαρχει τιποτα ουτε οι κατοικοι καν, τι υπομονη να κανουμε.Και τι να περιμενουμε οτι θα γινει.
  Αυτοοργανωση λοιπον ,μαχητικη, μια κινηση ειναι αυτη της Κυριακης, της Σακοραφας, κατι τελος παντων,ας ξεκινησει κατι ,γιατι η συσωρευμενη οργη, φερνει κακα αποτελεσματα, και ψαχνομαι ακομα να δω ποιος μπορει να ωφεληθει απο αυτο.
  Και θα ηθελα να σας αναφερω ενα παραδειγμα.Και ας με καταραστειτε που ειμαι απο αυτη την γενια.Οταν εγινε το Πολυτεχνειο, την τελευταια μερα ηταν πολλοι.Τα μυαλα ειχαν παρει αερα, και συζητησεις γινοντουσαν τι να κανουμε.Να καταλαβουμε τον ΟΤΕ, το Υπουργειο Εθνικης Ασφαλειας, διαφορα.Και αν γινοταν ,μετα η Επαναστατικη Επιτροπη τι θα εκανε, κανενα σχεδιο
  αυτο το ιδιο εγινε και επι Τσαουσεσκου, τον ριξαν, τον εκτελεσαν, και τους εσκασε ο Ιλιεσκου, κατι αντιστοιχο, του εκτελεσθεντα.
  Αυτοοργανωση αλλα και λυσεις για την επομενη μερα.
  Οτι φοβουνται φοβουνται γιαυτο εχουν λυσαξει οι ξενερωτοι των ΜΜΕ, στην προπαγανδα.Οτι ο ΓΑΠ, μολις ξεπουλησει ,ως καλος πρεσβης της Τουρκιας στην Ελλαδα τμηματα της χωρας, ειναι σιγουρο θα αρχισει να την κανει εχοντας εκτελεση το καθηκον του στους επικυριαρχους μας.Μετα τι γινεται.αυτα με τρωνε και με ανησυχουν.Σκεψεις ερχονται και φευγουν, αλλα δεν εχω και την υπομονη να περιμενω να πεσουν ως ωριμο φρουτο.
  Συνεχιστε ,ξεκινηστε ,αυτο περιμενουμε.

 6. Ο/Η χρηχα λέει:

  ξαναγειά σας…..

  επαναστατική οργάνωση χρειάζεται , με απόλυτα εθνικό χαρακτήρα και σκοπό να μας κάνει χώρα τύπου Ισραήλ , ετοιμοπόλεμους και αδίστακτους όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα….τα έγραψα και στο πιό πάνω άρθρο για την κουκουβάγια , για κάθε ενδιαφερόμενο…..

  αλλά όλοι είμαστε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….

  στον καφέ σήμερα το πωί σε ανάλογο σχόλιο κάποιου φίλου….όταν τον ρώτησα τί είναι διατεθημένος να κάνει για την όλη κατάσταση αν χρειαστεί….μου είπε επί λέξη: μαλάκας είσαι ρε;;; τί λές τώρα ;;; αυτά είναι για άλλους ….όσους έχουν τα κότσια και την ανάλογη απελπισία……εγώ σε καμία περίπτωση δεν ανακατώνομαι ……

  έχω τον (ιδιωτικό)μισθό μου και παρά τις μειώσεις καλά είμαι ακόμα…..
  άσε με να βρίζω εκ του αφαλούς να εκτονώνομαι και άστα τα «άλλα» για περισσότερο αντράκια…..( ο εν λόγω έχει δείρει καμιά δεκαριά υπαλλήλους κατά καιρούς γιατί δεν γινόταν η δουλειά του….η επιτομή της καραβλάχικης αρενοπότητας με δεκάδες γκόμενες κτλ)…..

  αλλά η ουσία πού είναι;;;

  χαμένη στην μετάφραση;; στην διαδρομή;; πού;;;

  κανένας δεν θα κουνήσει δάχτυλο πατριώτες……

  εμείς εδώ εκτονώνουμε την οργή μας με στιχάκια……

  άντε και μετά από λίγο καιρό θα έρθει και άλλος σωτήρας να μας βγάλει απ΄την κατρακύλα…….

  ναι ρε ο αντώνης……

  η πλάκα είναι ότι ο καθένας κάνει κριτική και γκρινιάζει σε όλους αλλά δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να αντικαταστήσει προσωπικά έναν άχρηστο που είναι δίπλα του…..

  ο καθένας «βλέπει» τα στραβά αλλά είναι «η κατάσταση σκατά » οπότε άσε μην μπλέκεις…..θα βρωμίσεις κι εσύ…..

  αν δεν ενεργοποιήσει ο καθένας τον «καλό » εαυτό του να εμπλακεί σε όργανα και διαδικασίες αντικαθιστώντας το σκουλήκια και τα λαμόγια δεν γίνεται τίποτε πατριώτες…..

  μόνο μιά επανάσταση θα μας αλλάξει….
  αλλά εδώ ούτε μέλη στον σύλλογο γονέων δεν τολμάμε να μπούμε …τί λέμε τώρα….(ξέρετε ότι και από εκεί κάποιοι φάγανε λεφτά;;;;;;;;)

  και κάτι ακόμη…..

  σήμερα άκουσα μετά από χρόνια ξάνα ένα κρούσμα «από τα παλιά» για την οργάνωση του κράτους Πασόκ…..(όχι που θα άλλαζαν)…..επενδυτής που προσπαθεί (ο δύστυχος) να επαναπατρίσει κεφάλαι αστην Ελλάδα φτιάχνοντας μια δουλίτσα για τα γεράματα….στην πολεοδομία όπου περιμένει και χτυπιέται δύο χρόνια τώρα για την άδεια ο προϊστάμενος του είπε: εσύ λεφτά έχεις….από μένα ότι θές αρκεί να «πιάσουμε τον τάδε παρατρεχάμενο του υπουργού (χωρίς ενεργή θέση) και να εξασφαλίσεις εσύ την άδειά σου κι εγώ το πόστο μου (τώρα με τον καλικράτη ξέρετε πόσες κομματικές αλλαγές προσώπων θα γίνουν;;;; έχει και απολύσεις πιά το παιχνίδι……πράσινο καλικρατόσκυλο και ξερό ψωμί…. ο γιωργάκης δεν θα αφήσει πέτρα πάνω σε πέτρα…..κανονική διάλυση…..κι άμα θέτε επιβεβαίωση πάντε τώρα αρχές χρόνου να πάρετε χαρτί από οποιαδήποτε υπηρεσία της αρμοδιότητας παλιάς νομαρχίας )

  με τις υγείες μας πατριώτες……κι όποιος αντέξει……

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Ούτε Ισραήλ, ούτε μιλιταρισμό ούτε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει ή να αντιγράψει αυτός ο τόπος.
   Το χα γράψει και παλιότερα στο antinews ότι η Ελλάδα θα πρεπε να ζει πουλώντας «ψάρια και πορτοκάλια» και με τα πνευματικά δικαιώματα από έννοιες όπως Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Αρχαίο Θέατρο, Ιστοριογραφία και 4-5 μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα είχαν στηθεί γύρω από αυτές τις Αξίες και θα μάζευαν σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

   Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.
   Δεν έχουμε ηγέτες.Δεν έχουμε ανεξάρτητο κράτος παρά είμαστε αποικία των Αγγλοσαξώνων των Γερμανών και των Γάλλων.
   Οι πολιτικοί μας εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα και την ιδιοτέλειά τους και όχι την χώρα και τους πολίτες της.
   Δεν έχουμε το δικαίωμα ως χώρα να αποφάσίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ για τα Εθνικά και Κοινωνικά μας Δίκαια και οι πολιτικοί μας εδώ και πολλά χρόνια έκαναν τα πάντα για να παρουσιαστεί η χώρα αδύναμη και ανήμπορη.
   Πρόσφατα μας έβρισαν κιόλας και φώναξαν τον ξένο να μας κάνει «ντα».

   Δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα ούτε δάνεια ούτε τα χρέη του τοκογλύφου.
   Ούτε η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλλία φυσικά ελέω μεσογειακής λεκάνης αλλά εμείς ένα παραπάνω λόγω πολιτιστικής κληρονομιάς η οποία θα μπορούσε να παράξει υπεραξία και Εθνικό εισόδημα για να ταίσει γενεές ολόκληρες.
   Αλλά αυτά βλέπεις δεν είναι καλές μπίζνες γιατί δεν ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ/ΧΡΕΟΣ.
   Δεν είναι «πράσινη ανάπτυξη»…

   Πρέπει να αλλάξουμε πολιτικούς και σύστημα.
   Είναι αυτοί ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ που φταίνε για την κατάντια της χώρας.
   Δεν εξυπηρετούν τον πολίτη αποδεδειγμένα.
   Δεν είναι θέμα συγκυριών ή ανεπιτυχούς προσπάθειας.
   Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να ναι σύμπτωση.

   Δεν θέλει και δεν μπορεί κανένας τους να ορίσει τις τύχες του τόπου διαφορετικά.
   Σχέδια υπάρχουν.
   Αξιωματικοί να τα υπηρετήσουν δεν υπάρχουν.

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    «η Ελλάδα θα πρεπε να ζει πουλώντας “ψάρια και πορτοκάλια” και με τα πνευματικά δικαιώματα από έννοιες όπως Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Αρχαίο Θέατρο, Ιστοριογραφία και 4-5 μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα είχαν στηθεί γύρω από αυτές τις Αξίες και θα μάζευαν σπουδαστές από όλο τον κόσμο.»

    Κάντο ένα ωραίο άρθρο αυτό να το δημοσιεύσουμε να ονειρευτούμε λίγο, να ξεχάσουμε το χάλι και την κατρακύλα μας.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Συχώρα με αδερφέ και σήμερα έχω πίκρα γιατί πρέπει να αποχωριστώ την δουλειά μου λίαν συντόμως.
     Θέλω λίγο να βρίσω και να βγάλω πίκρα και μετά θα σου την κάνω την χάρη.

 7. Παράθεμα: Η δημοκρατία δεν είναι τζάμπα. Αλλά κοστίζει λιγώτερο από την Ολιχαρχία του κοινοβουλευτισμού « www.olympia.gr

 8. Παράθεμα: Η δημοκρατία δεν είναι τζάμπα. Αλλά κοστίζει λιγώτερο από την Ολιγαρχία του κοινοβουλευτισμού | αἰέν ἀριστεύειν

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.