Παγκόσμια κυριαρχία


Με αφορμή ένα άρθρο του antinews.gr .

Υπάρχει μία παγκόσμια ελιτ που θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο. Στην ελιτ αυτή ανήκουν πρόσωπα που προέρχονται παγκοσμίως από τον χρηματοπιστωτικό, κυρίως, τον εμπορικό-βιομηχανικό και τον στρατιωτικό τομέα. Η ελιτ αυτή είναι που διοικεί τον πλανήτη. Και βαρύνεται με πολλαπλά εγκλήματα. Πολέμους. Οικονομικές κρίσεις όπως η παρούσα. Και τον ανθρώπινο πόνο που πληροφορούμαστε καθημερινά.

Η ελιτ αυτή επινόησε τον κοινοβουλευτισμό (στην Αγγλία γύρω στον 14ο αιώνα) διότι ευνοεί τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών οργανώσεων. Πρότεινε τον κοινοβουλευτισμό ως δημοκρατία ώστε να γίνει εύκολα δεκτός από τους λαούς του κόσμου.

Η ελιτ αυτή χρησιμοποίησε τις γνώσεις που απέκτησε στην πορεία για το χρήμα και την «μη-εμπράγματη» οικονομία ώστε να κυριαρχήσει πάνω στην παγκόσμια οικονομική διαδικασία. Επίσης φρόντισε να ελέγχει τα πολύτιμα ορυκτά και εν γένει οτιδήποτε θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του χρήματος, καθώς και την ενέργεια και τις πηγές της. Ολες οι τράπεζες παγκοσμίως είναι κάτω από τον δικό της έλεγχο. Και κυρίως η έκδοση του χρήματος.

Η παγκόσμια ελίτ, δεν φαίνεται να θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη με πυρηνικά. Τουλάχιστον ένα τμήμα της. Διότι η ελίτ αυτή δεν είναι ενιαία. Εξ ου και ο τελευταίος της εμφύλιος, γνωστός και ως 2ος παγκόσμιος πόλεμος.

Ο τελικός στόχος πάντως είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Ενας παλαιός πόθος που αναδύεται από τις σελίδες της ιστορίας ξανά και ξανά.

Το μεγαλύτερο τμήμα της ελίτ φαίνεται να έβγαλε το συμπέρασμα, όπως εξάλλου και οποιοσδήποτε άλλος διαβάσει λίγο προσεκτικά ιστορία, οτι η παγκόσμια κυριαρχία δεν μπορει να έλθει με στρατιωτικά μέσα. Οποιος το επιχείρησε απέτυχε. Η παγκόσμια κυριαρχία θα έλθει μόνον όταν δημιουργηθεί ένας ενιαίος πολιτισμός, μία κουλτούρα δηλαδή. Ο οποίος ενιαίος παγκόσμιος πολιτισμός θα γίνει ο φορέας και το πλαίσιο της ενιαίας παγκόσμιας κυριαρχίας.

Η κιβωτός των παραδόσεων και της κουλτούρας είναι τοπικά το έθνος. Γι’ αυτό το εθνικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και εμπορο-βιομηχανο-στρατιωτικής ελιτ. Το εθνικό κράτος πρέπει να συντριβεί.

Ετσι προωθείται μια ενιαία και παγκόσμια ελαφρο-λαϊκή κουλτούρα μέσω της τηλεόρασης κυρίως αλλά και των λοιπών μεσων. Τελικός στόχος είναι οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι, από τους Ινουιτ του Αρκτικού κύκλου μέχρι τους Μασάϊ στην Αφρική, να αναπτύξουν την επιθυμία να φορούν τα ίδια τζην, να κρατούν το ίδιο iPhone, να σιτίζονται στο ίδιο McDonalds, να θέλουν να εμφανιστούν στα ίδια reality shows, και τα παρόμοια που προβάλλει το life style ως αξίες.

Ετσι το εθνικό κράτος εντάσσεται σε μεγαλύτερους οργανισμούς, ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ, οι οποίοι προωθούν την πολιτική, στρατιωτική και οικονομική του απορρόφηση.

Μόνο αν τα έθνη καταφέρουν να διατηρήσουν την κουλτούρα τους, δηλαδή την συνέχειά τους στον χρόνο, και μόνο αν τα έθνη παλινορθώσουν την δημοκρατία, θα μπορούμε να ελπίζουμε.

Δυστυχώς, στην παρούσα φάση έχουμε ηττηθεί. Οι πολιτικοί μας, στο σύνολό τους, είναι υπηρετες αυτής της παγκόσμιας ελιτ. Κι όσοι λίγοι δεν είναι, δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να τα βάλουν μαζί της.

Ούτε καν να την καταγγείλουν δεν τολμούν.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Οικονομία and tagged . Bookmark the permalink.

12 Responses to Παγκόσμια κυριαρχία

 1. Ο/Η archaeopteryx λέει:

  Μασάϊ, ή Μασάει;

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Η ελίτ μασάει καλά Αρχαιοπτέρυξ.
   Για μας νηστεία βλέπω.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Παράθεμα: Παγκόσμια κυριαρχία « Τόνοι και Πνεύματα ….

 3. Ο/Η χρηχα λέει:

  καλησπέρα θράκα….

  τελικά είναι κάπως έτσι τα πράγματα ….ναι δεν λέω όχι……
  όμως πάντα ο άνθρωπος εξελίχθηκε μέσα από καταστάσεις που δεν ήταν ευνο»ικές για τον ίδιο και σε περιβάλοντα που κάθε άλλο παρα΄ευνο»ικά μπορούν να χαρακτηριστούν….
  τελικά μήπως μας χρειάζεται ένα τέτοιο ταρακούνημα για να μπορέσουνε να πάρουμε μπρο΄ς σαν άνθρωποι και σαν όντα;

  δεν λέω είναι ότι σκληρότερο αν μπορέσεις να το φανταστείς σαν σύνολο και σαν σκεπτόμενος άνθρωπος…..

  δεν λέω και δεν μιλάω σαν να ήταν μια ευπρόσδεκτη προοπτική αυτή….

  αλλά η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι προ των πυλών…..
  αλλά το μέσο που μας δίνει αυτή την στιγμή την δυνατότητα να μιλάμε και να ερχόμαστε σε επαφή είναι ένα παγκόσμιο όργανο ανεξέλεγκτο….

  αλλά το παγκόσμιο τζήν και την παγκόσμια κουλτούρα της ομοιομορφίας δεν την επέβαλε κάποιος κακός με το ζόρι….

  θα μου πεις ότι τα πρότυπα είναι κατευθυνόμενα….

  δεν ξέρω….

  η γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός και τελικά εμείς δεν είμαστε παρά το πλούσιο λίπασμα με εμπλουτιμένα ιχνοστοιχεία που βελτιώνουμε την δομή της και της δίνουμε μόρια που έχουν μάθει να σκεύτονται και να συνθέτουν….

  ο πλυθησμός αυτών των μικροβίων που παρέχει το λίπασμα αυτό είναι…πρέπει να έιναι …θα μπορούσε να είναι δημοκρατικός;;;

  θα είχε καμία διαφορά έν ήταν μιά μάζα καταπιεσμένων ανθρωπάριων;;;
  θα έφτιαχναν κακό λίπασμα οι καταπιεσμένοι ανθρωπάριοι;;;

  μηδενιστικός ή όχι…η κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης είναι ήδη ,νομίζω δρομολογημένη….όχι δεν είμαι μοιρολάτρης….
  και αυτό πυ νομίζω είναι ότι ο πολύς κόσμος την περιμένει με ανυπομονησία….
  η θεία μου η παναγιώτα είναι πολύ συντηρητική και κολημένη στις παραδώσεις….αλλά τον γιαπονλεζο τον γαμπρό για την εγγονή της τον καλοδέχτηκε και μάλιστα είναι περήφανη που η εγγονή της θα ζει στο τόκυο από δώ και στο εξής….

  η ‘αλλη η ξαδερφούλα μου δεν πρόλαβε να πάρει το πτυχίο και πήγε βραζιλία για μεταπτυχιακό….έχει εκεί μιά πολύ καλή σχολή για το αντικείμενό της…και ο μπαμπάς εδώ παινευεται για την κορούλα του….

  όλοι λίγο πολύ ε΄χουν παραδείγματα ….

  δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό….

  πάντως από ένα σημειο και μετά θα είναι κι αυτό μιά ανάγκη …η παγκόσμια διακυβέρνηση εννοώ….

  και εκεί να είσαι σίγουρος ότι η ανθρωπότητα θα βρεί το δδρόμο της όπως τον βρήκε μέσα από πολές άλλες περιστάσεις….

  το καλό είναι ότι τα μέσα είναι τώρα πάραπολλά για να μπορέσουν να μας επιβάλουν έναν νεόυ τύπου μεσαίωνα όπως φαντάζομαι ότι υπονοείς πιό πάνω…

  την καλησπέρα μου και νάσει καλά…
  (το τσίπουρο το δοκιμάστε;)
  (είμαι πάλι θεσ/νίκη -όπως κάθε δευτέρα και τρίτη τα βράδυα)

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   ΧρηΧα

   στείλε μου ένα μέηλ. Δεν θυμάμαι αν το είχα το δικό σου ή το έχασα.

   Το δικό μου είναι επάνω δεξιά. Εκεί που λέει επικοινωνία.

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

  Εύστοχο το άρθρο σου Θράξ,
  Το μόνο αντίδοτο σε αυτή τη κατάσταση είναι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας σε κάθε χώρα. Ολοι θέλουν να κυβερνούν από τα παρασκήνια χωρίς να λογοδοτούν απ’ ευθείας στους πολίτες. Παγκόσμια διακυβέρνηση και Δημοκρατία είναι μάλλον ασυμβίβαστα.

  • Ο/Η Tidbit λέει:

   Etsi opos einai stimeno to paixnidi, mallon i ennoia tis dimokratias exei prosarmostei stis anages tis pagosmias diakyvernysis…

 5. Ο/Η Κώστας λέει:

  Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με ότι γράφεις με μόνη εξαίρεση τον ΒΠΠ τον οποίο αναφέρεις ως εμφύλιο. Νομίζω ότι η ΕΕ όπως την ζούμε σήμερα είναι περίπου το όραμα των ναζί, ενώ ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ προέκυψαν ουσιαστικά μετά τον ΒΠΠ. Νομίζω ότι η ελιτ χρησιμοποιεί τους πολέμους (πέραν από τον έλεγχο των αντικειμενικών πηγών πλούτου μιας και το χρήμα το φτιάχνουν από αέρα κοπανιστό) και τις οικονομικές κρίσεις σαν σκαλοπάτια ώστε να προωθούν τα σχέδιά τους.

 6. Ο/Η Ενθάδε Κείται το Τέταρτο Ράιχ λέει:


  .
  ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ: Η αληθινή εξουσία – KARTEL

 7. Παράθεμα: Παγκόσμια κυριαρχία ; « ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

 8. Παράθεμα: Παγκόσμια κυριαρχία ; | News.kozaninet.gr

 9. Παράθεμα: Παγκόσμια κυριαρχία « Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.