Κοινότητα να πεις την πατρίδα σου την Ν. Κορέα κ. Ban Ki-moon


Εγραψε μια έκθεση ιδεών ο κ. Ban Ki-moon, ΓΓ του ΟΗΕ, για το Κυπριακό και την παρέδωσε στις δύο “πλευρές”. Και επ’ ευκαιρία είπε και το λογάκι του: «Η μοίρα της Κύπρου είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των ηγετών των δύο κοινοτήτων».

Κοινότητα να πας να πεις την πατρίδα σου την Νότια Κορέα, αν θέλεις να την πεις έτσι, κύριε  Ban Ki-moon. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος.

Και έχει χυθεί πολύ αίμα για να γίνει ανεξάρτητη και ελεύθερη. Πολύ αίμα. Αθώων και ηρώων. Ενα νησί γεμάτο τάφους, τύμβους, κενοτάφια, μνημεία και πόνο. Για την ελευθερία. Αν έχεις ακούσει.

Κι αν έχεις χρόνο, να πας. Να πας στην Κύπρο. Να πάρεις το αεροπλάνο και να πας. Θα σε ξεναγήσουν οι Κύπριοι. Θα σε πάνε σε όλους τους τόπους του μαρτυρίου, όπου μαρτύρησαν οι ήρωές τους για να γίνει κράτος ελεύθερο η Κύπρος. Οχι κοινότητα. Κράτος. Θα σε γυρίσουν στους τάφους και στους τύμβους των ηρώων τους. Θα σου πουν ιστορίες και ιστορίες. Θα σου δείξουν τις μανάδες που χάσαν τους γιους τους. Τις γυναίκες που χάσαν τους άντρες τους. Τα παιδιά τους πατέρες τους.

Θα σε ξεναγήσουν γιατί είναι φιλόξενοι. Θα σε φιλέψουν κιόλας, αν έχεις ακούσει. Εχω πάει και το ξέρω. Ημουν εκεί το 1996 καβάλα σε μια μοτοσυκλέτα, μαζί με δεκάδες έλληνες και “ξένους” από όλη την Ευρώπη, εκεί λίγο πριν από την πράσινη ζώνη. Εκεί που σκότωσαν τον Ισαάκ. Εκεί που σκότωσαν τον Σολωμό.

Και ήμουν εκεί,  ήμασταν εκεί, για να μην μπορεί κανένας να λέει την Κύπρο κοινότητα. Ούτε καν εσύ κύριε Γενικέ Γραμματέα.

Ούτε καν εσύ!

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Κοινότητα να πεις την πατρίδα σου την Ν. Κορέα κ. Ban Ki-moon

 1. Ο/Η ΠΡΟΞ λέει:

  ΚΑΛΗ- ΜΕΡΑ!

  Παίδες, δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, μόνο, αλλά ολόκληρου του πλανήτη.
  Ο Θραξ γράφει γράφει περί τέλους της εποχής των κομμάτων, περί ανάγκης δημιουργίας ενεργών ΠΟΛΙΤΩΝ «ΚΛΗΡΩΤΗΣ» ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και περί χρήσης του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ γαι την επίτευξη όλων αυτών.

  Ο Τσιληβήθρας λέει κάπου:

  «θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε με ότι έχουμε στα χέρια μας μέρα με τη μέρα.
  Πόσοι είμαστε σήμερα;;;5;;;
  Ας προσπαθήσουμε αύριο να μαστε 10.
  Όλοι να φέρουμε από έναν ακόμα και σιγά σιγά θα γίνει η δουλειά.
  Μαγιά φτιάχνουμε, (σσ: εμείς ΜΑΓΙΆ, οι άλλοι, οι απέναντι, …μάγια!).
  Και αν δεν είχαμε αυτά τα πισιά (όχι τα πισία που φτιάχνει η γιαγιά μου η πόντια) αυτήν την στιγμή, θα κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου ΟΛΟΙ ΜΑΣ…!!!». Πάνω σε αυτά, θα ήθελα να πω τα εξής:

  «Ο εν δυνάμει ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
  (: Το νυν μισογεμάτο ποτήρι)

  Βιώνουμε, ήδη, την δημιουργία του πρώτου Πανγήινου Πολιτισμού! Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους που δημιουργείται πολιτισμός με ΜΗ τοπικά, ΜΗ φυλετικά και ΜΗ θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Χώρα; ο πλανήτης Γη. Φυλή; το ανθρώπινο γένος. Θρησκεία και Πολίτευμα; ό,τι ήθελε προκύψει!
  Η παγκόσμια- ενιαία «Αγορά» κι η συνακόλουθη κατάργηση των συνόρων, η χρήση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας και η ύπαρξη του παγκόσμιου ιστού τού Διαδυκτίου/Internet, (: στο οποίο, ήδη, εμπεριέχονται και τα ΜΜΕ), πιστοποιούν ως βάσιμη, πλέον, την αρχή της δημιουργίας τού πρώτου Πανγήινου Πολιτισμού. Διότι: όλοι οι μέχρι τώρα προτινόμενοι «πολιτισμοί», ή μοντέλα/πρότυπα (διαφορετκής) εξήγησης του Κόσμου και (διαφορετικής) διοίκησης των ανθρώπινων κοινοτήτων, μέσω της πολιτικής ιδεολογίας που υπαγορεύει η εκάστοτε εξήγηση, ή «ΚΟΣΜΟ-ΘΕΩΡΙΑ», θα συγκερασθούν, οσονούπω, σε ένα μοντέλο- τύπο- καλούπι, ή έναν και τον αυτόν Πολιτισμό.

  Η «Εποχή» μας, σήμερα, ταυτίζεται στους Oυρανούς με το τέλος της δισχιλιετούς «Εποχής του ‘Ιχθύος’» και την αρχή της «Εποχής του ‘Υδρο- ΧΟΟΥ’», -“This is the Age of Aquarius”! «Ύδωρ» και «χέω»: χύθηκαν τα νερά, τα πάντα είναι ρευστά, «βάλτε να πάνε», τα πάντα ρει, -έρχονται τα πάνω κάτω! Ταυτόχρονα, η κορύφωση- “peak” τής διανόησης πάνω στον πλανήτη, σήμερα, ενημερώνεται μέσω της επιστήμης των Μαθηματικών για την «Θεωρία του ΧΑΟΥΣ»: ο Κόσμος, η Φύση, η Ζωή, θα γίνονται από ’δω και ’μπρος αντιληπτά μέσω …14 διαστάσεων, όπως λένε και προσδοκούν οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες, κι όχι με τις τρεις, ή τέσσερις – συν τον Χρόνο-, που μας είναι αναγκαίες, σήμερα.

  Κάθε άνθρωπος, ως ένα κύτταρο της Παγκόσμιας Συνείδησης, νοιώθει κι αντιλαμβάνεται ως δίκαιο κι ωφέλιμο, ή καλoκαγαθόν, το να προσπαθήσει να α γ ω ν ι σ θ ε ί, ώστε το ανθρώπινο γένος να κατακτήσει αυτή την ΓΝΩΣΗ, κερδίζοντας, ακολούθως, την βιωματική αντίληψη αυτού του …δεκατετραδιάστατου Κόσμου! Η ενδόμυχη, υποσυνείδητη κι ενστικτώδης αυτή τάση θα συν-ασπίσει, ως πυρήνας, την Ανθρώπινη Κοινωνία και θα δημιουργηθεί, συν τω χρόνω, η «ΠΟΛΙΣ», οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» της, η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» τους και, κατ’ επέκτασιν, η «ΠΟΪΤΕΙΑ» της Κοινωνίας των Λαών του Α΄ Παν-γήινου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

  Το «Παγκόσμιο Χωριό» μας έχει μια θαυμαστή δυνατότητα- πλεονέκτημα- προνόμιο, στην επιλογή πολιτεύματος: μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι, 2500 χρόνια μετά την εφεύρεσή της στην αρχαία Αθήνα, η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Tο τελειότερο πολιτικό επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο είχε ακυρωθεί, αντικειμενικά, λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού πόλεων και κρατών και, υποκειμενικά, λόγω ΑΠΟΥΣΙΑΣ τής ειδικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ που γαλουχεί πολίτες- οπλίτες ικανούς να την φέρουν σε πέρας. ΣΗΜΕΡΑ, Ο Μ Ω Σ, «Αγορά», ή ο «Τόπος» που καλείται να συγκεντρωθεί η Γενική Συνέλευση του Λαού» = η «ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ», υπάρχει, κι είναι το «ΔΙΑ_ ΔΙΚΤΥΟ». Επίσης, «Γλώσσα» επι-κοινωνίας κοινή για όλους μας υπάρχει, κι είναι τ’ αγγλικά. Τεχνικά, μόνον αυτά τα δύο, ΤΟΠΟ συγκέντρωσης και κοινή ΓΛΩΣΣΑ, απαιτεί η Άμεση Δημοκρατία «για να λάβει χώρα», (: αντικειμενικές συνθήκες). Για ν΄ αρχίσει και να λειτουργεί, χρειάζεται και «ΠΟΛΙΤΕΣ», (: υποκειμενικές συνθήκες). Υποκειμενικά έτοιμοι, ως έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι. ΑΝ, ό μ ω ς, αυτοί οι …ελάχιστοι, γίνουν η «ΜΑΓΙΆ» που θα ενεργοποιηθεί σε κοινό Σκοπό = πολιτική θέση- στάση => «Ιδεο-λογία», -πράγμα εύκολο, πλέον, λόγω Internet-, και, ακολούθως, αποτελέσουν τους «δασκάλους», τους «αφυπνιστές», τους «Δια-φωτιστές» του ανθρωπίνου γένους σε οικουμενική κλίμακα, τότε, μετά ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ από σήμερα, η «ΜΑΓΙΆ» θα έχει γίνει καρβέλι για το στομάχι και οινό-πνευμα για τον Θυμό τής Ψυχής μιας ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ «πολιτών-οπλιτών», ικανών για το -νυν ανέλπιστον και τότε εφικτό- ΤΈΛΟΣ της Εποχής των «Πολιτισμών του Πολέμου» και την ΑΡΧΗ της Εποχής των «Πολιτισμών της Ειρήνης», ή: του Α΄ ΠΑΝ-ΓΗΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!..

  (: Αρκεί να «λέει» η Ιδέα, κατ’ Αρχήν, ώστε να είναι ο καταλύτης, κατ’ αρχάς, in the first place, που θα συν-σπειρώσει και πολώσει, ως πυρήνας, την νυν εν υπνώσει, αλλά, πάντα, εν δυνάμει, «μαγιά» …)

  Αφού αυτή η προοπτική για παν-γήινο, παν-ανθρώπινο πολιτισμό είναι «καλή κι αγαθή», τότε, είναι δίκαιο για κάθε πολίτη Γήινο της πόλης- Γης, να ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ για την επίτευξη αυτού του καλού, αγαθού, δίκαιου και, άρα, ωφέλιμου Σκοπού. Διαφορετικά, είναι προδότης της Πόλης- Πατρίδας μας Γης, εφιάλτης για τους συμπολίτες αδελφούς μας Γήινους και, προ πάντων, εχθρός της Πολιτικής βούλησης της Πολιτείας του πλανήτη μας, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, και η οποία μπορεί να εκφρασθεί αυθεντικά, μ-ό-ν-ο, μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας. Άρα: όποιος δεν αγωνίζεται, από ’δω και πέρα, με αυταπάρνηση υπέρ της σύστασης αυτής της Παν-γήινης e- Άμεσης Δημοκρατίας, διαπράττει «Ύβριν». Αν, ΟΜΩΣ, τυγχάνει να είναι κ α ι ΕΛΛΗΝΑΣ, διαπράττει δυο φορές Ύβριν, αφού οι άλλοι λαοί δεν γνωρίζουν, αυτομάτως και παραχρήμα, τι σημαίνουν «πόλις», «πολίτης», «πολιτεία», «πολιτική» και «δημο-κρατία». “It’s all…Greek to them”, «είν’ όλα …ελληνικά γι’ αυτούς» κι έχουν απόλυτο δίκιο, – οι άνθρωποι!..

  Το «ΕΛΛΗΝ», τώρα, δεν είναι μόνο προνόμιο υπερηφάνειας για τους νυν- Έλληνες. Είναι, πρωτίστως, καθήκον κι υποχρέωση! Ας γίνει κατανοητό κάτι πολύ σημαντικό: η Ελλάς είναι η μ ο ν α δ ι κ ή χώρα του «Χριστιανικού» Δυτικού Κόσμου, ή Πολιτισμού, ο οποίος διαφεντύει τον πλανήτη από το 325 μ.Χ., που έχει Ιστορία π ο λ ύ π ρ ι ν τον «Χριστό» και τους «Χριστιανούς». ΙΣΤΟΡΙΚΑ, μόνον η Ελλάς κι οι Έλληνες, απ’ όλη την «Χριστιανοσύνη» και τους «Χριστιανούς», μπορούν να συν-κ ρ ί ν ο υ ν τον Χρόνο των π.Χ. αιώνων της Παλαιάς Διαθήκης, με τον της δικής τους χώρας- έθνους. Όπου ΧΡΟΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ. Παράδειγμα: ο Ιταλός, (: ακόμα κι αυτός, -ο πιο παλιός), ο Ρώσος, ο Ελβετός, ο Αμερικανός, ο Γερμανός, ο Ούγγρος, ο Σουηδός, ο Σέρβος, ο Ισπανός, ο Βέλγος κι όλοι οι Άγγλοι- Γάλλοι- Πορτγάλλοι, -για να πούμε μερικούς-, δεν δυσανασχετούν όταν τους λένε ότι κατάγονται απ’ τον Αβραάμ, γιατί το γένος τους ήταν, ι-στο-ρι-κά, ανύπαρκτο επί Αβραάμ και Μωυσή και Δαυΐδ κλπ. Όταν λες το ίδιο σ’ έναν Έλληνα, -τουλάχιστον!-, θα πρέπει να ψάξει να δει αν είναι έτσι, αφού υπάρχουν Δευκαλίωνες, Ηρακλείς, Προμηθείς, Ιαπετοί, όπως και Πελασγοί, Ηλιάδες, Τελχίνες, Ιδαίοι Δάκτυλοι, Κουρήτες, Κορύβαντες και πολλοί άλλοι στην προ- Ιστορία του γένους των Ελλήνων, οι οποίοι είναι σύγχρονοι, α-λ-λ-ά, και π ο λ ύ π α λ α ι ό τ ε ρ ο ι του Χαλδαίου Άβραμ!

  Οι νυν Έλληνες, – δηλαδή, οι κάτοικοι της Ελλάδας κι οι καταγόμενοι απ’ αυτήν -, έχουν την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση, λόγω ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να ανακαλύψουν και να προτείνουν τον Σκοπό και τους Στόχους αυτού του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού, όπως, επίσης, και να προσδιορίσουν τον τρόπο, την τεχνική, το «Know How» και, ά ρ α, την «Πολιτική», με την οποία θα πραγματοποιηθούν αυτά. Γιατί: η Πολιτική Τέχνη είναι αυτή που κάνει εφικτό, -μέσω προσωπικών αγορεύσεων και συν-λογισμών συν-λογικών συν-ζητήσεων-, τον «Λόγο της Ιδέας» τού κάθε φορά επιδιωκόμενου Σκοπού των πολιτών. Δηλαδή, με την Πολιτική, οι πολίτες-οπλίτες κάνουν πραγματικότητα αυτό που είναι το «Ιδεα-τόν» ζητούμενό τους, ή υλοποιούν την «Ιδεο-λογία» τους∙ και, μέσω αυτής, εν τέλει, καθ-ιερώ-νουν το «Πολίτευμα» που επι-θυμεί η Ψυχή τους…

  Η αδιάλειπτη καθημερινή εν-θυμ-ηση κι ο επακόλουθος εν-θουσιασμός, όταν η εικόνα απ’ τις «πύλες» τής Ψυχής περνάει στα «δώματα» της Καρδιάς, καθώς κοιτάμε απ’ την Πατησίων προς …, απ’ την Πειραιώς προς …, απ’ την Συγγρού προς …, απ’ την Ηλιουπόλεως προς …, απ’ την Κηφισίας προς …, απ’ την Βασ. Σοφίας προς …, απ’ τα Τουρκοβούνια προς …, απ’ τον Λυκαβητό προς …, απ’ τον Βύρωνα προς …, απ’ την Πετρούπολη προς …, απ’ το Αιγάλεω προς …, απ’ το Κερατσίνι προς …, απ’ το Πέραμα προς… την μαρμαρόπετρα του δαχτυλιδιού του «Χρυσού Αιώνα» της ανθρωπότητας, τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ της Ακρόπολης, plus και συν, ο ΘΥΜΌΣ που αναβλύζει μέσα μας και στάζει αγίασμα εξέγερσης φιλότιμου στο θυμικό μας, ένεκα της συνειδητοποίησης της μη ύπαρξης, πια, σήμερα, στις ημέρες μας, αυτού του Πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας, -που παρήγαγε Φειδίες, Σωκράτες, Περικλήδες και Κυναίγειρους-, μας υπενθυμίζουν, ότι: «Βοήθα τον εαυτό σου, φιλαράκι, κι ο Θεός των Θεών του Θείου θα σε βοηθήσει», ή, …ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί, «συν Αθηνά κ-α-ι χείρα κίνει», άνθρωπε! Γιατί:

  «Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ».

  Διευκρίνισις: όλοι οι νεο-Έλληνες δεν είναι αυταπόδεικτα και Έλληνες, κι υπάρχουν Έλληνες που δεν είναι και νεο-Έλληνες!.. Οι αρχαίοι Έλληνες εξέλειπαν φυλετικά. Γιατί Εκείνοι, οι Παλαιοί των Ημερών, για να μπορέσουν, απλώς, να ζήσουν, ΕΠΡΕΠΕ να είναι ελεύθεροι! Από την στιγμή που στερήθηκαν την ενέργεια που κινούσε το Πεπρωμένο τους, δηλαδή, την αδυσώπητα συνεχή, διαρκή κι αδιάλειπτη καταδίωξη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, μαράζωσαν… έγειραν… μαλάκωσαν… λύγισαν και, εντέλει, προσκύνησαν. Έγιναν κι αυτοί απλοί άνθρωποι. Κι αφομοιώθηκαν μέσα στους υπόλοιπους, εμάς, που μας ενδιαφέρει, απλώς, να ζούμε, κι όχι να ζούμε και ελεύθερα. Που επιβιώνουμε μια χαρούλα σαν Homo Sapiens, ή «άνθρωποι …σοφοί», και ως ΔΟΥΛΟΙ! Εκτός, βέβαια, από κάτι α-δέσποτους τρελλούς ρέμπελους που βγήκαν στα βουνά, έκτοτε, πάππο προς πάππο, κι επωνομάσθηκαν, -φευ!-, ανίεροι «κλέφτες», άθεοι «λήσταρχοι» κι αμαρτωλοί «αρματολοί», στο τέλος τέλος…

  «Χάθηκε» το σπέρμα των αρχαίων Ελλήνων. Δια-χύθηκε σ’ όλον τον κόσμο και διακλαδώθηκε- διασταυρώθηκε με όλον. Το ΠΝΕΥΜΑ τους, ό-μ-ω-ς, ως αιώνιο, επέζησε. Έτσι κι αλλιώς, από τον 4ο αι. π.Χ άρχισε η ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ, -αυτό καθ’ εαυτό το απαύγασμα του ελληνικού πνεύματος, δηλαδή-, να εκτοπίζει την φυλετική καταγωγή, όπως διαμαρτυρόταν κι ο Ισοκράτης. ΟΠΟΙΟΣ μετέχει, ΣΗΜΕΡΑ, σ’ αυτό το ελληνικό αρχαίο Πνεύμα, είναι Έλλην-ας. Όποιος δεν μετέχει, είναι βάρ-βαρ-ος. Η αδιαμισβήτη συγγένεια, τώρα, των νυν-Ελλήνων με τους αρχαίους Έλληνες, συνίσταται στο εξής: ζουν στον ΙΔΙΟ χώρο- περιβάλλον και μιλούν την ΙΔΙΑ γλώσσα. Προφανώς κι αυτοδικαίως, είναι οι φυσικά καλύτερα εφοδιασμένοι Γήινοι στην ερμηνεία και την κατανόηση των αρχαίων Ελλήνων και του Πολιτισμού τους!

  Πολιτισμός, που δεν ήταν αποτέλεσμα …εξωγήινης προέλευσης ούτε …προνομιακής φυλετικής ιδιαιτερότητας, αλλά, αποτέλεσμα ορθολογικό: απείρως μακρύς και διαρκής χρόνος φυσικής εξέλιξης στην Ελλάδα: «Εν τω μεταξύ, πριν 140.000.000 χρόνια, στις αρχές δηλαδή της κρητιδικής περιόδου, μια γιγαντιαία ανοδική ορογενετική κίνησις ανύψωσε πάνω από τα ύδατα την λεγόμενη Πελαγονική οροσειρά, μια στενή ζώνη ξηράς που περιλαμβάνει την βερειότερη Μακεδονία (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την ανατολική Θεσσαλία και την βόρειο Εύβοια. Προέκταση της Οροσειράς αυτής θεωρείται η λεγόμενη «Αττικοκυκλαδική μάζα»: η Αττική, η νότιος Εύβοια και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων. Πριν από 35 περίπου εκατομμύρια χρόνια, (: αφού, δηλαδή, εν τω μεταξύ, είχαν μεσολαβήσει 105.000.000 ολόκληρα χρόνια εξέλιξης επί της Πελαγονκής οροσειράς), όταν η τάφρος της Πίνδου είχε πια γεμίσει από ιζήματα, σημειώνονται νέες κοσμογονικές αναστατώσεις στα έγκατα της ελληνικής γης. Ύστερα από μια πανίσχυρη ανοδική ώθηση, πτυχώθηκαν τα υλικά της τάφρου και ανυψώθηκαν σχηματίζοντας την επιβλητική οροσειρά της Πίνδου. Είναι η εποχή των αλπικών πτυχώσεων, όταν αναφαίνονται οι υψηλότεροι ορεινοί όγκοι της γης, οι Άλπεις, τα Πυρηναία, τα Ιμαλάια”… , Ι. Μελέντης, «Η γένεση της Αιγαιίδος», Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, τ. Α΄, εισαγωγή, σελ. 10- 11.

  Άρα: στην Ελλάδα, γύρω από τον Όλυμπο, απ’ όπου και ξεκίνησε ο ελληνικός Πολιτισμός, είχαμε 105.000.000 χρόνια περισσότερο χρόνο εξέλιξης της Ζωής, απ’ οπουδήποτε αλλού στην (τουλάχιστον, νυν, γνωστή) Οικου-μένη. Και, μάλιστα, μέσα σ’ ένα άψογο φυσικό περιβάλλον διαβίωσης για τον άνθρωπο, όταν αυτός εμφανίσθηκε: εύκρατο κλίμα, γεωλογική ποικιλία χερσονήσου και κλειστού αρχιπελάγους, (: ανάπτυξη ναυσιπλοΐας, άρα: Αστρολογία- Μαθηματικά => Επιστήμες και Τεχνολογία), αυτοφυή δημητριακά, άφθονα θηράματα και -πολύτιμα στο νου!- ψάρια για τροφή, συν, αιθέριο οξυγόνο κωνοφόρων, για …καύσιμη ύλη εγκεφάλου! Και ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ; Από τότε που αναδύθηκαν τα πέριξ του Ολύμπου εδάφη, δεν βούλιαξαν ΠΟΤΈ!.. Οπότε, υπήρχε μεταλαμπάδευση της Πείρας (= Μνήμης = «Σκεπτο-θήκης» = Παράδοσης = «Μουσεία Λόγων») των πριν τον κάθε κατακλυσμό ανθρώπων, προς τις επόμενες γενιές. Λόγω, δε, της εκάστοτε απώλειας της τεχνογνωσίας- τεχνολογίας από τους κατακλυσμούς, η ΓΝΩΣΗ μεταδιδόταν προφορικά, κωδικοποιημένη σε «ΜΥΘΟΥΣ», για να γίνεται εύκολα αντιληπτή απ’ τους αστοιχείωτους κατοίκους, -κατά τους αρχικούς αιώνες τής κάθε φορά παλιγεννεσίας του Γένους-, «στα πέριξ» του Ολύμπου. (: Όπου, «μύθος» στα αρχαία ελληνικά = τα λόγια, οι κουβέντες, οι ιστορίες, οι διηγήσεις. Όχι τα «παρα-μύθια»!).

  Η ελληνική γλώσσα, που ανέκαθεν ομιλείτο στον ελλαδικό χώρο, (: «το Ελληνικόν γλώσση αιεί τη αυτή διαχράται»- Ηρόδοτος, Κλειώ), και δεν χάθηκε π-ο-τ-έ, συνέδεσε όλους τους διαδοχικούς αρχαίους ελληνικούς πολιτισμούς μεταξύ τους. Μέσω, δε, της κοινής Παράδοσής τους οι Έλληνες συντήρησαν τα ήθη κι έθιμά τους τα αρχαιότατα, τα πατρο-παράδοτα, τα προ-γονικά, κι έτσι, – ανά τους αιώνες και συν τω χρόνω -, αυτά τους προσέδωσαν την εθνική τους ταυτότητα, του «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον», ή του «Πας μη Έλλην Βάρβαρος». «Βάρ-βαρ-ος» δε, γιατί δεν μιλάει ελληνικά, (: κι όλο κάτι ακατάληπτα «βαρ» και «βαρ» ακούγεται να λέει), οπότε δεν μπορεί να έχει ελληνική Παιδεία και, άρα: είναι α-πολίτιστος, άξεστος, «ξύλο απελέκητο», «κούτσουρο», α-μόρφωτος∙ δήλα δη, Ά- ΛΟΓΟΣ, σαν το ζώο, που ’χει μόνο «άνεμο»-anima- ψυχή κι όχι πνεύμα- spirit- σπίρτο ΛΟΓΟΥ, που ανάβει φωτιές στο Νου…

  …Φυσικά, η Λογική καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μόνο φυσικά, ή φυσιο- λογικά, είναι τα αίτια του Ελληνικού Πολιτισμού… (: Ένα και το πρώτο κρατούμενον!)…

  «Το ελληνικό αίμα κατέρχεται αυτή την ώρα…
  Είναι ένα απλό λεπτό νήμα που κατεβαίνει
  από τα βουνά ώς την θάλασσα,
  ώς την θάλασσα που γνωρίζει και τραγουδά!..» – “Canto Heneral”, Πάμπλο Νερούδα

 2. Ο/Η ΠΡΟΞ λέει:

  Θράκα,

  πολύ καλύτερο το νέο μπλογκ! ΚΑΛΟ- ΡΙΖΙΚΟ! (: Και μόνο που παίρνει τέτοια …σεντόνια, το λατρεύω!).

  Κατά την φιλική προτροπή μου, θα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ μπλογκ. Αξίζεις, και μπορείς να μαζέψεις ενδιαφέροντα «κόσμο» εδώ. Και επειδή «όμοιος στον όμοιο», θα δημιουργήσεις πολύ χρήσιμο, κοινωνικά, ΠΟΛΙΤΙΚΟ πυρήνα. Μάζεψε τους e- φίλους σου και όλα θα πάρουν την πορεία τους.

  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ, πλέον! Το χρωστάμε στις «επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα»: τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

 3. Ο/Η Orestios λέει:

  Ορθότατη παρατήρησε Θράκα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s