Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών;»


Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην γενική συνέλευση της Ένωσης απέδωσε διαχρονικές ευθύνες στην εκτελεστική εξουσία, στην κυβέρνηση δηλαδή, διότι όπως είπε δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών.

«Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά – καλά αποκαλυφθούν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ένωσης. Και μάλιστα αναφέρθηκε «σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών από πολιτικούς».

Ο κ. Αθανασίου λέει κάτι που το γνωρίζουμε φυσικά όλοι οι έλληνες. Και το ότι τα λέει τιμά και αυτόν και τον κλάδο του. Θα ήθελα όμως να δω την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων να μας πληροφορεί επισήμως, να πληροφορεί επισήμως τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες, ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί που προσπάθησαν να επηρρεάσουν δικαστές. Για να ξέρει και το αφεντικό, ο λαός, ποιοι είναι αυτοί οι ζαβολιάρηδες.

Η ουσιαστικό δεν είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μια «κόντρα» ανάμεσα στους δικαστές-εισαγγελείς και στην εκτελεστική εξουσία. Κι ας παρουσιάζεται έτσι από τα ΜΜΕ.

Το ουσιαστικό είναι να αναρωτηθούμε, όλοι οι έλληνες, αν οι τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική, που ο λαός με την εξουσία του έχει θεσπίσει, και μάλιστα έχει ορίσει να είναι ανεξάρτητες (καλά, μη γελάτε), εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, με τον τρόπο που λειτουργούν τώρα οι εξουσίες αυτές. Φυσικά και δεν τα εξυπηρετούν.

Κι αφού δεν εξυπηρετούν, οι τρεις αυτές θεσπισμένες από τον λαό εξουσίες, τα δικά του συμφέροντα τότε πρέπει να αναρωτηθούμε και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Βάλτε φαντασία εδώ.

Οσον αφορά το διαμάντι της νομοθετικής εξουσίας (βουλευτές μας, καμάρια μας), τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, να θυμίσω ότι τον έχουν ψηφίσει και τα δύο μεγάλα κόμματα . Και παρά την χλαλοή, και τον γογγυσμό, και την οργή του λαού, δεν έχουμε ακούσει από τα κόμματα τίποτε σοβαρό για την κατάργησή του νόμου αυτού. Μα τίποτε, δημοκράτες μου συνέλληνες. Για περαιώσεις μόνο ακούμε. Και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Συμπέρασμα;

Η κυβέρνηση διορίζει την κεφαλή της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν έχουμε. Και τώρα ο κ. Αθανασίου μας πληροφορεί και επισήμως και για «προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών από πολιτικούς». Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες, δηλαδή.

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, με τον τρόπο του το καθένα, ότι «άλλαξαν μυαλά» και νοοτροπία. Δεν άλλαξαν φυσικά και δεν θα αλλάξουν εύκολα, ίσως και ποτέ. Τα κόμματα δεν θα αλλάξουν νοοτροπία. «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ».

Συγχωρείστε με αλλά δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη πως τα κόμματά μας θα «νοικοκυρέψουν το κράτος», έστω λόγω κρίσης, και ότι θα μας πάνε «σε νέα μεταπολίτευση». Γιατί;

Διότι στις ανακοινώσεις τους μέχρι τώρα, δεν εμφανίστηκε το παραμικρό ανάθεμα για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μια γενναία παραδοχή της διαφθοράς στους κόλπους τους και στις οργανώσεις τους. Μια συγνώμμη στον ελληνικό λαό για τους βρωμιάρηδες διεφθαρμένους που κυκλοφοράνε στα γραφεία τους.

Στο διπλανό σας γραφείο κύριοι «έντιμοι» των κομμάτων γίνονταν και μπορεί ακόμη να γίνονται κομπίνες και λοβιτούρες και ρεμούλες. Δεν ακούσατε τίποτε ποτέ εσείς «έντιμώτατοί» μου; Δεν ξέρετε ποιοι είναι οι συνάδελφοί σας; Τι μας περιγελάτε με τις εξεταστικές σας που δεν βρίσκουν τίποτε και εκδίδουν κι από πάνω πέντε διαφορετικά πορίσματα;

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών;»

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το άδικο των περαιώσεων, που εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να πληρώσει όποιος επιθυμεί να περαιώσει, ενώ αυτοί έχουν μόνιμη νομοθετημένη περαίωση των πράξεών τους και μάλιστα δωρεάν.
  Υποκριτές.
  Μπράβο στον Αθανασίου.
  Διάκριση νομοθετικής – εκτελεστικής εξουσίας με κομματική πειθαρχεία δεν συμβαδίζουν. Και φυσικά αφου μπορείς να νομοθετείς ανεξέλεγκτα λίγα μπορεί να κάνει η δικαστική εξουσία ακόμα και αν είναι ακομμάτιστη. Έχουμε και ένα Πρόεδρο Δημοκρατίας διακοσμητικό στοιχείο και αυτό το λέμε Δημοκρατία.
  Κοινοβουλευτική δικτατορία είναι το σωστό.

 2. Ο/Η skeptiki λέει:

  «Τα κόμματα δεν θα αλλάξουν νοοτροπία. “Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ”.» Χούι τη λέμε τώρα τη μίζα? Που είναι και θεσμοθετημένη?

  @ Dyer Αυτό το Κοινοβουλευτική δικτατορία μπορώ να το δανειστώ παρακαλώ? Εγώ το έλεγα πεντακομματική δικτατορία αλλά αυτός είναι πιό δόκιμος όρος :)

 3. Ο/Η netakias λέει:

  Θα έρθει κι η σειρά τους.

  Ακόμη μου απορροφάει πολύ χρόνο η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τα γεγονότα που τρέχουν, αλλά θα τους περιλάβω κι αυτούς.

  Οι δικαστές κι εισαγγελείς, φταίνε κατα το ήμιση για όσα συμβαίνουν σήμερα.

  Ολα όσα λέει ο Πρόεδρος τους, είναι «αλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε», λες και καταδίκασαν και ποτέ κανέναν! Ας αφήσουν τις δικαιολογίες για παραγραφές, είδες εσυ ποτέ να καταδικάζουν κανέναν, από αυτούς που «δεν είχαν παραγραφεί»;

  Εσσεται ήμαρ και γι αυτούς.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Ναι, αλλά ένα δίκιο το έχουν, σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ουσιαστικά μόλις κάποιος ανακριτής ανακαλύψει έστω ενδείξεις για πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να πακετάρει την δικογραφία και να την στείλει στην Βουλή.

   Από όπου θα βγουν πέντε πορίσματα, ένα από κάθε κόμμα, που το καθένα θα δικαιώνει τους δικούς του και θα τα ρίχνει στους άλλους.

   Για δικαιοσύνη μιλάμε, κι ο νόμος όπως είναι δεν κάνει δικαιοσύνη. Πολιτική κάνει.

   Ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί. Οχι να αλλάξει.

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Μετά της απομακρύνσεως του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

  Όλοι θα «πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο» αν δεν μπει ένα φρένο στην στημένη κατρακύλα του τόπου.
  Ο λαός καταγράφει και δεν θα ξεχάσει.

  Είναι όμως θετικό που αυτή τη στιγμή βγαίνει να «μιλήσει» ένας εκπρόσωπος των δικαστών.
  Αυτών που έκαναν την πάππια όταν οι νομοθέτες έφτιαχναν νόμους »περίεργους».
  Αυτούς που μόνοι τους αποφασίζουν για τις αμοιβές τους και αδιαφορούν για το αίσθημα δικαίου τη Ελληνικής κοινωνίας.
  Αυτούς που εξακολουθούν να κάνουν τον κινέζο την ώρα που το ΣτΕ πάει να ακυρώσει την προσφυγή των δικηγόρων για να κυρηχθεί το μνημόνιο συνταγματικά »άκυρο».

  Τώρα που βράζει το καζάνι πολλοί θα προσπαθήσουν να διώξουν το φταίξιμο από πάνω τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s