Να δημευθεί, με Συνταγματική ρύθμιση, όλη η περιουσία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 30-ετίας.


Αρχισε η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα κόμματα. Μην φανταστείτε τίποτε σοβαρό και πάει ο νου σας στο κακό. Ακόμη δεν αποφάσισαν καν, αν θα είναι ή όχι η επόμενη βουλή αναθεωρητική. Κάτσε, θα δουν…Δεν βιαζόμαστε.

Εννοείται ότι τα κόμματα δεν άρχισαν αυτή την «αναθεωρητική» συζήτηση γιατί ξαφνικά διαπίστωσαν τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά με το Σύνταγμα. Αυτό το ξέρουν εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά. Αρχισαν τώρα την συζήτηση διότι τώρα η λαϊκή πίεση εντείνεται. Ο λαός «τρίζει δόντια κι ακονίζει μαχαίρια».

Και φυσικά τα μέτρα που θα προταθούν από τις κομματικές αυτές επιτροπές, και θα συζητηθούν, θα είναι καθαρά πυροσβεστικού και εκτονωτικού χαρακτήρα. Φυσικά, φυσικώτατα. Είπαμε, το πολιτικό μας σύστημα θα επιχειρήσει να διασωθεί. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και χωρίς να αλλάξει μυαλά και νοοτροπία ούτε μια σταλιά. Ούτε συνήθειες και πρακτικές. Ο λύκος κι αν εγέρασε… Δηλαδή τις Συνταγματικές αλλαγές μόνοι τους θα τις συζητήσουν, μόνοι τους θα τις αποφασίσουν, μόνοι τους θα τις νομοθετήσουν. Αυτή εξάλλου είναι και η αντίληψη περί δημοκρατίας που έχουν οι λεβέντες μας στα κόμματα. Μόνοι τους, ανέλεγκτοι και κυρίως μακριά από μας και τον δικό μας έλεγχο.

Και μια που ένα από τα επιτακτικώτερα λαϊκά αιτήματα είναι το στρίμωγμα της πολιτικής διαφθοράς (έτσι λέγεται κομψά όταν κάποιος πολιτικός τα παίρνει χοντρά), καθώς και η τιμωρία των ενόχων και η επιστροφή των κλοπιμαίων των πολιτικών προσώπων που έκλεψαν ή χρηματίστηκαν (τα καμάρια μας), η συζήτηση περί αναθεώρησης του Συντάγματος που ανοίγουν τα πολιτικά κόμματα, να δείτε, που θα περιστραφεί αρκετά γύρω από αυτό το ζήτημα. ΄

Οχι ότι έχουν πρόθεση οι άνθρωποι να τιμωρήσουν κανέναν. Δεν έχουν. Το ‘χω ξαναπεί. Διότι και ποιοι είναι οι βρωμιάρηδες μεταξύ τους ξέρουν πολύ καλά, και νόμοι υπάρχουν, και στοιχεία υπάρχουν, και οι κομματικοί μηχανισμοί διαθέτουν τρόπο να βρουν περισσότερα. Δεν έχουν πρόθεση λοιπόν να τιμωρήσουν κανέναν. Διότι αν πάει κάποιος τους στην φυλακή, θα αρχίσει να κελαηδάει. Και θα πάρει κι άλλους μαζί του «στης φυλακής τα σίδερα που ‘ναι για τους λεβέντες», λεβέντες μου.

Ασε δηλαδή και το παράδοξο: Να συζητάνε οι συνάδελφοι των διεφθαρμένων (και εμείς δεν έχουμε ιδέα πόσοι από όσους μετέχουν στις ενδο-κομματικές συζητήσεις αυτές, μπορεί να είναι και οι ίδιοι διεφθαρμένοι και υπόλογοι) για το πως θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα, ώστε να γίνει αποτελεσματικώτερο έναντι της διαφθοράς. Το περί δικαιοσύνης λαϊκό αίσθημα ως μια μεγαλειώδης σχολική παράσταση, με τάσεις υπερπαραγωγής, ήτοι μπαλέτα, ξηρός πάγος, φωτορυθμικό κλπ κλπ.

Θα έλεγα και την παροιμία «ο λύκος φυλάει τα πρόβατα» αλλά έχω ένα καλύτερο ανέκδοτο, σύντομο μάλιστα: Κομματική ευαισθησία.

Μια λοιπόν και από ότι φαινεται τους κομματικούς μας άρχοντες θα τους πιάσει οσονούπω κόψιμο και κάψα μεγάλη για το πληγωμένο (πουλί μου) αίσθημα δικαίου του λαού, την διαφθορά των εκλεκτών συναδέλφων τους και την τιμωρία των ενόχων μεταξύ τους, έχω ορισμένες προτάσεις να κάνω κι εγώ, ο καθ’ ύλην αναρμόδιος. Εντελώς αναθεωρητικές προτάσεις όμως. Μια και όλα τα κόμματα παραδέχονται ότι το τωρινό πρόβλημα, το χρέος, το έλλειμμα κλπ, δημιουργήθηκε από την συνετή διακυβέρνηση, όλων των κυβερνήσεων, της προηγούμενης 30-ετίας.

Κρατάτε μολύβι;

-Να καταργηθεί άμεσα και χωρίς περιστροφές, με Συνταγματική ρύθμιση, η σύνταξη όλων των βουλευτών της τελευταίας 30-ετίας διότι θεωρούνται συνυπεύθυνοι, ως γνωρίζοντες ή έχοντας έστω παράπλευρη γνώση για τους διεφθαρμένους συναδέλφους τους, καθως και για το ότι ψήφιζαν προϋπολογισμούς επί προϋπολογισμών που μας πήγαιναν στο θαλασσοπνίξιμο.
-Να δημευθεί, με Συνταγματική ρύθμιση, όλη η περιουσία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 30-ετίας, για τους ίδιους λόγους.
-Να προστεθεί παράγραφος που θα προβλέπει πως αν μια κυβέρνηση παραδώσει στην επόμενη έλλειμμα πάνω από ένα λογικό ποσοστό, και χρέος πάνω από ένα λογικό ποσοστό του ΑΕΠ, πάει όλη η κυβέρνηση, αυθωρεί και παραχρήμα, στην φυλακή, οι περιουσίες όλων των υπουργών δημεύονται και μαζί οι περιουσίες όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων της Βουλής
-Να ΞΑΝΑΜΠΕΙ στο Σύνταγμα (και κακώς καταργήθηκε) ότι απαγορεύεται η κατάθεση ελλειμματικών προϋπολογισμών. Ψευδής προϋπολογισμός και χαλκευμένος σημαίνει φυλάκιση κλπ κλπ
-Να προστεθεί παράγραφος που να αναγκάζει την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα όλων των δανείων, και να προβλέπει δημοψήφισμα για ΚΑΘΕ δάνειο. Δηλαδή το πλάνο των δανείων της, να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Και όχι η ίδια και μόνη της.

Διότι τα καμάρια μας οι πολιτικοί κακομάθαν να πιστεύουνε ότι μπορούν χωρίς κανέναν κίνδυνο. Ετσι, αναίμακτα και «αβρόχοις ποσί». Το να κυβερνά σήμερα κάποιος είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως υπουργός, δεν ενέχει ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικό κίνδυνο, καμμία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ. Και επειδή μας λένε πολλά περί δημοκρατίας, σας λέω κι εγώ πως ψεύδονται, και πως η πατέντα περί δημοκρατίας, των προγόνων μας που τόσο θαυμάζουν οι πολιτικοί μας για την δημοκρατία που μας προσέφεραν αυτοί οι πρόγονοι, η πατέντα λέω των ελλήνων, είναι πολύ αυστηρή στο σημείο αυτό. Με την λογική ότι δεν σε βάλαμε με το ζόρι να μας κυβερνήσεις, εσύ το ‘θελες, τιμωρεί αυστηρότατα οποιαδήποτε ζημία του δημοσίου συμφέροντος προέλθει είτε από δολιότητα, είτε από ανοησία και παράλειψη. Ο Αθηναϊκός μάλιστα νόμος ήταν πολύ αυστηρός. «Αυθημερόν τελευτησάτω», έλεγε. Και σου ‘παιρναν το κεφάλι.

Επίσης θα παρακαλούσα τα κόμματα, όσα τέλος πάντων σχηματίσουν αυτές τις επιτροπές συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να κοινοποιήσουνε το e-mail των επιτροπών αυτών στον κυρίαρχο ελληνικό λαό, ώστε να τους ξεκουράσουμε και λίγο, στέλνοντάς τους έτοιμες προτάσεις, πολύ μερακλαντάν.

Δεσμεύομαι επίσης να καταθέσω κάποια στιγμή εδώ, και άλλες προτάσεις παρόμοιες, του ιδίου κλασσικού ρεπερτορίου, ιδίως αν μου στείλετε κι εσείς τις δικές σας. Κι ίσως τελικά βρω και τα e-mail των εν λόγω κομματικών επιτροπών, μόνος μου.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Ε, πάλι μεγάλο μου βγήκε. Είμαι φλύαρος τελικά

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Σύνταγμα and tagged , . Bookmark the permalink.

24 Responses to Να δημευθεί, με Συνταγματική ρύθμιση, όλη η περιουσία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 30-ετίας.

 1. Ο/Η Ο Ιθαγενής λέει:

  Φίλε Θράκα, μιλάς ορθά αλλά είσαι στωικός ενώ εγώ απλά κυνικός.
  Ξεκινάς λοιπόν από λάθος βάση.
  Δεν έχουμε ούτε Δημοκρατία ούτε κόμματα ούτε Σύνταγμα.
  Κομματική χούντα της καταλληλότερης παρέας έχουμε σε περιοδικές εναλλαγές που τις βαφτίζουν εκλογές.

  …και για να επαναδιατυπώσω ότι έγραψα και αλλού:

  Μην είμαστε και παράλογοι ως κοινωνία και έθνος.Τι θέλουμε δηλαδή;

  -να πληρώσουν φόρο τα ΜΜΕ; <- αναβλήθηκε ο φόρος 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που είχε αναβληθεί για την 1/10/2010
  -να μην είναι ευγενές Ταμείο οι δημοσιογράφοι;
  -να πληρώνουν ΦΠΑ στα μπλοκάκια όπως όλοι οι άλλοι;

  Ελεος σε λίγο θα βρεθούν ορισμένοι υβριστές και θα ζητήσουν πχ να μείνουν 200 υπάλληλοι στη Βουλή και όλοι οι οι υπόλοιποι να μεταταγούν σε Υπηρεσίες με κενά. Θα γλιτώσουμε δεκάδες εκατομμύρια €; Απαράδεκτο…
  Τι θέλουμε δηλαδή ως αχάριστοι από τους κυβερνώντες;
  Να εφαρμόσουν τα …έκτακτα μέτρα του γιατρού και στα παιδιά τους; στους φίλους τους; τα αφεντικά τους ;
  Σε λίγο θα βρεθούν και αιρετικοί να πουν για τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο ή για τους Υπουργούς που έβαζαν την υπογραφή για προμήθεια τρένων φαρδύτερων από τις ράγες.
  Απαράδεκτες απαιτήσεις έχετε.
  Ξυπνάτε. Είμαστε ή εμείς ή αυτοί.
  Κομματικές χούντες έχουμε που προσέχουν τη επιμήκυνση της περιφέρειάς τους.

  Ποιος να νομοθετήσει και ποιος να εφαρμόσει νόμους σε μια χώρα λοιπόν που δεν είχε ποτέ Δημόσιο αλλά είχε Κράτος.
  Κράτος που νέμονται και φαρδαινουν οι εκάστοτε καταλληλότεροι.

  • Ο/Η Ο Ιθαγενής λέει:

   Δηλαδή έχουμε:

   Α. ένα κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα (..οι επώνυμοί μας…) που κάνουν δουλειές με το κράτος
   Β. ένα κράτος που μοιράζει τις δουλειές στους προηγούμενους και θεσούλες σε πραιτοριανούς της εκάστοτε παρεούλας της εκάστοτε κυβέρνησης και που είναι τα κομματικά τους στελέχη
   Γ. εμάς τους τους ανώνυμους

   Δεν είναι ιλαρό να ζητάμε αλλαγές στο παραπάνω διάγραμμα ροής οι ανώνυμοι; Αλλαγές που θα θίξουν το Α & Β; και να τις ζητάμε από τους υπαλλήλους των επώνυμων; της εκάστοτε καταλληλότερης παρέας που την βαφτίζουμε κυβέρνηση;
   Δεν είναι καν κωμικό τραγελαφικό είναι έως την ώρα της έκρηξης.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Οκ…Στωικός ο Θραξ!!!…θα με βγει ο καφές από την μύτη ρε συ Ιθαγενή!!
   Ο συνήγορος της Απώλειας κι ο θιασώτης του Επικουρισμού!!!

   χαχαχαχα…

   Seriously.

   Αυτά που πολύ ωραία σαρκαστικά παραθέτεις είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.
   Ιδέες και απόψεις επί σημείων προς συζήτηση και επιχειρηματολογία.

   Θράκα δεν ανοίγεις επίσημα μια κατηγορία «σύνταγμα κι αναθεώρηση» να ξεκινήσει από κει η διαδικασία;;
   Κι από όσους φίλους μπλόγκερς μπορεί να έχεις δεν μοιράζεις κι εκεί την πρόσκληση να αρχίσει να βγαίνει σιγά σιγά προς τον κόσμο;;

   Χρόνο έχουμε…ο Σαμαράς είπε για 2013 και βλέπουμε (τα ζώα μου αργά).

   • Ο/Η Ο Ιθαγενής λέει:

    χαχαχα για να τον πειράξω τον βάφτισα στωικό.
    Έχει δηλώσει Επικούρειος αλλού, σε παλαιότερη συζήτησή μας.

    • Ο/Η Ο Ιθαγενής λέει:

     Πέρα από τι πλάκα, τώρα αυτά που λέει είναι απλά …αυτονόητα.
     Αλλά αδιανόητα.
     Δεν μπορούμε να απαιτούμε αλλαγές και δικαιοσύνη από αυτούς που κλέβουν στο ζύγι.

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

     Ιθαγενή »αδιανόητα» είναι αυτά που ζούμε εδώ και χρόνια.
     Καιρός να αρχίσει να γυρνάει το ρολόι ανάποδα και αυτό ξεκίνησε από την μέρα που αυτό το νούμερο ο Μπράντον Γουωλς από την Μινεσότα υπέγραψε αυτό το Μνημόσυνο.

     Άκου που φτάσαμε…να θεωρούμε «αδύνατον» να ασχοληθούν στην πράξη οι πολίτες με το Σύνταγμα και την Πολιτεία…!!!

     Βγει δε βγει ο κόσμος στους δρόμους.
     Είναι δεν είναι ενάρετος ο Σαμαράς.
     Ότι κι αν γίνει από δω και πέρα…
     πρέπει να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την ψευτιά και την απάτη που λέγεται διακυβέρνηση του Ελληνικού λαού.

     Και είναι στο χέρι μας να γίνει ειρηνικά, ενσυνείδητα και ενάρετα.

     Πόση ακόμα καταστροφή και διαφθορά να αντέξουμε;;

     Και για ποιον λόγο;;

 2. Ο/Η sawas λέει:

  Θρακα να συμπληρώσω την λίστα (της ντροπής ή του αυτονοήτου).

  σύνδεση μισθού βουλευτή με παραγωγικότητα. Όχι τον αριθμό ερωτήσεων παρεμβάσεων κτλ, αλλά άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία του ΑΕΠ.

  Ανάλογα την διακύμανση του να αμείβεται και ο βουλευτής. Έχουμε ύφεση? μείωση των μισθών, έχουμε αύξηση? ανάλογη αύξηση των μισθών.

  Σίγουρα όταν ευημερούν οι αριθμοί δεν σημαίνει πως ευημερούν και οι πολίτες της…..

  Οπότε μια άλλη πρόταση. Σύνδεση μισθού βουλευτή με το «καλάθι της νοικοκυράς» . Αν βελτιωθεί η αγοραστική δύναμη της, αύξηση στον μισθό τους. Αλλιώς μείωση

  Με κάθε τρόπο δεν πρέπει να μείνει ανέγγιχτη η παραγωγικότητα των φωστήρων μας.

  • Ο/Η Ο Ιθαγενής λέει:

   -εδώ και τώρα να εφαρμοστεί ο νόμος του κράτους που επιβάλλει φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
   -καμία αύξηση στο ΦΠΑ και τα έσοδα που θα “χαθούν” να βρεθούν με την αδειοδότηση και την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στους …καναλάρχες μας.
   -δημιουργία “ταμειακού μαξιλαριού” και τα πρώτα έσοδα να είναι από την εξοικονόμηση μέσο της κατάργησης των αμοιβών στις επιτροπές των βουλευτών του έθνους και την υποχρεωτική μετάταξη 1000 υπαλλήλων της Βουλής.
   -διασταύρωση Ε1 με Ε9 και τραπεζικές καταθέσεις. Δεν χρειαζόμαστε καμία …ΔΟΥ μια απλή διασταύρωση είναι της τραπεζικής κίνησης και των λογαριασμών που πληρώνει κάποιος.
   -κλείσιμο όλων των Ν Προσώπων ΑΕ και ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό για να κάνουν την δουλειά του κράτους.

   Μπορώ να σου γράφω για ώρες αλλά δεν μπορείς να ζητάς πράγματα να εφαρμοστούν από αυτούς που θα θιχτούν.

   • Ο/Η sawas λέει:

    Δεν τα ζητώ από αυτούς, τους τα επιβάλω. Δεν μπορώ άλλο να περιμένω από τους διαχρονικά ανίκανους…… Έδωσαν τις εξετάσεις τους και απέτυχαν… φτανει πια

    Αυτό νομίζω πως είναι κατανοητό και αποδεκτό σαν βάση συζήτησης

    Από εκεί και περά, ο tsilivithras μιλάει για κίνηση-ρεύμα πολιτών οι όποιοι θα διαμορφώσουν η αν θέλεις θα επιβάλουν την ατζέντα των αλλαγών. Από το να κοιτώ απαθείς, καλύτερα είναι να διαμορφώσω εγώ το μέλλον μου.

    Oπως λέει και ο Alan Kay (1970):
    ¨The best way to predict the future is to invent it.¨

    Στην δικιά μας περίπτωση ισυει:
    «Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το διαμορφώσεις»

    Χτες, όχι σήμερα

    Προχωράμε λοιπόν

 3. Ο/Η tsilivithras λέει:

  «Διότι τα καμάρια μας οι πολιτικοί κακομάθαν να πιστεύουνε ότι μπορούν χωρίς κανέναν κίνδυνο. Ετσι, αναίμακτα και “αβρόχοις ποσί”. Το να κυβερνά σήμερα κάποιος είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως υπουργός, δεν ενέχει ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικό κίνδυνο, καμμία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ.»

  Bingo!!!!
  Ακριβώς αυτό.
  Η αλαζονεία που έγινε Ύβρις γιατί απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ποτέ δεν πλήρωσε τίποτα από την τσέπη του (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
  Το απόλυτο παράδοξο.
  Το απόλυτο ΠΑΡΑΔΟΞΟ ρε σεις!!!
  Να μην είναι υπεύθυνοι ΠΟΤΕ οι πολιτικοί για τα όσα δεινά φέρουν στις πλάτες της κοινωνίας.
  Να μην πληρώνουν ΠΟΤΕ για τα λάθη τους και τις επιλογές τους.

  ….

  Αυτό πρέπει να διορθωθεί.
  Και τότε να δείτε πως θα σβήσουν τα αυτοματοποιημένα χαμόγελα της Κολγκεητ που φοράνε όλοι τους.

  Πάρτε το σοβαρά όλοι!
  Διαβάστε το Σύνταγμα και ακονίστε το μυαλό σας.
  Πρέπει να δημιουργήσουμε ρεύμα που θα ζητάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και θα πιέσει μέχρι να γίνουν.

 4. Ο/Η Ο Ιθαγενής λέει:

  Bingo!!!!
  Ακριβώς αυτό

  Πρέπει να δημιουργήσουμε ρεύμα που θα ζητάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και θα πιέσει μέχρι να γίνουν.

  Αποδόμηση των στηριγμάτων τους και των συνεργατών τους. Των παρασίτων που ζουν εις βάρος της κοινωνίας. Μετά κάποιοι από αυτούς απλά θα αναγκαστούν να …εργαστούν αντί να μας δουλεύουν.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Ακριβώς…
   Και δεν είναι πυρηνική φυσική ξέρεις.
   Απλή λογική είναι και πολλές ώρες κουβέντας με ανθρώπους που δεν κοιμούνται το βράδυ επειδή ο τόπος πονάει.

   Ναι υπάρχουν και τέτοιοι.

   Ώρα να τους κάνουμε περισσότερους.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Ο Ιθαγενής

   «Πρέπει να δημιουργήσουμε ρεύμα που θα ζητάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και θα πιέσει μέχρι να γίνουν.»

   Ακριβώς

   Πρέπει να ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ηγεσίες, βουλευτές, κόμματα με σχόλια, e-mail, αναφορές, επιστολές, ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ο καθένας μας.

   Αλλιώς η βράση θα φτάσει στους 100 βαθμούς, το καζάνι θα σκάσει κάποια στιγμή, και θα δούμε πολύ άσχημα πράγματα.

   Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως είναι προς το συμφέρον ΟΛΩΝ μας, και δικό μας, αλλά ΚΑΙ δικό τους, να κάνουν αυτό που θέλουμε. Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε άσχημες καταστάσεις με αποτελέσματα χαοτικά.

   Εχουμε μια ευκαιρία τώρα. Σε λίγους μήνες, όταν το ζόρι γίνει απροχώρητο, ίσως και να είναι αργά.

   Θραξ Αναρμόδιος

 5. Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

  Θα ήθελα να προσθέσω :

  – Εξομοίωση του ασφαλιστικού & συνταξιοδοτικού των βουλευτών με των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών.

  – Εξομοίωση του εργασιακού, ασφαλιστικού & συνταξιοδοτικού των υπαλλήλων της Βουλής με των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων.

  – Οι βουλευτές που λαμβάνουν μέρος σε επιτροπές (π.χ. SIEMENS κλπ) να μη λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή αφού είναι μέρος των καθηκόντων τους.
  Επίσης, αυτές οι επιτροπές να υποχρεώνονται να εκδίδουν ένα κοινό πόρισμα και όχι το κάθε κόμμα το δικό του πόρισμα.

 6. Ο/Η skeptiki λέει:

  – Υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών βουλευτών, υπουργών και άμεσα συγγενών στα Δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Μετά ας πάνε όπου θένε
  – Υποχρεωτική νοσηλεία των ανωτέρω στα δημόσια νοσοκομεία (της περιφέρειάς τους αν είναι δυνατόν)
  Και όλων των δημόσιων λειτουργών τώρα που το σκέφτομαι.
  Έχει ακόμα ένα κάρο να σκεφτούμε

 7. Ο/Η anarmodios λέει:

  Σας διαβάζω έτσι όλους γεμάτους ιδέες και ορμή και παίρνω τ’ απάνω μου.

  Μήπως να φτιάξουμε κάτι στο ίντερνετ που θα μας εξυπηρετεί ως προς ένα δυο πράγματα που θα μας είναι χρησιμα, όπως πχ

  -συγκέντρωση υλικού (το σύνταγμα, άρθρα σχετικά με τη δημοκρατία, κλπ)
  -το να μπορούμε να θέτουμε ιδέες, προτάσεις κλπ κλπ σε ψήφιση για έγκριση
  -γιατί όχι να μην φτιάξουμε ένα προσχέδιο συντάγματος μιας δημοκρατίας, παράγραφο την παράγραφο, θέτοντας το κάθε τι σε ψήφιση, αν και όταν γίνουμε περισσότεροι (θα μας βρουν κι άλλοι)

  Μεγάλο ερώτημα ξέρω. Κι εγώ που το θέτω, δεν έχω χρόνο ούτε να ξυθώ.
  Σαν όνειρο θεωρείστε το (λολ)

  Θραξ Αναρμόδιος

 8. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Αγαπητέ φίλε Θράκα και φίλοι σχολιαστές, δύο παρατηρήσεις.
  1η) Είμαι κολλητός βουλευτή που δεν είναι κυβερνητικός και περιμένω με αγωνία πότε το κόμμα θα γίνει κυβέρνηση για να βολευτώ (επιδίωξη κάθε Έλληνα).
  2η) Ο Θράκας δεν είναι ούτε στωικός ούτε οπαδός του Επίκουρου, είναι σκεπτόμενος και φίλος.
  Μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για δικαιοσύνη και δημοκρατία όταν για την μικρασιατική καταστροφή δεν ήταν κανένας υπεύθυνος μετά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου. Η δικαιοσύνη σήμερα δεν εφαρμόζεο το δίκαιο αλλά άγεται και φέρεται από τους συσχετισμούς του πολιτικού πεδίου.
  Ο λαός λέει «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», «ο μάγειρας τρώει πρώτος και το καλύτερο».
  Το σημερινό οικονομικοπολιτικό σύστημα έχει διαβρώσει ΌΛΗ την κοινωνία, η σημερινή κυβέρνηση θα πέσει όταν ολοκληρώσει την καταστροφή.
  Τα συστήματα εξουσίας δεν αυτοδιορθώνονται, καταρρέουν. Αρχίστε να φαντάζεστε με τι θα το αντικαταστήσουμε γιατί φως στην άκρη του τούνελ, εγώ τουλάχιστον, δεν βλέπω.

 9. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

  Θράκα και συνομιλιτές συγχαρτήρια!
  Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε προτάσεις συγκεκριμένες για μιά Συνταγματική Αναθεώρηση. Θεωρώ το πρώτιστο σημείο αυτό της απόδοσης νομοθετικής εξουσίας και στους πολίτες μέσω δημοψηφισμάτων. Αν οι πολίτες δέν πάρουν νομοθετική εξουσία, τότε μή περιμένετε και σπουδαία πράγματα!

 10. Ο/Η anarmodios λέει:

  Εκανα μια μικρή έρευνα για το τι free software υπάρχει που θα μας βοηθούσε να οργανώσουμε ένα site για να παίρνουμε μέρος όλοι στην διαμόρφωση κειμένων, προτάσεων και δεν ξέρω τι άλλο.

  Επέλεξα, προσώρας, το tiki και το εγκατέστησα ήδη τοπικά σε μένα. Ενα τέρας είναι. Και δυστυχώς θέλει χρόνο για να το μάθει κάποιος. Κι εγώ από χρόνο… τα ξανάπα αυτά, ξέρω. Πάντα θα υπάρχει ένα θέμα χρόνου και επιβίωσης.

  Εν πάσει περιπτώσει από όσο είδα το tiki είναι πολύ εξελιγμένο σύστημα. Εχει τα πάντα. Βασικά είναι ένα wiki σαν το βικιπήντια, αλλά έχει forum, blogs όσα θέλεις, και δικό του σύστημα ψηφοφοριών, που μας ενδιαφέρει πολύ. Εδώ μια πλήρης λίστα των χαρακτηριστικών του. Εντυπωσιακή πράγματι. Ολα σε ένα.

  Δεν ξέρω αν θα βρω free host για το tiki να μας κάνει στο μέλλον μια δωρεάν μεν αλλά αξιοπρεπή φιλοξενία, και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα η ετήσια δαπάνη λειτουργίας, αν το αποφασίσουμε κάποια στιγμή. Γύρω στα 120 δολλάρια φαντάζομαι το πολύ ετησίως, μαζί με την ανανέωση του domain name.

  Ομως το πρόβλημα παραμένει, ακόμη κιαν έχουμε ενθουσιώδεις φίλους εδώ και έτοιμους να πάρουν μέρος: έχουμε κάποιον που ξέρει ή μπορεί να ασχοληθεί με το tiki ώστε να μάθει την λειτουργία του;

  Θραξ Αναρμόδιος

 11. Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

  Καλημέρα φίλε Θράκα και αγαπητοί σχολιαστές.
  Θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτοβουλία σου, σε όλα τα επίπεδα.
  Είναι δε, πολύ ενθαρρυντικά και η ανταπόκριση από τους σχολιαστές και οι προτάσεις τους.
  Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, να μπορέσει κάποιος να καθορίσει από που πρέπει να ξεκινήσει η επιβαλλόμενη αναδιάταξη του σάπιου πολιτικού συστήματος.
  Για αυτό όμως είναι πολύ σημαντική η απόπειρα που κάνεις.
  Δείχνει ένα βήμα.

  Για να μπορέσει να φέρει κάποιο αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια, πρέπει και οι αποδέκτες να αισθανθούν το μέτρο της πίεσης.
  Και οι αποδέκτες δεν μπορούν να είναι απ’ ευθείας τα κόμματα, ως πολιτικοί οργανισμοί, διότι το βέβαιο είναι ότι θα προωθήσουν στα «υπ’ όψιν».
  Κύριος στόχος πρέπει να είναι οι βουλευτές των κομμάτων.
  Αυτοί είναι που βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι και στους ψηφοφόρους αλλά και στους κομματικούς μηχανισμούς, ενώ ταυτόχρονα είναι και ρυθμιστές της ανάδειξης Πρωθυπουργών και επάνδρωσης δημόσιων αξιωμάτων.
  Και όσο θα εκλέγονται με σταυρό προτίμησης, τόσο θα είναι και ευάλωτοι στην ορθή κρίση ή ιδιοτέλεια των ψηφοφόρων αλλά και των αρχηγικών κομμάτων.
  Εάν αυτοί αισθανθούν την απειλή της βουλευτικής τους ύπαρξης, μέσω μίας απαίτησης πραγματικά Δημοκρατικής παρουσίας και λειτουργίας, τότε αυτόματα η απειλή αυτή θα διοχετευθεί προς τα επάνω.
  Καιρός είναι να απομονώσουμε τους βουλευτές από τους κομματικούς μηχανισμούς, και να τους δώσουμε να καταλάβουν και την δύναμή τους αλλά και το μέγεθος της ευθύνης τους.
  Καιρός να καταλάβουν ότι πρέπει να δίνουν λόγο μόνο στους πολίτες, και όχι στους κομματικούς μηχανισμούς.
  Κάποτε είχα ανεβάσει ένα σχόλιο στο antinews, υπό μορφή ερωτηματολογίου σε υποψήφιους βουλευτές που ζητούσαν να επανεκλεγούν, και παραλίγο να βρω και τον μπελά μου.
  h–p://www.antinews.gr/?p=5224#comment-214811
  Το παραθέτω όχι μόνον διότι αμφιβάλλω εάν μπορεί κάποιος να το απαντήσει, αλλά και διότι θεωρώ ότι εμπεριέχει μερικά στοιχεία που θα έπρεπε να αναλυθούν και ίσως να προστεθούν νομοθετικά στο Σύνταγμα.

  • Ο/Η αλλενάκι λέει:

   Μα, Νοών…Νοείτω, ο Φακτορ σου ζήτησε συγγνώμη τότε στην ανάρτηση αυτή, παρακάτω.
   Κανείς δεν έφταιγε, ούτε εσύ, ούτε αυτός.

   Παραθέτω το σχόλιο του:
   ο νοών…νοείτω. Ζητώ συγνώμην για την παρανόηση.
   Αλλά όπως καταλαβαίνεις όταν ενημερώθηκα για την “συμπτωση” νόμισα οτι ήσουν εσύ.

   Δυστυχως το φαινόμενο της αντιγραφής σχολίων και άρθρων απο το antinews.gr έχει γίνει πλέον ενδημικό στο διαδίκτυο και μάλιστα απο καλοθελητες που μας βρίζουν συστηματικά επειδή δεν συμφωνούμε με τις ιδέες του. Ζητω η ελευθεροτυπία και η δημοκρατια κατα τα άλλα

   κλπ. κλπ.

   • Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

    Για αυτό ακριβώ λέω….παραλίγο να βρω τον μπελά μου.
    Το γεγονός ότι παραθέτω τον σύνδεσμο, και όχι απόσπασμα, καταδεικνύει ακριβώς το παραλίγο.
    Ότι δηλαδή, χάριν στην αναγνώριση του λάθους, προς τιμήν του, γλύτωσα την διαβολή.
    Το ότι το antimews, ήταν και είναι, η πρώτη ιστοσελίδα σε αναγνωσιμότητα σε συνδυασμό με τους περισσότερους ενεργούς σχολιαστές, το καθιστά αυτόματα σημείο αναφοράς.
    Τώρα, γιατί εσύ αυτό το αντιλαμβάνεσε ως κακό, αφού είναι πεδίο έντονης αντιπαράθεσης, δεν το καταλαβαίνω.
    Ούτε προσέβαλλα, κάποιον, ούτε κακολόγησα, ούτε συκοφάντησα.
    Όσον αφορά αυτό που λες…..και μάλιστα απο καλοθελητες που μας βρίζουν συστηματικά επειδή δεν συμφωνούμε με τις ιδέες του. Ζητω η ελευθεροτυπία και η δημοκρατια κατα τα άλλα…., δεν με ακουμπούν διότι ποτέ δεν «σας» έβρισα όποτε σχολίασα, ή όποτε διαφώνησα με τις ιδέες «σας».
    Στο τελευταίο δε περί ελευθεροτυπίας και Δημοκρατίας, προφανώς απευθύνεσαι σε κάποιον άλλον……

    • Ο/Η αλλενάκι λέει:

     ???

     «ο νοών…νοείτω. Ζητώ συγνώμην για την παρανόηση.
     Αλλά όπως καταλαβαίνεις όταν ενημερώθηκα για την “συμπτωση” νόμισα οτι ήσουν εσύ.
     Δυστυχως το φαινόμενο της αντιγραφής σχολίων και άρθρων απο το antinews.gr έχει γίνει πλέον ενδημικό στο διαδίκτυο και μάλιστα απο καλοθελητες που μας βρίζουν συστηματικά επειδή δεν συμφωνούμε με τις ιδέες του. Ζητω η ελευθεροτυπία και η δημοκρατια κατα τα άλλα
     κλπ. κλπ.»
     ___________________________________
     Δεν τα λέω εγώ Νοών…Νοείτω, όλο αυτό είναι το σχόλιο απάντησης του Φάκτορ.

     Και αν δεν λαθεύω, στο «μας» ανήκες για πολύ μεγάλο διάστημα και εσύ, και συνεχίζεις να σχολιάζεις πάντα.
     ___________________________________
     Οι Έλληνες τιμούν τη Φιλοξενία.

     Γειά σου Νοών…Νοείτω.

 12. Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

  Όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις, επειδή δεν ανέτρεξα όπως εσύ στην ανάρτηση, και όπως είναι φυσικό δεν μπορώ να θυμάμαι την πλήρη απάντηση, και επειδή χώρισες την απάντηση με διάστημα….έπεσα στην λούμπα νομίζοντας ότι η δεύτερη παράγραφος είναι δική σου.
  Λάθος μου και συγγνώμη.
  Το «μας» ίσχυε, όσο καιρό θεωρούσα ότι με αντιπροσωπεύει.
  Το ότι σχολιάζω και τώρα σπάνια, δεν σημαοδοτεί σε καμμία περίπτωση ότι δεν τιμώ την φιλοξενία του.
  Καλή συνέχεια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.