Στις επόμενες εκλογές, μαζί με τα άλλα, να υπάρχει και ψηφοδέλτιο αποχής, αναθεώρησης του Συντάγματος και ψηφοδέλτιο εξοστρακισμού και δημεύσεων


Προτείνω στις επόμενες εκλογές, μαζί με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, να υπάρχουν οπωσδήποτε και

 • ψηφοδέλτιο αποχής, ώστε όποιος θελήσει να απέχει, να πάει και να ρίξει αυτό το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, και οι ψήφοι αυτοί να αφαιρεθούν από τα ποσοστά των εγκύρων. Αν το ποσοστό των ψηφοδελτίων αποχής ξεπερνά το 25% οι εκλογές κηρύσσονται άκυρες και πάμε για νέο Σύνταγμα με ευρεία λαϊκή συμμετοχή και όχι Συντακτικές και Αναθεωρητικές Βουλές και άλλα τέτοια κόλπα κοινοβουλευτικά, για μαγειρέματα του Συντάγματος χωρίς τον λαό
 • ψηφοδέλτιο όπου ο πολίτης θα μπορεί να «σταυρώσει» ποια θέματα να περιλαμβάνει η επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, όποτε γίνει, και αν πρέπει ή όχι να είναι η επόμενη βουλή Συντακτική, Αναθεωρητική ή τίποτε από τα δύο (εκτός κι αν η αποχή παραπάνω και μπλα μπλα). Διότι έτσι που το συζητάνε το θέμα οι πολιτικοί έχω πειστεί πια πως το κάνουν μόνο σαν βαλβίδα εκτόνωσης στην χύτρα της κοινωνίας που βράζει κι είναι να εκραγεί όπου νάναι
 • ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων όσων διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς, πρόεδροι και ΔΣ σε ΔΕΚΟ και λοιπά κοινωφελή ιδρύματα (πχ. νοσοκομεία), δημοτικοί άρχοντες κλπ κλπ γραμματείς και φαρισαίοι που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα την τελευταιά 20-ετία. Και όσοι πάρουν έναν αριθμό ψήφων, εξορίζονται και η περιουσία τους δημεύεται. Οι άλλοι jack pot. Να μην κοροϊδευόμαστε άλλο, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, οι εξεταστικές της Βουλής είναι σχολικές παραστάσεις. Δεν θα τιμωρήσουν κανέναν. Επίσης νομικό κώλυμα δεν υπάρχει κι ας πούνε οι Σαρίπολοι συνταγματολόγοι. Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει, λέω. Εμείς, ο λαός είμαστε το αφεντικό. Κι από μας πηγάζει ο νόμος. Νόμος είναι η θέληση του λαού. Λήξις.

Συμπληρωματικά, αφού θα κάνουμε που θα κάνουμε εκλογές, προτείνω να υπάρχουν και τα παρακάτω ψηφοδέλτια:

 • ψηφοδέλτιο, με ναι ή όχι, για το Μνημόνιο (για να μη λένε και ότι τους αδικήσαμε ή δεν τους δώσαμε να καταλάβουν καλά τι θέλαμε)
 • ψηφοδέλτιο, με ναι ή όχι, αν θα πάει σούμπιτη όλη αυτή η κυβέρνηση στην φυλακή ισοβίως και μαζί της και ο τελευταίος βουλευτής που ψήφισε ναι στο Μνημόνιο, να μην κουράζουμε και τον εισαγγελέα και τους δικαστές με την μήνυση του κ. Αντωνίου τζάμπα
 • ψηφοδέλτιο, για το αν θέλουμε βουλή 100, 200, 300 βουλευτών
 • ψηφοδέλτιο, για το αν θέλουμε να είναι οι μισθοί ΟΛΩΝ των δημοσίων αρχόντων ίσοι, διπλάσιοι ή τριπλάσιοι του κατώτατου μισθού της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (εδώ λέω να τους κάνουμε ατομική σύμβαση ΟΛΟΥΣ με 350 ευρώ το μήνα, ας το βάλουμε κι αυτό στο ψηφοδέλτιο, μάλλον θα ψηφιστεί νομίζω)
 • ψηφοδέλτιο, για το αν θέλουμε 1-ετείς, 2-ετείς, 3-ετείς ή 4-ετείς κυβερνητικές και βουλευτικές θητείες
 • ψηφοδέλτιο, με ναι και όχι, να επανέλθουν οι ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΙ προϋπολογισμοί που καταργήθηκαν την δεκαετία του 1930 και έκτοτε προκόψαμε
 • ψηφοδέλτιο, με ναι και όχι, αν μπορεί η κυβέρνηση να δανείζεται χωρίς την άδεια του λαού ο οποίος θα είναι και ο μόνος αρμόδιος να εγκρίνει ή όχι το πλάνο του δημόσιου δανεισμού

Ας μη συνεχίσω, έχω πολλές προτάσεις ακόμη να γράψω αλλά ας μην κουράσω.

Ετσι δουλεύει η δημοκρατία πατριώτες. Ρωτάς τον κυρίαρχο λαό κι αυτός διατάζει κι εσύ εκτελείς. Εμείς δημοκρατία θέλουμε. Οι μόνοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι οι πολιτικοί μας. Λένε ότι θέλουν «δημοκρατία», αυτήν που έχουν στο μυαλό τους όμως, την σαξωνική, όχι την ελληνική. Θέλουν την σαξωνική «δημοκρατία» που τους επιτρέπει να κάνουν ατιμώρητοι ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Αν δεν σας φαίνονται λογικές οι προτάσεις μου, πείτε μου μήπως σας φαίνονται λογικές οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ που μας έρχονται. Η μήπως σας φαίνεται λογική όλη αυτή η κοινοβουλευτική παράνοια των τελευταίων μηνών. Τι μηνών; Των τελευταίων δεκαετιών και βάλε.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Στις επόμενες εκλογές, μαζί με τα άλλα, να υπάρχει και ψηφοδέλτιο αποχής, αναθεώρησης του Συντάγματος και ψηφοδέλτιο εξοστρακισμού και δημεύσεων

 1. Ο/Η kiki λέει:

  Καλο το βρισκω, αλλα πρεπει να πεσουν με επαναστατικες διαδικασιες, και αμεση προκυρηξη εκλογων με αυτα που γραφεις.
  βλεπεις κανεναν τριγυρω να θελει να καταλαβει τα θερινα ανακτορα
  Κιωτεψαμε Θρακα .

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @kiki

   Κάνουν το παν για να μην σηκωθούν οι νοικοκυραίοι (που ‘χουν και το πιο βαρύ χέρι) από τον καναπέ. Κάψαν ανθρώπους στην τράπεζα για να ανακόψουν την πρώτη οργή. Και συνεχίζουν με τρόμο και παραπληροφόρηση και απόκρυψη από τα κανάλια κάθε βράδυ. Ο τρόμος ο μεγάλος είναι να μην σκεφτεί κριτικά ο απλός άνθρωπος. Φόβος και συσκότιση.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η Νίκος λέει:

  Και μετά το άθρο σου «Η Στρατηγική της χειραγώγησης Και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων», μας γράφεις περί «ψηφοδέλτιου εξοστρακισμού και δημεύσεων». Μας δουλεύεις;

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Νίκος

   Οτι δημοσιεύω (και δεν το γράφω πάντα εγώ, το «Η Στρατηγική…» είναι παρμένο από αλλού), το δημοσιεύω για να υπάρχουν κείμενα που μιλάνε για δημοκρατία και την παλινόρθωσή της και για τις μεθόδους των αντιπάλων της. Δεν σε δουλεύω καθόλου. Κι αν θα ήθελες να βοηθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση κι εσύ θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα μπλογκ, αν δεν έχεις, και να γράφεις ΚΑΙ εκεί, ΚΑΙ όπου αλλού μπορείς για αυτά τα ζητήματα. Ωστε να διαδόσουμε τις ιδέες αυτές σε περισσότερους συμπολίτες μας.

   Αφύπνιση και διαφωτισμό χρειαζόμαστε.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η Νίκος λέει:

    Τα χρειαζόμαστε σίγουρα. Όμως η διαδικασία της αφύπνισης-ενημέρωσης κρύβει και λίγο Σίσυφο, οπότε τους εξοστρακισμούς πρέπει μαλλον να τους αφήσουμε για αργότερα. (Εκτος και αν άλλο επιδιώκουμε με το διαφωτισμό)

    • Ο/Η anarmodios λέει:

     Νίκο

     «Εκτος και αν άλλο επιδιώκουμε με το διαφωτισμό»

     αν αυτό είναι κάποιο φαρμακερό υπονοούμενο για μένα, λυπάμαι πολύ. Οσο για το παγκόσμιο Σύνταγμα, να μας λείπει εντελώς. Είδαμε πόσο σέβονται οι δυνατοί του κόσμου κείμενα σαν τα δικαιώματα του ανθρώπου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

     Θραξ Αναρμόδιος

 3. Ο/Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ λέει:

  Εξαιρετικές οι προτάσεις αγαπητέ Θράξ αλλά η εφαρμογή τους προϋποθέτει έναν λαό με στοιχειώδη νοημοσύνη και κριτική σκέψη και αντίληψη και οπωσδήποτε καλή μνήμη. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος λαός μας έχει οδηγήσει σε αυτή τη κατάσταση και είναι πολύ διακινδυνευμένο να του δοθεί τέτοια δύναμη….

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Iφιγένεια

   Δεν είναι δύναμη.Ευθύνη είναι.
   Δύναμη επικίνδυνη είναι όταν δεν ελέγχεσαι.
   Όταν ελέγχεσαι είναι ευθύνη και μάλιστα από τις λιγότερο επιθυμητές ελέω του κινδύνου να βλάψεις συνανθρώπους σου.

   Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.Δεν μπορεί να σταθεί εσωτερικό χωρίς εξωτερικό σύστημα ελέγχου (και το ανάποδο).
   Δημοκρατία και Ηθική.
   Παλινόρθωση όπως λέει ο Θράκας.
   Σε οριακές καταστάσεις μόνο η συνείδηση μπορεί να σε σώσει εκτός κι αν είσαι παραδομένος στον ναρκισισμό σου οπότε θα πληρώσεις το μάρμαρο πολύ ακριβά.

   Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα παράλληλα.Πρέπει να γίνει Διαωτισμός άμεσα όχι μόνο για τις αλήθειες της Δημκρατίας αλλά και για το τι ακριβώς πήγε στραβά τόσα χρόνια και πως ο Ευκαιριακός αγκαλιάζει την Συνδιαλλαγή η οποία παράγει Διαφθορά και μη-ανάπτυξη.
   Προς όφελος πάντα των ανίκανων, των βολεμένων και των κομματόσκυλων.

   Και να φωνάζουμε δυνατά ότι η Ελλάδα ούτε χρεωκοπημένη είναι ούτε οφείλει να αποπληρώσει κανένα χρέος σε κανέναν δανειστή όταν αποκρύπτονται συστηματικά οι δανειακές συμβάσεις που χουμε συνάψει τόσα χρόνια και το επαχθές χρέος που δημιουργήθηκε τεχνηέντως για να ελεγχθεί η Ελληνική επικράτεια.
   Η Ελλάδα έχει τα ΠΑΝΤΑ όσα χρειάζεται να αναπτυχθεί προς το συμφέρον της.Το μόνο που χρειάζεται είναι να απεμπλακεί από τους εθελόδουλους πολιτικούς που πριν από όλα και πάνω από όλα βάζουν το τομάρι τους και την τσέπη τους.
   Έξω από το ευρώ.
   Έξω από το μνημόνιο ΑΜΕΣΑ.

   Καμμία απολύτως πολιτική δεν αποσκοπεί στην ευημερία του Έλληνα πολίτη.
   Απολύτως καμμία.

   • Ο/Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με τις άρτια διατυπωμένες σκέψεις σου!

    Αν και δεν είμαι ειδική στο αντικείμενο, προσπαθώ να ενημερώνομαι, έχω μία επιφύλαξη ως προς την επιστροφή στην δραχμή. Σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές, είναι η μόνη λύση αλλά φοβούμαι ότι θα ήταν τραγικό εφόσον θα συνέβαινε ότι και με την αλλαγή στο ευρώ από την οποία επωφελήθηκαν οι καιροσκόποι και πλήρωσε το τίμημα πάλι ο λαός και το νοικοκυριό του…

    Ναι! Να φωνάξουμε δυνατά!
    Η Ελλάδα δεν είναι χρεωκοπημένη!
    Ναι! Έξω από το ευρώ!
    Ναι έξω από το μνημόνιο!

    Αλλά πρώτα ό έλληνας πρέπει να γίνει Έλληνας, να αναλάβει την ευθύνη του, όπως λές, να συνειδητοποιήσει την υποχρέωση που έχει προς την Πατρίδα του και το γένος του, ηθικά και ιστορικά.
    Να αποτινάζει από πάνω του τον εγωισμό του, την τεμπελιά του, την αδιαφορία του, όπως πανηγυρικά απέδειξε στις Δημοτικές Εκλογές.
    Να ξανακερδίσει την Αξιοπρέπεια του και να καταλάβει ότι το προσωπικό όφελος βρίσκεται στο συλλογικό όφελος και στην συλλογική ευημερία, να μάθει να τιμωρεί τους προδότες και να απαιτεί να εκπροσωπείται από Άξιους Ικανούς και Ηθικούς άρχοντες!
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!

 4. Παράθεμα: Στις επόμενες εκλογές, μαζί με τα άλλα, να υπάρχει και ψηφοδέλτιο αποχής, αναθεώρησης του Συντάγματος και ψηφοδέλτιο εξοστρακισμού και δημ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.