Χριστούγγενα με εθνική κατάθλιψη


Δύο κείμενα για την εθνική μας κατάθλιψη. Τα links προς τις δημοσιεύσεις μου έστειλε ένας έλληνας, που από την Νέα Υόρκη, αγωνιά μαζί μας και επιμένει για το καλό της πατρίδας του, ο κ. Ν. Γεωργαντζάς, του οποίου το άρθρο «Κληρωτίδα, το σημείο G της αυθεντικής δημοκρατίας«, αναδημοσίευσα πρόσφατα.

Εξαρση της κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης!!!

Στα όρια της κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται το 70% των Ελλήνων στην παραγωγική ηλικία, σύμφωνα με έρευνα που εκπονείται από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα άτομα που βιώνουν ανεργία ή μειώνεται δραματικά ο μισθός τους. Το κύριο συναίσθημα που διαπιστώνεται είναι ο θυμός, που σημαίνει ματαίωση των προσδοκιών και της ελπίδας για οποιοδήποτε μέλλον και φόβος ότι οι πληροφορίες που ακούμε όλοι γύρω μας είναι πραγματικές. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Μαρία Λασιθιωτάκη, ο θυμός αυτός συνήθως εκτονώνεται είτε με οξυθυμία είτε με απάθεια ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.

Επίσης, παρατηρούνται συναισθήματα ενοχής και ντροπής των Ελλήνων σε σύγκριση με πολίτες άλλων χωρών.Σύμφωνα με την κ. Λασιθιωτάκη, η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί δράσεις απελευθέρωσης από το συναίσθημα στέρησης. «Η αισιοδοξία, το χιούμορ και ο εστιασμός σε άλλου είδους αγαθά έξω από τα καταναλωτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
Πηγή

ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΦΟΒΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΕΓΙΝΕ ΑΡΓΑ – ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΑ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα ψυχιατρικό πλέον πρόβλημα σε ότι αφορά την καθημερινότητα των Ελλήνων η οικονομική ηγεσία του Δ.Ν.Τ. επάνω μας.

Ως είναι αναμενόμενο για πρώτη φορά ίσως ο Έλληνας παρακινούμενος και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρχίζει και σκέφτεται πολύ δραματικά το μέλλον και κυρίως το εγγύς μέλλον.

Έτσι λοιπόν βλέπει ότι καλείται εκ νέου ακόμη μια φορά να κυβερνηθεί από παλιούς «αστέρες» οι οποίοι οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση μη έχοντας άλλη δυνατότητα αντίδρασης.

Ακριβώς αυτό γεννά μεγάλη απογοήτευση, έντονη κατάθλιψη και απόσταση ως προς τα κοινά.

Όλα αυτά βέβαια ανάλογα με την προσωπικότητα και τις αντοχές του καθενός αλλά δεν παύει να παραμένει πανεθνικά μια άσχημη διάθεση και μια κατάσταση που έχει ανάγκη αντιμετώπισης.

Δυστυχώς για όλα αυτά τα ψυχιατρικά δεν υπάρχουν συνταγές, πέρα βεβαίως από τα φάρμακα παρά αναμονή.

Το ίδιο το καταρρέον σύστημα θα πρέπει να βρει λύση για να αντιδράσει διότι το σύστημα είμαστε όλοι εμείς και ένα συλλογικό υποσυνείδητο που διαχειρίζεται όλα αυτά.

Dr D. Kountouris
Πηγή

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Χριστούγγενα με εθνική κατάθλιψη

  1. Ο/Η kiki λέει:

    Εμεις καταθλιψη τα Χριστουγεννα, αυτοι καταθλιψη το Πασχα, λιγη υπομονη θελει, και θα γενει το θαμα.
    αντε καλες γιορτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s