Τώρα μόλις συνειδητοποιούμε πως ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε εμείς, ο λαός, μόνοι μας. Και όχι τα κόμματα.


Λέει ο Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του: «Είδα πως ότι κάμωμε θα το κάμωμε μοναχοί μας και δεν έχομε ελπίδα από τους ξένους». Ξένοι για μας είναι τα κόμματα. Και τα λέει αυτά ο γέροντας που μας λευτέρωσε, για την προ-επαναστατική εποχή, όταν μετά από ότι είχε προηγηθεί (Ορλωφικά, Ναπολεόντειοι πόλεμοι κλπ) είχαν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως δεν είχαν να περιμένουν τίποτε από τον ξένο παράγοντα. Μόνοι τους ήταν. Σαν κι εμάς. Και ο Φιλικός Εμμανουήλ Ξάνθος, στα δικά του απομνημονεύματα γράφει ότι αποφάσισαν να ενεργήσουν «μόνοι των, ότι ματαίως και προ πολλού χρόνου ήλπιζον από την φιλανθρωπίαν των χριστιανών βασιλέων». Οπου «χριστιανοί βασιλείς» τα δικά μας κόμματα. Δεν υπάρχει φιλανθρωπία για μας από τα κόμματα. Μόνοι μας είμαστε.

Διότι τα κόμματά μας είναι οι δημιουργοί της τωρινής καταστροφής με το τριακονταετές πάρτυ που προηγήθηκε. Στο οποίο πάρτυ εκμαύλισαν και πολλούς από τον λαό, για να έχουν συνενόχους και να υποστηρίζουν τώρα ότι «μαζί τα φάγαμε». Δεν έχουμε τίποτε να ελπίζουμε από αυτά τα κόμματα πια. Ούτε πόλεμο στη διαφθορά. Ούτε τιμωρία ενόχων. Ούτε πίσω τα κλεμμένα. Ούτε διαφάνεια στα δάνεια και τις προμήθειες. Ούτε αξιοκρατία. Ούτε δικαιοσύνη. Ούτε προκοπή. Λήξις.

Οι μισοί από αυτούς, και οι άπειροι συνεργάτες τους στην δημόσια μηχανή, έπρεπε νάναι στην φυλακή εδώ και χρόνια.

Ο έλληνας τώρα αρχίζει και συνειδητοποιεί, διότι το 50% της αποχής δεν σημαίνει ότι όλοι μας έχουμε πάρει χαμπάρι τι γίνεται και που βαδίζουμε, πως είναι μόνος του. Και τον μόνο που έχει είναι ο διπλανός του έλληνας. Ο διπλανός τους έλληνας, λέω. Ισως και την εκκλησία. Που πάντα δίνει ένα πιάτο φαϊ στον άπορο, παρά τις αδυναμίες της, όπως κάνει και τώρα με τα συσσίτια. Η εκκλησία μας, ναι, που πρέπει να συνεχίσει την θέση την οποία εξέφρασε αυτές τις μέρες με το φυλλάδιό της «Προς τον Λαό«, και που είναι ο μόνος επίσημος φορέας που είπε «είμαστε υπό κατοχή«. Ούτε ο ΣΕΒ, ούτε οι Τράπεζες (ναι, ξέρω), ούτε ο Αρειος Πάγος, ούτε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε τα δύο μεγάλα μας κόμματα. Δεν θυμάμαι αν το άκουσα κι από την ΓΣΕΕ, για να μην τους αδικώ κιόλας.

Οσοι φίλοι και πατριώτες θέλουν να περιμένουν τον κ. Σαμαρά, να τον περιμένουν. Ας ετοιμαστούν όμως για μακρά αναμονή. Διότι εκεί στην ΝΔ, στην ηγεσία της δηλαδή, περιμένουν να πάει ο λαός με το μέρος τους. Και όχι αυτοί με το μέρος του λαού. Που είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πράγμα.

Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχουμε μπροστά μας και πότε μπορεί να ξεσπάσει κάνα καταστροφικό τσουνάμι που δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο. Εικάζω ότι έχουμε οικονομικές δυνάμεις, όχι όλοι αλλά αρκετοί από μας, για να ζήσουμε τις οικογένειές μας το πολύ μέχρι τα μέσα της Ανοιξης. Μετά οι περισσότεροι έλληνες θα έχουν γίνει τόσο εύφλεκτοι που η συζήτηση μπορεί να μην έχει και νόημα, αν δεν προλάβουμε τώρα να διαδώσουμε δυο-τρεις ιδέες και κυρίως τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να πάρει η λαϊκή οργή ώστε να μετουσιωθεί σε δημοκρατικά αιτήματα και όχι σε μανία καταστροφής και εκδίκησης.

Και το πρώτο-πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να χτίσουμε, να τσιμεντάρουμε, την ομόνοια μας. Το όλοι μαζί. Μπετόν. Γι’ αυτό να πάει ο κάθε ΝεοΔημοκράτης να βρει τον γείτονά του τον ΠαΣόΚο, και να πάρουν και τον ΚΚΕ της γειτονιάς τους μαζί, να κάτσουν να μιλήσουν σαν έλληνες που έχουν την ίδια μάνα. Ηρεμα κι αγαπημένα. Στο ίδιο τραπέζι. Και να αφήσουν τα «ναι αλλά εσένα σου διόρισαν τον γιο, κι εγώ δεν πρόλαβα να διορίσω την κόρη μου». Δεν είναι της ώρας. Μας εκμαυλίσανε. Το ξέρουμε. Χαρήκαμε πολύ. Την πατήσαμε. Πάμε παρακάτω. Συχνές συναντήσεις στα καφενεία. Φέρτε και τον κουμπάρο, και τον φίλο, και τον άλλο γείτονα. Συχνές.

Συζήτηση λοιπόν πατριωτική (πατρίδα είναι οι άνθρωποι, όχι σύμβολα και μεταφυσικές ξαναλέω, οι άνθρωποι είναι πατρίδα, οι οικογένειές μας είναι η πατρίδα, οι γείτονές μας είναι πατρίδα, οι έλληνες είναι η πατρίδα, οι έλληνες όλοι).

Τι να ξέρουμε: τι είναι δημοκρατία και τι δεν είναι, τι αλλαγές να ζητήσουμε στο Σύνταγμα, ποιος έχει στα χέρια του το χρήμα, πως το δουλεύει, τι κάνουν οι τράπεζες με τα δάνεια, τι μας κάνουν ΟΛΑ τα κόμματα τόσα χρόνια που τους αφήσαμε χωρίς χαλινάρι και λαιμαριά. Γιατί θέλουνε να διορίζουνε τις κεφαλές των δικαστών. Γιατί και πως ελέγχουν τα συνδικάτα μας.

Το διαδίκτυο είναι ΓΕΜΑΤΟ από κείμενα. Βρείτε τα. Τυπώστε τα. Μισά μισά. Ρεφενέ ο Νεοδημοκράτης με τον ΠαΣοΚο. Θα βάλει κι ο ΚΚΕς, νάστε σίγουροι. Ολοι θα βάλουμε. Ολοι ρεφενέ. Αρκεί να μιλήσετε. Να μιλήσουμε μεταξύ μας. Οπως πρέπει. Σαν πατριώτες έλληνες. Πόλεμο και κατοχή έχουμε κι αφήστε την φαγωμάρα τώρα. Να λευτερωθούμε πρώτα και μετά ξαναπλακωνόμαστε με την ησυχία μας.

Συζητήστε: τι πρέπει να ξέρουμε, τι να κάνουμε, πως να το κάνουμε, πως να το οργανώσουμε, τι να πούμε στις γυναίκες μας, τι στα παιδιά μας, τι στον παπά της ενορίας, τι στο σωματείο, στη γειτονιά, στο καφενείο, στη δουλειά στους συναδέλφους. Τι σε όλο τον κόσμο.

Διαδώστε το μήνυμα λοιπόν, ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνουν οι ΣΩΣΤΕΣ αλλαγές στο πολίτευμα (για κει πάμε) και προετοιμαστείτε. Μάθετε και διδάξτε μαζί. Ετοιμαστείτε να αντέξουμε.

Και να θυμάστε ένα πράγμα πάντα.
Εμείς, ο λαός, είμαστε οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. (άρθρο 1, παρ. 2 και 3 του Συντάγματος)

Κανείς άλλος (το κέρατό τους όλοι).
Κανείς άλλος εκτός από μας .

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

33 Responses to Τώρα μόλις συνειδητοποιούμε πως ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε εμείς, ο λαός, μόνοι μας. Και όχι τα κόμματα.

 1. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

  Εξαιρετικό.

  Συγχαρητήρια.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Νάσαι καλά Θαλαμοφύλακά μου. Κάνω τον λαϊκό ρήτορα (λολ) και το πολεμάω κι εγώ, όπως κι εσύ, όπως πολλοί, που ρίχνουμε τον οβολό μας στην κοινή ελπίδα. Και παρακαλάω να αντέξουμε.

   Νάσαι καλά παλληκάρι μου.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ λέει:

  Δυστυχώς πρέπει πάντα να υπάρχει κάποια διέγερση για την οποιαδήποτε αφύπνιση. Πάντα υπήρχε, η ιστορία μας το ‘χει διδάξει! Και μιας και αναφέρθηκες στον Κολοκοτρώνη, στη μέγιστη διέγερση του επαναστατικού αγώνα, ας σκεφτούμε την έκβαση των γεγονότων, αν δεν υπήρχε ως άνθρωπος!
  Για να μην παρεξηγηθώ, επισημαίνω πως δεν έχω την ανάγκη καθοδήγησης από κανένα. Γνωρίζω όμως αρκετούς, με άποψη, και αντιδραστική συνείδηση, να στρογγυλοκάθονται στον καναπέ!!!

  Υ.Σ. Συμπεριλαμβάνομαι και γω, μιας και ουδέποτε έχουμε συνεννοηθεί και συναποφασίσει για κάτι κοινό, οτιδήποτε θα εκφράσει την αντίθεσή μας!

 3. Ο/Η Οδυσσέας λέει:

  Φοβαμαι οτι δυστυχως ο ληθαργος ειναι τοσο βαθυς που αν θα ξυπνησουμε θα ειναι μονο οταν θα μας εχουνε φορεσει καπιστρι σαν τα βοδια… Οπως και να χει η δικη μου προταση αντιδρασης ειναι η δημιουργια του κινηματος «Δεν Πληρωνω». Με μια αρχικη μαγια 2-3 χιλαδων ανθρωπων που θα σταματησουμε να πληρωνουμε τα παντα! Φορους, τραπεζες, ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ…ΤΙΠΟΤΑ! Αν ειμαστε αρκετοι στην αρχη θα γινουμε ορατοι και θα μας ακολουθησουν ολοι!

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Οδυσσέας

   Εγώ δεν νομίζω ότι είμαστε σε κανέναν μεγάλο λήθαργο. Ενα μέρος της ελληνικής κοινωνίας ναι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της μη-αντίδρασης.

   Αλλά έχω την γνώμη ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, και πήραν τα μέτρα που πήρανε, πως έχουνε αμολύσει λυτούς και δεμένους ώστε να κρατήσουνε κολλημένους τους νοικοκυραίους στον καναπέ. Τους νοικοκυραίους, 40, 50-κάτι και κάπου εκεί. Αυτούς.

   Πότε με την πειθώ (τώρα νοικοκυρεύουμε το κράτος, σώζουμε την πατρίδα από την χρεωκοπία, και κυνηγάμε κλέφτες και φοροφυγάδες), πότε με την ενοχοποίηση (φταίμε όλοι, όλοι μαζί τα φάγαμε, φταίνε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι), πότε με τον φόβο (νεκροί στην Marfin, απίστευτα ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στον δρόμο που ψεκάζουν και κοπανάνε αδιακρίτως), πότε με την απειλή ότι διαταράσσεται η τάξη και καταστρέφονται περιουσίες (οι αναρχικοί και οι μπαχαλάκηδες που καίνε το ένα και το άλλο), και φυσικά με τον εγκλωβισμό στα κόμματα (το αγαπημένο τους).

   Σκέφτομαι εδώ και μερικές μέρες να το κάνω μάλιστα και ανάρτηση όλο αυτό.

   Μια που ως ένα βαθμό την νεολαία μας την έχουν εξ ορισμού αφοπλισμένη (φταίμε κι εμείς οι μεγάλοι που αφήσαμε την τηλεόραση να μεγαλώσει τα παιδιά μας), τον μόνο που υπολογίζουνε τώρα στα σοβαρά, είναι οι νοικοκυραίοι. Διότι αυτοί επειδή έχουνε και πολλά βάρη στην πλάτη τους, έχουνε και πολύ βαρύ χέρι, οι νοικοκυραίοι. Κι άμα σηκωθούνε από τον καναπέ, και είναι και θυμωμένοι…

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    Δεν είμαστε καθόλου, ούτε λοβοτομημένοι, ούτε σε αφασία, ούτε τίποτε. Θα θέλανε πολύ να είμαστε. Και γι’ αυτό το λένε και το ξαναλένε ότι ο έλληνας είναι απαθής και άλλα τέτοια προπαγανδιστικά. Ευσεβείς πόθοι είναι και κούνια που τους κούναγε. Οι μεγάλες ηλικίες (αυτοί είναι που βαράνε πολύ, κι άμα ξεφύγουνε, δεν…) βράζουνε.

    Μη τους κάνουμε το χατήρι κι αναπαράγουμε την προπαγάνδα τους. Ο έλληνας, με βάση αυτό που του λένε η κυβέρνηση και τα κόμματά του να κάνει, δηλαδή τίποτε, καθως και η εξωνημένη τηλεόραση, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ. Και μπινελίκια ρίχνει, και χαμπάρι πήρε τι του κάνανε ΟΛΟΙ, και ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ, εδώ και μήνες.

    Αλλά η κοινωνία δεν είναι ping pong να στείλει άμεσα την απάντηση. Θα την στείλει όμως. Διαισθάνομαι ήδη πως το παιχνίδι έχει κριθεί κιόλας στις συνειδήσεις των ελλήνων. Το σενάριο δηλαδή ήδη γράφτηκε.

    Μένει να δούμε τα επεισόδια τώρα.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Φίλε τα χουμε πει τόσες φορές.

     Ας τολμήσουν έστω μια φορά να αφήσουν τον κόσμο να διαδηλώσει χωρίς τους εγκάθετους και τους στημένους και τις προβοκάτσιες τους…
     Μια φορά να αφήσουν τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο ειρηνικά κι όμορφα και θα σου εγώ μετά ρε μάγκα ποιος είναι τεμπέλης και καναπεδάκιας.

     Δεν το κάνουν.
     Το αντίθετο κάνουν.Κάνουν ακόμα μεγαλύτερο αστυνομοκρατούμενο κράτος φόβου, ενοχής και πανικού.Αν δεν φοβόταν τον κόσμο γιατί στήνουν όλες αυτές τι προβοκάτσιες;;;;

     Πάρτε το χαμπάρι.
     Έχουμε χειρότερη χούντα από την αλλοτινή.
     Και το σκηνικό είναι στημένο για να ελέγξει το »πεζοδρόμιο».

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Οι «έχοντες» (εγχώριοι και αλλοδαποί) ελέγχουν τους πολιτικούς.
     Οι πολιτικοί ελέγχουν τους δικαστικούς.
     Οι δικαστικοί βγάζουν τις αποφάσεις που τους βολεύουν.
     Οι «οικογένειες» ελέγχουν τα κόμματα.
     Τα κόμματα ελέγχουν τον συνδικαλισμό.
     Οι εργατοπατέρες ελέγχουν τα αιτήματα.
     Ο υπουργός ελέγχει την αστυνομία.
     Η αστυνομία τρομάζει και συλλαμβάνει τον πολίτη.
     Η ηγεσία της εκκλησίας είναι άχρωμη και άοσμη.
     Ο ΠτΔ είναι ένα άβουλο και διακοσμητικό «σεμεδάκι» πάνω στην τηλεόραση.

     Και σε καιρό οικονομικής κρίσης οι τράπεζες διασώζονται και οι πολίτες κατακρημνίζονται υλικά και ηθικά.

     Πλάκα με κάνετε;;;;;
     ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ;;;;

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Και για να συμβούν όλα τα παραπάνω συμβάλει το μεγαλειώδες αυτό χταπόδι των ΜΜΕ+δημόσιοι εργολάβοι που κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας πείσει ότι το μόνο μας πρόβλημα είναι το πως δεν θα κόψει η σάλτσα κάστανο πάνω από τον τηγανητό τυρανόσαυρο με σαφράν και πως θα περιχύσουμε το σουφλέ σοκολάτας με καυτή σως κονιάκ+φράουλα χωρίς να «διασαλέψουμε» την ορθότητα του γλυκού…!!!!!!

     Ουστ ρε κοπρόσκυλα.
     Γίδια.

    • Ο/Η danaos λέει:

     Γεια σας ρε παίδες!Εδώ είμαι κάθε μέρα!Αλλά πολύ με απογοητεύει η skeptiki !Όλα μαύρα τα βλέπει! Θράκα μου πολύ καλό!Αλλά φτάνει;Μήπως τελικά στο διαδίκτυο δεν είμαστε τόσοι πολλοί όσο νομίζουμε;

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     danaos άμα κάθεσαι και τεμπελιάζεις και δεν σχολιάζεις ρε φίλε φυσικά θα φαινόμαστε λίγοι…

 4. Παράθεμα: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

 5. Συγχαρητήρια κι από μένα για το κείμενο σου.
  Μια υγιής πράξη αντίδρασης είναι η δημιουργία μικρών ανεξάρτητων ομάδων αντίστασης, συγκροτημένες μεταξύ φίλων και συγγενών, οι οποίες να σχεδιάσουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης, κι αν δεν έχετε φίλους και συγγενείς, διερωτηθείτε πως και γιατί φτάσατε σ’ αυτό το απελπιστικό σημείο μοναξιάς και εγκατάλειψης;
  Εμείς πάντως στην Καλλιθέα αυτό κάνουμε και επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα μας να βρεθούμε στις πλατείες της χώρας να διαμαρτυρηθούμε και να ξεκινήσουμε το δημόσιο διάλογο όπως απαιτεί η πραγματική δημοκρατία.Χρήσιμο εργαλείο το internet, αλλά δεν υποκαθιστά την αξία της άμεσης επαφής.

 6. Ο/Η thersitis λέει:

  ΦΙΛΕ ΘΡΑΞ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ

  Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  Α) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ Η ΣΕ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. ΒΛΕΠΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΟ 1990. ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.

  Β) «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.

  ΚΑΙ Γ) ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ.

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΡΧΗΓΟ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΧΟ;

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΚΕ, Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ., Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ;

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΟΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ

  “Είδα πως ότι κάμωμε θα το κάμωμε μοναχοί μας και δεν έχομε ελπίδα από τους ξένους”.

  ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΉΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  ΧΩΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟ 1826. ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.

  ΣΤΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ «ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

  Η ΔΕ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΕΤΟ ΜΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
  ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
  ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.

  Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΆΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
  ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ.

  ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

  ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ) ΚΑΠΟΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ.

  Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ. «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» «ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ»
  ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΉΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΡΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

  ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ..

  ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΆΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
  . ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ , ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ.
  ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ; ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ; Η ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 50% ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
  ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ Η ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ..

  ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ. ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ.

  Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΕΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
  ΖΟΥΜΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ. ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΘΑ ΠΑΕΙ.

  Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.

  ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΝΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ

  Η ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Φίλε κατέβασε την φωτογραφία του Τσε και του Μαρξ κάτω από την βιβλιοθήκη σου και άνοιξε τα μάτια σου στη νέα πραγματικότητα.
   Ο κουμουνισμός απέτυχε παταγωδώς και 10 χρόνια μετά ακολούθησε και ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.
   Το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας ψάχνεται να βρει την επόμενη κίνηση ματ ενώ ταυτόχρονα αναζητάται ευκαιρία για έναν νέο πόλεμο που θα δημιουργήσει νέο χρέος και δάνεια.
   Ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει ένα πολύ μικρό χρονικό παράθυρο να αντιληφθεί τι παίζεται στην πλάτη του και να βρει τρόπους να φρενάρει την καταστροφή.
   Αυτό γινόταν πάντα από την απαρχή του ανθρώπινου γένους.
   Το μόνο που διαφέρει σήμερα είναι το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
   Ο εκδημοκρατισμός της πληροφορίας.Όπως έγινε πριν 300+ χρόνια με την ανακάλυψη της μηχανικής τυπογραφίας που βοήθησε να τυπωθούν βιβλία και να διαδοθούν Ιδέες και να ακολουθήσουν επαναστάσεις.

   Ξεκολήστε το μυαλό σας με την αστική πάλη και το προλεταριάτο και τα μέσα παραγωγής.
   Οι νέοι απομακρύνονται από τα Κοινά εξαιτίας τέτοιων παρωχημένων αντιλήψεων.
   Θα μιλήσεις στον πιτσιρικά να του πεις τι;;
   Ότι πρέπει να πετάξει το I-pod και το κινητό του επειδή δουλεύει για 500 ευρώ;;
   Επειδή εσύ με την βία θες να τον εντάξεις στην «εργατική τάξη»;;;

   Ξυπνήστε όσοι έχετε «στοκάρει» τέτοιες αντιλήψεις μέσα στο μυαλό σας και καταλάβετε ότι αυτή η οικονομική θεώρηση ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
   Το δίπολο καπιταλισμός-κουμουνισμός ΑΠΕΤΥΧΕ.
   Πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα μέσα για να διαδώσουμε απόψεις υγιείς και κατανοητές ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται και τι σκοπό έχουν.
   Από κει και πέρα το διαδίκτυο έχει την δικιά του δυναμική.

  • Ο/Η skeptiki λέει:

   Με συγχωρείς αγαπητέ, αλλά αν βρείς πολλούς που θέλουν να ανήκουν στην εργατική τάξη και όχι στην «αστική» μην πω και στην «μεγαλοαστική» σφύρα μου. Καλές οι θεωρίες αλλά η βασική αποτυχία της θεωρίας είναι ότι ο κάθε εργάτης θέλει να προχωρήσει και να γίνει πλούσιος!!!! Το αμερικάνικο όνειρο δηλαδή… και άμα έχεις κάποιον»εργάτη» με τριώροφο και πισίνα πάει περίπατο το προλεταριάτο…. Κι όσο κι αν οι «δημοκρατίες του προλεταριάτου» πάλευαν να διατηρήσουν το «προλεταριάτο» για να επιζήσουν, αυτό τους ξέφυγε τελικά γιατί κανείς δεν το ρώτησε αν θέλει να είναι προλεταριάτο… Αναρωτιέμαι αν ποτέ οι κολλημένοι θεωρητικοί καταλάβουν ότι τα δύο οικονομικά συστήματα εκμεταλεύονται ουσιαστικά το ίδιο τον «εργάτη» …. Και εκτός από τους αιωνίως κολλημένους στο διχασμό για να συντηρούν την ύπαρξή τους και να παίζουν και το ρόλο των «δυνατών» ναι ο αναρμόδιος έχει δίκιο, και κοινοί στόχοι υπάρχουν στον κόσμο και ώριμος είναι να μιλήσει ο ένας με τον άλλο και αυτό φοβούνται όλοι ότι θα πάρει ο κόσμος τα κόμματα με τις πέτρες. Διότι τα «κόμματα» -όλα τα κόμματα- είναι μιά μορφή διατήρησης εξουσίας που πρωτίστως ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της εξουσίας αυτής και ουδόλως για τα συμφέροντα του λαού. Ο κόσμος το πήρε χαμπάρι εσείς πότε θα το καταλάβετε ότι σας πήρανε χαμπάρι?
   Παρεπιπτώντως τα κόμματα μπορεί να τα αναγνωρίζει το σύνταγμα, το ΚΚΕ αναγνωρίζει το σύνταγμα? η μόνο όπου το βολεύει ως συνήθως.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Αγαπητέ Θερσίτη

   θα προτιμούσα να μην έγραφες με κεφαλαία.

   Δεν μίλησα εγώ για ενότητα κομμάτων. Για ενότητα του λαού μίλησα. Που πηγαίνει κόντρα στην κομματική διχόνοια που σε μεγάλο μέρος είναι η αιτία των κακών που μας βρήκε, και το βασικό εργαλείο διχασμού του λαού για την χειραγώγησή του.

   Το ή με το Κεφάλαιο ή με τον εργάτη, δεν είναι δίλημμα που μπορεί να έχει αποδέκτη εμένα. Εγώ έχει καιρό που διάλεξα: την Δημοκρατία. Και έχω εξηγήσει και γιατί.

   Εγώ μιλάω για πολιτικό σύστημα κι εσύ για οικονομικό. Οτι οικονομικό σύστημα κι αν έχουμε, αν δεν έχει την εξουσία ο λαός, θα φτάνουμε εδώ. Και το πείραμα του υπαρκτού σοσιαλισμού δυστυχώς δεν τα πηγε καθόλου καλά με την δημοκρατία. Μα καθόλου καλά.

   Μιλώντας με τον κουμπάρο και τον φίλο σου, που ανήκει στο «αντίπαλο» κόμμα, υπερβαίνεις τον παραταξιακό διαχωρισμό, τον οποίο χρησιμοποιούν τα κόμματα για να κάνουν την χειραγώγηση στον λαό.

   «ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ.»

   Αυτό τώρα…

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η tsilivithras λέει:

    Το μόνο όραμα που μπορούν να δώσουν ΟΛΑ τα κόμματα είναι του βολέματος του ΑΝΙΚΑΝΟΥ και του ΤΕΜΠΕΛΗ και του ΕΥΚΑΜΠΤΟΥ.

    Του ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ…!!!

    Η πλήρης καταστροφή της κοινωνίας μας είναι ο Ευκαριακός και ο «ξάδερφός» του ο Κομματόσκυλος.

    Και εθελόδουλοι είναι όσοι ηθελημένα σκλαβώνουν Ιδέες και Θέσεις μέσα σε «παρατάξεις» και φράξιες…

    Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεε…

   • Ο/Η skeptiki λέει:

    Μα αυτό φοβούνται τα κόμματα… τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… αφού το λές κι εσύ….
    Μιά δημοκρατία δεν χρειάζεται «κόμματα»… λες και δεν το ξέρουν, γι αυτό πουλάνε «οράματα» τα δικά τους βεβαίως βεβαίως, α! και συνθήματα επίσης, και καμιά εξυπηρετισούλα φυσικά, ότι έχει ο καθένας :)
    “ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ.” Θεικό, τι να πω

 7. Παράθεμα: Τώρα μόλις συνειδητοποιούμε πως ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε εμείς, ο λαός, μόνοι μας. Και όχι τα κόμματα | αἰέν ἀριστεύειν

 8. Ο/Η thersitis λέει:

  ΚΥΡΙΟΙ

  ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
  ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ. ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ.
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ.
  ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΡΧΗΓΟ;
  ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗΣΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;
  ΚΟΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ, ΕΑΜ ΚΚΕ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ.
  ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

  Το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας ψάχνεται να βρει την επόμενη κίνηση ματ ενώ ταυτόχρονα αναζητάται ευκαιρία για έναν νέο πόλεμο που θα δημιουργήσει νέο χρέος και δάνεια.

  Σ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΤΣΙΛΙΒΗΘΡΑ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.
  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑ ΙΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.
  ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙ.
  Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;
  ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ Η Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ Η ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΕΙΜΙΑ ΑΣΤΟΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
  ΑΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΜΨΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.

  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΚΕΠΤΙΚΗ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ. Η ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΙΚΗ, ΑΣΤΙΚΗ ΤΙ;

  ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΦΙΛΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΙ ΕΛΕΓΑ. ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ.

  ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΟΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΦΙΛΕ ΘΡΑΞ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟ.
  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΚΟΜΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ.
  ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ
  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.

  ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕ. ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΙΟΛΑΣ.

  ΥΓ. ΣΚΕΠΤΙΚΗ ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

  ΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΤΣΕΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ.
  ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΛΑΟΣ;
  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΚΕ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  • Ο/Η Minnie λέει:

   Αυτο το «ΓΕΙΑ ΣΑΣ» ηταν οριστικο ελπιζω…

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Θερσίτη, μην ακούς που λέει η Minnie. Σε τσιγκλάει.

   Θέλουμε να έρχεσαι και στις συζητήσεις να παίρνεις μέρος, και τις αναρτήσεις να τις διαβάζεις κι ας διαφωνείς. Κι ας διαφωνούμε. Τι έγινε στο κάτω κάτω που διαφωνούμε;

   Οπως κι εσύ, έτσι κι εμείς, όσοι μαζευτήκαμε εδώ, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε και άλλους να δουν λίγο τα πράγματα από την μεριά που τα βλέπουμε εμείς. Εξάλλου όλοι το κοινό καλό θέλουμε. Γι’ αυτό κάνουμε ότι κάνουμε.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η Minnie λέει:

    Ποιος, εγω?

    Απλως δεν αντεχω αλλο να ακουω τα ιδια και τα ιδια τα τελευταια 30+ χρονια.
    Η αντιπαραθεση αποψεων μου αρεσει, η ξυλινη γλωσσα μου φερνει υπνο.

    Ασε που σιχαινομαι και τα κεφαλαια…

 9. Ο/Η thersitis λέει:

  ΜΙΛΗΣΕΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ.

  ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 10. Ο/Η nina λέει:

  έχεις δίκιο @tsili μόνο αυτό μπορούν να δώσουν τα κόμματα και αυτό αναπαράγουν ακόμη και σήμερα. άν δεν καταφέρουν να μας δώσουν ένα μεσία θα μας δώσουν μιά οικουμενική για να διασώσουν το σύστημα . είναι ωραία στη βουλή, έχει ωραία σαλόνια, βιβλιοθήκες, καφενεία, έδρανα, αμοιβές, γνωριμίες, γυμναστήρια, αυτοκίνητα, οδηγούς, υπαλλήλους, τηλέφωνα, ταξίδια, ασυλία και όλα αυτά αφορολόγητα. μιά μικρή βασιλική αυλή που μπορεί να μπεί ο κάθε τυχάρπαστος. Πανέμορφο βασίλειο και χωρίς δράκο. κανένας δεν θέλει να τα χάσει αυτά. εσύ άν τα είχες φίλε θάθελες να τα χάσεις?? θα τα άφηνες χωρίς μάχη?? μόνο πάνω απ το πτώμα σου.!!!!!!!!!!!!!!!άρα? αρα????????????? έχουμε πόλεμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!αυτοί οι 300 και τα παραφερνάλια τους και μείς ………οι λαικοί.
  τα στοιχήματα είναι υπέρ τους και το παιχνίδι στημένο. θα κάνουμε μιά απέλπιδα έξοδο σαν του Μεσολογγίου?θα κάνουμε μιά αντίσταση τύπου Γκάντι ή θα μείνουμε σπίτι και θα δούμε τηλ.?

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @nina

   και τους δίνουν και τζάμπα laptop. Αυτό που το βάζεις;

   Στα σοβαρά τώρα, πότε εμείς ο λαός τους περάσαμε τεστ αυτούς τους κυρίους να δούμε τις ικανότητές τους; Ποτέ. Ποιος τους πέρασε από τεστ; Ο πρόεδρος του κόμματός τους μόνο. Ε, άρα σε αυτόν είναι πιστοί. Κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του Συντάγματος. Οχι σε μας. Διότι και ε αυτόν δώσαν εξετάσεις. Οχι σε μας. Εξάλλου ο «αρχηγός» (δεν τη μπορώ αυτή τη λέξη, δεν τη μπορώ) τους, τους διάλεξε. Οχι ο λαός. Ούτε καν ο κομματικός λαός.

   Πόσε φορές ζητήσανε τα κόμματα από τους οπαδούς τους να ψηφήσουν πέρα για πέρα ακατάλληλα πρόσωπα, μόνο και μόνο για σκοπιμότητες; Πόσες;

   Θα θελα να ξέρω επίσης πόσοι μπορούν από τους βουλευτές μας να συμπιέσουν ένα αρχείο και να το στείλουν με e-mail. Πόσοι μπορούν να κάνουν στοιχειωδώς επεξεργασία κειμένου. Δεν μπορεί να ζητάμε από το κάθε παιδούδι να έχει ECDL και χίλια δυο προσόντα, κι αυτοί ΚΑΙ να μην πατάνε στην βουλή ΚΑΙ να πληρώνονται 90 χιλιάρικα το χρόνο ΚΑΙ σύνταξη ΚΑΙ χίλια δυο.

   ΚΑΙ να μη μας είναι και πιστοί.

   Δηλαδή αν αντί τους να τους ψηφίζαμε, διαλέγαμε 300 με κλήρωση, χειρότερους θα βρίσκαμε;

   Να κάνουμε δημοψήφισμα για όλα αυτά, ναι. Οχι έτσι μάγκες. Ολα δικά σας. Αυτά πρέπει να σας τα κόψουμε. Και θα το κάνουμε. Και θάναι «ντάλα μεσημέρι». Που όλο για δημοκρατία μου λένε, 50 χρονώ έγινα, και δημοκρατία δεν είδα.

   Εκτός κιαν θεωρεί κάποιος δημοκρατία την μία ψήφο ανά τετραετία, από λίστα βουλευτών, προεπιλογής παρακαλώ, τα εντάλματα, την ελευθερία λόγου και το απαραβίαστο των επιστολών.

   Εμένα δεν με φτάνει. Είμαι άπληστος. Θέλω κι άλλο δημοκρατία.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   nina επέτρεψέ μου να εκμεταλευτώ λίγο την πάσα σου…

   «εσύ άν τα είχες φίλε θάθελες να τα χάσεις?? θα τα άφηνες χωρίς μάχη?? μόνο πάνω απ το πτώμα σου.!!!!!!!!!!!!!!!άρα? αρα????????????? έχουμε πόλεμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!αυτοί οι 300 και τα παραφερνάλια τους και μείς ………οι λαικοί.»

   Bingo!!Δες τώρα την διαφορά.
   Ότι έχεις «κλέψει» (όχι εσύ προσωπικά) το αφήνεις και φεύγεις τρέχοντας όταν έρθουν να σε ψάξουν.
   Ότι έχεις ΚΕΡΔΙΣΕΙ, και με όπλα να έρθουν ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ.

   Με πιάνεις;;;

   Τζάμπα μάγκες είναι..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…»άκαπνοι» που κάνουν τους λεφτάδες και ασπόνδυλοι πρόθυμοι.
   θα αφήσουν την λεία και θα φύγουν τρέεεεχοντας όταν αρχίσουν οι «φάπες».
   Γιατί;;
   Γιατί δεν έχουν κερδίσει τίποτε από όσα απολαμβάνουν.
   Γιατί ποτέ τους δεν ίδρωσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο.

   Κάτσε και θα δεις πόσο γρήγορα θα τα αφήσουν όλα τρέχοντας αν και όταν κάποια στιγμή χάσουν τις «πλάτες» τους.

 11. Ο/Η thersitis λέει:

  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΜΙΝΙ

  ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ.
  ΔΗΘΕΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ

  ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΜΗΤΗ ΤΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ. ΑΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ.
  ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΕΣΗ Η «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
  ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 12. Ο/Η nina λέει:

  @Θράκα , όλα όσα γράφονται εδώ μέσα ,είναι σωστά και οι περισσότεροι νομίζω τα έχουμε κάνει στο φιλικό περιβάλλον μας. τα γνωρίζουμε όλοι. τον τρόπο αντίδρασης δεν έχουμε επιλέξει.

 13. Ο/Η nina λέει:

  @τσιλι, διαφωνώ και θα σου εξηγήσω πού διαφωνώ. Αυτοί θεωρούν ότι τα έχουν κερδίσει. Μπές στο σκεπτικό τους. τα έχουν κερδίσει γιατί τούς ψήφισες (όχι εσύ απαραίτητα) αυτό στο μυαλό τους είναι κερδισμένο . Δεν θεωρούν ότι σου υφάρπαξαν την ψήφο με ψέματα. θεωρούν ‘οτι κέρδισαν την ψήφο και την εμπιστοσύνη του λαού με την αξιοσύνη τους. οπότε δεν είναι κλεμμένα είναι κερδισμένα και δεν θα τα αφήσουν χωρίς μάχη. είδες κανένα να παραιτείται από τη βουλευτική του έδρα? ξέρεις τί ξοδεύουν και τί κατουρημένες ποδιές φιλάνε για να γίνουν βουλευτές? δεν θα παραιτηθούν χωρίς μάχη και φοβάμαι ότι είναι ικανοί να αιματοκυλήσουν τον κόσμο προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   nina μου η διαφορά μας είναι στο εξής απλό:

   στέκεσαι στο επιφανειακό…στο λεκτικό…στο επιτρεπτό…στο φαινομενικά αποδεκτό.Εκεί συμφωνούμε.
   Εγώ στέκομαι στο συνειδησιακό κομμάτι…το εσωτερικό…το ενδόμυχο…αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα στον ΔΕΙΛΟ και τον ΓΕΝΝΑΙΟ.

   Η διαφορά ανάμεσα στα δυο σημεία είναι η »αρχή».
   Όποιος την έχει την υπερασπίζεται μέχρι θανάτου.
   Όποιος δεν την έχει την υπερασπίζεται μέχρι να χάσει την καβάντζα του.

   Με πιάνεις;;;
   Καβαντζωμένοι είναι όλοι…ακόμα.
   Με τις μάπες του Χ»δακη ταρακουνήθηκαν.
   Όσο θα χουν «πλάτες» θα λένε λόγια.
   Όταν τις χάσουν θα φανεί ξεδιάντροπα ότι είναι «ευνούχοι»…

   Κάνε το εξής τεστ στον εαυτό σου:
   αν δεν ήταν αστυνομοκρατούμενο και προβοκατόρικο το «πεζοδρόμιο» πόσος κόσμος θα χε μείνει στο σπίτι του ακόμα;;;
   αν δεν ήταν η προβοκάτσια της μαρφιν με τους νεκρούς πόσος κόσμος δεν θα ταν στο δρόμο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ;;;

   Δεν πολεμάνε nina μου…δεν μάχονται για τα κεκτημένα…μάχομαι σημαίνει «βάζω κάτι πάνω από την ύπαρξή μου»…

   με κάνεις να γελάω μόνο που τογραψα δλδ…

   ακόμα και οι δειλοί θα γελούσαν μαζί τους…

 14. Παράθεμα: Τώρα μόλις συνειδητοποιούμε πως ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε εμείς, ο λαός, μόνοι μας. Και όχι τα κόμματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s